vėdarai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „vėdarai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „vėdarai“.
Pasvalio rajone čirškėjo „lietuviški sušiai“: vietoj dumblių lapų – kiauliena
Pasvalio rajone tiesiogine to žodžio prasme liejosi kraujas. Tiesa, skerdynių nebuvo – šeimininkes į Pasvalio rajoną sukvietė antrasis vėdarų kepimo čempionatas. Tad kepėjos po atviru dangumi raitojosi rankoves ir čirškino vėdarus. Skaičiuojama, kad jos iškepusios per 1 tūkst. porcijų.
Daugiau apie tai – TV3 Žinių reportaže.
Kepė kraujinius vėdarus
Nors vaizdas gal ir ne itin maloniai nuteikiantis, tačiau būtent kiaulių kraujas – vienas pagrindinių vėdarų ingredientų.
Atrado skaniausią bulvinių vėdarų receptą: primins vaikystę
Šį sekmadienį laidos „La maistas. Iššūkis“ tema – vėdarai! Tai vienas tradiciškiausių lietuviškų patiekalų, kurį kartu su laidos viešnia Jurgita gamino vedėja Elena Karalienė. O virtuvės šefas Gian Luca Demarco, padedamas laidos viešnios Beatos, metė iššūkį vėdarams pagamindamas argentinietiškas namines dešreles.
Elenai šįkart tai – visiškas iššūkis, mat pati nėra vėdarų ne tik gaminusi, bet ir ragavusi.
Receptas. Vėdarai
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 300 gramų lašinių 2 vienetai kiaulienos žarnų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nuskusti ir sutarkuoti, lašinukus pakepinti ir sumaišyti su bulvių mase, dėti druską, pipirus ir išmaišyti. Sudėti viską į išmirkytas žarnas, užrišti galus ir kepti orkaitėje apie 1 - 1,5 valandos.
REKLAMA
REKLAMA
Tradiciniai vėdarai kiekvienam lietuviui: lengviau nei galvojote!
Kai už lango šalta ir žvarbu, valgykite šiltą ir sotų maistą. Tradiciniai vėdarai puikus pasirinkimas, laukiantiems savaitgalį užklystančių giminaičių. Vėdarams reikės: 1 kilogramo bulvių, 1 smulkiai pjaustyto svogūno, 50 gramų lašinių, 50 mililitrų aliejaus, kelių šaukštų sviesto, 1 tabletės vitamino C, druskos, pipirų, maltos saldžiosios paprikos, sūdytos plonosios žarnos dešroms.