ryžiai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „ryžiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „ryžiai“.
Naminiai sušiai: pasigaminti visai nesunku, o skonis – nustebins
Kaip pasakoja TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė, dabar užkandžių dėžutės gyvena geriausią savo gyvenimą. Neštis maistą į mokyklą yra normalu ir dažnai net rekomenduojama. Tad visą laidą K. Starkienė skyrė užkandžiams, kuriuos galima neštis į mokyklą, darbą, iškylą ar pasigaminti greitiems priešpiečiams. Tai – paprasti, bet labai skanūs patiekalai. Šį kartą kulinarė parodė, kaip pasigaminti naminius sušius.
Šlapiam telefonui padės ryžiai? Neskubėkite – pagaliau paaiškino, ką reikia daryti išties
Daugelis žmonių yra buvę tokioje situacijoje, kai išmanusis telefonas netyčia išslysta iš rankų ir atsiduria vandenyje. Vos tik nusausinsite telefoną, draugas, šeimos narys ar atsitiktinis pažįstamas pasakys, kad turėtumėte jį tučtuojau panardinti į ryžius. O jei šalia nėra nė vieno tokio žmogaus, tą patį jums pasakys internetas. Teigiama, kad įdėjus šlapią telefoną ar prietaisą į sausus, nevirtus ryžius, drėgmė bus pašalinta ir prietaisą bus galima saugiai įjungti.
Visą gyvenimą ryžius virėte neteisingai: štai ką reikia daryti
Andy Hearndenas, „YouTube“ platformoje žinomas kaip Andy Cooks, papasakojo apie veiksmingą ryžių virimo techniką.
Jei nežinote, kaip tinkamai paruošti ryžius, rezultatas gali jus nuvilti – ryžių grūdai gali būti sausi, ištižę ar sulipę. Tačiau, laimei, yra patarimų, kaip šį procesą palengvinti.
Ši mišrainė taps tikra vasaros favorite: paprasta, greita ir pigu
„Visų valgiusių šią mišrainę nuomonės apie ją buvo: Dar! Taigi, dalinuosi šios kuklios, gal todėl taip gerai įvertintos (kuklumas puošia), mišrainės receptu“, – sako recepto autorė.
Savaitgalio pietums – gaivus citrininis ryžių rizotas: pasigaminti itin paprasta
Pavasarį norisi lengvesnio maisto ir tam puikiai tinka itališki patiekalai. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti itin gaivų ir skanų itališką citrininį rizotą.
Greita ir skanu: taip pagaminti vištienos piršteliai abejingų nepaliks
Kartais gaminimui neturime laiko ir jėgų. Tad, jei norisi lengvai, bet skaniai pavalgyti, TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė pasiūlė sprendimą: parodė, kaip visiškai paprastai pasigaminti lipnius vištienos pirštelius. Šiai vištienai pagaminti nesugaišite daug laiko, o patiekalą paruošti gali ir gaminimo patirties neturintis žmogus.
Pasigaminkite naminę veido kaukę: atjauninsite odą
Pasirodo, ryžiai taip pat gali būti naudojami odos priežiūrai. Virtuose ryžiuose gausu vitaminų ir mineralų, kurie padeda išlaikyti sveiką ir spindinčią odą. Tai – natūrali odą balinanti priemonė, kuri gali sumažinti pigmentaciją, išlyginti smulkias raukšles ir panaikinti amžiaus dėmes.
Šiame straipsnyje sužinosite keletą paprastų virtų ryžių veido kaukių receptų: visa tai gali padėti atjauninti odą.
Šefas Oliveris atskleidė, kaip išsivirti tobulus ryžius: bus daug skanesni
Garsus virtuvės šefas Jamie Oliveris pasidalijo savo patikimu ir nesudėtingu ryžių virimo metodu, kuris kiekvieną kartą užtikrina, kad ryžiai gautųsi lengvi ir purūs.
Ryžių rastume daugelio žmonių virtuvėse, nes jie greitai paruošiami ir tinka prie kone visko. Bet ar žinote, kaip kaskart juos paruošti tobulai? Šioje vietoje jums pravers Jamie Oliverio patarimai.
Atrado greitą būdą marginti kiaušinius: išeina labai gražūs
Populiariame socialiniame tinkle „Tik Tok“ šiemet kaip niekada daug įvairiausių vaizdo įrašų, kuriuose namų šeimininkės dalinasi sumaniausiomis bei paprasčiausiomis gudrybėmis kaip namų sąlygomis neįdedant pernelyg daug pastangų galima nuspalvinti Velykų kiaušinius.
