raudonas vynas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „raudonas vynas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „raudonas vynas“.

Jokiu būdu nevalgykite šių produktų vartojant alkoholį: pakenksite sau

Užsisakinėdami gėrimus ir maistą daugelis nesukame sau galvos ir dėmesį sutelkiame tik į skonį. Tačiau netinkami maisto ir alkoholio deriniai gali trukdyti įsisavinti maistines medžiagas ir net sukelti skrandžio refliuksą bei pilvo pūtimą. O juk niekas nenori atsibusti po vakarėlio ir jaustis prastai, todėl specialistai rekomenduoja vengti kelių alkoholio ir maisto derinių, nes tai gali pakenkti.
2024-02-24

Vyno dėmes išvalykite turbo greičiu: ši gudrybė veikia 100 proc.

Neretai tenka susidurti su nemalonia bėda, kuomet iš rankų išsprūdo arba netikėtai pasvėrus taurę ant kilimo ar kito paviršiaus išsiliejo raudonas vynas. Sužinokite, kaip kritiniu atveju lengvai galite išvalyti išsiliejusią raudonojo vyno dėmę. Žinoma, kad raudonojo vyno dėmes yra itin sunku pašalinti ne tik nuo kilimo, tačiau ir bet kokio kito paviršiaus, ant kuriuo gėrimas išsiliejo. Jei netyčia taip nutiko, kad išvertėte taurę gėrimo, turėtumėte veikti nedelsianti.
2022-04-17

Kosmosu žėrintys kiaušiniai švies iš toli: taps maloniu Velykų atradimu

Siekdama šiek tiek daugiau natūralumo, nusprendžiau išmokti dažyti velykinius kiaušinius raudonuoju vynu. Esu be galo patenkinta savo rezultatais. Jie tokie gražūs! Tai labai paprasta ir nereikalauja daug pastangų, nors užtrunka šiek tiek ilgiau. Vynas nudažo velykinius kiaušinius gražia violetine spalva ir suteikia jiems vėsios kristalizuotos tekstūros. Kiaušinius tiesiog išvirkite raudoname vyne ir jame palikite, kol jie įgaus norimą spalvą, rašo unravelingwine.com.
2022-03-23

Receptas. Jaučio pietūs

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 1 česnakų šiek tiek imbierų (šaknis) šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų šiek tiek jautienos (gabaliukas) šiek tiek raudonojo vyno (taurė) šiek tiek sojos padažo 1 valgomasis šaukštas sviesto šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Jautieną supjaustome gabalėliais ir dedame į puodą su vandeniu patroškinti kol suminkštės. Į puodą pilame sojos, dedame smulkinto česnako, druskos, ir įspaudžiame citriną.
2022-03-02

Receptas. Kiaulienos nugarinė su alyvuogėmis

INGREDIENTAI: šiek tiek alyvuogių šiek tiek česnakų 1 vienetas pomidorų pastos (konservuoti savo sultyse) šiek tiek svogūnų šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek raudonojo vyno (sausas) 1 kilogramas kiaulės nugarinės šiek tiek druskos šiek tiek sultinio (kubeliais, jautienos) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Alyvuogių aliejuje pakepti supjaustytą gabaliukais kiaulieną su svogūnais.
2022-03-01

Receptas. Pyragas su raudonuoju vynu

INGREDIENTAI: 250 gramų cukraus 60 gramų kakavos 4 vienetai kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų 100 gramų raudonojo vyno 200 gramų sviesto 10 gramų kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Vyną supilti į puodelį. Įberti kakavą ir cukrų, nuolat maišant kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Sviestą išplakti su kiaušiniais. Supilti jau pravėsusį vyno sirupą. Berti miltus, kepimo miltelius ir išmaišyti. Supilti tešlą į indą ir kepti orkaitėje 40 min.
2022-03-01

Receptas. Vištiena ir makaronai su raudonuoju padažu (Κόκορας κοκκινιστός)

Tai graikiškas patiekalas primenantis kroatų pašticadą. Nakso saloje patiekiamas prieš gavėnią, o kitur Graikijoje tai tiesiog vienas iš sekmadienio pietų patiekalų. Tai tikrai sotus patiekalas ir padažo skonis bei kvapas taip panašus į mano tetos iš Kroatijos pašticadą, kad prisiminiau seniai ragautą patiekalą, tik šis graikiškas.
2022-03-01

Receptas. Jautienos apkepas su ravioliais

INGREDIENTAI: 75 gramai alyvuogių (juodosios,be kauliukų) 2 česnakų 800 gramų pomidorų pastos (konservuoti) 1 vienetas svogūnų 350 gramų jautienos faršo 150 mililitrų raudonojo vyno 50 gramų parmezano sūrio šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus šiek tiek žalumynų 150 gramų mocarelos sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, kepti 5 min.
2022-03-01

