virtuvė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „virtuvė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „virtuvė“.
Atrado minkštučių varškėčių receptą: vienas, du ir yra
„Kol neatradau šio recepto kažkur kažkada interneto platybėse, varškėčių beveik nekepdavau, nes gaudavosi kieti guminiai. O šie gavosi nuostabūs, minkšti puručiai, tikri varškėčiai“, – sako recepto autorė Jolanta.
Reikės: 250 g varškės; 2 kiaušinių; 3 v. š. grietinės; 1,5 stiklinės miltų (stengtis nepridėti per daug, kartais užtenka 1 su trupučiu); 1 v. š. cukraus; žiupsnelio druskos.
Ši kopūstų mišrainė tiks prie visko: ir prie kitų patiekalų, ir su duonos riekele
„Labai dažnai gaminu iš to, ko turiu šaldytuve, nes parduotuvėje prisiperku visko, ko manau gali prireikti. Niekada į parduotuvę neinu pasiėmusi pirkinių sąrašo, nes niekada neplanuoju savaitės meniu. Mano mintys pasikeičia labai greitai, tad apie savaitės patiekalų sąrašą net negalvoju. Gal ir gerai, nes taip leidžiu sau improvizuoti iki begalybės. Šias salotas gaminau jau ne kartą ir ne du, o daugybę kartų, kai jų receptą papasakojo gera draugė L. prie kavos puodelio.
Atrado skaniausią kotletų receptą: „Pabandykite, nepasigailėsite“
„Deja, bet turiu prisipažinti, kad nemoku kepti kotletų keptuvėje. Jie visada man gaunasi sausi, ką bedaryčiau. Taigi man kotletų kepimas orkaitėje tapo tikru atradimu. Labai paprasta ir rezultatas puikus. Jei dar taip negaminote, pabandykite, manau nepasigailėsite“, – rašo tinklaraščio „Baltoje lekštėje“ autorė Ingrida.
1 kg mėgstamos mėsos faršo,
2 kiaušiniai,
1 svogūno galvos,
3 riekelės batono,
2 valg.
Prisiminus šią mišrainę negalėjo atsidžiaugti: „Išbandykite“
„Labai seniai negaminau šios mišrainės, bet šiandien kai pagaminau, tai negaliu sustoti. Labai paprasta, bet skani. Išbandykite“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
200 g smulkesnių makaronų,
1 svogūnas,
4 rūkytos vištienos blauzdeles, bet galima naudoti ir šlaunelės, tuomet užteks 1,
200 g konservuotų kukurūzų,
1 didelė arba 3 mažos paprikos,
3 šaukštai majonezo,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Makaronus išverdame, perliejame šaltu vandeniu.
Ingrida atrado superinę mišrainę: gaminsite dar ne kartą
„Šiandien mano vakarienės pasirinkimas buvo toks. Nežinau kaip jūs, bet aš kartais noriu salotų su krabų lazdelėmis, pasiilgstu tokio maisto, nors mano šeima nėra itin didelė jų mėgėja“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Užtruksite apie 10 min.
0,5 pekino kopūsto;
1 agurkas;
1 skard kons. kukurūzų;
6 krabų lazdelės;
Česnakų daigai, patiekti (nebūtina);
2 v. š. smukintų žalumynų: krapai, petražolės, svogūnų laiškai.
Odeta atskleidė tobulą troškinį su bulvėmis: „Suvalgysite iki paskutinio lašo“
„Lai sako kas ką nori, bet vaizdas skoniui prideda kelis pliusus, todėl šiandien troškinių mėgėjai – sukluskite. Troškinys sodraus ir pikantiško skonio, kurio skonį dar ir dabar jaučiu burnoje. Mėsa gaunasi minkšta, o pats troškinio skystimas taip ir prašosi su duonos riekele suvalgomas iki paskutinio lašo“, – sako recepto autorė Odeta.
Reikės: 1.5 kg jautienos nugarinės; 1/2 šaukštelio druskos; 1/2 šaukštelio maltų pipirų; 1/2 šaukštelio dž. raudonėlio; 1 šaukštelio dž.
