vyšnios
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „vyšnios“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „vyšnios“.
Padarykite tai vyšnioms ir trešnėms: vėliau sulauksite gausesnio derliaus
Tinkamiausias metas genėti vyšnias ir trešnes yra arba iškart po žydėjimo, arba liepos–rugpjūčio mėnesiais, kai nuimamas derlius.
Šiuo laiku tai padarius medelių žaizdos gyja geriau, jie išskiria mažiau sakų, negu nugenėti pavasarį.
Nuolat retinama
Jaunos vyšnios ir trešnės auginamos taip pat, kaip ir obelys. Pasodinus patrumpinamos, o vėliau išpjaunamos tik labai tankiai ir stačiai augančios šakos.
Masiškai plinta vilniečio prašymas: ragina neišmesti vyšnių ir trešnių kauliukų
Vasara mus džiugina įvairiomis uogomis bei vaisiais, o vienos mėgstamiausių lietuvių uogų yra vyšnios bei trešnės. Suvalgę šias uogas jų kauliukus mes tiesiog išmetame, tačiau mažeikietis Robertas Gorskis, šiuo metu gyvenantis Vilniuje, ragina neišmesti kauliukų, o juos atsiųsti paštomatu, nes vyras rado būdą, kaip kilniam tikslui panaudoti uogų kauliukus.
Londone pavasarį pasitinka kitaip: tokio vyšnių žydėjimo dar nebuvo
Britai nusprendė nelaukti, kada ateis šilti orai ir pradės žydėti vyšnios, tad pasitelkę išmaniąsias technologijas atidarė įspūdingą parodą. Londone didžiuliuose ekranuose pražydo skaitmeninis vyšnių sodas, užburiantis lankytojus.
Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
Vyšnių žiedai savo švelnumu ir grožiu žavi žmones visame pasaulyje. Atėjus pavasariui įvairiose pasaulio vietose lankytojai mėgaujasi rausvų ir baltų žiedų grožiu ir, žinoma, skuba nusifotografuoti.
Britai pavasarį nusprendė pasiankstinti: žmonės plūsta grožėtis vyšniomis ekranuose
Britai nusprendė nelaukti, kada žydės vyšnios. Nusprendė pasitelkti technologijas ir Londone pražydo tikras skaitmeninis vyšnių sodas, hipnotizuojantis lankytojus.
Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
Vyšnių žiedai savo švelnumu ir grožiu žavi žmones visame pasaulyje. Atėjus pavasariui įvairiose šalyse lankytojai mėgaujasi rausvų ir baltų žiedų grožiu ir, žinoma, skuba nusifotografuoti.
Prieš naktį suvalgykite šių produktų: užmigsite daug lengviau
Dauguma dietologų tikina, kad valgyti prieš miegą negalima, tačiau jei jūsų organizmas reikalauja maisto, geriau jo paklausykite. Be to, tyrimai rodo, kad maistas, turintis daug naudingų medžiagų, gali būti naudingas širdies sveikatai ir net raumenų atsigavimui po fizinio krūvio.
Yra daugybė maisto produktų, kurie netrukdys jums užmigti, o kai kurie net gi gali padėti geriau užmigti.
Vyšnios
Vyšnios, ypač rūgščios, yra natūralus melatonino šaltinis.
Kur Lietuvoje nuo uogų šakos lūžta, kur nėra net paragauti: ką daryti, kad užtektų ne tik sau?
Praėjęs pavasaris, įsibėgėjanti vasara nepašykštėjo iššūkių ne tik pramoniniams uogynams, bet ir tiems, kas sodo gėrybes augina savo reikmėms. Tiesa, situacija Lietuvoje labai nevienoda.
Vienur šalnos pakando vaismedžių žiedus, kitur jų pavyko sėkmingai išvengti, o kai kas šią vasarą savo uogų paragauti taip ir nesuspėjo. Vienų derlių pražudė kenkėjai, o kitų – liūtys.
Prasideda Žagarės vyšnių festivalis
Žagarėje prasideda tris dienas truksiantis vyšnių festivalis.
Festivalis tradiciškai kasmet organizuojamas trečiąjį liepos savaitgalį.
