salotos
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „salotos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „salotos“.
Gamindami kopūstų mišrainę įdėkite 1 ingredientą: bus daug skanesnė
Kopūstų mišrainę galima lengvai pagaminti iš vos kelių ingredientų, tačiau šis priedas suteiks salotoms išskirtinio skonio.
Kopūstų mišrainė yra paprastas pagardas, tačiau jos suteikia daug skonio įvairiems patiekalams. Jų kreminė tekstūra ir traškumas daro jas puikiu priedu, ypač prie kepsnių, rašoma express.co.uk.
Vis tik šis patiekalas, įprastai gaminamas iš kopūstų, morkų, svogūnų ir majonezo, gali būti pagerintas naudojant vos vieną ingredientą.
Šios Vytaro Radzevičiaus salotos taps vasaros hitu: ragina išbandyti
Vasarą dažnai norisi lengvumo lėkštėje – kaitresnėmis dienomis daugelis vengia sunkių patiekalų ir ieško tokių sprendimų, kurie būtų gaivūs, tačiau tuo pačiu ir sotūs.
Pasak žinomo kulinaro, keliautojo bei „Lidl“ ambasadoriaus Vytaro Radzevičiaus, vasaros virtuvės sėkmės formulė – šviežumas ir paprastumas. Jis dalijasi patarimais ir receptu, kuris padės sukurti subalansuotą, tačiau skonių kupiną vasaros vakarienės meniu.
Kai norisi lengvumo lėkštėje: V. Radzevičius dalijasi greitu ir nebrangiu vasariškų salotų receptu
Vasarą dažnai norisi lengvumo lėkštėje – kaitresnėmis dienomis daugelis vengia sunkių patiekalų ir ieško tokių sprendimų, kurie būtų gaivūs, tačiau tuo pačiu ir sotūs. Pasak žinomo kulinaro, keliautojo bei „Lidl“ ambasadoriaus Vytaro Radzevičiaus, vasaros virtuvės sėkmės formulė – šviežumas ir paprastumas. Jis dalijasi patarimais ir receptu, kuris padės sukurti subalansuotą, tačiau skonių kupiną vasaros vakarienės meniu.
Greitos ir sveikos salotos: prireiks vos kelių ingredientų
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti gaivias ir labai skanias šparagų salotas.
Šparagų salotoms reikės:
Šviežių šparagų
Kelių skiltelių česnako
Kepintų riešutų
Citrinos
Kietojo sūrio
Gaminimo eiga:
Nulaužti sumedėjusią šparago dalį, didesnius šparagus perpjauti į kelias dalis. Šparagus įdėti į puodą su verdančiu vandeniu, juos labai trumpai pavirti (apie 1–2 min.
Atrado fantastiško skonio mišrainės receptą: greita, pigu ir be proto skanu
„Krabų salotų receptas – traškus, kreminis ir kvapnus dirbtinių krabų lazdelių, marinuotų agurkėlių, kukurūzų ir lengvo česnakinio majonezo-jogurto padažo derinys. Iš tikro šios salotos yra ir pigios, nes visi produktai pigūs. Dar į šias salotas galima dėti ir virtų kiaušinių, bet aš nededu, nes kiaušiniai užgožia visą skonį“, – rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Atrado tobulą padažą salotoms: prireiks vos 3 ingredientų ir kitų nebeieškosite
Internete žaibiškai ėmė plisti šis padažo salotoms receptas – jam pagaminti prireiks vos trijų ingredientų, o juo paskaninti norėsis bet kokias salotas.
Salotos – neatskiriama raciono dalis, ypač vasarą, ir kiekvienas jomis mėgaujasi skirtingai. Kai kurie mėgsta paprastas daržovių salotas kaip garnyrą, o kiti jas paverčia pilnaverčiu patiekalu, pridėdami riebalų, baltymų ir angliavandenių.
Pamatę, kokias salotas perka lietuviai ir kaip jos apdorotos, pakraupo: „Žmonės turi mąstyti“
Vienas iš dažniau perkamų daržovių Lietuvoje – salotos. Pasirodo, nemaža dalis šių salotų, kurios yra atvežamos iš Europos ar net tolimesnių šalių, yra auginamos naudojant dujų technologiją. Gyventojai pakraupo išgirdę apie obuolius, kurie atvežami iš Lenkijos. Teiraujasi, ar su salotomis taip pat yra naudojamos technologijos, kad išlaikytų ilgiau.