Super skanūs ir greiti Liucijos kepsniukai: kartosite ne kartą
„Greitiems, skaniems ir sotiems pietums ar vakarienei – kiaulienos kepsneliai užkepti sūriu ir svogūnais. Patiekalą pagaminsite labai greitai, tik daugiau laiko užtruks išlaukti, kol kepsniai iškeps. Bet juk gardžių valgių galima kartais šiek tiek ir palaukti…
Kepsneliai iškepa minkšti ir sultingi, o sūris, majonezas ir svogūnai atstoja padažą. Šiuos kepsnelius patiekite su mėgstamais priedais – bulvėmis, ryžiais, salotomis, troškintomis daržovėmis ir pan.
Ingrida atrado labai skanią mišrainę: pataria išbandyti
„Greita vakarienė. Gerai jau gerai nevaidinsiu, kaip šią mišrainę valgė ir vyras, ir vaikai. Žinoma, kad šią mišrainę valgiau tik aš. Šeimyna mano nelabai mėgsta tokias mišraines. O aš kartais užsinoriu ko nors lengvo ir gaivaus su šaukštu majonezo. O čia dar šaldytuvo kampelyje glūdėjo saliero lapkočiai ir laukė savo eilės. Tad nieko nelaukus dalinuosi mišrainės receptu ir su jumis. Gal kam nors patiks“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Odeta atrado superinius kepsnelius: pigu, greita ir labai skanu
„Nubudau lyg meška po žiemos miego, nors iš tikro tai nemiegojau,o po atostogų grįžau į darbą. Tad šiuo metu tik tyliai stebiu aplink kaip kiti gamina, dalinasi...O aš supratau, kad jau nenoriu to daryti. Tik vyras vis palaiko ir prašo dar nemesti šio savo hobio, nes žino, kad po to bus sunku išvis grįžti.
Patarė šiek tiek atsitraukti, bet neišeiti iš rašymo malonumo.
Šiukštu nedėkite šių 5 daiktų į indaplovę: teks remontuoti
Pats paprasčiausias būdas tvarkytis su purvinais indais yra sudėti juos į indaplovę. Vis tik tiems, kurie į pagalbą pasitelkia indaploves, svarbu atminti, kad ne visus indus galima į juos dėti.
Jeigu šiuo metu nemažai namuose šeimininkaujate, nieko nuostabaus, kad indaplovės pilnos indų. Visgi, yra tam tikrų daiktų, kurių žmonės turėtų nedėti į savo indaploves, ypač jei norite, kad indaplovė jums tarnautų daugybę metų.
REKLAMA
REKLAMA
Išdavė skaniausią lietinių blynų tešlą: užsirašykite iš karto
„Man patinka eksperimentuoti su kai kuriais receptais ir išbandyti vis kitą variantą, todėl nedvejodama nusprendžiau išbandyti šį pasiūlymą. Dažniausiai lietinius blynus darau „iš akies" ir nesiskundžiu, kad blogai gaunasi. Iš karto perspėju, kad tešla gaunasi labai skysta, bet dėl to nevertėtų nerimauti. Aišku pirmas blynas gausis „prisvilęs", bet su antru – neabejoju, kad jums pavyks. Blynai gaunasi kuo puikiausi, plonučiai ir labai tinkami desertiniams blyneliams.
Taip kepti bulvinius blynus išmokė mama: patys skaniausi
„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
Šiuos vištienos kepsnelius kartosite ne kartą: išbandykite Jurgitos receptą
„Labai minkšti, sultingi kepsniai! Nepagailėkite gero sūrio, jis tikrai suteikia kepsniui puikų skonį“, – rašo tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė.
Mėsai:
500-600 gr vištienos filė,
150 gr fermentinio sūrio,
česnako,
druskos,
pipirų,
prieskoninių žolelių mėsai.
Tešlai:
3 nedideli kiaušiniai,
3 v.š. majonezo,
3-4 v.š. miltų,
druskos,
pipirų.
Filė supjaustom kepsnio dydžio gabaliukais, šiek tiek pamušame mėsos plaktuku.
Šie Dalios kotletukai taps tikru žiemos atradimu: nukels atgal į vaikystę
„Šis šnicelis nėra toks jau blogas ar visiškai neskanus patiekalas, kaip kam gali pasirodyti minint mokyklos valgyklą. Jei tik mėgstate maltinukus, pabandykite vietoje įprasto batono ar avižinių dribsnių į faršą dėti būtent šviesią duoną. Būtent ši duona suteikia šniceliui išskirtinį skonį“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Šio žaibiško troškinio receptas plinta masiškai: neišbandyti būtų nuodėmė
„Tuštinu maisto atsargų spinteles ir vietoj bulvių į troškinį kviečiu perlines kruopas. Patikėkite mes, bulvių mėgėjai, šiame troškinyje jų nepasigedome“, – sako recepto autorė.