Anot organizatorių, šiais metais Žagarė mini 825-ajį miesto gimtadienį, tad Vyšnių festivalis taps svarbiausia metų švente siekiant paminėti ir įprasminti šią sukaktį.
Šventėje numatyti koncertai, plenerai, parodos, kaliausių klubo veiklos.
Nuo 2020 metų Žagarės vyšnių festivalio koncertinė dalis organizuojama su bilietais.
Lietuvoje uogų kainos muša rekordus: retas perka kilogramais
Natūraliais vasaros vitaminais – uogomis – nukrautos kone visos šalies prekybvietės. Kas braškių jau atsivalgė, dabar renkasi vyšnias, agrastus, avietes ar miško uogas. Tačiau šiais metais sodo ir miško gėrybės kaip niekad brangios.
„Ankščiau buvo, kaip karoliai, tokie didžiuliai. O dabar pažiūrėkite, nu, smulki uoga. Lygiai tas pats su agrastais“, – sako turgaus prekeivė.
Prieš naktį suvalgykite šių produktų: miegosite daug geriau
Greitas šiuolaikinio gyvenimo tempas, poilsio trūkumas ir nepakankamai subalansuota mityba daro neigiamą įtaką dažno žmogaus miego kokybei, tačiau ekspertai juokauja, kad lietuviai turėtų miegoti puikiai – vaisiaus, rekomenduojamo negalintiems ilgai užmigti, mūsų šalyje suvalgomas rekordinis kiekis.
„Ko gero, visi, nors kelis kartus susidūrę su varginančiu bandymu užmigti, yra skaitę ir domėjęsi, kokie maisto produktai gali pagerinti miego kokybę, o kurių geriau vengti.
Skubėkite pasidžiaugti: Vilniuje pražydo sakuros
Vilniuje Neries pakrantėje jau pradėjo žydėti sakuros.
Jas pamatyti galite Vilniaus Čijunės Sugiharos sakurų parke.
Paprastai sakuros pražysta maždaug balandžio pabaigoje arba gegužės pradžioje. Jomis pasigrožėti tradiciškai suplūsta minios gyventojų.
Sakuroms pražydus galima pasidžiaugti ne tik jų kvapu ar įspūdingu vaizdu, bet ir pasidaryti gražių nuotraukų.
Sakurų sodas Vilniuje įkurtas 2001 m. minint Japonijos diplomato Čijunės Sugiharos 100-ąsias gimimo metines.
REKLAMA
REKLAMA
Prieš naktį suvalgykite šį produktą: miegosite daug geriau
Miegas dažnai ne itin skuba pas mus, kai jo labiausiai reikia, tačiau yra paprastų būdų, kaip išvengti nemigos. Pavyzdžiui, mityba vis labiau pripažįstama dėl savo vaidmens kovojant su prastu miegu. Remiantis keliais tyrimais, tam tikros vaisių rūšys gali pagerinti miego kokybę ir trukmę dėl neprilygstamos melatonino koncentracijos.
Vienas iš daugybės būdų, kaip blogas miegas kenkia organizmui, yra atminties ir kognityvinių gebėjimų pablogėjimas.
Prieš naktį suvalgykite šių produktų: užmigsite daug greičiau
Sveikatos būklė ir įvairūs įsipareigojimai gali labai pabloginti miego kokybę, tačiau yra būdų, kaip ją pagerinti. Ekspertai skatina vartoti tam tikrus vaisius, kad pagerėtų miego kokybė ir trukmė.
Pavyzdžiui, įrodyta, kad unikali vyšnių ir kivių sudėtis yra naudinga ir puikiai pagerina bendrą miego kokybę, rašo express.co.uk.
„Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition“ žurnale atkreiptas dėmesys į kivių naudą miegui.
Prieš naktį suvalgykite šių maisto produktų: išmiegosite daug geriau
Gali būti daug priežasčių, kodėl sunku užmigti naktį. Ligos ir traumos, stresas ir nerimas ‒ daugeliui iš mūsų tam tikru momentu tai sukelia nemigą. Dieta taip pat gali būti vienas iš veiksnių, įspėjo ekspertė.
