šokoladas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „šokoladas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „šokoladas“.
Atskleidė, ar šokoladas nuima galvos skausmą: kiti to nežino
Jei galvos skausmas kyla dėl išsekimo ir mažo cukraus kiekio kraujyje, skausmą galima malšinti kofeinu ir cukrumi, esančiais populiariame saldumyne.
Neurologas pasiūlė šokoladą, kuris gali būti „vaistas“ nuo galvos skausmo, nes jo sudėtyje yra daug skausmą malšinančių medžiagų.
Šokolado nauda
Birmingemo ligoninės „The Priory Hospital“ neurologas, daktaras Dougallas McCorry „Woman's Weekly“ teigė, kad šokolado teikiamos medžiagos gali padėti sumažinti galvos skausmą, rašoma express.co.uk.
100 metų sulaukusi moteris 1 produktą vadina ilgaamžiškumo paslaptimi
Vasario 23 d. Betty Fairley sukako 100 metų ir ji pasidalijo savo ilgo gyvenimo paslaptimi. 100 metų jubiliejų švenčianti britė sako, kad jos ilgaamžiškumo paslaptis – vienas produktas.
Betty Fairley kasdien suvalgo po vieną šokoladinį saldainį, tad per gimtadienį sulaukė ypatingos dovanos – jai padovanojo šimtą šokoladų, rašo mirror.co.uk. Moterį globos namuose „Croftbank House“ netgi aplankė jos provaikaitis, lordas.
„Rimi“ prašo kuo skubiau grąžinti vieną prekę
„Rimi Lietuva“ informuoja, kad skubiai nuo 2024 02 20 iki 2024 03 05 vykdomas galimai nesaugaus maisto pašalinimas iš rinkos ir susigrąžinimas iš vartotojų.
Prekybos centras ragina pirkėjus, įsigijusius pieninį šokoladą su vanilės skonio pieniniu įdaru „Milka“ (EAN 7622210717238), jos nebenaudoti ir kreiptis į „Rimi“ dėl pinigų grąžinimo.
„Rimi“ tvirtina, jog pieninį šokoladą yra galimai nesaugi vartoti.
Šventiniai desertai stebina gyventojus: už įspūdingus kūrinius nepagaili ir 100 eurų
Paryžiuje desertų meistrai šventėms gamina įspūdingus desertus. Sužinokite, kas juos įkvepė ir kodėl pirkėjai už desertą negailėjo ir šimto eurų.
Prestižinėje Paryžiaus desertinėje prieš šventes buvo pats darbymetis. Meistrai gamino išskirtinius desertus, o jų įkvėpimas – ikoniniai Paryžiaus pastatai. Vienas populiariausių šio sezono desertų – šokoladiniai Garnjė operos rūmai su visais autentiškais papuošimais.
Saldesniam gyvenimui: Seimas nusipirko šokolado už 100 tūkst. eurų
Artėjant rudens sesijai ir po metų vykstantiems rinkimams, Seimas nusprendė nusipirkti šokolado už apvalią sumą – 100 tūkst. eurų.
Kaip skelbiama Centrinėje viešųjų pirkimų informacijos sistemoje, Seimo kanceliarija sutartį dėl šokolado pirkimo sudarė su bendrove „AJ Šokoladas“.
Joje pirkimo dalykas įvardijamas taip: „Šokolado plytelių ir šokoladinių saldainių rinkinių su logotipu“.
Sutartis sudaryta 1 metų laikotarpiui. Pagal ją Seimas gali užsakyti šokolado ir už 10 proc.
Prieš naktį šiukštu nevalgykite šių produktų: miegosite daug geriau
Pasak „Benenden Health“, ne pelno siekiančios savidraudos draugijos JK, teikiančios privačią medicininę priežiūrą, ekspertų teigimu, yra trys maisto produktai, dėl kurių gali būti sunku išsimiegoti naktimis – tai šokoladas, sūris ir traškučiai.
„Norint pagerinti miego režimą, svarbu peržiūrėti, ką ir kada valgome, – sako Cheryl Lythgoe, magistro laipsnį turinti slaugytoja konsultantė, daugiau nei du dešimtmečius dirbanti bendrosios praktikos ir privačiame sektoriuje.
Šiaulių įkvėptas jautienos išpjovos kepsnys: skonį praturtins išskirtinis padažas
TV3 televizijos laidos „Maisto kelias“ vedėjai Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Dominykas Kupčinskas šį šeštadienį aplankė Saulės miestą Šiaulius. Įkvėpti šio miesto įspūdingų vaizdų vedėjai žiūrovams paruošė skonių kupiną jautienos išpjovą su šokolado padažu.