Parduotuvėse matote tokius plokščius persikus? Atskleidė, ar juos sveika valgyti
Saldūs, kvapnūs ir sultingi persikai yra vieni skaniausių vasaros sezono vaisių. Šalia tradicinių, vis dažniau lietuvių akį patraukia ir plokštieji, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Pasak tinklo atstovės, jau kelerius metus stebima ir nauja tendencija – ryškiai auga plokščiųjų persikų „Paraguayo“ populiarumas, ypač per akcijas. Nuo tradicinių jie skiriasi neįprasta, kiek suplota forma, rašoma pranešime spaudai.
Šios salotos taps tikru vasaros hitu: kartosite dar ne kartą
„Dalinuosi fantastiškai skaniomos salotomis, kurios mano skoniui buvo tobulos. Receptą rašau būtent taip, kokiomis proporcijomis aš viską dėjau, nes iš tikro padažui reikia visko didesniais kiekiais, bet man nepatinka kai salotos plaukioja padaže. Aišku, jeigu jūs mėgstate kitaip – kiekius dvigubinkite.
Šios agurkų ir krevečių salotos yra traškios, kreminės ir vienas iš tų patiekalų, kuriuos galite tiesiog valgyti be perstojo – taip, jos tokios skanios.
Atrado superinę pavasario mišrainę: paragavę visi klaus recepto
„Ir žinot, visgi nerašysiu romanų. Ne šį kartą. Ir nesiteisinsiu, kodėl nerašau daug. Juk dar geriau – skaityti mažiau reikia“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Reikės:
1/2 nedidelio baltagūžio kopūsto;
150 g konservuotų kukurūzų;
1/2 ilgavaisio agurko arba 2-3 maži;
6 ridikėliai;
1 poras;
dosnus žiupsnelis smulkintų krapų;
pagal skonį druskos;
2 šaukštai majonezo.
Daržoves susmulkiname.
REKLAMA
REKLAMA
Ši mišrainė taps tikru pavasario hitu: receptą užsirašykite iš karto
„Kartais būna, kad iš likučių galima sumeistrauti labai skanias salotas“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Reikės:
Keli salotų lapai;
1 agurkas;
1 liežuvis (virtas);
1 virtas kiaušinis;
Keli svogūnų laiškai;
1-2 v. š. majonezo;
1 a. š. krienų;
Žiupsnis pomidorinių pabarstukų;
5 v. š. konservuotų žirnelių.
Agurką, liežuvį ir kiaušinį supjaustome kubeliais, salotas suplėšome, svogūnų laiškus pasmulkiname. Beriame žirnelius.
Kotryna atrado puikų salotų receptą: skonis nustebins
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti lęšių ir morkų salotas. K. Starkienė tikina, kad lęšių nereikia bijoti – pabandyti šias salotas tikrai verta, nes savo skoniu jos gali nustebinti.
Ragina grikius ruošti šiuo būdu: išeina daug skanesni
Pasak žinomo keliautojo ir kulinaro Vytaro Radzevičiaus, tam, kad entuziazmas maitintis sveikiau greitai neišblėstų, svarbu eksperimentuoti pamažu ir dalinasi lengvai pagaminamo patiekalo idėja.
„Nepriklausomai nuo to, ar tai gyvūninės, ar augalinės kilmės, sveikatai palankesnė mityba pirmiausia turi būti įvairi ir subalansuota.
Tokie pietūs sužavės kiekvieną: puikiai tiks įsidėti į darbą
Net ir žiemą galima prisiminti Viduržemio jūros skonius. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai sotų ir skanų Viduržemio jūros dubenėlį.
Viduržemio jūros dubenėliui reikės:
Virtų kynva kruopų (bolivinės balandos)
Keptos vištienos
Salotų lapų
Marinuotų mėlynųjų svogūnų
Fetos sūrio
Keptų paprikų
Alyvuogių
Keptų avinžirnių
Alyvuogių aliejaus
Gaminimo eigą ir daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Ši mišrainė per šventes taps stalo karalienė: visi klaus recepto
„Mane labai suintrigavo Bolivinės balandos ir karšto rūkymo skumbrės derinys. Jei Bolivinė balanda būtų pateikta su mėsa ar daržovėmis, kažkaip net neabejočiau deriniu, kad skanu. Bet rūkyta žuvis?...
