rūgštynių sriuba
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „rūgštynių sriuba“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „rūgštynių sriuba“.
Receptas. Rūgštynių sriuba su jūros lydeka
INGREDIENTAI: 2 saujos rūgštynių 0.5 kilogramo lydekų 5 vienetai kiaušinių 2 vienetai bulvių šiek tiek pipirai šiek tiek laurų lapų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvį nuvalom, dedam į puodą, užpilam vandens. Dedam pipirus, lauro lapus, druską ir verdam kol pradeda skirtis nuo kaulo. Žuvį išgriebiam. Rūgštynes nuplikom. Kiaušinius išverdam. Į žuvies sultinį dedam susmulkintas bulves ir verdam.
Receptas. Rūgštynių sriuba
INGREDIENTAI: 1 litras vandens 1 skardinė konservuotos rūgštynės 2 vienetai bulvių 200 gramų rūkytos kiaulienos šoninės 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Iš pradžių užviriname vandenį. Supjaustome bulves bei šoninę. Į verdantį vandenį dedame bulves, šoninę ir konservuotas rūgštynes. Įberiame druskos ir palaukiame kol išvirs. Sriubą gardiname grietine.
Receptas. Sriuba "Žemaitiška lapienė"
INGREDIENTAI: šiek tiek burokėlių (raudoinieji (lapeliai)) šiek tiek rūgštynių (šviežios) šiek tiek mesos (Kiauliena ar vištiena) šiek tiek grietinės 2 vienetai kiaušinių šiek tiek prieskonių ( sriubai) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą (kokia mėgstama kiauliena,vištiena ar kt.) numirkyti, pavirti iki minkštumo.Dėti mėgiamus prieskonius,druskos,pipirų. Atskirai išvirti kiaušinius.
Virtuvės šefas pasidalijo tobulos šaltos sriubos receptu: karštą vasaros dieną konkuruos su šaltibarščiais
Net jei pavasaris orais ir nelepino, jau netrukus sulauksime vasaros, kai vis daugiau laiko norėsis būti lauke. Profesionalus TV3 laidos „La Maistas“ virtuvės šefas Tomas Rimydis sekmadienio rytą siūlys leistis į eksperimentų kupiną kelionę ir susipažinti su dar neatrastais skoniais ir kvapais.
Šį kartą istorinės virtuvės žinovas Tomas gamins originalų patiekalą – šaltą rūgštynių sriubą su rūkytos vištienos šlaunelių mėsa.