Michelle Geraghty-Corns, „Eternalbeing“ įkūrėja, sakė, kad dieta gali būti „trūkstama dėlionės dalis“, padedanti užmigti, rašo express.co.uk.
Ji rekomenduoja keturis maisto produktus ir gėrimus, kurie gali padėti gerai išsimiegoti.
Prieš naktį suvalgykite šių maisto produktų: miegosite daug geriau
Yra daug skirtingų nuomonių apie teigiamą tam tikrų maisto produktų vartojimo prieš miegą poveikį. Taigi, ką valgyti prieš miegą, kad užtikrintumėte gerą poilsį?
Pasak dietologų, maistas ir gėrimai, kurių sudėtyje yra aminorūgšties triptofano, kuris gamina miegą skatinančius hormonus serotoniną ir melatoniną, magnį ir kalį, yra geriausias pasirinkimas, norint gerai išsimiegoti.
Prie vyšnių ir trešnių sode pririškite 1 daiktą: rezultatas nustebins
Vyšnia yra seniausias mano tėvų sodo medis. Pasak mano tėvo, jam tiek pat metų, kaip ir man. Turėčiau pabrėžti, kad medis niekada nėra sirgęs jokiomis ligomis. Skruzdės ir amarai jai nekenkia, o vaisių derėjimo sezono metu metai iš metų vyšnioms kenkia tik varnėnai ir žvirbliai. Yra tik vienas būdas atbaidyti paukščius nuo vyšnių.
Mano tėvas darydavo viską, kad atbaidytų įkyrius paukščius.
Receptas. Pyragas su agrastais ir vyšniom
INGREDIENTAI: 250 gramų miltai 120 gramų sviesto 1 vienetas kiaušinių 100 gramų cukraus Įdarui: 300 gramų agrastų 200 gramų vyšnių (be kauliukų) 200 gramų grietinės 100 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai miltai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Į persijotus miltus suberti cukrų,šaltą pjaustytą sviestą,druską ir viską sutrinti iki trupinių. Įmušti kiaušinį ir užminkyti tešlą.
Receptas. Šventinis pyragas
INGREDIENTAI: 50 gramų cukraus 100 gramų cukraus (tešlai) šiek tiek vyšnių (įdarui) 2 vienetai kiaušinių (baltymai) 2 vienetai kiaušinių (tryniai, tešlai) 500 gramų kvietinių miltų (tešlai) 200 gramų varškės (įdarui) 200 gramų sviesto (tešlai) šiek tiek uogienės (braškių, įdarui) šiek tiek uogienės (mėlynių, įdarui) 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus (tešlai) Paruošimo laikas: Apie 5 m...
Receptas. Sausainiai su džiovintais vaisiais
INGREDIENTAI: 200 gramų cukraus (rudasis) šiek tiek graikinių riešutų 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas) šiek tiek vyšnių (džiovintos) 2 vienetai kiaušinių 225 gramai kvietinių miltų 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 90 gramų sviesto (minkštas) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek vaisių (džiovinti) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išsukame sviestą su cukrumi ir kiaušiniais.
Receptas. Bandelės su vyšniomis ir rabarbarais
INGREDIENTAI: 6 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis) 2 valgomieji šaukštai krakmolo 100 gramų rabarbarų 150 gramų vyšnių 400 gramų sluoksniuotos tešlos PARUOŠIMO BŪDAS: Viename dubenyje sumaišiau nuluptus ir susmulkintus rabarbarus, iškaulintas vyšnias, krakmolą bei cukrų. Tešlą iškočiojau ir supjausčiau kvadratais. Ant kiekvieno kvadrato dėjau po šaukštą vyšnių ir rabarbarų įdaro, perlenkiau kiekvieną tešlos kvadratą į trikampį ir sulipinau tešlos kraštelius.
Receptas. Putojančio vyno ir ananasų sulčių kokteilis
INGREDIENTAI: 1 vienetas vyšnių 100 mililitrų putojančio vyno 40 mililitrų ananasų sulčių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Į taurę įdedame vyšnaitę ir supilame sultis ir putojantį vyną. Išmaišome ir taurę papuošiame ananaso gabaliuku.
