svogūnai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „svogūnai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „svogūnai“.
Atskleidė geriausią laiką sodinti svogūnus ir česnakus: nepražiopsokite
Ar žinojote, kad rudenį pasodinti žieminiai česnakai ir svogūnai užderės anksčiau, o taip pat galite sulaukti gausesnio jų derliaus? Be to, rinkdamiesi ir sodindami žiemines veisles, suteikiate augalams papildomą pranašumą lyginant su vasarinėmis veislėmis.
Keletas paslapčių, kurios užtikrins, kad jūsų daržas kitą pavasarį ir vasarą taps tikra šių daržovių derliaus oaze.
1. Ankstyvas derlius.
Lukašenkos kaliniai – pigi darbo jėga: už 5 eurus per dieną renka svogūnus
Kraštutinių dešiniųjų partijos „Alternatyva Vokietijai“ narys Saksonijos žemės parlamente Jörgas Dornau samdė politinius kalinius darbui savo svogūnų plantacijoje Baltarusijoje, antradienį pranešė viena Baltarusijos naujienų agentūra. Pasak nepriklausomo vietos leidinio Reform.
Atskleidė, kaip laikyti svogūnus: bus skanūs daug ilgiau
Ankstyvas ruduo – išties puikus metas mėgautis prabėgusios vasaros gėrybėmis: šviežiais, pačių arba ūkininkų užaugintais vaisiais bei daržovėmis. Kasmet kalnais vaisių, daržovių ir uogų daugelį aprūpina giminės, draugai ar net kolegos tiek, kad kartais sunku suspėti viską suvartoti laiku.
Ką daryti nespėjus suvalgyti šviežiausių produktų ir jie ima vysti? Visada svarbu įvertinti vaisiaus ar daržovės būklę ir atidžiai apžiūrėti, ar ji nepradeda gesti.
Atskleidė, kaip laikyti svogūnus: bus skanūs daug ilgiau
„Šiais metais užsiauginome daug svogūnų. Deja, netrukus roputės pradėjo gesti. Ką padarėme ne taip, kaip reikia atsirinkti svogūnus ir juos saugoti?“ – klausia Svetlana iš Kauno r..
Atsako agronomė Danutė Ruseckienė
Veikia temperatūros kaita
Vasaros dabar tokios, kad augalai priversti arba skursti, nes būna šalta, arba leipti iš karščio. Daržininkai žino, kad augimo metu esant didelei temperatūros kaitai svogūnai blogiau laikosi.
Ragina svogūnus sodinti jau dabar: paaiškino, kodėl
Ar žinojote, kad rudenį pasodinti žieminiai česnakai ir svogūnai užderės anksčiau, o taip pat galite sulaukti gausesnio jų derliaus?
Be to, rinkdamiesi ir sodindami žiemines veisles, suteikiate augalams papildomą pranašumą lyginant su vasarinėmis veislėmis. Keletas paslapčių, kurios užtikrins, kad jūsų daržas kitą pavasarį ir vasarą taps tikra šių daržovių derliaus oaze.
1. Ankstyvas derlius.
Pasakė, kada geriausias laikas rauti svogūnus: po to bus per vėlu
Svogūnų derlius nenuvils, jei žinosite, kada jį galima nuimti ir kaip paruošti saugojimui – štai, kada geriausia rauti svogūnus.
Iš kartos į kartą sodininkai perduoda patarimą, kad surišant svogūnų laiškus, kol jie dar žali ir auga, jie atiduoda daugiau energijos į šaknis ir svogūnai užauga didesni. Taip pat manoma, kad dėl šios praktikos svogūnai greičiau subręsta.
Pasakė, kada geriausias laikas nuimti svogūnų derlių: bus skaniausi
Svogūnai maistui naudojami jau daugiau nei keturis tūkstančius metų. Tai vienos populiariausių vėsiojo sezono daržovių, be to, juos lengva užauginti ir nurauti. Štai, kada geriausias laikas nuimti svogūnų derlių.
Svogūnų derlius priklausys nuo to, kaip juos prižiūrėjote visą laiką nuo pat pasodinimo. Tačiau svarbu žinoti ne tik tai, kada sodinti svogūnus, bet ir kada nuimti jų derlių, kad šie būtų patys skaniausi.
Atradusi šį marinuotų svogūnų receptą kitų net nebando: idealiai tinka prie šašlykų
„Labai mėgstu šiuos svogūnus su šašlykais“, – sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė.