1 produktas mažina insulto riziką: ragina išbandyti
Insultas yra rimta ir potencialiai mirtina medicininė būklė, kai staiga nutrūksta kraujo tekėjimas į smegenis. Daugeliu atvejų tai sukelia kraujo krešulys, tačiau tai gali būti ir dėl kraujagyslės plyšimo. Insulto riziką gali padidinti keletas veiksnių.
Aukštas kraujospūdis ir didelis cholesterolio kiekis yra du veiksniai, kurie gali būti susiję su nesveiku gyvenimo būdu, pavyzdžiui, prasta mityba ir fizinio aktyvumo trūkumu.
Lietuviai ir vokiečiai masiškai šluoja 1 prekę: jos viduje – netikėta staigmena
Velykiniame šokoladiniame kiškyje – 10 eurų. Tokie vaizdai iš Vokietijos ėmė plisti socialiniuose tinkluose, o žmonės ir ten ir įvairiose šalyse pradėjo šluoti šokoladinius kiškius ir ieškoti juose pinigų. Ar tai speciali gamintojų akcija, ar tiesiog vieno žmogaus nufilmuota apgavystė, lieka neatsakytas klausimas. Lietuvoje tokie kiškiai Velykų laikotarpiu taip pat buvo parduodami ir šiandien jų prekyboje liko vos keli. Lietuviai trauko pečiais ir neatmeta, kad tai tebuvo pokštas.
Pabalo šokoladas? Pasakė, ar jį saugu valgyti
VMVT specialistai atsako, jog vartoti šokoladą, kuris vietomis yra pabalęs nėra pavojinga. Šokoladas dėl jame esančio cukraus yra laikomas negreitai gendančiu produktu, o tokio pobūdžio pakitimai nėra susiję su sauga.
Pagamintame šokolade ar jo produktuose vyksta cukraus ir riebalų pakitimai, kurie gali atsirasti dėl aplinkos temperatūros pasikeitimo ar laikymo aplinkoje, kurioje yra per didelė santykinė drėgmė.
REKLAMA
REKLAMA
Nufilmavo, kaip ukrainiečių karius prajuokino lietuviškas šokoladas: užkliuvo žodis „pieninis“
Kitų šalių kalbos kai kuriems žmonėms gali pasirodyti juokingos, o kartais sukelti ir juoką keliančias asociacijas. Panašiai nutiko ir dviem Ukrainos kariams, kurie paragavo lietuviško pieniško šokolado.
Platformoje „TikTok“ plinta kuriozinis vaizdelis, kuriame matyti, kaip vienas karys savo rankose laiko lietuvišką pieninį šokoladą „Karūna“, o kitas karys jį filmuoja. Būtent jis ir bando ištarti žodį „pieninis“, o šis jam kuo toliau, tuo vis labiau kelia juoką.
Ragina išbandyti šį užkandį: jūsų širdis padėkos
Saldumynų pasiūla Kalėdų laikotarpiu būna didžiulė, tad tikrai nelengva išsirinkti šokoladą tiek švenčių stalui, tie dovanoms.
Prekybos tinklo „Rimi“ kategorijos vadovė Diana Špūrienė pastebi, kad šventiniu laikotarpiu lietuviai saldumynams netaupo: paklausa didėja kiekvienais metais, o asortimentą kasmet papildo sezoninės prekės.
Paryžiuje – šokolado mugė: pasižvalgykite į įspūdingus iš šokolado pagamintus papuošalus
Paryžiuje vyksta pati saldžiausia mugė pasaulyje – šokolado. Tačiau visų nuostabai ten galima ne tik pasmaližiauti, bet ir pasižvalgyti į įspūdingus iš šokolado pagamintus papuošalus bei aksesuarus.
Tai – ne Paryžiaus mados savaitė, o šokolado mugė. Ir ji čia prasideda išties įspūdingai. Podiumu žengia modeliai, kurių apdarai papuošti įvairiausiais šokolado skanėstais.
Taip, teisingai.
Keista pareigūno dovana Putinui tapo parodija: žmonės nesulaiko juoko
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gavo netikėta dovaną, kuri sukėlė juoką bei nuostabą ne tik aplinkiniams, tačiau ir pačiam prezidentui.