Reikės: 1,5 st perlinių kruopų; 1 morkos; 1 svogūno; 2 skiltelių česnako; 500 g kiaulienos kumpio; 300–500 ml sultinio/vandens; 30 g sviesto; 1 a. š. džiovintų žolelių; druskos pagal skonį; žiupsnio juodųjų pipirų; šlakelio aliejaus.
Šis daiktas namuose – bakterijų veisykla: išmeskite kuo greičiau
Maisto ekspertas ir knygos autorius Adamasas Jamesas Pollockas perspėja, kad plastikinės pjaustymo lentelės gali tapti pavojingos sveikatai, jei jos pradeda blukti ar turi daug smulkių pjūvių.
Nors daugelis mūsų, ypač šventiniu metu, turėjo praleisti daug laiko virtuvėje, mintis keisti virtuvės įrankius gali atrodyti varginanti, tačiau tai gali būti būtina dėl sveikatos.
Atrado skaniausią keptos duonos receptą: „10 balų – dabar kepsiu tik taip“
„Visada kepdavau aliejuje keptuvėje, bet vakar pamačiau įrašą ir aišku šiandien jau bandžiau. 10 balų, patiko labai, dabar taip tik ir kepsiu!“ – sako tinklaraštininkė.
Reikės: 450 g juodos duonos; 100 g kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto); 75 g lydyto sūrio; 3 valg. šaukštų majonezo; 6 skiltelių česnako; aliejaus; druskos.
Nuo duonos nupjaustome plutas, supjaustome vienodo dydžio juostelėmis. Išdėliojame jas kepimo popieriumi išklotoje skardoje, apipurškiame aliejumi.
Šis cepelinų receptas pasiteisina 100 procentų: vadina geriausiu iš visų
„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina.
Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos.
Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako.
Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai.
Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirneliais.
Šie žemaičių blynai taps tikru atradimu: rašykitės receptą
„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Blynams reikės: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušinių; 3 v.š. miltų; 3 v.š. krakmolo; 1 a.š. druskos;
Įdarui: 300 g faršo; 1 svogūno; druskos, juodųjų pipirų;
Padažui: 150 g grietinės; 150 ml pieno; 1 v.š. sviesto; 1 a.š. miltų; 1 skiltelės česnako; šv. krapų.
Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite.
Vakarienė per valandą: troškinys, kurį gaminsite vėl ir vėl
Bulvės, vištiena, pievagrybiai, prieskoniai. Derinys, skambantis tiesiog tobulai. Jei norite tokiu mėgautis, skubėkite užsirašyti troškinio receptą ir džiaukitės skoniu su visa šeima.
Jums reikės:
700 gramų bulvių, 400 gramų vištienos, 200 gramų pievagrybių, 200 gramų šaltai rūkytos kiaulienos šoninės, druskos, pipirų, 250 mililitrų neriebios grietinėlės.
Pirmiausia bulves nuskutame bei supjaustome mažais-vieno kąsnio gabalėliais.
Šis kotletų receptas plinta žaibiškai: naudoja 1 slaptą ingredientą
„Kotletai. Tikrai taip ir aš juos kartais ruošiu šeimai pietums. Kartais šauna man kokių vis nors naujų idėjų, kad tie patys maltinukai suskambėtų vis kitaip. Šiandien ruošiau kalakutienos maltinukus su kreminiu sūreliu. Jo dėka kalakutiena nebuvo visiškai sausa, o kotletukai sultingi ir minkštučiai“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Sotus ir greitas raugintų kopūstų troškinys pagal Editą: „Išėjo labai gardus“
„Anksčiau buvau didelė troškinių mėgėja – taigi patogu, viską sumeti į puodą ir troškini, o ir plauti tik vieną puodą tenka“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Edita troškiniui naudojo: raugintus kopūstus; karšto rūkymo dešreles; bulves; aštrų pomidorų padažą; grietinę; druską.
Kopūstus pakišame po šalto vandens srove ir nuplauname, taip dingsta dalis rūgšties. Kopūstus užpilame vandeniu ir statome puodą ant viryklės. Tuo tarpu pjaustome nuskustas bulves ir dešreles.