Ingredientai: 2 nedideli mėlynieji svogūnai; 120 ml vandens; 60 ml obuolių acto; 1-2 v.š. cukraus; 1 a.š. druskos; 4 žirnelių kvapiųjų pipirų.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į nedidelį stiklainiuką. Visus kitus ingredientus sumaišykite, kad ištirptų cukrus. Paragaukite marinato – jei Jūsų skoniui kažko trūksta, įdėkite. Marinatą užpilkite ant svogūnų. Pamarinuokite per naktį.
Padarykite tai savo svogūnams: kenkėjai nebepuls
Ne visiems pasiseka sulaukti produktyvaus nuostabių didžiulių svogūnų galvų ar sveikų laiškų derliaus. O viena iš tai lemiančių problemų yra svogūnų ligos ir kenkėjai. Priežasčių svogūnams užsikrėsti gali būti įvairių, pradedant sodinukų kokybės neatitikimais, baigiant tinkamų auginimo bei sandėliavimo sąlygų neužtikrinimu, todėl reikia numatyti galimybes užkirsti kelią šioms bėdoms įvykti.
Šiukštu nelaikykite svogūnų šioje vietoje: suges daug greičiau
Svogūnų galiojimo laikas yra gana ilgas, tačiau tinkamomis sąlygomis jie gali išsilaikyti ilgiau ir nesugesti.
Maisto laikymo gudrybes pravartu žinoti ne tik bananams ir duonai, bet ir svogūnams. Svogūnai yra ne ką mažiau įprasta daržovė, kasdien naudojama gaminant maistą.
REKLAMA
REKLAMA
Taip ruošti svogūnai idealiai tiks prie šašlykų: skonis vertas 10 balų
„Prie šašlykų toks pagardas tiko puikiai mums su vyru“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Reikės: svogūnų arba svogūnų laiškų ir pomidorų padažo.
Pagardas prie šašlykų
„Vasaros sezonu visada maišau svogūnų laiškus su pomidorų padažu. Prie šašlykų man norisi svogūno. Jums tikriausiai taip pat. Skaniausia valgyti, kai svogūnai šiek tiek pastovi. Tada jie tampa traškūs“, – pataria Ingrida.
Taip svogūnus prie šašlykų marinuoja kasmet: turėkite receptą
Tikriausiai ganėtinai sunkiai galima įsivaizduoti tradicinį šašlyką patiektą be marinuotų svogūnų. Galima teigti, kad visi juos žino, visi valgo ir visi moka pasigaminti... Bet kiek aš laiko vargau, kol tikrai atradau man tikrai patinkantį receptą, kaip tuos svogūnus marinuoti!
O visas paslaptis obuolių acte.
Atrado tobulą marinuotų svogūnų receptą: idealiai tiks prie šašlykų
„Užteks pamarinuoti, kol iškeps mėsa ant žarijų“, – sako recepto autorė.
Ingredientai: 2 svogūnai; 40ml acto 7%; 100ml verdančio vandens; 1a.š. druskos; 2a.š. cukraus; keli lauro lapeliai; keli juodieji pipirai.
Pagal norus: krapai, čili pipirai, garštyčių sėklos.
Marinuotų svogūnų receptas
Verdantį vandenį užpilti ant druskos ir cukraus ir išmaišyti. Svogūnus supjaustyti žiedais ar pusžiedžiais. Sudėti į stiklainį ir padaužti kočėlo galu, kol išsikirs kiek skysčio.
Protėviai svogūnus darže sodindavo šią dieną: štai, kodėl taip darė
Šiandien, gegužės 8 dieną, minimos Cibulinės. Tai puikus metas susisėti svogūnus, nes remdamiesi gamtos kalendoriumi senoliai anksčiau šią dieną juos sodindavo ir tikėdavosi gero derliaus.
Cibulinės taip pat turėdavo ypatingą paros metą, kada svogūnus reikėdavo sodinti.
Laikėsi gamtos kalendoriaus
Šią dieną senoliai laikė tinkamiausia diena sodinti svogūnus ir sėti žirnius.
Atskleidė, kada sodinti svogūnus: nepražiopsokite
Ar jau spėjote išsiauginti svogūnų daigų? O gal jums patogiau svogūnus auginti iš įsigytų sodinukų? Abu šie auginimo metodai yra geri ir dažnai taikomi, todėl aptarsime, kada sodinti svogūnus jau į lauko dirvą abiem atvejais.