Rusijos Federacijos Belgorodo srities, iš kurios kiekvieną dieną yra apšaudomas Charkivas, gubernatorius Viačeslavas Gladkovas V. Putinui padovanojo kelias „Alioška“ šokolado plyteles.
Netikėtumas
Tokia dovana Rusijos prezidentui buvo įteikta per neseniai įvykusį susitikimą.
Didžiausia pasaulyje šokolado gamykla, kurioje buvo rasta salmonelių, atnaujino darbą
Šokolado gamykla Belgijos Vyzės mieste – laikoma didžiausia pasaulyje šokolado gamykla – pirmadienį pranešė atnaujinusi veiklą po šešių savaičių pertraukos, per kurią ėmėsi priemonių pašalinti užkratą salmonelių genties bakterijomis.
Daugelis nežino šio unikalaus Trakuose esančio objekto: lankytojai pasijaučia kaip pasakoje
TV3 laidos „Sveiki atvykę“ komanda vasariškų pramogų ieškojo vienoje labiausiai turistų mėgiamų Lietuvos vietų – vaizdingame ir savo istorija itin turtingame Trakų krašte. Nors daugelis lietuvių pačias populiariausias šio krašto vietas ko gero jau yra aplankę, tačiau net ir čia galima rasti poilsiautojus maloniai nustebinančių vietų.
Viena tokių – pačiame Trakų centre įsikūrusi šokoladinė, kurioje be kita ko veikia ir šokolado skulptūrų muziejus.
Didžiausioje pasaulyje šokolado gamykloje aptikta salmonelių
Šveicarijos milžinei „Barry Callebaut“ priklausančioje didžiausioje pasaulyje šokolado gamykloje Belgijos Vyzės mieste aptikta salmonelių genties bakterijų, ketvirtadienį pranešė įmonė.
Įmonės atstovas naujienų agentūrai AFP teigė, kad gamyba gamykloje, kuri gamina skystą šokoladą 73 klientams, sustabdyta.
„Visų produktų, pagamintų po mėginio paėmimo, išsiuntimas užblokuotas“, – teigė įmonės atstovas spaudai Korneelis Warlopas.
Šokoladas Lietuvoje brangsta sparčiausiai Europoje: rudenį kainos gali dar kilti
Liūdni laikai smaližiams – šokoladas Lietuvoje brangsta sparčiausiai Europoje. Šias metais jis pabrango dešimtadaliu. Šokolado gamintojai sako, kad ir tai ne riba – rudenį kainos gali kilti dar.
Nepaisant to, lietuviai saldumynų perka vis daugiau – kai kurie prekybos centrai sako, kad šiais metais vien šokoladinių batonėlių parduoda 60 procentų daugiau nei tuo pačiu laiku pernai, o šokolado plytelių pardavimai tolygūs pabrangimui – jų parduodama 10 procentų daugiau.
Receptas. Avietinis šokoladainis
INGREDIENTAI: 400 gramų aviečių (šaldytis ir atšilusios) 1 valgomasis šaukštas cukraus 1 stiklinė pieno 50 gramų sviesto (tirpintas) 3 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės cukraus (rudas) 2 valgomieji šaukštai kakavos ((milteliai)) 1 žiupsnelis druskos 120 gramų šokoladas (tamsus) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę ir į ją iki 200 temperatūros. Uogas sumaišykite su cukrumi ir palikite 15 min.
Receptas. Ledinukai "Cace popsai"
INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių 200 gramų cukraus 200 gramų grietinės 150 gramų margarino 400 miltai 1 kepimo miltelių 200 šokoladas šiek tiek pabarstukų (įvairūs) Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išplakti su cukrumo ir vanile,supilti ištirpintą ir atvėsintą margariną,grietinę ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti, išsijoti miltus ir dar sykį gerai išmaišyti.
Receptas. Tiramisu su plikytais sausainiais
INGREDIENTAI: 400 gramų plikytų sausainių 200 gramų maskarponės sūrio 50 mililitrų grietinėlės 50 gramų šokoladas šiek tiek cukraus (pagal skonį) Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Grietinėlę išplakti su cukrumi, atsargiai išmaišyti su mascarpone sūriu. Į indą sluoksniuotį plikytus sausainius ir kremą, kol jie pasibaigs. Viršų aplieti tirpintu šokoladu ir palikti šaldytuve pernakt.