Vienu jų pasidalino ir viena mama, kuri „Tik Tok“ platformoje nuolat dalinasi įvairiausiomis veiklomis, kuriomis galima užimti mažamečius vaikus.
Daugelis ryžius verda neteisingai: darydami 1 klaidą rizikuojate savo sveikata
Paaiškėjo, kad daugelis neteisingai verda ryžius – pasirodo, milijonai žmonių rizikuoja savo sveikata, kartodami šią klaidą virtuvėje.
Tiesą sakant, virimo proceso metu ant ryžių gali likti nuodingo arseno pėdsakų, kuris susikaupia ryžiuose jiems augant, rašo thesun.co.uk.
Ši nuodinga medžiaga siejama su širdies ligomis, diabetu, vėžiu ir vystymosi problemomis, jos taip pat yra cheminiuose pesticiduose, kurie naudojami apsaugoti ryžių pasėlius nuo vabzdžių.
REKLAMA
REKLAMA
Ragina valgyti šį produktą: naktį miegosite daug geriau
Ne visiems lengva užmigti, o kai kuriems žmonėms tai žymiai sunkiau nei kitiems. Tačiau, remiantis tyrimais, yra būdas užmigti greičiau nei per penkias minutes. Ir viskas priklauso nuo to, ką ir kada valgote.
Vieno tyrimo duomenimis, valgant angliavandenius prieš miegą užmigsite greičiau, rašo express.co.uk.
Perspėja dėl populiaraus produkto: sukelia mirtiną ligą
Rafinuoti grūdai padidina riebalų, vadinamų trigliceridais, kiekį kraujyje. Tai gali užkimšti kraujagysles ir padidinti koronarinės širdies ligos tikimybę.
Tačiau Irano mokslininkai nustatė, kad sveiki grūdai gali sumažinti šią riziką. Tyrimas rodo, kad valgydami daug baltųjų ryžių ilgainiui širdžiai pakenkiame taip pat, kaip ir valgydami daug saldainių, rašo dailymail.co.uk.
Išvirtus ryžius valgote kitą dieną? 1 klaida gali baigtis apsinuodijimu
Nors nėra nieko paprasčiau nei išsivirti daugiau ryžių vakarienei ir kitą dieną juos pasišildyti, ryžių likučiai gali būti itin pavojingi, įspėja NHS.
Jei dar nežinojote, valgydami pašildytus praėjusios dienos ryžius, galite gana nemenkai apsinuodyti. Apsinuodijimą sukelia ne pašildymas, o tai, kaip ryžiai buvo laikomi po išvirimo.
Sužavės net žalios žuvies skeptikus – traškių ryžių ir lašišos tartaro užkandis
Kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas Gediminas Endriukaitis šį kartą palepino visus traškių gardėsių mėgėjus. Virtuvės šefas parodė, kaip pasigaminti itin paprastą traškių ryžių ir lašišos tartaro užkandį, kuris sužavės net nemėgstančius žalios žuvies.
Šefas Ramzis įspėja: nekartokite šių ryžių virimo klaidų
Išvirti ryžius gali būti gana sudėtinga, ir atrodo, kad dažnai ne visai pavyksta. Nepakankamas ar per ilgas virimas, prisvilęs puodas ar netinkamai parinktas ryžių kiekis ‒ tai dažnos problemos.
Laimei, virtuvės šefas Gordonas Ramsay pasidalino savo patarimais, kaip pasigaminti „lengvus, purius ir skanius“ ryžius vaizdo įraše, kuris sulaukė beveik keturių milijonų peržiūrų.
Ši mišrainė taps Velykų stalo karaliene: pagyrų nespėsite skaičiuoti
„Krabų lazdelių ir ryžių mišrainė man visuomet asocijuojasi su pavasariu. Nežinau ar aš viena tokia, bet taip jau yra. Ir manau ne tik todėl, kad mišrainėje susimaišo geltona, žalia, balta ir rausva spalvos. Mišrainė taip pat yra lengva, gaivi, neapsunkinanti ir, žinoma, super paprastai paruošiama.
O tas gaivus susmulkintų šviežių krapų ir svogūnų laiškų kvapas! Mišrainės receptas visiškai paprastas ir labai tradicinis.