Taip keptas bulvių kugelis išeina skaniausias: užsirašykite receptą
„Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Reikės: 9 vidutinio dydžio bulvių (apie 1,3kg); 200g fermentinio sūrio; 200g karštai rūkytos šoninės; 1 svogūno; 0,5 l pieno; 4 kiaušinių; žiupsnelio malto muskato; druskos.
Nuskustas bulves sutarkuokite. Pridėkite 100g tarkuotos fermentinio sūrio ir išmaišykite. Pakepinkite smulkiai pjaustytą šoninę su svogūnu ir sudėkite į paruoštą bulvių masę.
Ši turbo greita mišrainė nuo Naujųjų stalo dings pirma: vienas, du ir yra
„Dalinuosi idėja, kuri galbūt jums patiks kaip užkandis šventiniam stalui. Po visų Kalėdinių vaišių: keptų kalakutų, ančių, karkų, šaltienų ir baltų mišrainių, man Naujametiniam vakarui norisi vos kelių užkandžių ant stalo, daug vaisių, sūrių su alyvuogėmis lėkštės ir lengvo deserto. Ką ruošite naujametiniam stalui jūs?“, – rašo „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Ši mišrainė nuo Kalėdų stalo dings pirma: išsisaugokite receptą
Šventėms ieškote įvairių receptų? Siūlome jums išbandyti šią mišrainę, kurią rekomenduoja tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Mišrainės ingredientai: 150 gr konservuoto tuno, 4 kiaušiniai, 2 šaukštai majonezo, 1 poras, 1 šaukštas smulkintų krapų, 1 žiupsnelis druskos, 1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.
Tuną sugnaibykite šakute iki nedidelių gabaliukų. Kiaušinius susmulkinkite gabaliukais nedideliais ir sudėkite į dubenį su tunu. Porą supjaustykite pusžiedžiais.
Šią mišrainę gamina per šventes: receptas pasiteisina 100 proc.
„Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės“, – sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė.
Ingredientai: 200–300 gr rūkytos vištienos (naudojau vištienos ketvirtį); 150 gr fermentinio sūrio; 200 gr virtų arba konservuotų pupelių; 100–200 gr konservuotų kukurūzų; 1–2 marinuoti agurkai; kelios riekės juodos duonos; 1 skiltelė česnako; druskos; majonezo.
Šie daiktai virtuvėje – bakterijų veisykla: kiti net nesusimąsto
Manote, kad jūsų virtuvė švari? Tikriausiai nustebsite, nes yra tokių paslėptų vietų, kurios yra tikra bakterijų veisykla. Jos gali kelti pavojų jūsų sveikatai jums to net nežinant.
Ar šiandien valėte savo virtuvę? Ar nušluostėte paviršius, išplovėte kriauklę? Galbūt manote, kad jūsų virtuvė spindi, bet, nepaisant visų jūsų pastangų, mikrobai vis tiek gali plisti.
Nacionalinio sanitarijos fondo atliktas tyrimas parodė, kad 32 proc.
Ši Ingridos mišrainė taps stalo pažiba: užsirašykite Kalėdoms
„Šios salotos tikras gėris. Nežinau ar turiu ką dar pasakyti, ners norisi tik valgyti ir mėgautis kiekvienu kąsniu. Čia sugula ir silkės sūrumas, avokado kremiškumas, padažo rūgštumas. Viskas ko reikia, geram skonių balansui“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 2 – 3.Užtruksite apie 30 min.
Ši mišrainė nustebino kaip reikiant: tikrai gamins per šventes
„Kaip jau vakar minėjau iš šios silkės nesitikėjau nieko mandraus, bet...nustebino tai oho. Labai patiko ir gaminsiu tikrai per šventes. Šią mišrainę reikia maišyti su majonezu, bet aš jo nedėjau ir būtent todėl atsiskleidė visi skoniai. Silkę naudojau tradicinę sūdyta, tai ir nekeiskite jos. O visi kiti produktai tikrai šiuo metu yra jūsų namuose, tad galit šiandien pasirepetuoti prieš šventes“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Ši mišrainė nepaliks abejingų: receptą išsisaugokite Kalėdoms
„Kalėdų stalui ruošiau šią mišrainę, kurią vienoje maisto grupėje parodė Neringa ir sakė, kad puikūs atsiliepimai apie ją. Išbandžiau. Galima patiekti ir užkandžių krepšeliuose“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
Ingredientai: 1 apelsinas, 100 gr krabų lazdelių, 100 gr konservuotų kukurūzų, 2 kiaušiniai, 1 skiltelė česnako, 1 šaukštas majonezo, druska, pipirai.
