stiklainiai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „stiklainiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „stiklainiai“.
Lietuviai masiškai šluoja 1 prekę: paaiškino, kodėl
Ypač ilgas šventinis savaitgalis pakoregavo pirkėjų įpročius.
Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad išaugo ne tik tradiciškai per šventines dienas paklausesnių prekių pardavimai. Šiemet papildomas laisvas dienas lietuviai leido ir ruošdami atsargas žiemai – t.y., konservuodami šviežias gėrybes.
„Karštos laisvos dienos, kokios pasitaikė šį savaitgalį, nuolatos išaugina tokių prekių kaip ledai, gaivieji gėrimai, ledukai, gaivūs vaisiai, paklausą.
Lietuviai jau šluoja stiklainius: užsirašykite geriausius konservavimo patarimus
Vasarą ne tik mėgaujamės šviežiomis sodo ir daržo gėrybėmis, bet ir jas pradedame ruošti žiemai. Ir nors iš pažiūros konservavimas gali pasirodyti ilgas ir sudėtingas procesas – daržovių ir vaisių užsikonservuoti galima labai paprastai. Tereikia žinoti kelias gudrybes, o mėgstantiems ypatingesnius skonius – konservus praturtinti įmantresniais žalumynais ar prieskoniais.
Stiklainius konservavimui paruoškite šiuo būdu: gaminiai tikrai nesurūgs
Rugpjūčio pabaiga – sodo ir daržo gėrybių pikas, todėl dabar itin geras metas užsiimti daržovių ir vaisių konservavimu, uogienių, džemų, įvairiausių padažų ar kompotų virimu.
Vaida Budrienė, prekybos tinko „Iki“ komunikacijos vadovė sako, kad pirkėjai žiemai ruošiasi aktyviai, o tai atsispindi ir konservavimui reikalingų ingredientų bei priemonių pardavimuose.
Taip pomidorų dar nemarinavote: išbandę žarsto pagyras
Pomidorai, konservuoti su mėlynosiomis slyvomis: gaunasi fantastiškas marinatas, gardūs pomidorai su švelniu slyvų prieskoniu. Sūrymas toks skanus, visai nesūrus, kad jį galite po to gerti vietoje kompoto. Net supjaustyti morkų gabaliukai buvo suvalgyti su dideliu apetitu.
Specialistai įspėja dėl konservavimo: daugelis daro vieną didelę klaidą, kuri kenkia sveikatai
Prasidėjus daržovių konservavimo ir sulčių spaudimo sezonui, specialistai įspėja – rauginti, marinuoti ir vaisių sultis laikyti žiemai tinkama tik stiklinė tara. Plastiko buteliai, tokie kaip nuo mineralinio vandens, netiks nei kompotui, nei sultims. Esą juose kaupiasi nuodingos medžiagos, ilgainiui galinčios sukelti ligas.
Viena detalė jūsų namus pavers jaukiais: pagaminsite patys
Nors daugeliui ruduo reiškia karštos vasaros pabaigą ir šaltos žiemos pradžią, tačiau vertėtų stabtelėti ir pasigrožėti rudens teikiamais malonumais. Siūlome ilgus rudens vakarus praleisti produktyviai ir pasidaryti dekoracijas iš paprasčiausių stiklainių. Jums reikės:
Lapų arba įvairių spalvoto popieriaus skiltelių
Stiklainių
Matinio klijų-lako (pvz., „Mod Podge“)
1. Tepkite klijus-laką kartu su lapais arba spalvoto poprieriaus skiltelėmis ant stiklainio.
Paprasčiausias būdas dezinfekuoti stiklainius: gėda nežinoti
Prasidėjęs daržovių konservavimo ir marinavimo sezonas įtraukia ir daugelį šeimynų. Vis dėlto, daugiausiai laiko, deja, užima, pasirūpinimas stiklainiais, kuriuos būtina dezinfekuoti prieš naudojimą. Jei iki šiol juos virindavote arba valydavote sudėtingais būdais, tai nuo šiol bandykite kitaip: pasirodo, yra gudrybių, kurias turėtų žinoti kiekviena šeimininkė. Jums tereikia pasiimti reikiamo dydžio konservavimui skirtų stiklainių ir dezinfekuoti juos per minutę.
Teismas išteisino N. Puteikį
Klaipėdos miesto apylinkės teismas trečiadienį išteisino Seimo narį Naglį Puteikį baudžiamojoje byloje dėl teismo sprendimo nevykdymo. Pagrindinis teismo motyvas – statytojas, o ne N. Puteikis pažeidė Vyriausiojo administracinio teismo sprendimą, nes nevykdė pastarajame nurodytų reikalavimų.