Šis kiaušinių dažymo būdas plinta lyg virusas: lengviau nebūna
Internete nestinga būdų kaip šiemet per Velykas nustebinti artimuosius ir sumaniai papuošti Velykų margučius. Vienas kiaušinių dažymo būdas, kuriuo aktyviai dalinasi mamos, internete paplito it žaibas ir sulaukė didelio susidomėjimo ne tik dėl paprasto marginimo būdo, tačiau ir dėl smagios, žaismingos veiklos mažiesiems.
Vyras ryžius užpylė kola: negalėjo patikėti rezultatu
Neįprastais savo maisto gaminimo metodais garsėjantis vyras pasidalino diskusijas sukėlusiu patarimu, kaip virti ryžius be kaitros – jis siūlo naudoti gazuotos kolos skardinę. Tačiau medikai įspėja, kad naudotis šiuo triuku nevertėtų.
Tiktoke publikuotame filmuke Adrianas Ghervanas iš Londono į stiklinę pila porciją rudųjų basmati ryžių, o tuomet juos užpila kola.
Internete plinta 1 kiaušinių dažymo būdas: išbandykite šiemet
Visai netrukus minėsime gražiausią pavasario šventę šv. Velykas. Ta proga kartu su skaitytojais dalijamės įvairiais kiaušinių marginimo būdais, o šiandien pristatome vieną iš jų.
Kaip velykinius kiaušinius dažyti ryžiais?
Jums reikės: keramikinių arba kietai virtų kiaušinių; plastikinių stiklinaičių; sausų ryžių; maistinių dažų.
Instrukcijos
Norėdami kiaušinius dažyti ryžiais, laikykitės šių nesudėtingų instrukcijų.
Įspėja mėgstančius ryžius: 1 klaida gali sukelti apsinuodijimą
Kalbant apie apsinuodijimą maistu dažniausiai mintyse iškyla blogai termiškai apdorota vištiena arba per ilgai šaldytuve gulėjusios jūros gėrybės, tačiau ar žinote, kad apsinuodyti galima net ryžiais?
Galite apsinuodyti ir ryžiais, jeigu išvirus, iškart jų neįdedate į šaldytuvą. Susargdinti gali ryžiuose esanti bakterija Bacillus cereus, sako mikrobiologė Cathy Moir.
Šios bakterijos išskiria mikrobus, kurie gali sukelti vėmimą vos per 30 minučių.
Receptas. Vištiena su žolelių padažu
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 arbatinis šaukštelis krapų (džiovinti) šiek tiek ryžių (garnyrui) 500 gramų vištos filė 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 200 mililitrų grietinėlės (30%) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) 0.5 arbatinio šaukštelio prieskonių (persilado) šiek tiek prieskonių (vištienai) 0.5 arbatinio šaukštelio žalumynų (provanso žolelių mišinys) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos filė supjaustyti mažesni...
Receptas. Linksmosios įdarytos paprikos
INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek morkų šiek tiek ryžių šiek tiek svogūnų šiek tiek sūris šiek tiek druskos šiek tiek grietinės šiek tiek vištos faršo šiek tiek petražolių šiek tiek krapų šiek tiek provanso žolelių Paruošimo laikas: Apie 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkiname česnaką, svogūną, morkytę, sūrį.
Receptas. Višta su grybais ir džiovintais vaisiais
INGREDIENTAI: 12 vienetų abrikosų (džiovinti) šiek tiek cinamono 12 vienetų figų (džiovintos) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 0.5 stiklinės krapų (smulkinti) šiek tiek muskato 1 stiklinė ryžių 6 vienetai slyvų (džiovintos) 3 vienetai svogūnų 1.5 kilogramo vištiena 0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus 1 stiklinė baltojo vyno (sausas) 300 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 0.5 stiklinės razinų PARUOŠIMO BŪDAS: Vištą ger...
Receptas. Įdarytas karpis
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai morkų šiek tiek ryžių (virti) šiek tiek žirnių (konservuoti) 1 vienetas kiaušinių 1 vienetas karpių šiek tiek druskos šiek tiek sviesto šiek tiek prieskonių (žuvims) 1 vienetas žuvies (šaldyta) šiek tiek žalumynų (papuošimui) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Karpį nuskusti, išskrosti ir gerai išplauti.
Receptas. Apkepėlė su alyvuogėmis
INGREDIENTAI: 1 sauja alyvuogių (graikiškos juodosios alyvuogės be kauliukų) 1 česnakų 1 vienetas morkų (didelės) šiek tiek petražolių 125 gramai ryžių šiek tiek majonezo 100 gramų sūris 4 vienetai krabų lazdelių šiek tiek prieskonių (Jūsų mėgiami) šiek tiek kario Paruošimo laikas: Apie 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius išvirti su kariu. Karį įdėti į vandenį su trupučiu druskos. Tada ryžiai gaunasi gražios gelsvos spalvos.