O neturintiems galimybių sodinti lauke, pasidalinsime patarimais, kaip svogūnų laiškų užsiauginti ant palangės. Be to, šį kartą kalbėsime apie vasarą auginamas daržoves, o žieminius svogūnus palikime ramybėje iki rudens.
Padarykite tai svogūnams namuose: nesuges kur kas ilgiau
Svogūnai yra universalus ingredientas, kurį galima panaudoti gaminant įvairiausius patiekalus. Tad jei norite, kad jie kuo ilgiau išliktų švieži, išbandykite keletą patarimų – geras rezultatas garantuotas.
Pasak „High Speed Training“ maisto higienos ekspertės Sarah Taylor, svogūnai, kurie naudojami daugybės patiekalų gamybai, gali išlikti švieži kelis mėnesius, jei yra laikomi tinkamoje vietoje ir įspėjo, kad vienoje vietoje svogūnų šiukštu negalima laikyti – ten jie suges greičiau.
Pasakė, kada geriausias laikas sodinti svogūnus: nepraleiskite
Svogūnai ne tik įvairius patiekalus praturtina puikiu skoniu ir kvapu, bet pasižymi ir stebinančia nauda organizmui. Ne be reikalo juos rasite kone kiekviename darže šalyje – o kad daržovės augtų sveikos ir derlingos, verta prisiminti kelias taisykles. Pavyzdžiui, nuo seno manoma, kad gegužės 8–oji yra būtent ta diena, kai reikia imtis šių populiarių daržovių sodinimo.
Lietuviai nuo seno tikėjo, kad svogūnus reikia sodinti konkrečią dieną – per Cibulinį gegužės pradžioje.
Sustabdykite plaukų slinkimą: šis triukas veikia 100 proc.
Plaukų ekspertai teigia, kad yra paprastas būdas, kaip paskatinti plaukų augimą – tam jie pataria naudoti svogūnų sultis.
Pasak „Este Medical Group“ plaukų ir odos priežiūros specialistų, nors ir aštraus kvapo, svogūnų sultys gali pagerinti galvos odos kraujotaką. Plaukų transplantacijos chirurgas Samas Cinkiras paaiškino, kodėl svogūnų sultys gali būti naudingos plaukų augimui skatinti, rašo express.co.uk.
Gurmaniški Gian Lucos mėsainiai nepaliks abejingų: naudoja 1 slaptą ingredientą
Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ žiūrovams Gian Luca Demarco ne tik atskleis, koks yra tikros žemaitiškos jautienos skonis, bet ir kiekvieną suvilios itin gurmaniško skonio mėsainiais. Atsispirti bus beveik neįmanoma, o ir savaitgalio meniu taps aiškus…
Laidos vedėjas pakvies susipažinti su nedidele šeima, gyvenančia netoli Telšių. Čia jie ne tik patys augina jaučius, bet vėliau ir siūlo savo pagamintą produkciją.
Žiurkių sode nebeliks nė kvapo: štai, kas padės
Žiurkių antplūdis sode kelia neviltį bei gąsdina, tačiau nebūtina imtis drastiškų priemonių – yra keli paprasti ir netoksiški būdai, kaip jas visam laikui atgrasinti.
Šie graužikai soduose kelia chaosą, tačiau yra paprastas būdas jų ten neįsileisti. Žiurkės yra nepageidaujami svečiai bet kuriame sode, tačiau, kad ir kaip nekenčiate šių kenkėjų, niekas nenori jų žudyti.
Kambarines gėles palaistykite šiuo mišiniu: rezultatas nustebins
Svogūnas yra daržovė, kurią aktyviai naudoja ir virėjai, ir sodininkai. Svogūnų lukštų trąšos tapo labai populiarios dėl puikių rezultatų. Sodininkystės parduotuvėje nereikia palikti didelių pinigų sumų, o šios trąšos yra tikrai labai veiksmingos.
Naminės trąšos, pagamintos iš svogūnų lukštų, yra ekonomiškas ir efektyvus būdas pagerinti kambarinių augalų žydėjimą. Be to, šis produktas taip pat veikia kaip apsauga nuo įvairių kenkėjų.