Kiaušinius išverdame ir atvėsiname.
Beata Nicholson žiūrėdama lietuvių filmą maloniai nustebo: „Tikrai viena veikėja šiek tiek panaši į mane!“
„Juokas – geriausi vitaminai“, – įsitikinusi televizijos laidų vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Kas jau kas, o ji ir virtuvę, ir televizijos užkulisius puikiai pažįsta, taigi, gali tiksliai įvertinti naująją kino režisierės Eglės Vertelytės kulinarinę komediją „Gardutė“.
Vitaminų iš šio filmo Beata sakosi gavusi daug. Išankstinėje filmo peržiūroje, prisipažįsta, netrūkę nei juoko, nei ašarų, rašoma pranešime spaudai.
Šis Dalios kalėdinis pyragas plinta žaibiškai: pabandę kartoja kasmet
„Artėja Kalėdos ir aš jau jų nebeįsivaizduoju be Kalėdinio pyrago. Tikriausiai ir mano draugai jo pasigestų, nes kiekvienais metais kepu tuos pyragus ir jiems, kaip Kalėdinę dovanėlę.
Kadangi pyragas skanesnis truputį pastovėjęs (subręsta skonis), tai juos kepti pradedu jau apie gruodžio vidurį.
Ragina baltą mišrainę šventėms gaminti pagal šį receptą: išeina daug skanesnė
„Kai pabosta įprasta balta mišrainė, maišau šią šiek tiek kitokią, bet gaivesnę jos versiją. Šia mišraine mane prieš keletą metų pavaišino kaimynė Edita. Ir nuo tada ji papildė mano mėgstamų mišrainių sąrašą. Taigi receptu dalinuosi ir su jumis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Ingredientai mišrainei: 5 virtos bulvės; 2 virtos morkos; 3 virti kiaušiniai; 1 poras; 0,3 l konservuotų kukurūzų; Žiupsnis druskos; Žiupsnis pipirų; Majonezo pagal poreikį.
Atskleidė firminę silkės mišrainę Kalėdoms: gamina kasmet
„Silkės receptų niekada nebus per daug, ypač prieš didžiąsias metų šventes. Kiekvienos šventės pas mus su šiuo skanėstu. Tad imkite mielieji ir gaminkite“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Silkės mišrainės ingredientai:
3 vnt silkės filė;
100 g kons. žirnelių;
3 virti kiaušiniai;
1 poro baltoji dalis;
1 didesnis arba 3 mažesni marinuoti agurkėliai;
2 šaukštai majonezo;
1 šaukštelis dižono garstyčių.
Silkės filė, agurkėlius ir kiaušinius supjaustome kubeliais.
Ši mišrainė taps Kalėdų stalo pažiba: receptą užsirašykite iš anksto
„Nesudėtinga ir soti mišrainė“, – sako tinklaraščio „Skanūs kąsneliai“ autorė.
Mišrainės ingredientai: 2 skardinės tuno (po 185 g); 3 bulvės; 2 morkos; 3 kiaušiniai; mažas indelis ikrų (naudojau masago ikrus); 2–3 šaukštai majonezo; pluoštelis petražolių; druskos ir pipirų pagal skonį.
Bulves, morkas ir kiaušinius išvirti. Atvėsinti ir nulupti. Nuo tuno nupilti aliejų ar sultis. Bulves, morkas, kiaušinius susmulkinti į nedidelius kubelius.
Šią mišrainę išmokė gaminti draugė: garantuotai atsidurs ant šventinio stalo
„Apie savo slaptą meilę burokėliams jau nebekalbėsiu. Aš juos mėgstu ir taškas. Burokėlių sriuba tikriausiai yra viena iš dažniausiai verdamų sriubų sąrašo. Mėgstu ir mišraines su burokėliais, ir šaltibarščius valgau visus metus. Kai pamačiau šią mišrainę pas Loretą, tikrai žinojau, kad ją gaminsiu ir nelauksiu jokių švenčių. Taip ir nutiko. Skania mišraine su burokėliais ir kelmučiais mėgaujuosi jau dabar.
