restoranas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „restoranas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „restoranas“.
Virtuvės šefas pratrūko: išmokite užsisakinėti patiekalus teisingai
Vienas virtuvės šefas Didžiojoje Britanijoje smarkiai sukritikavo šiuolaikinius klientus, kurie dalijasi patiekalus ir prašo vandens iš čiaupo, ir liepė jiems „užsisakinėti patiekalus teisingai“.
Vyras sukėlė pasipiktinimo bangą šiuolaikinius restoranų lankytojus pavadinės „vitrininiais valgytojais“, rašo „The Daily Mail“.
Londone veikiančio „Yellow Bittern“ restorano virtuvės šefas Hugh Corcoranas „Instagram“ tinkle pasidalijo įrašu, kuriame teigė, kad dalijimasis patiekalais „sugadino vakari...
Pavalgius „McDonald`s“ restorane 15-metė skubiai išvežta į ligoninę: štai kas nutiko
Į ligoninę buvo skubiai nuvežta paauglė, kuriai, suvalgius mėgstamą patiekalą „McDonald's“ restorane, buvo diagnozuota bakterinė žarnyno infekcija.
Kai 15-metė Kamberlyn Bowler pradėjo karščiuoti ir jausti pilvo skausmą, jos motina Brittany atmetė jos ligą kaip gripą.
Kaune duris atvėrė nauja vieta: apsilankė ir verslininkė Asta Meschino su sūnumi
Ketvirtadienio vakarą Kauno senamiestyje duris atvėrė nauja vėlyvųjų pusryčių kavinė „MUSÙ“. Į šventinį atidarymo renginį susirinko kauniečiai, pramogų ir verslo pasaulio atstovai, tarp kurių ir verslininkė, Gvatemalos garbės konsulė Asta Meschino, atvykusi pasveikinti buvusio savo šeimos restorano darbuotojo bei pasidžiaugti jo sėkme.
Štai ką lietuviai labiausiai mėgsta valgyti naktimis: nustebins ne vieną
Prieš penkerius metus vienas kurjeris su žalia kuprine Taline pristatė pirmąjį užsakymą, atliktą per programėlę. Nuo tada programėlės restoranų partnerių skaičius įvairiose Europos ir Afrikos šalyse išaugo iki 40 tūkst.
Penkerių metų sukakties proga dešimtyje Lietuvos miestų veikianti programėlė atskleidžia populiariausius užsakymus ir apžvelgia unikalius lietuvių įpročius užsisakant maistą ir maisto prekes.
Beata Nicholson su seserimi uždaro restoraną Kaune: paaiškino, kodėl
Daugelis žino ir yra pamėgę žymųjį žurnalistės, knygų autorės ir TV laidų vedėjos Beatos Nicholson ir jos sesers Odetos Bložienės restoraną „Jurgis ir drakonas“. Visgi, vakar buvo pranešta žinia apie tai, kad nuo lapkričio mėnesio Kaune įsikūręs restoranas užvers savo duris.
Vakar kauniečiams buvo pranešta, kad žymusis restoranas „Jurgis ir drakonas“ bus uždaromas.
Parlamentarai neatmeta, kad teks grįžti prie PVM lengvatos maitinimo įstaigoms klausimo: restoranai ketina streikuoti
Maitinimo įstaigoms skelbiant bankrotus ar skundžiantis, kad dabartinis pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifas yra per didelis, tiek valdančiuosius, tiek opoziciją atstovaujantys Seimo nariai vertina, jog prie diskusijos šiuo klausimu reikės grįžti.
Seimo „laisviečių“ frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas teigia, kad sektoriaus situacija rodo – prie šio klausimo teks grįžti.
„Michelin“ rekomenduojame restorane „Fabrikėlis“ – ir Mantas Katleris su mylimąja
Rugsėjo 17-osios vakarą skanaus ir kokybiško maisto entuziastai susibūrė paminėti pasaulinę kampaniją EKOLOGIŠKAS RUGSĖJIS, skirtą ekologiškų žmogui bei aplinkai draugiškų kasdienių pasirinkimų skatinimui. LIVIN – didžiausias ekologiškų ir sveikų produktų tinklas Baltijos šalyse – jau trečius metus mini šią kampaniją, kuri atsirado prieš 20 metų Didžiojoje Britanijoje ir vis aktyviau kasmet minima daugelyje pasaulio šalių.
Andrius Užkalnis atidarė restoraną: „Bus žmonių, kurie sakys, kad atėjo ir nieko čia gero“
Vilniuje jau daugiau nei mėnesį veikia atnaujintas restoranas „Mouse in the House“, į kurio komandą prisijungė ir rašytojas, maisto kritikas Andrius Užkalnis. Nors restoranas priklauso ne Andriui, bet jo indėlis yra juntamas vos įžengus pro duris ar atsivertus meniu. Restorane yra ir biblioteka. Naujienų portalui tv3.lt jis papasakojo, kodėl maistas didžiojoje dalyje Lietuvos restoranų yra mažų mažiausiai neįdomus ir ką apie restoraną pasako jo meniu dydis.
Vietoje alaus – sultys ir daržovės: seną alaus barą suremontavo ir pavertė kavine
Vilniuje, Žirmūnų mikrorajone dešimtmečius gyvavęs alaus baras virto vegetariška kavine. Tačiau seniems klientams buvo sunku susitaikyti su pokyčiais. Jie vis užsukdavo ir klausinėdavo, kada pagaliau kavinės savininkė ims prekiauti alkoholiu. Tačiau moteris tikina, kad to nebus, o vietoje alaus siūlo sulčių ir dubenis daržovių.
Svetlana Lebedeva būtent taip savo kavinę ir pavadino „Daržo dubuo“. Nauja maitinimo įstaiga duris atvėrė šiemet sausio mėnesį.
Audra nuniokojo žvaigždžių pamėgtą restoraną: skaičiuoja tūkstantinius nuostolius
Nuo sekmadienio įsisiūbavusi audra Lietuvoje paliko nemažai nuostolių. Palangoje įsikūręs restoranas ir svečių namai „Floros simfonija“ jau skaičiuoja stichijos padarinius ir dalijasi vaizdais iš vietos.
Naujienų portalui tv3.lt „Floros simfonijos“ vadovas Henrikas Tautkus sakė, kad nors restorane išvartyti vazonai, šildytuvai, išdaužyti stiklai, restoraną planuojama atidaryti vakare.
Jis tikina, kad audra sukėlė nemažai nemalonumų.
REKLAMA
REKLAMA
Ši vieta Vilniuje atsidūrė geriausių mėsainių Europoje sąraše: išbandyti gali visi
Šiemet Lietuva skina gastronomijos žvaigždes vieną po kitos. Neseniai Lietuvos restoranai pelnė prestižinius „Michelin” apdovanojimus, o štai dabar viena neseniai duris atvėrusi Vilniaus burgerinė pateko į TOP50 Europos geriausių burgerių reitingą.
Tik pavasarį duris lankytojams atvėręs „Ponas Mėsainis” jau gavo ir savo pirmuosius apdovanojimus. TOP50 Europos geriausių mėsainių restoranų reitinge jis užėmė 47 vietą.
McDonald’s dalins nemokamus mėsainius: skelbia, kur ir kada
Kiekvieną liepos trečiadienį greitojo maisto restoranų tinklas McDonald’s lankytojus vaišins nemokamais mėsainiais. Tiesa, galioja tam tikros sąlygos.
Tam, kad gauti nemokamą mėsainį, lankytojai turi savo užsakymą pateikti McDrive langelyje. Minimali užsakymo kaina – 1 euras. Vienam automobiliui priklauso tik vienas nemokamas mėsainis.
McDonald’s dalins nemokamus mėsainius
Liepos 10 d. bus nemokamai dalinami Big Macai.
Vilniuje uždarytas dar vienas žymus restoranas
Šie metai yra ypač negailestingi restoranams. Visam laikui Stiklių gatvėje duris užvėrė dar vienas sostinės restoranas. Tai restoranas-alinė „Leičiai“.
Apie restorano uždarymą byloja ne tik informacija „Google“ platformoje, bet ir A4 lapas ant restorano lango, informuojantis, kad patalpos yra nuomojamos.
„Michelin“ žvaigžde įvertinti restoranai jau neatsigina lankytojų: atsakė, ar didins kainas
Keturiems Lietuvos restoranams ketvirtadienį gavus prestižinio „Michelin“ gido žvaigždę, o dar 30 patekus į „Michelin“ gidą, įvertintų restoranų vadovai sako, jog juos užplūdo potencialių klientų skambučiai, o rezervacijų sistemos jau ketvirtadienį vakare strigo.
„Gal praėjus 5–10 minučių po ceremonijos tiesiog užstrigo, nebeveikė rezervacijų sistema. Netilo telefonas, pilna užklausų, pilna žinučių.
Prašo atpažinti nufilmuotus vyrus: pavalgę Vilniaus kavinėje jie pabėgo
Pirmadienio vakarą sostinės Šeškinės mikrorajone esančiame restorane „Agotos gryčia“ buvo užfiksuotas neeilinis įvykis. Keturi vyrai, suvalgę visą užsakytą maistą, nusprendė iš restorano pabėgti nesusimokėję.
Pirmadienį, apie 21 val. vakaro „Agotos gryčios“ vaizdo kameros užfiksavo, kaip lauko terasoje sėdintys keturi vyrai pakilo nuo stalo ir, peršokę tvorelę bei praskyrę gyvatvorę, pabėgo iš restorano.
Vilniuje uždarytas 17 metų veikęs restoranas
Vilniaus Rūdninkų gatvėje nebeliko vieno seniausių Vilniaus restoranų. Visam laikui duris užvėrė restoranas „Belgai”, kuris mieste garsėjo kaip vieta, kur buvo galima nueiti paragauti net 10 skonių midijų.
Jo vietoje neseniai įsikūrė naujas korėjietiško maisto restoranas „GoGi Guy”.
Uždarė restoraną
Jeigu „Google” paieškoje įvesime „Belgai” restorano pavadinimą, pamatysime informaciją, kad restoranas uždarytas visam laikui. Jis gyvavo 17 metų.
Restoranai ieško sezoninių darbotojų, bet jaunimas eiti nenori: esą darbas gėdingas, moka per mažai
Atšilus orams darbdaviai vis intensyviau ieško sezoninių darbuotojų. Labiausiai pastiprinimo dairosi įvairios maitinimo įstaigos. Pasak restoranų atstovų, daugiausiai dirbti sezono metu ateina studentai ir moksleiviai. Pasirodo, kad jaunimas nori mažai dirbti, bet daug užsidirbti, kai kurie svajoja be jokios patirties į rankas gauti ir iki tūkstančio dviejų šimtų eurų.
Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
Išskirtinės varžybos: geriausi Paryžiaus restoranų padavėjai varžėsi neįprastoje rungtyje
Ar galėtumėte nueiti du kilometrus nešdami rankoje padėklą su stikline vandens ir neišpilti nė lašo? Būtent tokią rungtį teko įveikti Paryžiuje vykusių padavėjų lenktynių dalyviams.
Du šimtai vyrų ir moterų varžėsi vikrumo ir greičio rungtyse lygiai taip, kaip jų kolegos darė prieš daugiau nei šimtą metų.
Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
Paryžiaus gatvėmis pasileido būriai padavėjų.
Sprogus restoranui Kinijoje – abejingi aplinkiniai žmonės: esą tai įprasta
Vienas žuvęs ir 22 sužeisti – tiek aukų ir sužalotų žmonių suskaičiuota sprogus restoranui vienoje Kinijos provincijoje. Pasak pareigūnų, sprogimo priežastis – dujų nuotėkis.
O liudininkų vaizdo registratorius užfiksavo, kaip nuolaužos gatvėje parbloškė moterį, tačiau niekas iš praeivių jai į pagalbą taip ir neatskubėjo.
Vaizdo registratoriaus kamera užfiksavo galingą sprogimą Kinijos Hebėjaus provincijoje. Sprogimas tikriausiai nugriaudėjo dėl dujų nuotėkio.
Garsi influencerė restorane užkūrė tikrą dramą: paviešino jos žinutes
Nuomonės formuotojos poelgis pribloškė restorano darbuotojus – suplanavusi apsilankyti populiariame Mančesteryje įsikūrusiame restorane ji reikalavo nemokamos vakarienės ir išpeikė jį už tai, kad jai buvo liepta susimokėti už maistą, tačiau restorano darbuotojai jai aiškiai atkirto, kad žinomumas nėra priežastis valgyti nemokamai.
Vilniuje duris atvėrė išskirtinis restoranas: atidaryme – žmonės su savo augintiniais
Į Vilniuje duris atvėrusio restorano „The House“ atidarymą sugužėjo žinomi žmonės. Kai kurie – vedini savo keturkojais draugais! Daugelis svečių jau žinojo, kad jų laukia ne tik Druskininkų legenda tapusio restorano „The House“ virtuvės šefo patiekalų valgiaraštis, bet ir puikus meniu keturkojams.
Uždaryta viena seniausių „Jurgis ir Drakonas“ picerijų
Nuo vasario 28 dienos uždarytas vienas seniausių „Jurgis ir Drakonas“ neapolietiškų picos restoranų. Apie šio restorano uždarymą pranešta socialiniame tinkle „Facebook“.
„Šiandien paskutinė vakarienė mūsų Pylimo restorane. <…> Seniausias mūsų restoranas užveria duris, čia lieka daug prisiminimų, smagių nuotykių, o dabar metas kurti prisiminimus kituose mūsų restoranuose“, – rašoma restorano pranešime.
Picerija buvo įsikūrusi Pylimo gatvėje.
Cepelinų diena paminėta trankiai: išgraibstė net 600 porcijų
Vasario pirmąjį sekmadienį, minėdami Pasaulio cepelinų dieną, senjorai Panevėžyje vaišinosi nemokamais cepelinais. Daugiau nei 600 porcijų – tiek sejorams cepelinų išvirė vienas restoranas.
100 porcijų restoranas dovanojo pats, o dar virš pusės tūkstančio nupirko miestelėnai, įmonės. Tiesa, nemokamų cepelinų užteko ne visiems norintiems.
Dirbo nuo ankstyvo ryto
„Visą dieną dirbam. Nuo ankstyvo ryto, sukam, tapšnojam ir darom.“
O pritapšnoti reikia išties nemažai – virš 600 porcijų.
Muštynės restorane nustebino: du gynėsi prieš vieną, o konflikto priežastis – „amoralumas“
Bendruoju pagalbos numeriu pranešta, kad kavinėje vyksta muštynės. Į įvykio vietą skubėjo policijos ir medikų ekipažai.
Įvykį užfiksavo TV3 laidos „Farai“ operatorius.
Kavinės prieigose stoviniuojantys piliečiai nurodė, kad konfliktas vyksta viduje ir patikslino, kad patys jame nedalyvavo. Apsaugos darbuotojas suteikė pirminę informaciją:
„Gavom pavojų, atvykome. Tik išlipau iš mašinos ir barmenė nurodė, kurie konfliktuoja. Jie iškart pasišalino.
Verslininkai įspėja: kavinės ir restoranai didins kainas, kai kurie gali užsidaryti
Nuo sausio maitinimo verslui nebetaikant lengvatinio 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM), padidinus alkoholio akcizus ir minimalią algą, dalis kavinių, restoranų ir kitų maitinimo įmonių ketina didinti kainas, kiti ieško būdų, kaip dar sumažinti išlaidas ir išgyventi. Vis dėlto kai kurie verslo atstovai ketina kurį laiką pažiūrėti, kaip seksis, ir neatmeta uždarymo galimybės.
Įmonių atstovai kartoja, kad vėl grąžinti 21 proc.
Žilvinas Grigaitis seniai taip nesilinksmino: šėlo naujo restorano atidaryme Vilniuje
Vilniuje, Gedimino prospekto pradžioje, duris atvėrė naujas tradicinis italų restoranas. Šia proga susirinkę svečiai vaišinosi beveik dvidešimt metų patirties virtuvėje turinčio restorano šefo ir savininko ruoštais gurmaniškais užkandžiais ir smagiai leido laiką.
Šventėje dalyvavęs verslininkas Žilvinas Grigaitis prisipažino, kad jau seniai taip smagiai nešoko, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Grigaitis dėkojo bendražygiams
„Prisipažinsiu, jau seniai taip smagiai nešokau.
Į šią Širvintų vietą plūsta iš visos Lietuvos: atskleidė sėkmės paslaptį
Šiemet Širvintų miestas spinduliuoja kalėdine dvasia. Jame gyventojus stebina ne tik įstabaus grožio eglutė, tačiau taip pat ir išankstinė kalėdinė dovana, kurią miestui įteikė restorano „Alkanas briedis“ savininkai Ieva ir Mykolas Lučiūnai.
Pokalbio metu Ieva Lučiūnienė papasakojo apie naujų patalpų virš vandens atidarymą ir apie dienas, kai skelbė, kad visas maistas išparduotas.
Miesto gyventojams įteikė dovaną
Šiemet Ievos ir Mykolo Lučiūnų restoranui sukako du metai.
Armonaitė: kitąmet Lietuvoje turėtų atsirasti restoranas su „Michelin“ įvertinimu
2024 metais Lietuvoje turėtų atsirasti pirmasis restoranas su „Michelin“ įvertinimu, trečiadienį pareiškė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.
„Lietuvoje atsiras „Michelin“ restoranas, ties tuo dabar mes labai aktyviai dirbame, tačiau daugiau detalių kol kas atskleisti negaliu“, – spaudos konferencijoje sakė A. Armonaitė.
Šokiravo kebabinės savininko bendravimas: klientams pasiūlė patiems daugiau užsidirbti ir ne tik
Daugelis esame pratę, kad gavus prastą prekę, paslaugą ar maistą mūsų būtų atsiprašyta, pažadama pasitaisyti, atlyginti žalą ar panašiai. Vis tik su klientais taip bendrauja ne visi – kai kurie pasirenka ironiją, sarkazmą ir neįprastą humorą. Tad gali atrodyti, kad iš jūsų piktai šaipomasi ir tyčiojamasi.
Nemandagūs, šiurkštūs ir įžeidžiantys restorano savininko atsakymai į neigiamus klientų atsiliepimus supykdė vieną lietuvį. Anot jo, net šlykštu tai skaityti.
Pats laikas ruoštis Kalėdoms: atskleidė, kaip sutaupyti gali kiekvienas
Augant išlaidoms ir gyventojams vis dažniau pasvarstant, kur galima sutaupyti, IKEA mažina šimtų namų sprendimų ir produktų kainas. Apsipirkti už mažesnę kainą galės ir tie, kurie atnaujina namus, ir tie, kurie ruošiasi Kalėdoms.
„Augant pragyvenimo išlaidoms ir didėjant infliacijai, mūsų įsipareigojimas būti prieinamiems daugeliui ir užtikrinti kasdien žemą kainą yra stipresnis negu bet kada anksčiau.
Naujo restorano atidaryme – būrys įžymybių: pasidalino kulinarinėmis patirtimis
Ketvirtadienio vakarą pačioje Kauno širdyje, šalia Soboro, duris atvėrė naujas išskirtinio dekoro restoranas „Laurus“, kuriame didžiulis būrys kviestinių svečių susirinko išbandyti šiuolaikinės europietiškos virtuvės patiekalų. Puošniai dekoruotoje aplinkoje, skambant Karolinos Rastenytės dainoms, svečiai ne tik turėjo galimybę pirmieji išbandyti naujos Kauno gastronominės žvaigždės meniu, bet ir pasidalinti įsimintiniausiomis kulinarinėmis patirtimis gyvenime.
Ištvanas Kvikas – apie restorano uždarymą ir romus: „Didžiausia diskriminacija – mokyklose“
Visai neseniai Vilniaus centre duris užvėrė romų bendruomenės pirmininko, daininko Ištvano Kviko restoranas „Gypsy Lounge & Grill“. Kultūra dvelkianti vieta suburdavo daugybę žmonių tiek savaitgaliais, tiek darbo dienomis. Kaip tikino restorano savininkas, tai buvo vieta, griovusi stereotipus apie romų tautybės žmones. „Dar iki galo nesupratome, kad romai yra tokie patys žmonės kaip ir visi“, – kalbėjo vyras.
Uždarytas Ištvano Kviko restoranas Vilniaus centre: lankytojams turi vieną klausimą
Vilniaus centre duris užvėrė Ištvano Kviko restoranas „Gypsy Lounge & Grill“.
Apie Ištvano Kviko restorano „Gypsy Lounge & Grill“ uždarymą skelbiama oficialiame jų socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje.
„Draugai,
Deja, Gypsy restoranas yra uždarytas, bet ne mūsų norai.
Lietuvio elgesys pribloškė net visko mačiusius: kad išvengtų sąskaitos restorane – neįtikėtinas spektaklis
Lietuviai tikrai yra išradinga tauta. Tuo neseniai įsitikino Ispanijos policija, pagavusi lietuvį, kuris, kaip įtariama, dvidešimtyje šalies restoranų imitavo širdies priepuolį, kad nereikėtų apmokėti sąskaitų.
Kaip skelbia šalies spauda, neįvardytas 50-metis vyras apgavo mažiausiai 20 restoranų, kurių dauguma buvo Ispanijos Costa Blancos regione. Juose apsilankęs ir pavalgęs jis meistriškai suvaidindavo, kad patyrė širdies smūgį.
Apsilankęs restorane Žemaitijoje maloniai nustebo: rekomenduoja visiems
Ne taip seniai rašiau apie vieną maitinimo įstaigą, kurią pavadinau Žemaitijos gėda. Šį kartą rašysiu apie priešingybę jai, apie tokią maitinimo įstaigą, kuri ne tik nepadarytų žemaičiams gėdos, bet ir galėtų būti viena iš tų, kurios reprezentuoja šį kraštą.
Restoranėlis „Smagratis“, apie kurį ir noriu jums papasakoti, įsikūręs gražiame Kretingos mieste. Spėju, pavadinimas „Smagratis“ turi kažką bendro su šalia įsikūrusiu panašaus pavadinimo automobilių servisu.
Diskriminacija apkaltintas Čeprackas supykdė Stano: „Pabandysi mus išvaryti, niekur neišeisim“
Vilniuje įsikūręs šefo Liutauro Čepracko restoranas „Gastronomika“ pastaruoju metu sulaukė nemažai žmonių dėmesio. Lygių teisių kontrolieriaus tarnyba nustatė, kad vakarais neįleisdamas žmonių su mažais vaikais restoranas diskriminuoja klientus. Sureagavus ir pačiam vyrui, apie tai pasisakė ir žinomas muzikos prodiuseris Stanislavas Stavickis-Stano.
Restorano „Gastronomika“ svetainėje nurodoma ne viena taisyklė.
Kaune – masinės muštynės: girti vyrai kumščiais laidėsi restorano terasoje
Kaune per grupės asmenų muštynes apgadintas restorano inventorius, įvykio vietoje rasti trys nukentėję žmonės.
Kaip pranešė Policijos departamentas, vėlų pirmadienio vakarą, apie 23.50 val., Savanorių prospekte, restorano lauko terasoje, tarp asmenų kilo muštynės.
Buvo apgadintas lauke buvęs inventorius, o penki konflikte dalyvavę asmenys pasišalino.
11-mečiui restorane atsisakyta duoti vaikišką porciją: tėtis įsiuto dėl darbuotojų elgesio
Kinų restorane 11 metų berniukui buvo atsisakyta duoti vaikišką porciją, nes jis buvo „per aukštas“, o jo pasipiktinęs tėtis buvo priverstas mokėti už suaugusiųjų patiekalą.
50 metų Craigas Cantrillas teigia, kad kinų „Wong Ting“ restorane iš jo buvo pareikalauta 22,50 svarų sterlingų, o ne 10 svarų sterlingų už 1.5 m. ūgio sūnaus Joshua patiekalą, skelbė dailystar.co.uk.
Nemaloni situacija įvyko Pietų Jorkšyre.
Iš picerijos Jonavoje išėjo piktas ir nesumokėjęs 100 eurų sąskaitos: paaiškino, kodėl
Situacija su maitinimo įstaigomis Lietuvoje kasmet darosi vis liūdnesnė. Kalbu ne apie jų augantį kiekį. Rašydamas žodį – liūdnesnė, turiu galvoje tai, kad kokybė bėgant laikui tik prastėja.
Ir mums, vartotojams, vis sunkiau atrasti maitinimo įstaigą iš kurios išėjęs rašytum ne nusivylimais dvelkiančias eilutes, o pagiriamąjį žodį.
Apsilankęs naujame pajūrio restorane kaip reikiant nustebo: rekomenduoja visiems
Tas lietuvis, kuris verkia, kad Lietuvoje gyvenimas prastėja turėtų apsiraminti, nes šiame tekste aš įrodysiu, jog taip toli gražu nėra. Ir tam man tikrai neprireiks jums rodyti skaičių, kaip kilo šalyje algos per tuos 30 nepriklausomybės metų.
Siūlau prisiminti kiek maitinimo įstaigų Lietuvoje buvo prieš Lietuvai atkuriant nepriklausomybę. Sutikit, posakis, kad maitinimo įstaigos dar ir dabar dygsta kaip grybai po lietaus, nėra perdėtas. Paimkime kaip pavyzdį šalia Klaipėdos esančią Karklę.
Apsilankius restorane netoli Šiaulių pribloškė padavėjos poelgis: tokios reakcijos nesitikėjo
Su kuo man asocijuojasi žodis – restoranas. Visų pirma, tai staltiesėmis dengti stalai, o ant jų bent minimalus serviravimas (įrankiai šaltiems, pagrindiniams patiekalams ir taurė stalo vandeniui).
Antra, ne ką mažiau svarbi detalė – personalo apranga.
Kaune – masinės muštynės: kaukėti ir įsiutę vyrai su strypais puolė daužyti sėdinčius kavinėje
Penktadienį Kaune, Laisvės alėjoje, įvyko tai, kas priminė 2000-ųjų pradžią. Šeši asmenys užpuolė restorane ramiai sėdėjusius penkis žmones.
„Buvo gautas toks pranešimas, kad šeši asmenys užpuolė keturis vyrus ir moterį. Vienas nukentėjęs vyras buvo pristatytas į gydymo įstaigą. Likę asmenys iš įvykio vietos pasišalino.
Ar privalu mokėti už maistą, jei likote juo nepatenkintas? Patarė, kaip elgtis
Neseniai į viešumą iškilo atvejis, kada vieno žinomo Vilniaus restorano („Carre“) klientas buvo nepatenkintas jam pristatytu gėrimu. Šiuo nepasitenkinimu pasiskundė ir padavėjai, kurie atsisakė gėrimą pakeisti. Klientas nusprendė, kad už jį nemokės ir taip buvo įtrauktas į „juodąjį“ restorano sąrašą.
Apsilankęs Lietuvos kavinėje norėjo bėgti kur akys mato: „Kodėl tokios vietos nebankrutuoja?“
Kodėl tokios vietos nebankrutuoja? Toks klausimas mums su Katiniene iškilo po apsilankymo Švenčionyse, restorane „Beržuvis“.
Į šį klausimą pabandysiu rasti atsakymą šioje apžvalgoje. Tad pradedame. Pažadu bus linksma.
Restorano interjero amžių geriausiai nusako prie įėjimo į restoraną patiestas kilimas.
Kiek žmonių jį mindė prieš daugelį metų, laukdami kol salėje atsilaisvins stalelis, būtų sunku suskaičiuoti.
Užsukęs į Vilniaus senamiesčio kavinę nustebo kaip reikalas: „Aš čia dar sugrįšiu“
Kadangi darosi madinga viešai kalbėti apie šeimoje kylančius barnius ar nesutarimus, nusprendžiau ir aš apie tai netylėti. Bet iš karto noriu visus nuraminti: tarp mūsų su Katiniene, skirtingai nuo šių dienų nuomonių formuotojų, vidinės dramos praeina be fizinės jėgos panaudojimo. Mes, Katinai, skirtingai nuo žmonių, ginčus sprendžiame išsimiauksėdami, o ne paleisdami į darbą aštrius nagus.
Tad nuo ko viskas prasidėjo.