Smalsumas nugalėjo ir jau dabar išbandžiusi šias salotas su aliejumi ir su majonezu, galiu drąsiai jas jums rekomenduoti. Su kuo skaniau, nežinau. Gal su aliejaus užpilu. Bet pasirinkimas jums.
Šią mišrainę Kūčioms gamina kasmet: receptą užsirašykite iš karto
Artėjant Kūčioms ieškote patiekalų idėjų, ką patiekti ant šventinio stalo? Tam, kad besiruošiant šventėms nepritrūktų idėjų, tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia dalijasi greitai paruošiamo patiekalo iš Bulgarijos fusulo – baltųjų pupelių salotų – receptu.
Šis patiekalas ne tik papuoš stalą, bet ir nustebins skoniu: išbandykite
Ieškote, kuo paįvairinti vakarienę? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti egzotiško skonio pagardą šalia pagrindinio patiekalo.
Namuose dar liko nesunaudotų moliūgų? Šis greitas patiekalas nepaliks abejingų
Svarstote, kaip dar išradingai panaudoti moliūgą? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimo būdą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti itin maistingas ir lengvai paruošiamas salotas su rudeniškomis gėrybėmis.
Šis patiekalas puikiai tiks įsidėti į darbą ar į mokyklą: receptas greitas ir skanus
Kaip pasakoja TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė, dabar užkandžių dėžutės gyvena geriausią savo gyvenimą. Neštis maistą į mokyklą yra normalu ir dažnai net rekomenduojama. Tad visą laidą K. Starkienė skyrė užkandžiams, kuriuos galima neštis į mokyklą, darbą, iškylą ar pasigaminti greitiems priešpiečiams. Tai – paprasti, bet labai skanūs patiekalai. Šį kartą kulinarė parodė, kaip pasigaminti suktinukus su vištiena.
Atrado superinę rudens mišrainę: greita ir labai skanu
„Trūksta laiko, bet kam dabar jo užtenka. Negražu būtu bambėti ta tema. Tačiau, kai receptų prisikaupė visas kalnas, o paskelbti jų tinklaraštyje neturiu kada – čia jau negerai. Oi kaip negerai. Bandau pasidalinti vienu sočiu ir skaniu salotų receptu, kuriam paruošti nereikės daug laiko, tik užtruks kol išvirs kiaušiniai. Salotos buvo ne tik, kad skanios, bet ir sočios, tad tokias salotas galite drąsiai neštis į darbą“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Salotos su pankoliais: pasigaminti paprasta ir labai skanu
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti paprastas, bet labai gardžias salotas su pankoliais.
Pankolių salotoms reikės:
Šviežių pankolių
Mėlynojo svogūno
Šviežių petražolių
Konservuoto tuno
Žaliųjų alyvuogių
Baltojo vyno acto
Alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Pankolius ir svogūną supjaustykite plonomis riekelėmis. Susmulkinkite petražoles ir alyvuoges.
Salotos su kefyru – Kotryna Starkienė pasidalino mėgstamiausiu receptu
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė pasidalino gardžiu salotų receptu. Pasigaminti šias lapinių kopūstų salotas neužtruks ilgai, nereikės daug įvairių ingedientų, tad jas išbandyti tikrai rekomenduojama visiems.
Lapinių kopūstų salotoms reikės:
Lapinių kopūstų
Mėlynojo svogūno
Pusės puodelio kefyro
Šaukštelio garstyčių
Saujos tarkuoto kietojo sūrio
Gaminimo eiga:
Lapinius kopūstus atskirkite nuo koto ir labai smulkiai supjaustykite.
Paprastos ir labai skanios salotos: visi prašys pakartoti
Į TV3 televiziją sugrįžo žymios kulinarės Kotrynos Starkienės laida „Kotrynos burtai“. Šį kartą vedėja parodė kaip pasigaminti paprastas, bet labai skanias salotas. Pasak K. Starkienės, šį rudenį ji įsitikino, kad pats skaniausias maistas yra iš šviežių ir natūralių daržovių, tad šis receptas puikiai tinka visiems skaniausiems vasaros ir ankstyvo rudens skoniams atskleisti.
Šios gaivios salotos taps vasaros hitu: apsilaižysite pirštelius
Kulinarinių atradimų ir kelionių po Lietuvą projektas „Maisto kelias“ tęsia savo nuotykius. Šį šeštadienį TV3 laidos vedėjai Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Laurynas Suodaitis apsilankė Birštone.