Šią kopūstų mišrainę gamina metai iš metų: tokia skani, kad dingsta žaibiškai
„Kol kopūstai rūgsta ir laukia savo eilės, pasigaminau dar vieną nekaitintą mišrainę žiemai. Mišrainė skani ir gaivi. Darau jau ją žiemai keli metai. Labai greitai susivalgo, tad net nežinau, kaip ilgai ji gali stovėti šaldytuve“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Reikės: 3 kg kopūstų; 500 g morkų; galvutės česnako; 2 stiklinių vandens; 1 stiklinės cukraus; 1,5 stiklinės obuolių acto; 0,75 stiklinės aliejaus; 3 v. š. druskos.
Tvaresnė virtuvė – mažiau žalos aplinkai: 3 patarimai, kaip sumažinti plastiko kiekį virtuvėje
Virtuvė namuose dažnai yra ne tik maisto gamybos, bet ir neretai tampa įvairių susibūrimų vieta. Tačiau ši erdvė taip pat galėtų būti tituluojama namų plastiko atliekų karalyste – vienkartiniai maišeliai, plastikinės pakuotės produktams, mentelės ar pjaustymo lentelės ir kiti maži patogumai, esantys virtuvėje, tampa dideliu iššūkiu aplinkai. Visgi plastiko kiekį savo virtuvėje galima lengvai sumažinti pakeitus keletą kasdienių savo įpročių.
Šis Ritos kotletų receptas niekada nenuvils: paprasta, greita ir skanu
„Kas čia tokio iškepti kotletus ? Ir aš taip pagalvojau. Bet nugalėta smalsumo, išbandžiau šį socialiniuose tinkluose sklandantį kotletų receptą. Šie kotletai vadinami daniškais. Kodėl daniškais, nesigilinau, bet būtų įdomu sužinoti. Daug nerašysiu, tik pasakysiu, kad jie tikrai nerealaus skonio. Minkšti, purūs ir labai gardūs. Būtinai išbandykite. Nusivilti neteks“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Elena Karalienė išdavė Gian Lucos paslaptį: „Jis tą naudoja tuomet, kai jam gresia pralaimėjimas“
Tokios maisto kovos dar nebuvo. Šį sekmadienio rytą TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kovos ne tik Gian Luca Demarco ir Elena Karalienė, bet ir jų svečiai! Elena šį sekmadienio rytą gamins su tikra profesionale Juste, o Gian Luca – su jos broliu, talentingu virtuvės šefu Gerčiu.
Virtuvės šefas pratrūko: išmokite užsisakinėti patiekalus teisingai
Vienas virtuvės šefas Didžiojoje Britanijoje smarkiai sukritikavo šiuolaikinius klientus, kurie dalijasi patiekalus ir prašo vandens iš čiaupo, ir liepė jiems „užsisakinėti patiekalus teisingai“.
Vyras sukėlė pasipiktinimo bangą šiuolaikinius restoranų lankytojus pavadinės „vitrininiais valgytojais“, rašo „The Daily Mail“.
Londone veikiančio „Yellow Bittern“ restorano virtuvės šefas Hugh Corcoranas „Instagram“ tinkle pasidalijo įrašu, kuriame teigė, kad dalijimasis patiekalais „sugadino vakari...
Šie Odetos kepsneliai plinta žaibiškai: receptas vertas 10 balų
„Esu įsitikinusi, kad svarbiausia ne naujų receptų paieškos, o senų receptų tobulinimas. Juk didžiausias džiaugsmas aplanko dar neragautas, bet iki skausmo žinomų patiekalų variacijas. Jeigu jau prakalbau apie eksperimentus samčių, šakučių ir šaukštų pasaulyje, tai pasidalinsiu šiuo atrodo iki skausmo puikiai žinomo recepto variantu. Žolelės šiam patiekalui suteikia kitą lygmenį, o pati mėsa gaunasi minkšta, sultinga ir labai kvapni“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Atrado superinę rudens mišrainę: greita, pigu ir labai skanu
„Šios krabų lazdelių salotos yra labai greitai paruošiamos ir labai gaivios. Man skanesnės snieginio krabo skonio lazdelės, tad visada jas ir naudoju. Pirmą kartą gamindama pilnai vadovavausi receptu, aš visada taip darau. Jame buvo nurodymas dėti raudoną svogūną.