Receptas. Šparaginių pupelių salotos su grybais

INGREDIENTAI: 2 česnakų 5 vienetai pomidorų pastos (džiovinti) 1 vienetas salierų (stiebas) 2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų 1 vienetas svogūnų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 arbatinis šaukštelis acto (obuolių) 2 valgomieji šaukštai raudonojo vyno 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo 100 gramų pievagrybių 2 valgomieji šaukštai aliejaus 300 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Pupeles sudėti į verdantį vandenį ir ...
2022-03-01

Receptas. Rigatoni makaronai su jautiena

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai bazilikų (kapotas) 4 stiklinės česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 valgomieji šaukštai petražolių (kapotos) 250 gramų pomidorų pastos (grūsti) 1 vienetas svogūnų 500 gramų jautienos faršo 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 stiklinė raudonojo vyno 400 gramų makaronų (Rigatoni, virti) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Į didelę keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir gerai įkaitinkite.
2022-02-28
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Marmeladinis padažas

INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 10 gramų krakmolo (bulvių) 50 gramų raudonojo vyno (saldus, vaisių) 250 gramų vandens 150 gramų džemo (marmeladas) PARUOŠIMO BŪDAS: Vaisinį marmeladą sudėti į verdantį vandenį, gerai išmaišyti, įdėti ištirpintą krakmolą, suberti cukrų ir supilti vyną. Užvirinti.
2022-02-28

Receptas. Virta šerniena

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 1 stiklinė acto 2 stiklinės raudonojo vyno 1 litras vandens šiek tiek druskos 1.5 kilogramo šernienos (kumpis) PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupama kumpio oda, išimamas kaulas, mėsa susukama ir perrišama. Užpylus vandenį, actą, vyną, pjaustytas daržoves mėsa verdama, kol suminkštėja.
2022-02-28

Receptas. Prancūziškas jautienos troškinys

INGREDIENTAI: 2 česnakų 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių 2 vienetai morkų 0.5 vieneto pastarnokų 1 vienetas porų 1 vienetas salierų (šaknis) 1 vienetas svogūnų 80 gramų kiaulienos kumpio 500 gramų jautienos šiek tiek kvietinių miltų 200 gramų raudonojo vyno (sausas) šiek tiek druskos 5 vienetai kvapiųjų pipirų 2 valgomieji šaukštai konjako PARUOŠIMO BŪDAS: Stambiai supjaustyti morkas, pastarnoką, porus, česnakus ir svo...
2022-02-28

Receptas. Jautiena svogūnų padaže

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių 1 vienetas svogūnų 500 gramų jautienos 0.5 stiklinės raudonojo vyno 0.5 stiklinės vandens 50 gramų sviesto 2 valgomieji šaukštai uogienės PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių temperatūros. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Kepimo inde ištirpinti 25 g sviesto, sudėti svogūnus ir patroškinti apie 5 min. Tada supilti vyną, vandenį, čiobrelius ir uogienę.
2022-02-27

Receptas. Gurmaniški Romos kepsneliai

INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų 8 vienetai juodųjų pipirų (žirneliai) 4 vienetai laurų lapų (keli lapeliai) 1 valgomasis šaukštas migdolų (drožlės) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių (grūdeliai) 2 kilogramai jautienos (kumpis) 250 gramų acto (raudonojo vyno) 2 valgomieji šaukštai raudonojo vyno (sausas) 50 gramų sviesto (lydytas) 250 gramų sultinio (mėsai) šiek tiek razinų 6 vienetai kadagio uogų PARUOŠIMO BŪDAS: Jaut...
2022-02-26

Receptas. Vyne marinuota mėsa

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 700 gramų jautienos 250 mililitrų raudonojo vyno (sausas) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Jautienos filė supjaustyti 2-2,5 cm gabaliukais. Apibarstyti mėsą prieskoniais ir užpilti vynu. Laikyti mėsą šaldytuve apie 2 valandas. Kepti griliuje, ant laužo ar tiesiog orkaitėje.
2022-02-26

Receptas. Kalėdinis vynas

INGREDIENTAI: šiek tiek anyžių 1 vienetas apelsinų 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono (maltas) 3 valgomieji šaukštai cukraus 5 vienetai gvazdikėlių (pumpurai) 1 arbatinis šaukštelis imbierų (maltas) 0.5 arbatinio šaukštelio muskato (maltas) 700 mililitrų raudonojo vyno (sausas) 0.5 stiklinės vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Supilkite į puodą 0,5 stiklinės vandens, įdėti gvazdikėlių, muskato, cinamono bei imbiero, užvirkite, o užvirus nukelkite nuo ugnies...
2022-02-25