O kad savaitgalis būtų dar gardesnis, išbandykite gaivių salotų receptą – skoniai nustebins net didžiausius gurmanus.
Gaivios salotos su keptais persikais, braškėmis ir graikiniu sūriu
Ingredientai:
Graikinis sūris „Hochland“ aliejuje su alyvuogėmis ir paprikomis;
2 pak.
Labai gardžios ir gaivios bulvių salotos: puikiai tiks karštą dieną
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai skanias salotas. Šių salotų pagrindas – šviežios bulvės, kurių vis daugiau randama turguje.
Greitai pagaminamos meksikietiškos salotos: skanu ir maistinga
Kotryna Starkienė atidaro griliaus sezoną ir kviečia gaminti lauke. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ žymi laidų vedėja parodė, kaip pasigaminti labai skanias meksikietiškas salotas. Jas pasigaminti tikrai paprasta, o jei norite, kiaulienos kepsnelius galite kepti keptuvėje, o ne ant griliaus.
Salotos šaldytuve išsilaikys kur kas ilgiau: štai, ką reikia daryti
Salotos turi labai trumpą galiojimo laiką ir greitai suvysta, tačiau tinkamai jas laikant šaldytuve, galite salotas ilgiau išlaikyti šviežias – štai, ką reikia daryti.
Gali atrodyti, kad nusipirktas salotas ir kitas lapines daržoves pakanka paprasčiausiai įdėti į šaldytuvą, tačiau yra paprastas būdas ilgiau išlaikyti salotas šviežias, rašo express.co.uk.
Ant Velykų stalo – sluoksniuotos kiaušinių ir tunų salotos: patiks visiems
Velykos jau čia pat, tad ta proga TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti jos mėgstamiausią šventinį patiekalą – sluoksniuotas kiaušinių ir tuno salotas. Pasak Kotrynos, šį receptą ji pirmą kartą paragavo pas sesę ir jai jis taip patiko, kad dabar gamina pati.
Ši Dalios mišrainė taps tikru Velykų atradimu: gamina kasmet
„Patogu, kad šias salotas galima paruošti iš keptos ar troškintos lašišos likučių“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Jums reikės:
200 gr keptos ar troškintos lašišos,
110 gr konservuotų pievagrybių,
40 gr fermentinio sūrio,
½ obuolio,
1/3 citrinos,
1/3 raudonos paprikos (arba bulgariško pipiro), tačiau galima ir be jo,
truputį pipirų mišinio,
majonezo.
Rita pasidalino mėgstamiausių salotų receptu: skonis vertas 10 balų
„Šiuo metu mano pačios mėgstamiausios salotos. Būtinai sudėkite visus nurodytus ingredientus. Šiek tiek nostalgiškos salotos su nepajudinama klasika – majonezu. Jeigu labai laukiate pavasario ir valgant salotas su majonezu jums ims griaužt sąžinę, valgyti galima ir be jo“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė Rita.
4 alkaniems valgytojams. Paruošimas 20 min.
Prisiminė be reikalo pamirštą daržovę: jos nauda – neišmatuojama
Nors atrodo kaip ropė, tačiau iš tiesų tai nėra šakninė daržovė ir auga dirvos paviršiuje. Dabar net ne visi apie ją yra girdėję, juo labiau – ragavę, tačiau ji jau šimtmečius vertinama ne tik Europoje, bet ir Azijoje, tai – nepelnytai pamiršta kaliaropė.
„Pavasaris jau ne už kalnų, ir tai daro reikšmingus pokyčius mitybos racione, pirkėjų elgsenoje. Vaisių, daržovių netrūksta ir žiemą, tačiau akivaizdu, kad lietuviai yra be galo išsiilgę šviežio derliaus gėrybių.
Šios kruopų salotos tiks prie visko: sveikata padėkos
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Šie produktai pagerins jūsų virškinimą: žarnynas padėkos
Žarnyno veikla gali sutrikti dėl įvairių priežasčių. Žmonės gana dažnai skundžiasi vidurių užkietėjimu ar viduriavimu. Pasirodo, sureguliuoti žarnyno veiklą gali būti tikrai nesunku, jei pakankamai dėmesio skirsite mitybai.
Mes jums pateiksime pačius geriausius receptus kurie padės įveikti žarnyno sutrikimus. Pažadame: visi šie patiekalai bus ne tik sveiki, bet taip pat ir skanūs.