Receptas. Šokoladinės braškės
INGREDIENTAI: šiek tiek braškių šiek tiek uogų šiek tiek šokoladas Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Ant medinių iešmelių suverkite braškes ir uogas. Iešmelius (nepilnai) įmerkite į tirpintą šokoladą ir leiskite sustingti. Skanaus.
Receptas. Rudens vakaro kokteilis
INGREDIENTAI: 600 mililitrų pieno 400 gramų šokoladas 2 vienetai bananų 2 valgomieji šaukštai vanilinių ledų 2 valgomieji šaukštai cukraus Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Supilame pieną bei cukrų į puodą ir užviriname. Į karštą pieną sudedame sutrintus bananus, išmaišome, sumažiname ugnį, sudedame šokoladą ir maišant kaitiname, kol gauname vientisą masę. Išjungiame ugnį. Įdedame vanilinius ledus ir viską gerai išmaišome.
Receptas. Šokoladinis keksas
INGREDIENTAI: 100 gramų šokoladas ( juodasis) 3 vienetai kiaušinių 100 gramų cukraus 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 100 gramų sviesto šiek tiek aliejaus 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis citrinos rūgšties Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą išplakti su cukrumi ir sumaišyti su tirpintu šokoladu, įmušti kiaušinius, sudėti kepimo miltelius su miltais.
Receptas. Greitai pagaminamas tortas "Juodasis princas"
INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių 1 vienetas šokoladas 3/4 stiklinės cukraus 10 gramų vanilinio cukraus 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai krakmolo 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Suplakite kiaušinių trynius su 4 šaukštais šilto vandens, pridėkite cukraus, vanilės ir maišykite.
Receptas. Ledų tortas
INGREDIENTAI: 1 kilogramas ledų (šokoladiniai) 1 vienetas šokoladas (sulaužytas) 400 gramų sviesto 1 sauja sausainių (susmulkinti) 1 sauja saldainių 5 valgomieji šaukštai karamelės Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Ledus palikti kambario temperatūroje suminkštėti. Apvalią formą iškloti plėvele. Lydytą sviestą sumaišyti su sausainių trupiniais. Iškloti paruoštos formos dugną ir paslėgti. Padėkite į šaldiklį.
Receptas. Šokoladiniai pyragėliai su varške
INGREDIENTAI: 200 gramų šokoladas 2 stiklinės cukraus 200 gramų varškės šiek tiek vaisių (pvz. kiviai) šiek tiek uogų (vyšnios (šaldytos)) Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Taip pat Jums reikės silikoninių formelių ir silikoninio teptuko. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje, o tada storu sluoksniu ištepkite formeles ir padėkite į šaldymo kamerą sustingti. Šią procedūrą pakartokite 3 kartus.
Receptas. Šokoladinis slyvų džemas
INGREDIENTAI: 1 kilogramas slyvų 500 gramų cukraus 50 kakavos 100 šokoladas (juodas) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Slyvas nuplauti, išimti kauliukus, sudėti į puodą ir užpilti cukrumi.Viską gerai sutrinti elektriniu trintuvu. Virti apie 15 min. Tada sudėti susmulkintą šokoladą,o jam ištirpus įsijoti kakavą ir pavirti dar apie 5 min. Karštą džemą išpilstyti į stiklainius ir uždaryti. Skanaus. Autorius: Jolanta.
Receptas. Kokosiniai keksiukai
INGREDIENTAI: 2 stiklinės cukraus 1 stiklinė aliejaus 2 valgomieji šaukštai grietinės 2 vienetai kiaušinių 100 gramų kokosų (drožlės) 1 stiklinė miltai 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 100 gramų šokoladas Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Pilam cukrų, užpilam aliejumi, išplakam, dedam grietinę, mušam kiaušinius. Vėl išplakam. Pilam kokoso drožles, išmaišom.
Receptas. Sluoksniuoti karameliniai pyragėliai
INGREDIENTAI: 400 gramų sausainių 2 pakeliai pudingo (grietinėlės skonio) 600 mililitrų pieno 100 gramų sviesto 500 gramų kondensuoto pieno (virtas) 1 vienetas šokoladas (pieniškas) Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 25 PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirkite pudingą pagal instrukcijas, pateiktas ant pakelio, tačiau dviems pakeliams pudingo naudokite 600 ml pieno. Į išvirtą pudingą sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite, kol sviestas ištirps.