Receptas. Vyšnių uogienė
INGREDIENTAI: šiek tiek apelsinų (žievelė) 1 kilogramas cukraus 1 kilogramas vyšnių 1 stiklinė vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Paruoškite uogas - nuplaukite, nuimkite kotelius. Uogas nusausinkite ir išimkite kauliukus. Ant paruoštų vyšnių užpilkite karštą sirupą ir vandens, cukraus, apelsino žievelės ir palikite nakčiai kambario temperatūroje. Kitą dieną nupiltą sirupą užvirinkite ir jau kiek pravėsusį užpilkite ant uogų ir vėl palikite nakčiai.
Receptas. Švarcvaldo tortas
INGREDIENTAI: 3.5 stiklinės cukraus pudros 1.5 stiklinės cukraus 2/3 stiklinės kakavos (natūrali) 1 arbatinis šaukštelis kavos (stipri, malta) 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas) 0.5 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas, tepalui) 400 gramų vyšnių (konservuotos, saldžios) 2 vienetai kiaušinių 1 ir 2/3 stiklinės kvietinių miltų 2 stiklinės grietinėlės (plakta, neriebi) 1.5 arbatinio šaukštelio sodos (kepimo) 28 gramai juodojo ...
Receptas. Aronijų sirupas
INGREDIENTAI: 90 vienetų aronijų ((uogos)) 90 vienetų vyšnių ((lapai)) 750 mililitrų vandens 1 kilogramas cukraus 1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Uogas ir vyšnių lapus virti 20 min.Tada puodą nukelti,uogas sutrinti ir perkošti.Į perkošta vandenį supilti cukrų,sudėti citrinos rūgštelę,užvirinti.Užvirusį sirupą išpilstyti į stiklainius ir uždaryti.
Receptas. Karališka lydekaitė
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 2 vienetai morkų 1 vienetas paprikų 1 sauja petražolių 1 vienetas svogūnų šiek tiek vyšnių 1 vienetas lydekų 2 vienetai batono (riekelės) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (Žuvies) PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupame lydekos skūrą, mėsą sumalame, taip pat sumalme batono riekeles, svogūną, morką išvirtą, papriką sumalame, supjaustome petražolės lapelius smulkiai, įdedame prieskonių, druskos. Viską gerai išmaišome.
Receptas. Keksas su vyšniomis
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono šiek tiek cukraus pudros 100 gramų vyšnių (šaldytos) 2 stiklinės kvietinių miltų 3/4 stiklinės sirupo (vyšnių) 12 valgomųjų šaukštų vandens (šiltas) 7 valgomieji šaukštai aliejaus 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Sirupas sumaišomas su šiltu vandeniu ir aliejumi (jei sirupas nesaldus, įmaišykite ir cukraus). Supilami su kepimo milteliais sumaišyti mi...
Receptas. Sriuba su sausainukais ir vyšniomis
INGREDIENTAI: 1 litras pieno 1 stiklinė vyšnių šiek tiek cukraus 4 vienetai sausainių Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius smulkinti kubeliais. Iš vyšnių išimti kauliukus. Į pieną dėti smulkintus sausainius,vyšnias,berti pagal skonį cukrų,maišyti.
Receptas. Vyšnių ir aviečių sirupas
INGREDIENTAI: 1 kilogramas vyšnių 200 gramų aviečių 400 gramų cukraus 200 mililitrų vandens Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Višnias atskirtį nuo kauliukų,cukru užpiltį vandenių ir virt,kol cukrus įštirps. Višnių kauliukus užpilti vandeniu ir virti ape 5-7 min. Višnias ir avietės užpiltį sirupu,ir kauliųkų sultinių (sultinį nuo kauliukų atskirti) ir užpiltį. Višnias ir avietės palikti užpiltas ben 1 val.
Receptas. Šalta uogų sriuba
INGREDIENTAI: 200 gramų aviečių 120 gramų cukraus 6 vienetai persikų 250 gramų vyšnių 350 mililitrų vandens 250 gramų braškių 3 valgomieji šaukštai arbatos (žalioji su žasminu) PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirti sirupą iš vandens ir cukraus - užvirinti ir pavirti 5 min. Suberti arbatą ir palaikyti, uždengus, 10 min. Persikus nulupti ir supjaustyti, vyšnias ir braškes taip pat pasmulkinti.