Receptas. Sluoksniuotos tešlos „sraigė“ su mėsa
INGREDIENTAI: 1 stiklinė ryžių 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulės faršo 1 vienetas kiaušinių 5 vienetai kiaušinių (kietai virti) šiek tiek kvietinių miltų 80 gramų pieno šiek tiek aliejaus 1 kilogramas sluoksniuotos tešlos PARUOŠIMO BŪDAS: Virtus kiaušinius supjaustykite kubeliais. Išvirkite pasūdytame vandenyje ryžius, nusunkite ir perplaukite šaltu vandeniu. Sumaišykite virtus ryžius su 1 nevirtu kiaušiniu bei šiek tiek druskos.
Receptas. Faršu įdarytos didžiosios cukinijos
INGREDIENTAI: 1 vienetas cukinijos ( ( vidutinio dydžio ) ) 500 gramų kiaulienos (malta) 1 vienetas kiaušinių 100 gramų ryžių 100 gramų sūris (DŽIUGAS tarkuotas) šiek tiek prieskonių (žolelės) šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Cukiniją gerai nuplauti bei nusausinti, perpjauti horizontaliai ir išimti sėklas. Gerai įtrinti prieskoninių žolelių mišiniu ir druska.
Receptas. Kiaulienos kumpio ir laukinių ryžių sriuba
INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2/5 stiklinės kukurūzų 1 vienetas morkų 3/4 stiklinės ryžių (laukiniai) šiek tiek salierų 1 vienetas svogūnų 2 stiklinės kiaulienos kumpio (pjaustytas kubeliais) 3 stiklinės vandens 1 stiklinė grietinėlės šiek tiek druskos 1 ir 3/4 stiklinės sultinio (vištienos) 3/5 stiklinės sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Sudėkite į puodą kiaulienos kubelius, ryžius, susmu...
Receptas. Žuvies užkepėlė Kūčių stalui
INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų 300 gramų ryžių 1 vienetas svogūnų 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) šiek tiek prieskonių (žuvies) 500 gramų žuvies (faršas) 1 vienetas cukinijos (nedidelė) 150 gramų jūros gėrybių PARUOŠIMO BŪDAS: Morką, cukiniją sumalkite smulkiai. Svogūną supjaustykite smulkiai ir pakepinkite, poto sudėkite kitas susmulkintas daržoves.
Receptas. Paukštienos plovas
INGREDIENTAI: 3 česnakų 1/3 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių (malti) šiek tiek juodųjų pipirų 200 gramų paprikų (geltonoji) 200 gramų paprikų (raudonoji) 150 gramų ryžių 1 vienetas svogūnų 450 gramų antienos (krūtinėlė) šiek tiek druskos 2 stiklinės sultinio 4 valgomieji šaukštai razinų 0.5 arbatinio šaukštelio ciberžolės PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustome 2 cm dydžio kubeliais, smulkiai supjaustome svogūną.
Receptas. Ryžių ir cukinijų apkepas
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 0.5 stiklinės ryžių 1 vienetas svogūnų 3 vienetai kiaušinių 150 gramų sūris 2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 1 vienetas cukinijos Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti 10 min. Po to virkite 5 minutes. Vandenį nupilkite. Svogūną pakepinkite aliejuje. Įmaišykite tarkuotas cukinijas, po to ryžius.
Receptas. Pomidorų sriuba su ryžiais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek paprikų (aitrioji) šiek tiek petražolių 6 vienetai pomidorų pastos 150 gramų ryžių 250 gramų kiaulės faršo 0.5 stiklinės pomidorų sulčių šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje, perliejame šaltu vandeniu ir nukošiame. Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nulupame odeles ir susmulkiname minkštimą.
Receptas. Kiauliena su ryžiais ir ananasais
INGREDIENTAI: 6 vienetai ananasų (griežinėliai) 3 valgomieji šaukštai ananasų (sultys) 1/4 arbatinio šaukštelio cinamono (maltas) 1 valgomasis šaukštas cukraus 3 vienetai gvazdikėlių 0.5 arbatinio šaukštelio kalendrų (malta) 1/4 arbatinio šaukštelio kardamono 250 gramų ryžių 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulienos (neriebi) 1 arbatinis šaukštelis druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa supjaustoma kiaušinio dyd...