1 produktas sustiprins nervų sistemą: ragina valgyti dažniau
Svogūnus tikriausiai arba mėgstate, arba jų nekenčiate. Jei priklausote pastarajai kategorijai, galbūt vertėtų pakeisti savo nuomonę. Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, svogūnas – ne tik pigi daržovė, be kurios neįsivaizduojama daugybė lietuviškų patiekalų, bet ir sveikatai palankus produktas, kurį verta įtraukti į kasdieninę mitybą.
Aiškėja, kiek mokėsime už šiemetines daržoves: brangs Lietuvoje populiari prekė
Ūkininkų laukuose burzgia technika – dabar pats derliaus nuėmimo įkarštis. Šiemet daržovių augintojus gamta skriaudė kaip reikiant – šalnos, sausros, o kai kur dalį derliaus nusiaubė kruša. Bet baisiųjų stichijų išvengę ūkininkai skaičiuoja, kad bulvių, kopūstų, burokėlių ar morkų derlius bus vidutinis.
Lietuvos laukuose burzgia kasamoji, į sunkvežimius byra šiųmetis bulvių derlius. Kvedarų ūkio Kėdainių rajone agronomas sako, kad bulvių krūme mažiau, bet jos stambesnės.
Ragina svogūnus sodinti jau dabar: paaiškino, kodėl
Jei norite sulaukti ankstyvo svogūnų derliaus, rekomenduojame išbandyti rudenines svogūnų veisles ir pasisodinti sodinukų jau dabar.
Svogūnai laiškus pradės leisti jau tirpstant sniegui. Rudeniniai svogūnų sodinukai gali būti auginami bet kokio tipo dirvožemyje ir yra tinkami trumpam laikui sandėliuoti. Priklausomai nuo orų sodinukai sodinami rugsėjį-spalį, o derlius imamas – birželį – liepą.
Pjaustant svogūnus akys daugiau neašaros: atskleidė gudrybę
Svogūnai pasižymi įvairia skonių palete: nuo aštrumo, kai yra žali, iki saldumo ir švelnumo, kai juos apkepame ar šiek tiek apverdame. Svogūnus galima troškinti, karamelizuoti, skrudinti, kepti arba naudoti kaip padažų ir sriubų pagrindą. Šios daržovės – ne tik skanios, bet ir maistingos. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, svogūnuose mažai kalorijų, daug maistinių skaidulų, vitaminų ir mineralų.
Atskleidė, kaip laikyti svogūnus: bus skanūs daug ilgiau
Svogūnai ir česnakai yra labai svarbūs gaminant skanius patiekalus, tačiau daugelis žmonių laiko šias daržoves šaldytuve, todėl jos greičiau sugenda. Ekspertai atskleidė, kur laikyti svogūnus ir česnakus, kad šie ilgiau išliktų skanūs.
Svogūnai ir česnakai yra itin universalūs maisto produktai, kurių visada privalu turėti virtuvėje.
Atsakė, kada geriausias metas rauti svogūnus: nepražiopsokite
Vasarai einant į pabaigą sodininkai džiaugiasi rinkdami savo derlių, matydami jų gausą. Tačiau, kaip žinoti, ar jau galime rauti svogūnus?
Yra keli būdai, kaip galima įsitikinti, jog svogūnai yra pakankamai prinokę. Pasirodo, tereikia patikrinti vos vieną vietą, ten, kur lapai susitinka su svogūnėliu. Jeigu ji yra minkšta, reiškia, kad žieduose įvyko galutinis ląstelių dalijimasis.
Pasakė, kada geriausias laikas nuimti svogūnų derlių: bus skaniausi
Svogūnai maistui naudojami jau daugiau nei keturis tūkstančius metų. Tai vienos populiariausių vėsiojo sezono daržovių, be to, juos lengva užauginti ir nurauti. Štai, kada geriausias laikas nuimti svogūnų derlių.
Svogūnų derlius priklausys nuo to, kaip juos prižiūrėjote visą laiką nuo pat pasodinimo. Tačiau svarbu žinoti ne tik tai, kada sodinti svogūnus, bet ir kada nuimti jų derlių, kad šie būtų patys skaniausi.
Vyro sugalvota svogūno pjaustymo gudrybė sprogdina internetą: vadina metų atradimu
Pjaustydami svogūną nuolat braukiate riedančias ašaras? Tuomet galėsite jas pamiršti, kai pamatysite vyro sugalvotą gudrybę, kaip pjaustyti svogūnus – tai bus metų atradimas.