Receptas. Keksiukai su vyšniomis
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės cukraus 150 gramų vyšnių (be kauliukų) 2 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 1 valgomasis šaukštas pieno 1 arbatinis šaukštelis likerio (apelsinų) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išplakame su cukrumi. Įmaišome miltus, pieną ir likerį. Skystą tešlą supilame į kepimo formeles. Į kiekvieną keksiuką įdedame vyšnių (tinka iš uogienės). Kepame 180° C orkaitėje 30-40 minučių.
Receptas. Obuolių ir vyšnių kisielius
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono 1 valgomasis šaukštas cukraus šiek tiek gvazdikėlių 1 valgomasis šaukštas krakmolo 3 vienetai obuolių 0.5 stiklinės vyšnių 3 stiklinės vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupti, skiltelėmis supjaustyti obuoliai suberiami į verdantį su prieskoniais sirupą. Užvirinus supilamas truputyje vandens išmaišytas bulvių krakmolas. Pakaitinama, kol užvirs. Į nukaistą kisielių suberiamos vyšnios.
Receptas. Tortas "Vyšnelė"
INGREDIENTAI: 175 gramai cukraus pudros 50 gramų cukraus pudros (kremui) 65 gramai kakavos 300 gramų vyšnių (sirupe, konservuotos, kremui) 6 vienetai kiaušinių 850 mililitrų grietinėlės (riebi, kremui) 100 gramų juodojo šokolado (drožlės, papuošimui) 7 valgomieji šaukštai likerio (vyšnių, kremui) 75 gramai sviesto 65 gramai kukurūzų miltų 65 gramai lietinių blynų (tešla, pirktinė) PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Receptas. Tarta su aguonomis ir baltuoju šokoladu
Tai labai šventiškas desertas skirtas Kalėdoms ir Naujiesiems Metams. Jį pagaminti prireiks kantrybės, bet jis to vertas visomis prasmėmis. Geriausia jį gaminti Kūčių vakare, kad per naktį spėtų sustingti iki Kalėdų ryto. Rinktis galima visokias uogas, ne vien vyšnias, tiesiog aš tik tokių radau. Tiks ir spanguolės, ir avietės ir bet kokios smulkios raudonos uogos.
Receptas. Rauginti pomidorai
INGREDIENTAI: 2 vienetai česnakų (galvos) 10 vienetų juodųjų serbentų (lapai) 10 vienetų krapų 10 vienetų krienų (lapai) 10 kilogramų pomidorų pastos 10 vienetų vyšnių (lapai) 10 litrų vandens 700 gramų druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Rauginimui tinka užaugę žali, rausvi, rožiniai arba raudoni, bet nepernokę pomidorai. Pomidorai rauginami stiklainiuose, kibiruose arba statinaitėse.
Receptas. Vištienos suktinukai
INGREDIENTAI: 1 vienetas ananasų (konservuoti, skardinė) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3/4 stiklinės vyšnių (šaldytos) 250 gramų vištos filė 1/3 stiklinės grietinėlės šiek tiek druskos šiek tiek sviesto ((kepimui)) šiek tiek kario 60 gramų kumpio (Parmos) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustome juostelėmis, įtriname pipirais, kariu, druska, užpilame grietinėle ir paliekame šaltai apie 15 min.
Receptas. Šventinis varškės pyragas
INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus šiek tiek vyšnių 2 vienetai kiaušinių 500 gramų kvietinių miltų 200 gramų varškės 200 gramų sviesto šiek tiek uogienės (braškių) šiek tiek uogienės (mėlynių) 3 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Iš miltų, 2 kiaušinių trynių, sviesto, 100 g cukraus ir 2 šaukštelių vanilinio cukraus suminkome tešlą, įvyniojame į foliją ir apie pusvalandį palaikome šaldytuve.
Receptas. Koldūnai su vyšniomis
INGREDIENTAI: 4 valgomieji šaukštai cukraus 1.5 valgomojo šaukšto krakmolo 3 stiklinės vyšnių (šaldytos/šviežios) 1 vienetas kiaušinių 3.5 stiklinės kvietinių miltų 1 stiklinė vandens (verdantis) 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 100 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Vyšnias iškaulinkite, užpilkite cukrumi ir palikite 2 val., kad išskirtų sultis.