Ši mišrainė taps Kūčių stalo pažiba: recepto norės visos tetos
„Visiškai nesudėtingos salotos su bulvėmis ir tunu. Produktai, kurių beveik visada yra mūsų šaldytuve“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Jums reikės (beveik lygiomis dalimis):
virtų bulvių (tiks ir virtos vakarykštės),
indelio konservuoto tuno aliejuje,
virtų kiaušinių,
žiedeliais pjaustyto poro baltosios dalies arba raudono svogūno,
petražolių,
aliejaus nuo tuno,
druskos ir pipirų.
Ši mišrainė populiarumu lenkia baltąją: išbandykite per šventes
Brokolių gal ir nerastume tradiciniame lietuviškų šventinių patiekalų sąraše, tačiau šiais laikais vietoje baltos mišrainės dažnai ieškoma lengvesnių salotų.
Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, brokoliai gali būti puikus šventinio stalo ingredientas, nes jame gausu sveikatai palankių medžiagų, be to, brokoliai pasižymi ir priešvėžinėmis savybėmis.
Šios salotos atgaivins karštą dieną: vienas ingredientas jus nustebins
Kai norisi skaniai ir sveikai pavalgyti, dažnas renkasi salotas. Šį kartą laidoje „Su Robertu lengviau“ šefas Robertas Ščesnavičius pasidalino paprastu gaivių salotų receptu su kepta jautiena ir neįprastu ingredientu – papajos vaisiumi.
Salotoms reikės:
4 vnt. vyšninių pomidoriukų;
3 vnt. mažų cukinijų;
1 vnt. papajos vaisiaus;
Šlakelio alyvuogių aliejaus;
Pipirų su citrina pagal skonį;
1 vnt. romaninės salotos;
Kelių lapelių karčios „radicchio“ salotos;
1 vnt. avokado.
Štai, ką reikia valgyti norintiems sumažinti vėžio, diabeto ir širdies ligų riziką
Salotų lapų kulinarinė istorija apima įvairias kultūras ir šimtmečius. Pavyzdžiui, senovės graikų ir romėnų civilizacijos vartojo įvairių rūšių lapinius žalumynus, dažnai derintus su žolelėmis, aliejumi ir actu, kurie suteikdavo papildomo skonio. Romėnai ypač išpopuliarino įvairių ingredientų maišymo koncepciją, todėl ilgainiui atsirado ir kompleksiškesnės salotos. Šiandien salotų gamyboje pasitelkiamos įvairiausių rūšių salotų lapai, kuriuose, anot gydytojos dietologės dr.
Šios salotos tiks prie visko: gailėsitės neišbandę anksčiau
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.
Šią savaitę – gaivios rukolos salotos su apelsinais.
Šios salotos tapo 2023 metų hitu: sprogdina internetą
Arbūzas – vienas tų vaisių, kuriuo dažnai bandome atsigaivinti vasaros metu. Tačiau gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pastebi, kad arbūzas prisideda prie skysčių balanso reguliavimo per karščius. Be to, šis vaisius turi naudingų mineralų bei organizmui būtinų vitaminų.
Šios salotos taps vasaros hitu: tiks prie visko
„Lengvos, traškios, skanios salotos su smidrais ir savo užaugintomis daržovėmis. Antri metai, kai džiaugiuosi pakeltų savo lysvių derliumi. O ridikėlių valgome jau antrą derlių. Pipirnės taip pat sėju tiesiai į dirvą. Ji užauga daug didesnė, nei daiginat ant palangės (šios gudrybės išmokė mane bendradarbė)“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Porcijos 1 – 2. Užtruksite iki 5 min.
Šios daržovių salotos nepaliks abejingų: vienas, du ir yra
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.
Šios salotos taps vasaros hitu: skonis nepaliks abejingų
TV3 laida „La maistas“ su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco ir toliau keliauja po Lietuvą ir dalinasi skaniausių patiekalų receptais. Nenumaldomai artėjant vasarai, prasideda ir gardžiausių braškių sezonas, tad šefas išdavė gaivių buratos salotų su braškėmis receptą.
Sunku būtų rasti kitą žmogų, kuris apie lietuviškas braškes žinotų daugiau nei Valdemaras Juška, kartu su broliu šias uogas auginantis šiltnamiuose Anykščiuose.