Socialiniuose tinkluose jis pasidalino paprasta gudrybe, kaip pjaustyti svogūnus, kad nereikėtų ašaroti, rašo people.com.
Išdavė, kaip marinuoti svogūnus: užsirašykite ir išbandykite
Grilio iškylos neatsiejamos nuo raugintų arba marinuotų mėsos priedų, vienas populiariausių – marinuoti svogūnai. Nuo aštrumo iki saldumo – skirtingai marinuoti svogūnai atskleidžia įvairias skonių gamas ir patiekalams suteikia papildomą akcentą. Ekspertai kviečia išbandyti negirdėtus svogūnų marinavimo receptus, kurių dėka grilio patiekalai sužibės naujomis spalvomis.
Atradus šį svogūnų marinatą kitų net nebando: tinka prie visko
„Svogūnai ir šašlykai man yra neatsiejami ir papildo vienas kitą. Svogūnus ruošiu dvejais būdais. Marinuoju pačius svogūnus ir ruošiu svogūnų laiškus su pomidorų padažu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Svogūnų laiškams su pomidorų padažu reikės: Ryšulėlis svogūnų laiškų; 5 v. š. pomidorų padažo.
Svogūnų laiškus nuplauname, supjaustome žiedais. Sumaišome su pomidorų padažu.
Svogūnų laiškai (Nuotr.
Atskleidė tobulų marinuotų svogūnų receptą: puikiai tiks prie šašlykų
„Prie šašlyko ar kokio kito kepsnio rekomenduoju pasigaminti marinuotų svogūnų be acto. Manau, kad šis receptas tikrai pravers“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 2-3 vnt. svogūnų; krapų; 1 citrinos sulčių; 1-2 a. š. cukraus; 1 v. š. aliejaus; žiupsnelio druskos.
Marinuotų svogūnų receptas
Svogūnus supjausčiau griežinėliais (žiedais), susmulkinau krapus, sudėjau recepte išvardintus produktus, išmaišiau.
Viskas.
Pasakė geriausią svogūnų trąšą: derlius padvigubės
Svogūnai ne tik įvairius patiekalus praturtina puikiu skoniu ir kvapu, bet pasižymi ir stebinančia nauda organizmui. Ne be reikalo juos rasite kone kiekviename darže šalyje – o kad daržovės augtų sveikos ir derlingos, verta prisiminti kelias taisykles.
Pavyzdžiui, nuo seno manoma, kad gegužės 8–oji yra būtent ta diena, kai reikia imtis šių populiarių daržovių sodinimo. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad lietuviai tam ruošiasi iš anksto.
Prieš naktį suvalgykite šių produktų: sumažins knarkimą
Knarkimas erzina, svarbiausia, kad tai gali būti prastos sveikatos požymis. Knarkimas paveikia ne tik knarkiantįjį, bet ir aplinkos žmones. Išbandykite šias paprastas priemones, kurios padės atsikratyti knarkimo.
Remiantis Nacionalinio miego fondo duomenimis, naktimis knarkia maždaug vienas iš trijų vyrų ir viena iš keturių moterų.
Knarkimą gali nulemti kelios priežastys, viena jų – antsvoris. Jei knarkiate nedažnai, tai nėra didelė problema.
Šią daržovę vadina aukso gysla organizmui: padeda mažinti net aukštą cholesterolį
Manoma, kad apie 60 procentų Jungtinėje Karalystėje suaugusiųjų gyvena su aukštu cholesterolio kiekiu – daugelis to net nežino. Didelis cholesterolio kiekis reiškia, kad žmogaus kraujyje yra per daug riebiosios medžiagos, vadinamos cholesteroliu. Šios riebalų sankaupos gali užkimšti kraujagysles ir sutrikdyti kraujotaką. Kaip ir daugelis sveikatos būklių, didelis cholesterolio kiekis dažnai yra kelių gyvenimo būdo veiksnių rezultatas.
Atskleidė svogūnų pjaustymo gudrybę: akys daugiau nebeašaros
Be svogūnų neįsivaizduojami daugelis patiekalų: jie dedami į sriubas, troškinius, karius, svogūnais gardinamos salotos, užtepėles, mėsainiai, įvairiausi žuvies ar mėsos patiekalai.
Ir nors juos pjaustant neretam ištrykšta ašara, Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad svogūnai savo populiarumo nepraranda ištisus metus.
„Svogūnai – viena tų daržovių, be kurios neįsivaizduojamas pirkėjų krepšelis.
