švilpikai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „švilpikai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „švilpikai“.
Nostalgiški bulviniai švilpikai su spirgučių padažu: receptą rašykitės iš karto
Lietuviška virtuvė sunkiai įsivaizduojama be gardžių bulvinių patiekalų, todėl šįkart TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ dedikuota švilpikams.
Kad ir kiek naujovių siūlytų kulinarinis pasaulis, kartais labai gera prisiminti senąją Lietuvos virtuvę ar pasklaidyti močiutės užrašų knygelę, ir pasiruošti pietums švilpikų. O gal geriau juos žinote kaip „šiuškes“? Būtent taip jie vadinami Dzūkijos krašte.
Nostalgiški bulviniai švilpikai: skonis nukels į vaikystę
„Švilpikai yra vienas tų patiekalų, kuriuos beprotiškai mėgstu ir galėčiau valgyti kelias dienas iš eilės Dėl to dažniausiai kai juos gaminu, visuomet dvigubinu porciją, kad užtektų keletui dienų“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Švilpikams reikės:
800 g bulvių;
100 g miltų;
1 kiaušinio;
2 valg. š. ištirpdinto sviesto;
0,5 arb. š. druskos.
Padažui:
500 ml grietinėlės (35 proc.
Nostalgiški bulviniai švilpikai: receptą verta užsirašyti
„Švilpikai, tai patiekalas, kuris nukelia į vaikystę, kada juos gamindavo Mama su spirgučių ar grietinės padažu, tai patiekalas, kuris eina iš kartos į karta“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 5–6 bulvių, 1 kiaušinio, ~ 5–6 v.š. miltų, 1 v.š. sviesto.
Padažui: sviesto, grietinės, druskos.
Švilpikų receptas
Bulves išsiviriau su druska ir sugrūdau su sviestu (galite virti su lupena, paskui malti). Į bulvių košę (atvėsintą) įmušiau kiaušinį, subėriau miltus ir išmaišiau.
Bulvių fanatikai šokinės iš laimės: močiutės švilpikai su spirgučių padažu
Mėgstate įvairius patiekalus iš bulvių? Tuomet siūlome savaitgalį save palepinti ir pagaminti nostalgiškus švilpikus.
Reikės: 800 gramų virtuvų bulvių; 1 kiaušinio; žiupsnelio druskos; 150 gramų miltų; aliejaus; 1 svogūno; 150 gramų sūdytos šoninės; 100 mililitrų grietinėlės; 2 valgomųjų šaukštų grietinės.
GAMINIMAS
Iš pradžių bulves sumalkite. Įmuškite kiaušinį, berkite druskos ir miltus. Masę gerai išmaišykite.
Nostalgiški receptai: 6 vaikystę primenantys skoniai
Kulinarinė laida „La Maistas“ šį kartą kviečia prisiminti maisto klasika virtusius nostalgiškus receptus. Nesvarbu, ar tai būtų žagarėliai, švilpikai, ar burnoje tirpstantis tinginys, nostalgiški receptai išliks visiems laikams ir neabejotinai savo gardumu džiugins kiekvieną.
Grilio karalius, „La Maistas“ laidoje stereotipus laužantis Vylius Blauzavičius nostalgiškiems receptams skirtoje laidoje pasirinko gaminti šiek tiek neįprastus, griliuje keptus švilpikus.
Nuostabaus skonio vaikystę primenantys švilpikai: šeima prašys pakartoti
Dabar puikus metas pradėti planuoti, kokiais pietumis savaitgalį nustebinsite šeimą ar svečius. Tam puikiai tiks vaikystę primenantys bulvių švilpikai su burnoje tirpstančiu padažu.
Legendinius „Švilpikus“ prikėlė iš naujo – apsilaižysite pirštelius
Savaitgalį trokštate pasigaminti kažką gardaus iš bulvių? Siūlome jums išbandyti legendinių švilpukų receptą, kuriems tobula skonį suteiks fantastiškas varškės padažas. Ingredientai: virtos bulvės su lupenomis: 8 (galima virti ir be lupenų - nuskustas), kiaušiniai: 2 (1 iš jų - aptepimui), miltai: 1 stiklinė, druska.
Legendiniai bulvių švilpikai: greitai pagaminsite, jei nedarysite 1 didelės klaidos
„Švilpikai arba ką padaryti iš likusių virtų bulvių ar jų košės. Prisipažinsiu, švilpikus aš labai mėgstu pusryčiams. Kai kas net iš manęs juokiasi, kad daugelį patiekalų kuriuos žmonės valgo pietums ar vakarienei aš kertu per pusryčius. Juk gerai papusryčiavęs gali visą dieną ramiai darbus dirbti”, - sako recepto autorė.
Švilpikams reikės: 200 gr. virtų bulvių ar jų košės, 80 gr.
Močiutės bulvinukai nukels į vaikystę: skonį prisiminsite ilgai
Tinklaraštininkė Ingrida dalijasi savo močiutės, kurią vadina babyte, receptu. Ji sako, kad kepti švilpikai, pagaminti iš bulvių, yra pasakiško skonio ir verti jūsų dėmesio. Jums reikės: 10 didelių virtų bulvių, 400 gramų varškės, 1 kiaušinio, žiūpsnelio druskos, 300 gramų miltų. Padažui: 200 gramų šalto rūkymo šoninės, 1 svogūno, 500 ml grietinėlės, 1 saujelės smulkintų krapų. Bulves sumalame, sudedame į jas visus tešlos produktus ir minkome tešlą, kad ji nebeliptų prie rankų.
Gyvūnai organizavo masinį pabėgimą iš Kijevo zoologinio sodo
Iš Kijevo zoologinio sodo masiškai bėgo gyvūnai. Vienu metu į laisvę spruko 16 sodo gyventojų: lapė, 8 dygliuočiai ir 7 švilpikai.
Sodo darbuotojai dygliuočius ir lapę pagavo prie kasų. Švilpikai vis dar džiaugiasi laisve. Zoologijos sodo direktoriaus A. Tolstouchovo teigimu, švilpikai po voljeru prasikasė tunelį ir tūno urvuose giliai po žeme.
„Mes bandome juos pasiekti, bet kuo giliau kasame, tuo gilesnius urvus daro švilpikai“,– kalbėjo direktorius.
REKLAMA
REKLAMA
Klimato kaita turi įtakos švilpikų populiacijai ir svoriui
Pastebima, kad švilpikų jaunikliai sparčiai storėja, o šių gyvūnų populiacija gausėja. Mokslininkai įsitikinę, kad šiuos pokyčius lemia šiltėjantis klimatas.
Kaip rašoma „New Scientist“, Kalifornijos universiteto mokslininkų grupė, vadovaujama Danielio Blumsteino, tris dešimtmečius stebėjo geltonpilvius švilpikus, įsikūrusius Kolorado upės aukštupyje.
Pastebėta, kad švilpikų populiacija pastaruoju metu sparčiai didėja.