Receptas. Gaivus grietinėlės desertas
INGREDIENTAI: 250 mililitrų grietinėlės 1 valgomasis šaukštas šokoladas (juodas, tarkuotas) 3 valgomieji šaukštai cukraus pudros 100 gramų sausainių 1 valgomasis šaukštas romo (arba brendis) šiek tiek aviečių (geriau šaldytos) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius sutrinkite iki stambių trupinių. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra.
Receptas. Obuolių pyragas su šokolado gabaliukais
Lengvas, greitas, skanus. Puikiai tiks visai šeimai vakare prie puodelio karštos arbatos.
INGREDIENTAI: 200 gramų miltai 3 vienetai obuolių 150 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių 100 gramų šokoladas 100 gramų sviesto 2 valgomieji šaukštai pieno 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Šokoladinis pyragas su grietinėlės kremu
INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių 65 gramai sviesto 60 gramų cukraus 100 gramų šokoladas (juodas) 3 valgomieji šaukštai miltai 1 žiupsnelis druskos 200 gramų grietinėlės (35% riebumo) 1 pakelis grietinėlės standiklis 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros Papuošimui: 3 vienetai braškių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą ištirpinam su šokoladu. Šiek tiek atvėsinam. Trynius atskiriam nuo baltymų.
Receptas. Moliūgo duonelė su šokolado lašeliais
INGREDIENTAI: 1 stiklinė moliūgų (tarkuoti) 50 gramų šokoladas (juodas ar pieniškas) 1.5 stiklinės miltai 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 ir 1/4 stiklinės cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 1 žiupsnelis druskos 2 vienetai kiaušinių 100 gramų jogurto ((gali būti ir su priedais)) 1/4 stiklinės aliejaus 1 valgomasis šaukštas cukraus 1 arbatinis šaukštelis cinamono Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Receptas. Kolos ir ledų kokteiliukas
INGREDIENTAI: 200 mililitrų kola gerimo 200 gramų ledų (plombyras) 40 gramų šokoladas (tarkuotas) Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Ledus suplakite plaktuvu, užpilkite kola, o ant viršaus užbarstykite šokolado drožlių.
Receptas. Pyragas su riešutiniu - šokoladiniu morengu
INGREDIENTAI: 170 gramų sviesto (minkštas) 125 gramai cukraus 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 375 gramai kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus Antras sluoksnis: 100 gramų lazdyno reišutų 100 šokoladas (juodas) 2 vienetai kiaušinių (baltymai) 80 gramų cukraus 1 žiupsnelis citrinos rūgšties Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Braškės su riešutais
INGREDIENTAI: 10 vienetų braškių 1 sauja riešutų ( (įvairių)) 1 pakelis šokoladas ((plytelė)) Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Šokoladą ištirpinti. Braškių nosytes pamirkytį į karštą šokoladą - geriausia suėmus už lapelių. Tada aplipinti riešutais. Skanaus.
Receptas. Vaisių vėrinukai su šokoladu ir žemės riešutais
INGREDIENTAI: 300 gramų vaisių 100 gramų šokoladas 100 gramų riešutų (sūdyti, žemės) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vaisius (labai tiks besėklės vynuogės ar/ir bananai) pamauti ant medinio pagaliuko pamerkti į tirpintą pravėsusį šokoladą ir apvolioto smulkintuose žemės riešutuose. Skanaus.
Receptas. Skanūs apelsinukai
INGREDIENTAI: 3 vienetai apelsinų 1 vienetas šokoladas Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Apelsinus labai gerai nuplauti, nusausinti ir supjaustyti griežinėliais.
Receptas. Manų kruopų pyragas
INGREDIENTAI: 1.5 stiklinės manų kruopų 1 stiklinė kefyro 1 stiklinė cukraus 2 vienetai kiaušinių 2 arbatiniai šaukšteliai sodos 0.5 stiklinės aliejaus 50 gramų šokoladas (, juodasis) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Kefyrą sumišyti su soda. Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol cukrus ištirps. Į kiaušinių masę supilti kefyrą, viską išmaišyti.
Receptas. Ledų kokteilis
INGREDIENTAI: 150 gramų ledų 100 mililitrų sulčių (persikų) 1 skiltelė šokoladas Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Į plakimo indą sudėkite ledus. Jei labai sušalę, palikite kambario temperatūroje apie 5-10 minučių. Supilkite sultis ir plakite, kol pasirodo putos. Viršų apibarstykite sutarkuotu šokoladu.