Atskleidė geriausią svogūnų laiškų paruošimą žiemai: išbandykite šiemet
Šviežių prieskoninių žolelių sezonas greitai baigiasi, tačiau patyrusios šeimininkės žino, kaip vasarą galima pasigaminti puikių produktų žiemai. Dabar pats metas apsirūpinti daržovėmis, uogomis ir prieskoninėmis žolelėmis, kad šaltuoju metų laiku galėtumėte mėgautis įvairiais patiekalais.
Kaip svogūnų laiškus paruošti žiemai, kad jie neprarastų aromato ir skonio? Šiame straipsnyje papasakosime, kaip paruošti žaliuosius skanumynus šaltajam sezonui.
Palaistykite svogūnus šiuo mišiniu: rezultatas maloniai nustebins
Turėti savo žalumynų sode ar bent balkone yra ypatingas malonumas. Visada šviežias ir traškus, paruoštas dėti į salotas arba tiesiog kaip užkandis prie bet kokio patiekalo – svogūnas yra tikrai geras pasirinkimas. O aromatas toks, kokio niekada nepajusite nei turguje, nei parduotuvėje. Svogūnai yra pasėliai, kuriuos beveik visada galima rasti auginti mėgstančio namuose. Ir jei jums taip pat patinka auginti žoleles, tada nepakenks pasidomėti, kodėl jums reikia druskos savo sode.
Taip gaminti svogūnai tiks prie visko: užsirašykite ir turėkite
„Svogūnai ir šašlykai man yra neatsiejami ir papildo vienas kitą. Svogūnus ruošiu dvejais būdais. Marinuoju pačius svogūnus ir ruošiu svogūnų laiškus su pomidorų padažu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Svogūnų laiškams su pomidorų padažu reikės: Ryšulėlis svogūnų laiškų; 5 v. š. pomidorų padažo.
Svogūnų laiškus nuplauname, supjaustome žiedais. Sumaišome su pomidorų padažu.
Prie vyšnių ir trešnių sode pririškite 1 daiktą: rezultatas nustebins
Vyšnia yra seniausias mano tėvų sodo medis. Pasak mano tėvo, jam tiek pat metų, kaip ir man. Turėčiau pabrėžti, kad medis niekada nėra sirgęs jokiomis ligomis. Skruzdės ir amarai jai nekenkia, o vaisių derėjimo sezono metu metai iš metų vyšnioms kenkia tik varnėnai ir žvirbliai. Yra tik vienas būdas atbaidyti paukščius nuo vyšnių.
Mano tėvas darydavo viską, kad atbaidytų įkyrius paukščius.
Šie marinuoti svogūnai tobulai tiks prie šašlykų: Jurgita rekomenduoja išbandyti
„Labai mėgstu šiuos svogūnus su šašlykais“, – sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė.
Ingredientai: 2 nedideli mėlynieji svogūnai; 120 ml vandens; 60 ml obuolių acto; 1-2 v.š. cukraus; 1 a.š. druskos; 4 žirnelių kvapiųjų pipirų.
Marinuoti svogūnai
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į nedidelį stiklainiuką. Visus kitus ingredientus sumaišykite, kad ištirptų cukrus. Paragaukite marinato – jei Jūsų skoniui kažko trūksta, įdėkite. Marinatą užpilkite ant svogūnų.
Nepamirškite šiandien pasodinti 1 daržovės: tam dabar ideali proga
Šį sekmadienį, gegužės 8 dieną, galima vadinti tikra svogūnų švente, kadangi šiandieną yra minima Cibulinio šventė. Tačiau, šią dieną ne tik sakoma užsiimti svogūnų arba žirnių sodinimu, tačiau ir minėti Šv. Stanislovo vardadienį.
Šią dieną senoliai sakydavo, kad gegužės 8-oji yra tinkamiausia diena sodinti svogūnus arba prie to paties ir žirnius.
Tobulai marinuoti svogūnai: neišbandyti prie šašlykų būtų nuodėmė
„Užteks pamarinuoti, kol iškeps mėsa ant žarijų“, – sako recepto autorė.
Ingredientai: 2 svogūnai; 40ml acto 7%; 100ml verdančio vandens; 1a.š. druskos; 2a.š. cukraus; keli lauro lapeliai; keli juodieji pipirai.
Pagal norus: krapai, čili pipirai, garštyčių sėklos.
