šakšuka
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „šakšuka“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „šakšuka“.
Šį desertą pamils net išrankiausi: skonis vertas 10 balų
Naujus metus atsinaujinusi pasitikusi laida „La maistas. Iššūkis“ kviečia gaminti nebe tradicinius, o šiuolaikiškus ir madingus patiekalus, o laidos svečiai išduos, kaip tai padaryti ne tik gerai, bet ir pigiai.
Šios laidos tema – patiekalai iš kiaušinių. Tad šįkart laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco vertins du madingus patiekalus – Viktorijos gamintą izraelietišką šakšuką su chorizo dešra ir Sonatos lengvą it debesėlį pavlovą su mandarinais.
Taip kepta kiaušinienė nepaliks abejingų: skonis vertas 10 balų
Kiaušiniai yra ne tik visų kulinarinių patiekalų žvaigždė, bet ir pagrindinių maistinių medžiagų, kurių mūsų organizmas pats nepajėgia pasigaminti, šaltinis. Iš kiaušinių gaminama šakšuka pastaraisiais metais Lietuvoje tapo vėlyvųjų savaitgalio pusryčių pažiba, atkeliavusia iš Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų.
Ji gaminama iš paprastų ingredientų ir yra vegetariškas patiekalas, pažodžiui reiškiantis mišinį.
Minkštučiai kepti varškėtukai: taps šeimos mylimiausiais
Šį sekmadienį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Gabrielė Žutautaitė dalinosi netradicinėmis, bet labai gardžiomis idėjomis pusryčiams – nuo Izraelietiškos kiaušinienės iki sumuštinių su plėšyta kiauliena.
Laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis pasakojo, kad senovėje lietuviai valstiečiai maistą ruošdavo kartą per dieną, o pusryčiams būdavo valgoma tai, kas liko nuo vakar dienos.