Tačiau, net ant jo užspaudus citrinos sulčių, man per daug jautėsi svogūno aštrumas.
Išdavė superinį Kyjivo kotletų receptą: skonis nenuvils
„Tikriausiai ilgiau reikėjo prisiruošti išdrįsti gaminti šį patiekalą, nei kad gaminimas užtruko. Tiesa esu gaminusi Kyjivo koteltą iš maltos vištienos. O dabar labiau norėjosi (tiksliau labai prašė to vyresnioji), kad pagaminčiau tikrąjį Kyjivo kotletą iš vištienos krūtinėlės su gražiai ištirpusiu sviestuku. Taigi nieko nelaukus, kibome į darbus ir rezultatas išties – nenuvylė“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Odeta išdavė superinį kugelio receptą: girs visa šeimyna
„Kugelis – man pats lietuviškiausias patiekalas. Kiek save pamenu, kugelis buvo dažnai kepamas mūsų namuose“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Kugeliui reikės: 2 kg bulvių; 1 didelio svogūno; 3 kiaušinių; 200 ml pieno; 250 g varškės; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų pipirų; kelių šakelių čiobrelio; aliejaus.
Bulves nuskutame ir sutarkuojame tarkavimo mašina kartu su svogūnu.
Šie greiti kepsneliai taps rudens hitu: pigu ir labai skanu
„Iškepus vaikai liko tiesiog sužavėti, labai gyrė ir teigė, kad net skanesni nei McDonald'e. Taigi receptas tikrai labai vykęs“, – sako tinklaraštininkė Justina.
Reikės: 400 g vištienos filė; 150 ml kefyro; 1 kiaušinio; 1 valg. šaukšto su kaupu miltų druskos; juodųjų pipirų; aitriosios paprikos; maltų džiūvėsėlių (naudojau su paprika); aliejaus kepimui.
Vištieną supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Įberiame druskos, juodųjų pipirų ir aitriosios paprikos, išmaišome.
Taip ruošta moliūgienė žiemą iš rūsio dings žaibiškai: ragina išbandyti
„Kažkaip užsikabinau ant moliūgų. Prieš keletą metų moliūgas man buvo reikalingas tik tam, kad išpjausčiusi akis, nosį ir burną papuoščiau kiemą Helovinui. Dabar atvirkščiai, moliūgas tapo nuostabia valgoma daržove, o ne puošybos elementu“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Viriau iš:
2 kg jau supjaustyto mažais kubeliais moliūgo,
2 kg apelsinų,
2 citrinų sulčių,
apie 1 kg cukraus,
vanilinio cukraus,
cinamono ir truputis prieskonių meduoliams.
Atrado tobulą obuolių pyrago receptą: šeimyna pakartoti norėjo net 3 kartus
„Obuolių pyrago receptas paprastas, panašus į tą, kurį visi seniai žino, bet gerai subalansuotos produktų proporcijos garantuoja, kad gausis puikiai. Man net buvo leidę į pyragą dėti razinų, gaila, kad užmiršau“, – šypteli recepto autorė.
Ši mišrainė nuo Kalėdų stalo dings pirma: užsirašykite receptą
Šventėms ieškoti įvairių receptų? Siūlome jums išbandyti šią mišrainę, kurią rekomenduoja tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Mišrainės ingredientai: 150 gr konservuoto tuno, 4 kiaušiniai, 2 šaukštai majonezo, 1 poras, 1 šaukštas smulkintų krapų, 1 žiupsnelis druskos, 1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.
Tuną sugnaibykite šakute iki nedidelių gabaliukų. Kiaušinius susmulkinkite gabaliukais nedideliais ir sudėkite į dubenį su tunu. Porą supjaustykite pusžiedžiais. Dėkite į dubenį.
Ši mišrainė tapo sezono atradimu: receptas pravers ir šventėms
„Sezono atradimas“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Ingredientai:
500 gr avinžirnių;
400 gr kalmarų file (aš perku pynes);
pusė kepalo juodos duonos (supjaustyti kubeliais, apkepti aliejuje ir išmaišyti su druska ir smulkintu česnaku);
poras arba pundelis svogūno laiškų;
druska, pipirai;
majonezas.
Avinžirnius geriausia užmerkti iš vakaro. Išvirti kaip nurodyta ant pakuotės, aš tiesiog paragauju, neleidžiu suvirti, dabar spėju, kad verdu gal iki 20 minučių.