Receptas. Antienos filė su traškučiais ir ožkos pieno sūriu
INGREDIENTAI: 5 gramai bazilikų (švieži) 50 gramų cukraus (geriau cukrus su pektinu, bet galite pabandyti ir rudąjį cukrų, (čatniui)) 1 česnakų ((čatniui)) 15 gramų svogūnų (raudoni, pjaustyti kubeliais, (čatniui)) 100 gramų vyšnių (be kauliukų (čatniui)) 250 gramų antienos (krūtinėlė) 1 valgomasis šaukštas acto (balzaminis, (čatniui)) 60 gramų sūris (ožkos pieno) 1 arbatinis šaukštelis maltos aitriosios paprikos šiek tiek akmens druskos (malūnėl...
Receptas. Marinuoti agurkai
INGREDIENTAI: 1 litras vandens 5 valgomieji šaukštai cukraus 1 valgomasis šaukštas druskos 100 mililitrų acto šiek tiek prieskonių (kokius mėgstate) šiek tiek krapų šiek tiek česnakų šiek tiek vyšnių ((lapai)) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Aš darau šitaip: agurkus švariai nuplaunu, nupjaustau galiukus ir užpilu juos verdančiu vandeniu bei laikai, kol agurkai pakeičia spalvą ir vanduo beveik atvėsta.
Receptas. Vyšninis likeris
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono (lazdelė) 1 kilogramas cukraus 3 vienetai gvazdikėlių šiek tiek muskato (maltas) 6 gramai vanilės 2 kilogramai vyšnių (be kauliukų) 6 vienetai vyšnių (lapai) 3 stiklinės degtinės PARUOŠIMO BŪDAS: Į 3-jų litrų stiklainį suberti vyšnias, gvazdikėlius, vanilę, gabalėlį cinamono lazdelės, maltą muskatą ir vyšnių lapus. Visą tai užberti cukrumi ir pastatyti į tamsią vietą dviems savaitėms.
Receptas. „Vyšniukas“
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus pudros 100 gramų cukraus 4 stiklinės vyšnių ((1 stiklinė 200-220 ml)) 3 vienetai kiaušinių 100 gramų kvietinių miltų 200 mililitrų pieno šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Išimkite iš vyšnių kauliukus ir sumaišykite su vienu šaukštu cukraus. Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi, įberkite žiupsnelį druskos, supilkite pieną. Plakant superkite miltus ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Receptas. Pyragas su vyšniomis ir migdolų drožlėmis
INGREDIENTAI: 1 stiklinė miltai (dalį miltų galima pakeisti maltais migdolais) 3 vienetai kiaušinių 200 gramų vyšnių 180 gramų cukraus 160 gramų sviesto 100 gramų migdolų drožlių 1 valgomasis šaukštas cinamono (nebūtina) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Kambario temperatūros sviestą išsukti elektriniu plaktuvu su cukrumi, vis įdedant po vieną, kambario temperatūros, kiaušinį.
Receptas. Vyšnių tortas "Vienuolių namelis"
INGREDIENTAI: 500 gramų miltai 250 gramų sviesto (arba margarinas) 250 gramų grietinės 2 stiklinės vyšnių 300 gramų sviesto Kremui: 300 galvų sviesto 1 pakelis kondensuoto pieno 3 valgomieji šaukštai cukraus Pabarstymui: 200 gramų šokoladas (tarkuotas) Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Supilkite ant stalo miltus ir minkyti su sviestu arba margarinu, palaipsniui pilant grietinę.
Receptas. Uogų šerbetas
INGREDIENTAI: šiek tiek mėlinių šiek tiek spanguolių (sultys) šiek tiek vyšnių šiek tiek žemuogių šiek tiek braškių PARUOŠIMO BŪDAS: Labai paprastas receptas kuriam reikia šiek tiek uogų (mėlynių, vyšnių, žemuogių, braškių ir t.t.) ir spanguolių sulčių. Uogas sutrinti arba sumalti, įpilti šiek tiek spanguolių sulčių. Aš nenaudojau cukraus, tai gavosi truputi rūgštokas, bet labai tinka karštą dieną.