Marinuotų svogūnų receptas
Verdantį vandenį užpilti ant druskos ir cukraus ir išmaišyti. Svogūnus supjaustyti žiedais ar pusžiedžiais. Sudėti į stiklainį ir padaužti kočėlo galu, kol išsikirs kiek skysčio.
Pjaustant svogūnus akys nebeašaros: pravers 1 triukas
Vartant kulinarijos knygas ir ieškant sriubų, daržovių apkepų ar įvairių troškinių receptų, ingredientų sąraše beveik visuomet galima rasti svogūnus. Ši aromatinga ir skoniu pasižyminti daržovė ne veltui naudojama daugybės patiekalų receptuose.
Tiesa, anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, šios daržovės skonį mėgsta toli gražu ne visi. Kaip bebūtų, svogūnas – sveikatai palankus produktas, o gaminant jį panaudoti vertėtų tiek svogūno gumbą, tiek jo laiškus.
Išdavė, kaip geriausia sodinti svogūnus: derlius pradžiugins
Tinkamas svogūnų paruošimas sodinimui ne tik padės apsisaugoti nuo svogūninių musių bei kitų kenkėjų, bet ir sulaukti stiprių, sultingų svogūnų derliaus.
Daržininkai dažnai nemirko svogūnų, tikindami save ir kitus, jog tai tuščias laiko švaistymas – juk jie ir taip puikiai auga. Tačiau ilgametė patyrusių sodininkų praktika byloja visai ką kita. Noriu pasidalinti savo išbandytais svogūnų paruošimo būdais.
Išdavė tobulą marinuotų svogūnų receptą: idealiai tiks prie šašlykų
„Užteks pamarinuoti, kol iškeps mėsa ant žarijų“, – sako recepto autorė.
Ingredientai: 2 svogūnai; 40ml acto 7%; 100ml verdančio vandens; 1a.š. druskos; 2a.š. cukraus; keli lauro lapeliai; keli juodieji pipirai.
Pagal norus: krapai, čili pipirai, garštyčių sėklos.
Verdantį vandenį užpilti ant druskos ir cukraus ir išmaišyti. Svogūnus supjaustyti žiedais ar pusžiedžiais. Sudėti į stiklainį ir padaužti kočėlo galu, kol išsikirs kiek skysčio. Užpilti vandenį, actą ir suberti prieskonius.
Visą laiką svogūnus pjaustėte neteisingai: parodė, kaip tai daryti
Jei pavyktų išvengti svogūnų pjaustymo, visi tai ir padarytume, tačiau svarbu rasti greitą ir paprastą būdą, kaip kuo greičiau atlikti šį darbą. Viena moteris pasidalijo „keistu“ būdu, kaip ji per kelias sekundes supjausto pravirkdančią daržovę.
Moteris, vardu Lynsey, pademonstravo savo pjaustymo techniką „TikTok“, tvirtindama, kad daugelis žmonių mano, kad tai keista.
Receptas. Karaimų kibinai (sultingi)
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės šoninės 450 gramų kvietinių miltų 200 gramų sviesto (arba margarinas) 3 vienetai kiaušinių 4 galvos svogūnų 150 gramų grietinės (18%) 100 mililitrų vandens (verdantis) 2 vienetai sultinio kubelių šiek tiek malti juodieji pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Dubenyje persijojame miltus ir išminkome su sviestu. Supilame grietinę, bei išplaktus kiaušinius.
Receptas. Trinta sriubytė
INGREDIENTAI: 2 česnakų 2 vienetai morkų 1 vienetas salierų 2 vienetai svogūnų šiek tiek alyvuogių aliejaus 200 gramų dešros (vytinta Biovela) 200 gramų pieno šiek tiek kiaulės šoninės (Biovela) 2.5 litro sultinio šiek tiek prieskonių 800 gramų žiedinių kopūstų Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus.
Receptas. Kukuliukai su pievagrybiais
INGREDIENTAI: 1 česnakų 1 vienetas laurų lapų (lapai) 2 vienetai morkų 2 vienetai svogūnų 500 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 300 gramų mesos (MAMOS kukuliai, Biovela) šiek tiek citrinpipirių Paruošimo laikas: Apie 45 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome pievagrybius ir dedame į įkaitintą keptuvę, kurioje įkaitintas aliejus. Apkepame, kol gražiai apskrus. Supjaustome svogūnus smulkiai ir dedame į apkepusius pievagrybius.