Gian Lucos salotos nepaliks abejingų: vienas ingredientas su braškėmis dera taip, kaip vyras ir moteris
Lietuvoje apie prasidėjusią vasarą geriausiai praneša ne kas kita, o braškės, todėl šio sekmadienio TV3 laida „La maistas“ bus skirta būtent joms. O šį sekmadienį virtuvės šefas bei laidos vedėjas Gian Luca Demarco aiškinsis ne tik lietuviškų braškių subtilybes, bet ir atskleis, kaip jos geriausiai derinamos Italijoje. Žiūrovų laukia itin gaivus ir lengvas patiekalas su šiomis visų mylimomis uogomis.
Ši mišrainė – pavasario karalienė: „Nuoširdžiai rekomenduoju“
„Salotas, kurių receptu netrukus pasidalinsiu, gaminu kasdien, nes tai kelių minučių salotos ir man ant tiek gardžios, kad aš jų vis dar neatsivalgau. Gaminant salotas, galima įdėti tuno, vištienos, lašišos ir bus kaskart vis kitaip, vis kitokio skonio, tuo pačiu ir sotesnės. Šių salotų cinkelis yra padažas. Labai gardus, tad nuoširdžiai rekomenduoju pasigaminti“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės:
0,5 vnt.
Šios gaivios salotos sužavės visą šeimą: tiks prie visko
TV3 laida „La maistas“ kartu su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco ir toliau keliauja po Lietuvą ir dalinasi pačių gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart prie Gian Lucos prisijungė iš Italijos atvykusi jo mama, tad šefas nepraleido progos parodyti jai Lietuvą ir pavaišinti gaiviomis smidrų salotomis.
Su brangiausiu žmogumi Gian Luca lankėsi nuostabioje vietoje įsikūrusiame „Geniorojaus smidrai“ ūkyje.
Cezario salotos kiek kitaip: pamiršite tradicinį ruošimo būdą
Kulinarinės laidos „Kotrynos burtai“ šefė Kotryna Starkienė vėl sveikinasi iš lauko virtuvės, kurios kepsninėje paruošė tam kiek neįprastą patiekalą – cezario salotas.
„Mes nelabai mėgstame mėsą, mums labiausiai patinka salotos“. Tokiais žodžiais Kotryna Starkienė nusprendė, kokiu patiekalu palepinti mamą jos dienos proga. Cezario salotas nusprendusi ruošti moteris patiekalą gamino kiek neįprastai – kepsninėje.
Neskubėkite griebtis vaistų: atskleidė, kas suteiks jėgų
Atėjus pavasariui, mūsų kasdienybė pradeda keistis – šiltėjant orams ir ilgėjant dienoms, norisi ilgiau būti gryname ore, pajudėti. Tačiau, kad ir kaip malonu būtų stebėti gamtos atgijimą, pavasarinis nuovargis, stresas ir nerimas gali tapti iššūkiu mūsų sveikatai bei vidinei ramybei, todėl ypač svarbu žinoti, kaip palaikyti gerą savijautą ir neprarasti energijos.
Geros savijautos mėnesį švenčiančio prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr.
Ragina išbandyti šią pavasarinę mišrainę: skonis tikrai nenuvils
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.
Ragina šias salotas pasigaminti Velykoms: visi klaus recepto
Velykos neįsivaizduojamos be kiaušinių. Juos dažome, puošiame ir įvairiai dekoruojame, o per šventę varžomės ne tik dėl kiaušinių kietumo, bet ir riedumo ar skanumo. Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, kiaušiniai turi daugybę naudingų medžiagų, tad juos vertėtų valgyti ne tik per Velykas.
Kotrynos Starkienės firminės bulvių ir lašišos salotos – nuo stalo dings pirmos
TV3 televizijos eteryje – gardi naujiena. Šeštadienio rytais žiūrovus prie ekranų kvies, o po to į virtuves gins charizmatiškoji Kotryna Starkienė ir jos kulinarinė laida „Kotrynos burtai“. Pirmajam laidos receptui moteris pasirinko savo firmines bulvių ir lašišos salotas, kurias gebės pasigaminti ir virtuvės naujokai.
Pirmą kartą šių salotų K. Starkienė paragavo apsilankiusi savo sesės Ados namuose. Jos taip patiko Martynui Starkui, kad žmonai neliko nieko kito, kaip išmokti jas ruošti pačiai.