Receptas. Kalakutienos krūtinėlė šokolado padaže "Mole Poblano"
INGREDIENTAI: 6 vienetai pipirai ( čiliančios) 6 vienetai pipirai (pasilija) 6 vienetai pipirai (mutalos) 1 kilogramas pomidorų pastos 400 gramų svogūnų 4 skiltelės česnakų šiek tiek raudonėlių 5 gramai pipirai (juodieji) 50 gramų žemės riešutų 3 gramai cinamono 20 gramų razinų 50 gramų migdolų 2 litrai sultinio ((vištienos)) 100 gramų cukraus 0.5 litro alyvuogių aliejaus 2 kilogramai kalakutienos (krūtinėlė (be kaul...
Receptas. Naminiai "Rafaello"
INGREDIENTAI: 1 skardinė kondensuoto pieno (saldus) 200 gramų kokosų (drožlės) šiek tiek riešutų 150 gramų šokoladas ((be priedų)) Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Kokoso drožles sumaišome su kondensuotu pienu iki vientisos tirštos masės (kad galėtumėte lipdyti). Riešutą dedam į vidų ir formuojam figūrėles (pagal jūsų fantaziją). Padedam į šaldytuvą 1 val.
Receptas. Keksas "3 in 1"
INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 60 gramų riešutų 100 gramų šokoladas 250 gramų sviesto (arba margarinas) 1 stiklinė cukraus 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 4 valgomieji šaukštai kavos Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Šokoladą ir riešutus susmulkinti, kapučino miltelius ištirpinti 1-ame šaukšte vandens. Sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniais.
Receptas. Šokoladinis pyragas su migdolais
INGREDIENTAI: 200 gramų šokoladas (juodas, 70% kakavos) 150 gramų cukraus 200 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis krakmolo ((kukurūzų)) 6 vienetai kiaušinių 100 gramų migdolų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 9 PARUOŠIMO BŪDAS: Kaitinimo inde, įstatytame į vandens vonelę, išlydyti sulaužytą juodą šokoladą. Vėliau sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, maišyti iki sviestas pilnai ištirps.
Receptas. Nekeptas sausainių tortas
Nekeptas pyragas iš sausainių ir varškės, kurį drąsiai galima ir tortu pavadinti!
INGREDIENTAI: 2 pakeliai sausainių 350 gramų varškės 1 stiklinė grietinės 1 stiklinė cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus Glajui: 50 gramų šokoladas 20 gramų sviesto Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Grietinę, varškę, cukrų bei vanilinį sutriname iki vientisos masės.
Receptas. Vyšnių tortas "Vienuolių namelis"
INGREDIENTAI: 500 gramų miltai 250 gramų sviesto (arba margarinas) 250 gramų grietinės 2 stiklinės vyšnių 300 gramų sviesto Kremui: 300 galvų sviesto 1 pakelis kondensuoto pieno 3 valgomieji šaukštai cukraus Pabarstymui: 200 gramų šokoladas (tarkuotas) Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Supilkite ant stalo miltus ir minkyti su sviestu arba margarinu, palaipsniui pilant grietinę.
Receptas. Keksiukai su šokoladiniu kremu ir braškėmis
INGREDIENTAI: Kremui: 130 gramų šokoladas (juodas) 100 gramų grietinėlės 30 gramų sviesto 4 gramai želatinos Tešlai: 3 vienetai kiaušinių 100 gramų cukraus 1 pakelis vanilinio cukraus 125 mililitrai aliejaus 75 mililitrai vandens 190 gramų miltai 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 9 PARUOŠIMO BŪDAS: Kremas: Želatiną užpilam šaltu, atvirintu vandeniu ir paliekam išbrinkti.
Receptas. Desertas „Džiaugsmas“
INGREDIENTAI: 125 gramai maskarponės sūrio 50 gramų grietinėlės 35 gramai vanilinio cukraus 5 sausainių 1 vienetas apelsinų 5 vienetai braškių 100 gramų šokoladas Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Grietinėlę su maskarpone išplakti iki standžios masės. Apelsiną supjaustyti griežinėliais. Kiek jų bus, tiek reiks sausainių ir brašklių. Šokoladą šiek tiek pašildyti, kad jis taptų minkštas.
Receptas. Šokoladinis keksas
INGREDIENTAI: 200 gramų šokoladas (juodas) 200 gramų sviesto 200 mililitrų grietinėlės 3 vienetai kiaušinių 200 gramų cukraus 200 gramų kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros. Ištirpinti 1 plytelę šokolado su sviestu. Į lydinį įpilti pusę kiekio grietinėlės Kiaušinius išplakti su cukrumi.