Receptas. Kiauliena su citrinų padažu (Χοιρινό λεμονάτο)
Tai gan paprastas graikiškas patiekalas, kuris populiarus Graikijoje. Vietoje kiaulienos galima naudoti ir kitą mėsą, kuri jums patinka labiau.
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės nugarinės (be kaulo) 500 mililitrų daržovių sultinio 1 stiklinė ryžių 100 mililitrų baltojo sauso vyno 1 vienetas citrinų sultys 1 skiltelė česnakų 1 žiupsnelis pipirai šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Dovilės vištiena su ryžiais
INGREDIENTAI: 100 gramų ananasų (konservuoti) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 60 gramų kukurūzų (konservuoti) 1 vienetas paprikų 1 kilogramas ryžių 600 gramų vištos filė 250 gramų pomidorų padažo šiek tiek aliejaus šiek tiek prieskonių (įvairūs) PARUOŠIMO BŪDAS: Išverdame ryžius. Vištienos filė supjaustome grežinėliais, sumaišome su prieskoniais bei pipirais ir pakepiname keptuvėje su aliejumi.
Receptas. Bulgariška sriuba
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek petražolių 30 gramų ryžių 50 gramų svogūnų 2 vienetai kiaušinių 50 gramų kvietinių miltų 60 gramų jogurto 750 gramų vandens šiek tiek druskos 25 gramai sviesto 70 gramų mesos (malta) PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa gerai sumaišoma su trupučiu smulkiai supjaustytų svogūnų, puse petražolių ir vienu baltymu, pagal skonį pasūdoma ir apibarstoma pipirais.
Receptas. Ryžių salotos
INGREDIENTAI: 100 gramų alyvuogių šiek tiek krapų 1 vienetas obuolių šiek tiek petražolių 0.5 stiklinės ryžių 1 vienetas svogūnų šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai grietinės 1 valgomasis šaukštas vyno acto PARUOŠIMO BŪDAS: Išverdame ryžius, juos nusausiname. Ryžius sumaišome su sutarkuotu obuoliu, smulkintu svogūnu, prieskoniais, alyvuogėmis, grietine ir actu. Skanu ir paprasta.
Receptas. Tradicinis ispaniškas patiekalas - paelija
INGREDIENTAI: 300 gramų ryžių 300 gramų vištos filė 40 gramų sultinio (kybeliais (vištienos)) 1 vienetas paprikų (raudona) 2 vienetai pomidorų pastos ( (be sėklų)) 2 vienetai svogūnų (vidutinio dydžio) 5 skiltelės česnakų 1 žiupsnelis šafrano 100 gramų alyvuogių aliejaus šiek tiek pipirai (juodi (jei turite, naudokite dar ir baltus)) 300 gramų daržovių (įvairios) Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Krevetėmis įdaryti pomidorai
INGREDIENTAI: 4 pomidorų pastos ((vidutinio dydžio)) 200 gramų krevečių ((virtos, šaldytos, galima ir konservuotas) apie) 100 gramų ryžių (virti) 100 gramų svogūnų ( (pjaustyti)) 75 gramai sviesto 100 gramų grietinės ( arba grietinėlės apie) 2 valgomieji šaukštai krapų (SMULKINTI) 2 vienetai pomidorų pastos (arba vidutinio dydžio paprikos) šiek tiek prieskonių (ryžiams) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai (juodi, malti) Paruošimo laikas: ...
Receptas. Kalėdinė vištiena špinatų - grietinėlės padaže
INGREDIENTAI: 300 gramų ryžių 100 gramų špinatų 400 gramų vištos filė (krūtinėlė) 250 mililitrų grietinėlės (13%) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek prieskonių (vištienai) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome vištienos krūtinėlę kąsnio dydžio gabaliukais ir įtriname prieskoniais. Galima kuriam laikui palikti pasimarinuoti. Susmulkiname nuplautus špinatų lapus. Sumetame vištienos krūtinėlės gabaliukus į keptuvę su įkaitintu aliejumi.
Receptas. Lietuviški kopūstainiai su kalakutiena
INGREDIENTAI: 1 kilogramas kopūstų šiek tiek krapų (švieži) 3 vienetai morkų 0.5 stiklinės ryžių (apvirti) 300 gramų kalakutų faršo 1 vienetas kiaušinių 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 2 litrai vandens šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 2 valgomieji šaukštai grietinės 2 vienetai sultinio (kubeliai) PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūsto galvą nuplaukite, kotą išpjaukite, dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 15 m...
