trapučiai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „trapučiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „trapučiai“.

Įspėja dėl populiarių trapučių: jie nėra tokie nekalti, kaip atrodo

Klaidinga manyti, kad metant svorį ar prižvelgiant savo mitybos racioną duoną sumuštiniams padės atstoti įvairiausių grūdų ir kviečių trapučiai. Atvirkščiai – jie ne tik yra apgaulingi savo energine verte, tačiau ir gali sukelti rimtą bėdą priklausomybę. Apie tai, kuo yra prastas pasirinkimas trapučius rinktis vietoje kitų maisto produktų, tv3.lt naujienų portalui pasakoja sveikos mitybos specialistė Gretė Brokienė.
2022-04-15

Receptas. Sumuštiniai su persikų uogiene

INGREDIENTAI: 150 gramų varškės 1 valgomasis šaukštas jogurto (natūralus) 1 pakelis trapučių 100 gramų persikų uogienės šiek tiek petražolių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Varškę sutrinti su šakute. Masę išsukti su jogurtu. Po šaukštelį varškės masės uždėti ant trapučių. Sumuštinius pagardinti persikų uogiene, papuošti smulkiai supjaustytais petražolių lapeliais.
2022-02-26

Receptas. Firminiai Tomo sumuštiniai

INGREDIENTAI: 6 vienetai trapučių (ryžių) 100 gramų lašišų (rūkyta) 4 vienetai sūris (Lazdelės ) 6 vienetai alyvuogių (juodos) šiek tiek sviesto Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Ant ryžių trapukų užtepti sviesto, dėti supjaustytas lazdeles, alyvuoges ir lašišos gabaliukus. Skanaus.
2022-02-25

Receptas. Sumuštiniai su agurkais ir morkomis

INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų 50 gramų jogurto 1 pakelis trapučių šiek tiek petražolių 1 vienetas agurkų 200 gramų ožkos sūrio Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Morką nuskusti, supjaustyti plonomis juostelėmis. Agurką nuplauti ir supjaustyti šiaudeliais. Ožkų sūrį išsukti su jogurtu ir smulkintomis petražolėmis. Aptepti trapučius. Papuošti morkos juostelėmis ir agurko šiaudeliais, petražolėmis.
2022-02-14

Receptas. Aštrus krevečių užkandis su trapučiais

INGREDIENTAI: 300 gramų krevečių 200 gramų trapučių 1 žiupsnelis druskos šiek tiek krapų 5 vienetai kiaušinių (virti (tryniai)) 200 gramų jogurto (natūralus) 1 žiupsnelis pipirai (čili, smulkintas) 1 arbatinis šaukštelis česnakų (maltas) 200 gramų skumbrių (Karštai rūkyta) Paruošimo laikas: Apie 30 min.
2022-02-10

Kartą ir visiems laikams: ar verta valgyti populiariuosius trapučius?

Pradėkime nuo to, kaip yra gaminami ryžių, grikių ar kitų grūdų trapučiai.Ryžių trapučiai gaminami drėkinant ryžius ir veikiant juos 9–10 atmosferų slėgiu bei 255–265 °C laipsnių temperatūra. Netrukus ryžių krakmolas išsiplečia ir sprogsta.Lygiai taip pat ryžius galima spraginti, staiga sumažinus slėgį. Spraginami gali būti ne tik ryžiai ar grikiai, bet ir kukurūzai, kviečiai, sezamo sėklos ir kt.
2020-11-24

Atskleidė tiesą – ar sveika valgyti ryžių trapučius?

Pradėkime nuo to, kaip yra gaminami ryžių, grikių ar kitų grūdų trapučiai. Ryžių trapučiai gaminami drėkinant ryžius ir veikiant juos 9–10 atmosferų slėgiu (!) bei 255–265 °C laipsnių temperatūra (!). Netrukus ryžių krakmolas išsiplečia ir sprogsta. Lygiai taip pat ryžius galima spraginti, staiga sumažinus slėgį. Spraginami gali būti ne tik ryžiai ar grikiai, bet ir kukurūzai, kviečiai, sezamo sėklos ir kt.
2020-09-10

Visa tiesa apie ryžių trapučius: apie tai net nebūtumėte pagalvoję

Pradėkime nuo to, kaip yra gaminami ryžių, grikių ar kitų grūdų trapučiai. Ryžių trapučiai gaminami drėkinant ryžius ir veikiant juos 9–10 atmosferų slėgiu (!) bei 255–265 °C laipsnių temperatūra (!). Netrukus ryžių krakmolas išsiplečia ir sprogsta. Lygiai taip pat ryžius galima spraginti, staiga sumažinus slėgį. Spraginami gali būti ne tik ryžiai ar grikiai, bet ir kukurūzai, kviečiai, sezamo sėklos ir kt.
2019-06-25

Valgykite vietoje sočių pusryčių: svoris kris ir nebegrįš

Pagaliau į mūsų šalį atkeliavo pavasaris. Nesvarbu, kad kalendorinis, tačiau vis ilgėjančios dienos ir vis dažniau pasirodanti saulė nuteikia optimistiškai. Beje, ar susimąstėte, kad su atėjusiu pavasariu, reikėtų pagalvoti ir apie naujus drabužius, pokyčius spintoje bei svorį? Jeigu ant jūsų liemens vis dar nusėdę nereikalingi kilogramai, o gerai jaustis trukdo papildomos apimtys ant klubų, jums reikėtų imtis priemonių jau šiandien. Woman.ru siūlo jums išbandyti šį variantą.
2018-03-06

Vaida Kurpienė nurodė, kodėl trapučių geriau nevalgyti

Trapučius šiais laikais yra pamėgę daugelis žmonių. Tai greitas ir lengvas užkandis, kuris, atrodo, gali puikiai pakeisti duoną. Visgi mitybos specialistę Vaida Kurpienė tv3.lt nurodė, kad traputis nėra toks sveikuoliškas produktas ir kad ji verčiau pataria rinktis duoną. „Trapučių apdirbimo technologija yra tokia, kad sudėtingi angliavandeniai, kurie energiją į mūsų kūną duoda palaipsniui, tampa paprastaisiais arba netoli jų.
2017-10-09
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų