restoranas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „restoranas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „restoranas“.
Apsilankę išgirtoje Lietuvos pajūrio vietoje liko nusivylę: „Skrandžio darbą sustabdė visai likusiai dienai“
Manau kiekvienas iš mūsų turime maitinimo įstaigą, kurioje apsilankymas sukelia daug sentimentų.
Man, asmeniškai, daugiausia prisiminimų susiję su „HBH“, įsikūrusia šalia Palangos.
Čia, kol vaikai dar buvo maži, atvažiuodavome kasmet. Žvelgdamas į didžiulę lauko terasą pamenu, kaip vaikai bumseno krepšinio kamuolį, kurį vėliau bandė damesti iki krepšio.
Bėgo metai, vaikai augo ir mūsų apsilankymai „HBH“ darėsi vis retesni. Jei neklystu, paskutinį kartą čia lankėmės prieš 4 metus.
Vilniuje parduodamas restoranas „La Pasta makaronų namai“
Parduodamas beveik dešimtmetį Vilniuje, Ogmios mieste veikęs itališkos virtuvės restoranas „La Pasta makaronų namai“, praneša „Verslo žinios“.
Nurodoma, kad restoranas parduodamas už 55 tūkst. eurų.
Pats prekių ženklas įkurtas 2014 m., kai pirmieji makaronų namai veiklą pradėjo Klaipėdoje, restoraną Vilniuje valdo bendrovė „Žalias kotas“.
Anot portalo, bendrovė „Žalias kotas“ 2020–2023 m. laikotarpiu dirbo pelningai, praėjusių metų nuostolis sudarė 5,7 tūkst.
Apsilankė Roko Galvono kavinėje Lietuvos pajūryje ir pasibaisėjo: žodžių į vatą nevyniojo
Ši apžvalga skirta ne visiems. Ji skirta tiems, kuriems mityba nėra vien tik alkio malšinimas užkišant jį bet kuo, kas bent kiek panašus į maistą.
Suprantu, kad po šios apžvalgos susilauksiu daug negatyvo savo atžvilgiu, bet jei ne aš, tai kas kitas išsakys tai, ką patiria žmonės pavalgę į „Močiučių rezidencijoje“.
Apžvalgos autorius: Riebus Katinas, riebuskatinas.
REKLAMA
REKLAMA
Lietuvių šefas tapo geriausiu sušių meistru pasaulyje: „Užtikrinti judesiai sudaro didelę dalį laimėjimo“
Lietuvis šefas pirmą kartą tapo geriausiu sušių meistru pasaulyje. Osle „Michelin“ restoraną turintis lietuvis Airis Zapašnikas Japonijoje dėl geriausio sušio meistro vardo susikovė su kiečiausiais sušių šefais iš viso pasaulio. Įveikęs itin griežtus ir smulkmeniškus japonų konkurso reikalavimus lietuvis nušluostė nosį konkurentams ir sužavėjo teisėjus paruošdamas sušį su netikėtu lietuvišku ingredientu.
Plačiau apie tai – TV3 Žiniose.
Vilniuje parduodamas garsenybių pamėgtas restoranas: paaiškėjo kaina
Vilniaus senamiestyje, Stiklių gatvėje, tarp akmeninių grindinių ir istorinių pastatų, įsikūręs restoranas „Pulpo“ jau kelerius metus vilioja ne tik maisto gurmanus, bet ir estetikos ieškotojus. Šiandien ši vieta atveria naują puslapį – ieško naujų šeimininkų.
„Pulpo“ nėra eilinis restoranas. Jo interjerą kūrė aktorė Aurelija Tamulytė – žmogus, sceną perkėlęs į sienas, šviesą, detales. Čia kiekviena smulkmena primena teatrą: jauki atmosfera, paslaptingi akcentai, subtili prabanga.
Štai kiek arbatpinigių iš tiesų turite palikti kavinėje: kitaip galite prisidaryti gėdos
Arbatpinigiai – tai ne tik padėka už malonų aptarnavimą, bet ir subtilus socialinis gestas, rodantis pagarbą restoranų ir kavinių personalui. Tačiau kiek iš tiesų laikoma „mandagu“ palikti, ar šis įprotis skiriasi priklausomai nuo to, ar pietaujame vietoje, ar tiesiog perkame kavą išsinešimui?
Naujienų portalui tv3.lt apie etiketo subtilybes pasakoja etiketo lektorė ir „Raffine etiketas“ įkūrėja Emilija Ždanovič-Pečkienė.
Lietuvoje įprasta palikti 10 proc.
REKLAMA
REKLAMA
Apsilankius šiame Vilniaus restorane niekaip negalėjo suprasti vieno: „Kodėl?“
Klausimą būtinai pateiksiu apžvalgos apačioje, o dabar noriu papasakoti priežastį, dėl kurios šis klausimas iškilo.
Viešėdami Vilniuje, dažnai rekomendacijų klausiame pas šeimos draugus, gyvenančius sostinėje, nes jie ne ką mažiau už mus išmano patiekalų gaminimo subtilybes, tad jų rekomendacijomis dar nė karto neteko nusivilti.
Šį kartą, bandydami man pagelbėti, jie turėjo rekomenduoti kažką paprastesnio – greitiems dienos pietums, be kažkokio privalomo aprangos kodo.
Valgydama cepelinus Lietuvos valgykloje rado plauką: tai, kas vyko vėliau, pribloškia
Rubrikoje „Rašo skaitytojai“ Riebus Katinas pasidalijo skaitytojos laišku apie cepelinuose rastą plauką.
Rubrika – „Rašo skaitytojai“:
„Sveiki. Šiaulių valgykloje „Dubysa“ cepelinai su plaukais ir tai jau ne pirmas kartas. Prieš tai buvo balandėliuose, po mėnesio nuėjus vyras užsisakė cepelinų ir rado plauką, ir dar (darbuotojai) pareiškė, kad „čia jūsų“.
Ačiū skaitytojai už nuotraukas ir komentarą. Liūdna, kai valgyklos darbuotojai bando kaltę suversti klientui.
Verslo centre „Jasinskio 2“ įsikurs naujo koncepto restoranas
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „EIKA Development“ valdomame verslo centre „Jasinskio 2“ įsikurs naujas restoranas. Planuojama, kad jis duris lankytojams atvers šį rudenį.
Anot bendrovės, restoranas užims 370, 26 kv. metrų ploto pirmame verslo centro aukšte ir pasižymės nauju konceptu – lietuviškos virtuvės ir britiško „pub“ stiliaus deriniu.
REKLAMA
REKLAMA
Lietuvos pajūryje atrado tikrą maisto perlą: „Abiem atvejais patirsite pasitenkinimą“
Nežinau, kaip jūs, bet aš paniškai bijau meškų. Manau, teko girdėti anekdotą apie tai, kaip žmogus nuėjo į mišką „pasysioti“, o pamatęs lokį už tą patį ir pakakojo.
Palangoje atidaryta nauja gurmaniška erdvė: rinkosi žinomi žmonės
Paskutinį birželio savaitgalį Palangoje vyko naujo restolounge „Besso”, gimusio iš draugystės, bendros svajonės ir aistros kokybiškam maistui bei laikui, atidarymo vakaras. Keturi artimi bičiuliai – Laura Taučiūtė, Greta Drazdauskaitė, Šarūnas Sliesoraitis ir Simonas Bužinskas – suvienijo svajones, pasitelkė ilgametę patirtį ir nutarė įkurti šiuolaikišką, stilingą erdvę, kurioje susijungia skoniai, bučiniai bei vasaros laisvė.
Kamuolį į puodus iškeitęs buvęs futbolininkas Tadas Paplauskas debiutuos televizijoje: „Gyvenimas nenuspėjamas“
Virtuvės šefas, verslininkas ir gastronominių idėjų kūrėjas Tadas Paplauskas stebina originalumu ir drąsiais sprendimais kulinarijos pasaulyje. Jo sukurta idėja – pirmasis ir vienintelis autobusas-restoranas Lietuvoje – tapo tikru atradimu daugybei gastronomijos mėgėjų. O paties Tado šią vasarą laukia naujas iššūkis – jis debiutuos televizijoje ir prisijungs prie populiarios kulinarinės kelionių laidos „Maisto kelias. Miestų receptai“ komandos, rašoma pranešime spaudai.
REKLAMA
REKLAMA
To, kas įvyko restorane, numatyti negalėjo niekas: nufilmavo sukrečiantį incidentą
Centrinėje Kinijoje, Henano provincijoje, įvyko sukrečiantis, bet laimingai pasibaigęs incidentas – 11 metų mergaitė paskutinę akimirką išgelbėjo savo mažametę sesutę nuo į restoraną netikėtai įlėkusio elektrinio motorolerio.
Kaip praneša vietos žiniasklaida, nelaimė nutiko pirmadienį, birželio 2-ąją, Džoukou mieste. Restorano stebėjimo kamerų įraše matyti, kaip ką tik restorane pavalgęs vyras stovėjo šalia neseniai įsigyto elektrinio kabinos tipo motorolerio.
Garsų Vilniaus restoraną uždaręs šefas Liutauras Čeprackas atskleidė tiesą: štai kas vyksta Lietuvoje
Lietuvoje gerai žinomas šefas Liutauras Čeprackas – ne tik talentingas kulinaras, bet ir atsidavęs šeimos žmogus. Nors pastaruoju metu jis užvėrė savo restorano duris, gyvenime atrado daugiau ramybės ir džiaugsmo.
Naujienų portalui tv3.lt anksčiau jis papasakojo apie savo šeimos vertybes, ryšį su vaikais, santykius su žmona Laura bei iššūkius, su kuriais teko susidurti restoranų versle.
Šeimos vertybės
Čeprackų šeimoje svarbiausia vertybė – pati šeima.
Pajūrio verslininkai vasarai ieško darbuotojų: už darbą virtuvėje „į rankas“ siūlo ir 3 tūkstančius
Orams vis labiau šylant, Palangos verslai jau ieško sezoninių darbuotojų. Tiek vasarai, tiek galinčių dirbti jau dabar. Norėdami prisitraukti darbuotojų verslininkai siūlo nemokamą apgyvendinimą, dviračius ir nemokamus masažus. Panašu, kad paklausiausia profesija šią vasarą Palangoje bus virėjo. Jiems siūlomos algos siekia ir 3000 eurų „į rankas“.
Kaunietis Mantas pirmą kartą dirba Palangoje.
REKLAMA
REKLAMA
Pamačiusi, kas slepiasi restorane atneštose salotose, ėmė klykti: to nelinkėtų net priešui
Restoranas paskelbė oficialų atsiprašymą po to, kai viena klientė savo pusiau suvalgytose salotose rado negyvą žiurkę.
Antradienį, balandžio 22 d., klientė pasiskundė „Tatsuya West Ryde“ restoranu, esančiu Sidnėjaus šiaurės vakaruose, po to, kai savo katsudon salotose aptiko žmogaus rankos dydžio negyvą graužiką.
Radinys salotose šokiravo
Ji paviešino ne vieną pašiurpinusią nuotrauką „Google“ atsiliepime – joje matyti žiurkė, suvyniota į salotų lapus ir padėta ant servetėlės.
Bačkonių restoranas itin stipriai apgadintas: ugniagesiai atvyko jam jau degant atvira liepsna
Ugnis suniokojo didžiulį restoraną su viešbučiu Kaišiadorių rajone. Pirminiais duomenimis, gaisras kilo šalia pastato buvusiame automobilyje, o vėliau persimetė ir į patį pastatą. Gesinti gaisro sulėkė aplinkinių rajonų ugniagesiai, prireikė ir pastiprinimo iš Kauno.
Daugiau apie tai – TV3 Žinių reportaže.
Į Kaišiadorių rajone Bačkonyse šalia automagistralės Vilnius-Klaipėda esantį žinomą didžiulį restoraną su viešbučiu ir konferencijų centru įsisuko ugnis.
Į šį restoraną lietuviai plūsta dėl išskirtinio maisto ir vietos: „Išlikti padėjo atkaklumas“
Kartais didžiausios svajonės prasideda nuo paprasčiausių idėjų. Taip nutiko vilniečiui Tadui Ramanauskui, kuris yra azijietiško restorano „VaThaiTau“ bendraįkūrėjas. Jis iš pirmo žvilgsnio paprastą verslo mintį pavertė išskirtine skonių ir vilniečių traukos oaze.
Viskas prasidėjo nuo Kaziuko mugės, kai Tadas buvo jaunas vaikinas. Ten, sugalvojęs prekiauti riestainiais ir papildomais užkandžiais, jis ėmėsi pirmųjų savo verslo idėjų, rašoma pranešime spaudai.
REKLAMA
REKLAMA
Šis Vilniaus restoranas sulaukė neeilinio pripažinimo: pateko į „Time“ geriausiųjų sąrašą
Vilniuje įsikūręs restoranas „Pas Mus“ pelnė solidų tarptautinį įvertinimą – jis pateko į prestižinį „Time“ „World’s Greatest Places of 2025“ sąrašą. Kovo 13 d. paskelbtame sąraše įvardijama 100 ypatingų vietų visame pasaulyje, kurias verta aplankyti šiais metais.
Šį sąrašą kasmet sudaro „Time“ žurnalo tarptautinių korespondentų ir bendradarbių tinklas, siekiant išskirti unikalias, inovatyvias ir kultūriškai reikšmingas vietas.
Lietuvis apsipyko su žmona ir išvyko: atrado tokią vietą, kurią dabar rekomenduoja visiems
Pykstasi visi. Ne tik „įtakotukai“, pykstasi net Katinai. Manau visi puikiai žinote posakį – nėra namų be dūmų.
Tad turiu pritarti jam, nes pas mus su Katiniene karts nuo karto iš namų kamyno rūksta dūmai…
Apžvalgos autorius: Riebus Katinas, riebuskatinas.lt
Kelionė į Klaipėdą
Štai ir šį kartą lėkdamas automobiliu (leistinu greičiu) Iš Kauno į Klaipėdą nespėjau skaičiuoti skruostais riedančių ašarų.
Gavęs klientės laišką restorano savininkas nesulaikė ašarų: štai kas jame buvo parašyta
Vieno Amerikos restorano komanda buvo sujaudinta gavusi jaudinantį laišką iš klientės. Skurdžiai gyvenanti ir šeimos neturinti pagyvenusi moteris parašė emocingą laišką restorano darbuotojams po to, kai Kalėdų dieną jie ją pavaišino mėsainiu.
Tapatybės neatskleidusi moteris dėkojo kolektyvui ir tvirtino, kad be šio gesto jos būtų laukusios „nuobodžios Kalėdos“, rašo mirror.co.uk.
REKLAMA
REKLAMA
Minsko centre atidaromas restoranas „Grill London“: lietuviai kreipėsi į teisininkus dėl prekės ženklo vagystės
Baltarusijos sostinėje Minske netrukus bus atidarytas griliaus baras lietuviško restoranų tinklo „Grill London“ vardu. Šio verslo atstovai Lietuvoje teigia, kad įmonė jokios veiklos Baltarusijoje nevykdo, o dėl galimai pavogto prekės ženklo kreipėsi į teisininkus.
Užuominas apie atidaromą restoraną galima rasti internete. Socialiniame tinkle „Instagram“ jau sukurtas būsimo restorano puslapis.
Virtuvės šefas pratrūko: išmokite užsisakinėti patiekalus teisingai
Vienas virtuvės šefas Didžiojoje Britanijoje smarkiai sukritikavo šiuolaikinius klientus, kurie dalijasi patiekalus ir prašo vandens iš čiaupo, ir liepė jiems „užsisakinėti patiekalus teisingai“.
Vyras sukėlė pasipiktinimo bangą šiuolaikinius restoranų lankytojus pavadinės „vitrininiais valgytojais“, rašo „The Daily Mail“.
Londone veikiančio „Yellow Bittern“ restorano virtuvės šefas Hugh Corcoranas „Instagram“ tinkle pasidalijo įrašu, kuriame teigė, kad dalijimasis patiekalais „sugadino vakari...
Pavalgius „McDonald`s“ restorane 15-metė skubiai išvežta į ligoninę: štai kas nutiko
Į ligoninę buvo skubiai nuvežta paauglė, kuriai, suvalgius mėgstamą patiekalą „McDonald's“ restorane, buvo diagnozuota bakterinė žarnyno infekcija.
Kai 15-metė Kamberlyn Bowler pradėjo karščiuoti ir jausti pilvo skausmą, jos motina Brittany atmetė jos ligą kaip gripą.
REKLAMA
REKLAMA
Kaune duris atvėrė nauja vieta: apsilankė ir verslininkė Asta Meschino su sūnumi
Ketvirtadienio vakarą Kauno senamiestyje duris atvėrė nauja vėlyvųjų pusryčių kavinė „MUSÙ“. Į šventinį atidarymo renginį susirinko kauniečiai, pramogų ir verslo pasaulio atstovai, tarp kurių ir verslininkė, Gvatemalos garbės konsulė Asta Meschino, atvykusi pasveikinti buvusio savo šeimos restorano darbuotojo bei pasidžiaugti jo sėkme.
Štai ką lietuviai labiausiai mėgsta valgyti naktimis: nustebins ne vieną
Prieš penkerius metus vienas kurjeris su žalia kuprine Taline pristatė pirmąjį užsakymą, atliktą per programėlę. Nuo tada programėlės restoranų partnerių skaičius įvairiose Europos ir Afrikos šalyse išaugo iki 40 tūkst.
Penkerių metų sukakties proga dešimtyje Lietuvos miestų veikianti programėlė atskleidžia populiariausius užsakymus ir apžvelgia unikalius lietuvių įpročius užsisakant maistą ir maisto prekes.
Beata Nicholson su seserimi uždaro restoraną Kaune: paaiškino, kodėl
Daugelis žino ir yra pamėgę žymųjį žurnalistės, knygų autorės ir TV laidų vedėjos Beatos Nicholson ir jos sesers Odetos Bložienės restoraną „Jurgis ir drakonas“. Visgi, vakar buvo pranešta žinia apie tai, kad nuo lapkričio mėnesio Kaune įsikūręs restoranas užvers savo duris.
Vakar kauniečiams buvo pranešta, kad žymusis restoranas „Jurgis ir drakonas“ bus uždaromas.
REKLAMA
REKLAMA
Parlamentarai neatmeta, kad teks grįžti prie PVM lengvatos maitinimo įstaigoms klausimo: restoranai ketina streikuoti
Maitinimo įstaigoms skelbiant bankrotus ar skundžiantis, kad dabartinis pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifas yra per didelis, tiek valdančiuosius, tiek opoziciją atstovaujantys Seimo nariai vertina, jog prie diskusijos šiuo klausimu reikės grįžti.
Seimo „laisviečių“ frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas teigia, kad sektoriaus situacija rodo – prie šio klausimo teks grįžti.
„Michelin“ rekomenduojame restorane „Fabrikėlis“ – ir Mantas Katleris su mylimąja
Rugsėjo 17-osios vakarą skanaus ir kokybiško maisto entuziastai susibūrė paminėti pasaulinę kampaniją EKOLOGIŠKAS RUGSĖJIS, skirtą ekologiškų žmogui bei aplinkai draugiškų kasdienių pasirinkimų skatinimui. LIVIN – didžiausias ekologiškų ir sveikų produktų tinklas Baltijos šalyse – jau trečius metus mini šią kampaniją, kuri atsirado prieš 20 metų Didžiojoje Britanijoje ir vis aktyviau kasmet minima daugelyje pasaulio šalių.
Andrius Užkalnis atidarė restoraną: „Bus žmonių, kurie sakys, kad atėjo ir nieko čia gero“
Vilniuje jau daugiau nei mėnesį veikia atnaujintas restoranas „Mouse in the House“, į kurio komandą prisijungė ir rašytojas, maisto kritikas Andrius Užkalnis. Nors restoranas priklauso ne Andriui, bet jo indėlis yra juntamas vos įžengus pro duris ar atsivertus meniu. Restorane yra ir biblioteka. Naujienų portalui tv3.lt jis papasakojo, kodėl maistas didžiojoje dalyje Lietuvos restoranų yra mažų mažiausiai neįdomus ir ką apie restoraną pasako jo meniu dydis.
REKLAMA
REKLAMA
Vietoje alaus – sultys ir daržovės: seną alaus barą suremontavo ir pavertė kavine
Vilniuje, Žirmūnų mikrorajone dešimtmečius gyvavęs alaus baras virto vegetariška kavine. Tačiau seniems klientams buvo sunku susitaikyti su pokyčiais. Jie vis užsukdavo ir klausinėdavo, kada pagaliau kavinės savininkė ims prekiauti alkoholiu. Tačiau moteris tikina, kad to nebus, o vietoje alaus siūlo sulčių ir dubenis daržovių.
Svetlana Lebedeva būtent taip savo kavinę ir pavadino „Daržo dubuo“. Nauja maitinimo įstaiga duris atvėrė šiemet sausio mėnesį.
Audra nuniokojo žvaigždžių pamėgtą restoraną: skaičiuoja tūkstantinius nuostolius
Nuo sekmadienio įsisiūbavusi audra Lietuvoje paliko nemažai nuostolių. Palangoje įsikūręs restoranas ir svečių namai „Floros simfonija“ jau skaičiuoja stichijos padarinius ir dalijasi vaizdais iš vietos.
Naujienų portalui tv3.lt „Floros simfonijos“ vadovas Henrikas Tautkus sakė, kad nors restorane išvartyti vazonai, šildytuvai, išdaužyti stiklai, restoraną planuojama atidaryti vakare.
Jis tikina, kad audra sukėlė nemažai nemalonumų.
Ši vieta Vilniuje atsidūrė geriausių mėsainių Europoje sąraše: išbandyti gali visi
Šiemet Lietuva skina gastronomijos žvaigždes vieną po kitos. Neseniai Lietuvos restoranai pelnė prestižinius „Michelin” apdovanojimus, o štai dabar viena neseniai duris atvėrusi Vilniaus burgerinė pateko į TOP50 Europos geriausių burgerių reitingą.
Tik pavasarį duris lankytojams atvėręs „Ponas Mėsainis” jau gavo ir savo pirmuosius apdovanojimus. TOP50 Europos geriausių mėsainių restoranų reitinge jis užėmė 47 vietą.
REKLAMA
REKLAMA
McDonald’s dalins nemokamus mėsainius: skelbia, kur ir kada
Kiekvieną liepos trečiadienį greitojo maisto restoranų tinklas McDonald’s lankytojus vaišins nemokamais mėsainiais. Tiesa, galioja tam tikros sąlygos.
Tam, kad gauti nemokamą mėsainį, lankytojai turi savo užsakymą pateikti McDrive langelyje. Minimali užsakymo kaina – 1 euras. Vienam automobiliui priklauso tik vienas nemokamas mėsainis.
McDonald’s dalins nemokamus mėsainius
Liepos 10 d. bus nemokamai dalinami Big Macai.
Vilniuje uždarytas dar vienas žymus restoranas
Šie metai yra ypač negailestingi restoranams. Visam laikui Stiklių gatvėje duris užvėrė dar vienas sostinės restoranas. Tai restoranas-alinė „Leičiai“.
Apie restorano uždarymą byloja ne tik informacija „Google“ platformoje, bet ir A4 lapas ant restorano lango, informuojantis, kad patalpos yra nuomojamos.
„Michelin“ žvaigžde įvertinti restoranai jau neatsigina lankytojų: atsakė, ar didins kainas
Keturiems Lietuvos restoranams ketvirtadienį gavus prestižinio „Michelin“ gido žvaigždę, o dar 30 patekus į „Michelin“ gidą, įvertintų restoranų vadovai sako, jog juos užplūdo potencialių klientų skambučiai, o rezervacijų sistemos jau ketvirtadienį vakare strigo.
„Gal praėjus 5–10 minučių po ceremonijos tiesiog užstrigo, nebeveikė rezervacijų sistema. Netilo telefonas, pilna užklausų, pilna žinučių.
REKLAMA
REKLAMA
Prašo atpažinti nufilmuotus vyrus: pavalgę Vilniaus kavinėje jie pabėgo
Pirmadienio vakarą sostinės Šeškinės mikrorajone esančiame restorane „Agotos gryčia“ buvo užfiksuotas neeilinis įvykis. Keturi vyrai, suvalgę visą užsakytą maistą, nusprendė iš restorano pabėgti nesusimokėję.
Pirmadienį, apie 21 val. vakaro „Agotos gryčios“ vaizdo kameros užfiksavo, kaip lauko terasoje sėdintys keturi vyrai pakilo nuo stalo ir, peršokę tvorelę bei praskyrę gyvatvorę, pabėgo iš restorano.
Vilniuje uždarytas 17 metų veikęs restoranas
Vilniaus Rūdninkų gatvėje nebeliko vieno seniausių Vilniaus restoranų. Visam laikui duris užvėrė restoranas „Belgai”, kuris mieste garsėjo kaip vieta, kur buvo galima nueiti paragauti net 10 skonių midijų.
Jo vietoje neseniai įsikūrė naujas korėjietiško maisto restoranas „GoGi Guy”.
Uždarė restoraną
Jeigu „Google” paieškoje įvesime „Belgai” restorano pavadinimą, pamatysime informaciją, kad restoranas uždarytas visam laikui. Jis gyvavo 17 metų.
Restoranai ieško sezoninių darbotojų, bet jaunimas eiti nenori: esą darbas gėdingas, moka per mažai
Atšilus orams darbdaviai vis intensyviau ieško sezoninių darbuotojų. Labiausiai pastiprinimo dairosi įvairios maitinimo įstaigos. Pasak restoranų atstovų, daugiausiai dirbti sezono metu ateina studentai ir moksleiviai. Pasirodo, kad jaunimas nori mažai dirbti, bet daug užsidirbti, kai kurie svajoja be jokios patirties į rankas gauti ir iki tūkstančio dviejų šimtų eurų.
Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
REKLAMA
REKLAMA
Išskirtinės varžybos: geriausi Paryžiaus restoranų padavėjai varžėsi neįprastoje rungtyje
Ar galėtumėte nueiti du kilometrus nešdami rankoje padėklą su stikline vandens ir neišpilti nė lašo? Būtent tokią rungtį teko įveikti Paryžiuje vykusių padavėjų lenktynių dalyviams.
Du šimtai vyrų ir moterų varžėsi vikrumo ir greičio rungtyse lygiai taip, kaip jų kolegos darė prieš daugiau nei šimtą metų.
Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
Paryžiaus gatvėmis pasileido būriai padavėjų.
Sprogus restoranui Kinijoje – abejingi aplinkiniai žmonės: esą tai įprasta
Vienas žuvęs ir 22 sužeisti – tiek aukų ir sužalotų žmonių suskaičiuota sprogus restoranui vienoje Kinijos provincijoje. Pasak pareigūnų, sprogimo priežastis – dujų nuotėkis.
O liudininkų vaizdo registratorius užfiksavo, kaip nuolaužos gatvėje parbloškė moterį, tačiau niekas iš praeivių jai į pagalbą taip ir neatskubėjo.
Vaizdo registratoriaus kamera užfiksavo galingą sprogimą Kinijos Hebėjaus provincijoje. Sprogimas tikriausiai nugriaudėjo dėl dujų nuotėkio.
Garsi influencerė restorane užkūrė tikrą dramą: paviešino jos žinutes
Nuomonės formuotojos poelgis pribloškė restorano darbuotojus – suplanavusi apsilankyti populiariame Mančesteryje įsikūrusiame restorane ji reikalavo nemokamos vakarienės ir išpeikė jį už tai, kad jai buvo liepta susimokėti už maistą, tačiau restorano darbuotojai jai aiškiai atkirto, kad žinomumas nėra priežastis valgyti nemokamai.
REKLAMA
REKLAMA
Vilniuje duris atvėrė išskirtinis restoranas: atidaryme – žmonės su savo augintiniais
Į Vilniuje duris atvėrusio restorano „The House“ atidarymą sugužėjo žinomi žmonės. Kai kurie – vedini savo keturkojais draugais! Daugelis svečių jau žinojo, kad jų laukia ne tik Druskininkų legenda tapusio restorano „The House“ virtuvės šefo patiekalų valgiaraštis, bet ir puikus meniu keturkojams.
Uždaryta viena seniausių „Jurgis ir Drakonas“ picerijų
Nuo vasario 28 dienos uždarytas vienas seniausių „Jurgis ir Drakonas“ neapolietiškų picos restoranų. Apie šio restorano uždarymą pranešta socialiniame tinkle „Facebook“.
„Šiandien paskutinė vakarienė mūsų Pylimo restorane. <…> Seniausias mūsų restoranas užveria duris, čia lieka daug prisiminimų, smagių nuotykių, o dabar metas kurti prisiminimus kituose mūsų restoranuose“, – rašoma restorano pranešime.
Picerija buvo įsikūrusi Pylimo gatvėje.
Cepelinų diena paminėta trankiai: išgraibstė net 600 porcijų
Vasario pirmąjį sekmadienį, minėdami Pasaulio cepelinų dieną, senjorai Panevėžyje vaišinosi nemokamais cepelinais. Daugiau nei 600 porcijų – tiek sejorams cepelinų išvirė vienas restoranas.
100 porcijų restoranas dovanojo pats, o dar virš pusės tūkstančio nupirko miestelėnai, įmonės. Tiesa, nemokamų cepelinų užteko ne visiems norintiems.
Dirbo nuo ankstyvo ryto
„Visą dieną dirbam. Nuo ankstyvo ryto, sukam, tapšnojam ir darom.“
O pritapšnoti reikia išties nemažai – virš 600 porcijų.
REKLAMA
REKLAMA
Muštynės restorane nustebino: du gynėsi prieš vieną, o konflikto priežastis – „amoralumas“
Bendruoju pagalbos numeriu pranešta, kad kavinėje vyksta muštynės. Į įvykio vietą skubėjo policijos ir medikų ekipažai.
Įvykį užfiksavo TV3 laidos „Farai“ operatorius.
Kavinės prieigose stoviniuojantys piliečiai nurodė, kad konfliktas vyksta viduje ir patikslino, kad patys jame nedalyvavo. Apsaugos darbuotojas suteikė pirminę informaciją:
„Gavom pavojų, atvykome. Tik išlipau iš mašinos ir barmenė nurodė, kurie konfliktuoja. Jie iškart pasišalino.
Verslininkai įspėja: kavinės ir restoranai didins kainas, kai kurie gali užsidaryti
Nuo sausio maitinimo verslui nebetaikant lengvatinio 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM), padidinus alkoholio akcizus ir minimalią algą, dalis kavinių, restoranų ir kitų maitinimo įmonių ketina didinti kainas, kiti ieško būdų, kaip dar sumažinti išlaidas ir išgyventi. Vis dėlto kai kurie verslo atstovai ketina kurį laiką pažiūrėti, kaip seksis, ir neatmeta uždarymo galimybės.
Įmonių atstovai kartoja, kad vėl grąžinti 21 proc.
Žilvinas Grigaitis seniai taip nesilinksmino: šėlo naujo restorano atidaryme Vilniuje
Vilniuje, Gedimino prospekto pradžioje, duris atvėrė naujas tradicinis italų restoranas. Šia proga susirinkę svečiai vaišinosi beveik dvidešimt metų patirties virtuvėje turinčio restorano šefo ir savininko ruoštais gurmaniškais užkandžiais ir smagiai leido laiką.
Šventėje dalyvavęs verslininkas Žilvinas Grigaitis prisipažino, kad jau seniai taip smagiai nešoko, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Grigaitis dėkojo bendražygiams
„Prisipažinsiu, jau seniai taip smagiai nešokau.
REKLAMA
REKLAMA
Į šią Širvintų vietą plūsta iš visos Lietuvos: atskleidė sėkmės paslaptį
Šiemet Širvintų miestas spinduliuoja kalėdine dvasia. Jame gyventojus stebina ne tik įstabaus grožio eglutė, tačiau taip pat ir išankstinė kalėdinė dovana, kurią miestui įteikė restorano „Alkanas briedis“ savininkai Ieva ir Mykolas Lučiūnai.
Pokalbio metu Ieva Lučiūnienė papasakojo apie naujų patalpų virš vandens atidarymą ir apie dienas, kai skelbė, kad visas maistas išparduotas.
Miesto gyventojams įteikė dovaną
Šiemet Ievos ir Mykolo Lučiūnų restoranui sukako du metai.
Armonaitė: kitąmet Lietuvoje turėtų atsirasti restoranas su „Michelin“ įvertinimu
2024 metais Lietuvoje turėtų atsirasti pirmasis restoranas su „Michelin“ įvertinimu, trečiadienį pareiškė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.
„Lietuvoje atsiras „Michelin“ restoranas, ties tuo dabar mes labai aktyviai dirbame, tačiau daugiau detalių kol kas atskleisti negaliu“, – spaudos konferencijoje sakė A. Armonaitė.