Receptas. Salierų kroketai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 stiklinė ryžių (košė) 1 vienetas salierų 1 vienetas kiaušinių šiek tiek džiūvesėlių šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1 valgomasis šaukštas sviesto 1 stiklinė sultinio (mėsos) PARUOŠIMO BŪDAS: Saliero šaknis nuvaloma, sutarkuojama ir sultinyje, pridėjus sviesto, ant mažos ugnies patroškinama.
Receptas. Sandros pusrytinė košė
INGREDIENTAI: 1 vienetas bananų 1 sauja lazdyno reišutų 1 vienetas obuolių 100 gramų ryžių (virti) 1 stiklinė pieno 20 gramų juodojo šokolado 1 sauja razinų 50 gramų avižinių dribsnių PARUOŠIMO BŪDAS: 2 porcijos. Pieną užvirinam, įberiam avižinius dribsnius. Palaukiam kol išbrinks. Įdedam ryžius, supjaustytus obuolius ir bananą, razinas, smulkintus riešutus. Viską išmaišome ir apibarstome trupintu šokoladu.
Receptas. Vištų širdelių sriuba
INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių 0.5 vieneto česnakų (galvutėmis) 2 vienetai morkų 100 gramų ryžių 1 vienetas svogūnų 50 gramų žirnių (šaldyti žalieji) 1 vienetas vištienos širdelių (pakuotė) 200 gramų grietinėlės 15 gramų sviesto 1 vienetas sultinio (vištienos, kubeliais) PARUOŠIMO BŪDAS: Širdeles nuplaunam dedam i vandenį kartu su kubeliais. Kai vanduo užverda sudedam smulkiai supjaustytas bulves.
Receptas. Kepti ryžiai su brokoliais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 300 gramų ryžių 150 gramų majonezo 150 gramų pomidorų padažo šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 250 gramų brokolių šiek tiek kario PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius išvirti. Į keptuvę sudėti virtus ryžius, sutarkuotą žalią morką ir žalius brokolius. Įpilti truputėlį aliejaus ir vandens. Ir troškinti. Baigiant troškintis daržovėms įdėti karį, druską ir pipirus, įdėti majonezą, pomidorų padažą.
Receptas. Balandėliai kitaip
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto baklažanų 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas kopūstų 1 vienetas morkų 0.5 vieneto paprikų (geltona) šiek tiek pomidorų pastos 200 gramų ryžių 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas kiaulės faršo (maišytas su jautienos) 1 sauja voveraičių šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 50 gramų cukinijos 5 vienetai sparaginių pupelių (ankštys) PARUOŠIMO BŪDAS: Garnyrui: Bulvės Padažui: ...
Receptas. Avienos pilavas
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 1 vienetas česnakų (skiltelė) šiek tiek juodųjų pipirų 1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti) 2 valgomieji šaukštai migdolų 1.5 stiklinės ryžių 3 vienetai svogūnų 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo šiek tiek vandens šiek tiek druskos 0.5 stiklinės aliejaus 3 valgomieji šaukštai razinų 500 gramų avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa supjaustoma kubeliais ir apkepinama.
Receptas. Ryžių sriuba su midijomis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai morkų 1 arbatinis šaukštelis petražolių (smulkintos) 2 vienetai petražolių (šaknys) 1 stiklinė ryžių 1 vienetas svogūnų šiek tiek druskos 40 gramų sviesto 200 gramų midijų PARUOŠIMO BŪDAS: Midijas išvirti, supjaustyti. Į midijų sultinį suberti ryžius, pavirti 5-7 minutes.
Receptas. Naminis „Sušis“
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 1 vienetas avokadų 1 vienetas ryžių (pakuotė) 100 gramų lašišų (sūdyta arba rūkyta) 2 valgomieji šaukštai acto (ryžių) šiek tiek vandens 1 vienetas krabų lazdelių (pakelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai reikės 1 pakuotės nori lapų (dumblių lapų). Prieš verdant ryžius, juos 2 kartus nuplauname šaltu vandeniu.
Receptas. Raudonieji ryžiai su vištiena ir daržovėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 3 vienetai morkų 3 vienetai paprikų (geltona,raudona,žalia) šiek tiek petražolių 1 vienetas porų šiek tiek ryžių (raudonieji, 1 pakelis) 2 vienetai svogūnų 500 gramų vištos filė šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 1 stiklinė grietinės šiek tiek prieskonių (ryžių) PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo trukmė 50-60 min: Kol virsite ryžius smulkiai gabaliukais supjaustykite morkas ir padėkite į...