Receptas. Tradicinė argentinietiška duona
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės cukraus (+ 3 šaukštas) 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės (ekstraktas) 8 vyšnių (cukruotos) 3 vienetai kiaušinių (+ 3 tryniai) 4 ir 2/5 stiklinės kvietinių miltų 2 stiklinės pieno 3/4 stiklinės vandens (šiltas, + 2 šaukštas) 60 gramų sviesto 160 gramų kondensuoto pieno (saldintas) 3 valgomieji šaukštai mielių (sausos) 1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės (tarkuota) PARUOŠIMO BŪDAS: Viename dubenyje sumaišyk...
Receptas. Rauginti agurkai
INGREDIENTAI: 10 kilogramų agurkų 2 vienetai česnakų 20 vienetų juodųjų serbentų (lapai) 15 vienetų krapų (su stiebais) 15 vienetų krienų (lapai) 4 valgomieji šaukštai garstyčių (grūdeliai) 30 vienetų vyšnių (lapai) 10 litrų vandens 650 gramų druskos 10 vienetų ąžuolo (lapai) PARUOŠIMO BŪDAS: Rauginimui parenkami rudeninių veislių žali, 9—12 cm ilgio, nelygaus paviršiaus ir neprinokę mažomis sėklomis agurkai.
Receptas. Kefyro pyragas su cinamonu ir vyšniomis
Tai skanus, lengvas ir purus kefyro pyragas su cinamonu ir vyšnių įdaru. Šiam pyragui nereikia brangių produktų, o jo gaminimo procesas yra visiškai nesudėtingas. Šis desertas - tikras skanumėlis.
Receptas. Vyšnių trupininis
INGREDIENTAI: 4 valgomieji šaukštai cukraus 200 gramų cukraus (tešlai) 1 valgomasis šaukštas krakmolo 1 valgomasis šaukštas migdolų (kapoti) 250 gramų vyšnių (be kauliukų) 3 vienetai kiaušinių 2 vienetai kiaušinių (tešlai) 500 gramų kvietinių miltų (tešlai) 400 gramų varškės 250 gramų sviesto (tešlai) 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (tešlai) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Sluoksniuotas grietininis desertas
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus šiek tiek kakavos šiek tiek vyšnių 1 kilogramas grietinės 20 gramų želatinos šiek tiek mėtų šiek tiek žaliųjų citrinų PARUOŠIMO BŪDAS: Želtiną užpilti 0,5 stiklinės šilto vandens. Į grietinę suberti 6 šaukštus cukraus ir išplakti. Vandenį su želatina pakaitinti, kol želatina ištirps. Neužvirti. Želatiną sumaišyti su grietine. Gauta masę padalinti į 3 dalis. Pirmą dalį sumaišyti su kakava.
Receptas. Karamelinis maskarponės sūrio tortas su vyšniomis
INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus 100 mililitrų kavos (stipri su cukrumi) 5 valgomieji šaukštai vyšnių (šaldytos arba šviežios) 180 gramų kvietinių miltų 500 mililitrų grietinėlės (riebi (saldinta 3 šaukštais cukraus)) 4 valgomieji šaukštai želatinos 1 vienetas kondensuoto pieno Biskvitui: 9 vienetai kiaušinių (baltymai) 12 vienetų kiaušinių (tryniai (M dydis)) šiek tiek vanilinio cukraus Biskvito apšlaksymui: šiek tiek vandens šiek...
Receptas. Vyšnių kompotas
INGREDIENTAI: 3 kilogramai vyšnių 750 gramų cukraus 400 mililitrų vandens Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 11 PARUOŠIMO BŪDAS: Į švarius stiklainius sudedame nuplautas vyšnias. Vandenį užverdame, suberiame cukrų, ištirpiname cukrų ir užpilame stiklainius. Paliekame pastovėti apie 3-5 val. Po to į puodą išpilame sirupą ir vėl užviriname. Vėl užpilame vyšnias stiklainiuose ir sandariai užsukame.