Receptas. Jautiena a'dobe

INGREDIENTAI: šiek tiek alyvuogių (juodosios) 1 vienetas česnakų (galvutė) šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas morkų 2 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 350 gramų jautienos 1 litras raudonojo vyno (sausas) šiek tiek druskos šiek tiek žalumynų (Provanso) PARUOŠIMO BŪDAS: Į puoda dėti supjaustytą nedideliais gabaliukais jautieną, svogūną, česnaką, alyvuoges, į 4 dalis supjaustytus pomidorus, užpilti vynu ir palaikyti šaldytuve per n...
2022-02-25

Receptas. Lęšiai su vynu

INGREDIENTAI: 250 gramų bulvių 2 vienetai gvazdikėlių 0.5 vieneto laurų lapų (lapelis) 250 gramų lešių 1 vienetas morkų 2 vienetai svogūnų 100 gramų jautienos (krūtininė) 750 mililitrų raudonojo vyno 0.5 stiklinės grietinėlės 750 mililitrų sultinio (mėsos) PARUOŠIMO BŪDAS: Lęšiai perrenkami, perplaunami, užpilami vynu ir palaikomi per naktį, kad išbrinktų. Kitą dieną krūtininė supjaustoma kubeliais ir truputį keptuvėje apkepinama.
2022-02-24

Receptas. Sangrija

INGREDIENTAI: 2 vienetai apelsinų 0.5 vieneto citrinų 3 valgomieji šaukštai cukraus šiek tiek raudonojo vyno 250 mililitrų toniko 100 mililitrų džino 150 mililitrų likerio (vyšnių) PARUOŠIMO BŪDAS: Citriną, apelsiną ir cukrų sutrinti ir palaikyti 15 min Likerį, džiną, toniką supilti į indą ir palaikyti 15 min. Viską supilti į 2-jų litrų ąsotį ir likusį tūrį pripildyti raudono sauso stalo vyno.
2022-02-24

Receptas. Virta šerno galva

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas laurų lapų (lapelis) šiek tiek mairūnų 1 vienetas svogūnų 3 valgomieji šaukštai acto 2 stiklinės raudonojo vyno šiek tiek druskos 10 vienetų kadagio uogų 1 vienetas šernienos (galva) PARUOŠIMO BŪDAS: Galva rūpestingai nuvaloma ir, išėmus apatinį žandikaulį, pamerkiama nakčiai į vandenį.
2022-02-24

Receptas. Kalėdinis pyragas "Diena - naktis"

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros 300 gramų cukraus 3 valgomieji šaukštai kakavos 1 sauja slyvų (džiovintos) 5 vienetai kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų raudonojo vyno 180 gramų sviesto šiek tiek prieskonių (Kotanyi karšto vyno prieskoniai) 150 gramų kokosų (drožlės) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Pakaitinti vyną su prieskoniais ir į įį sumesti slyvas, kad pamirktų.
2022-02-23

Receptas. Troškintos midijos

INGREDIENTAI: 1 sauja bazilikų 3 česnakų 1 sauja krapų 1 vienetas paprikų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 50 mililitrų raudonojo vyno (sausas) šiek tiek druskos 1 stiklinė sultinio (vištienos) 800 gramų midijų 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos PARUOŠIMO BŪDAS: Midijas nuplauname šaltu vandeniu ir paliekame, kad nusivarvėtų. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir pakepiname smulkintus česnakus 2-3 minutes.
2022-02-23

Receptas. Meksikietiškas ragu

INGREDIENTAI: 3 vienetai česnakų (skiltelės) šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas paprikų 400 gramų pupelių (konservuotos) 1 vienetas svogūnų 500 gramų jautienos (ar kiauliena) 100 mililitrų raudonojo vyno 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo šiek tiek druskos 1 vienetas čili pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, apkepinkite. Į juos sudėkite maltą mėsą, kepkite apie 10 minučių.
2022-02-23

Receptas. Muštinukai su bruknėmis

INGREDIENTAI: 8 valgomieji šaukštai bruknių šiek tiek imbierų (maltas) šiek tiek petražolių šiek tiek kvietinių miltų 1/4 stiklinės raudonojo vyno šiek tiek apelsinų sulčių 0.5 stiklinės grietinėlės (plakta) 6 vienetai kiaulės nugarinės (gabaliukai) šiek tiek druskos 6 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek baltųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną truputį pamuškite ir pakankamai įpjaukite iš šono.
2022-02-23

Receptas. Kiauliena su sūriu

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 400 gramų kiaulienos 100 mililitrų raudonojo vyno šiek tiek druskos 50 gramų grietinės 50 gramų sūris (tarkuotas) PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustyti porcijiniais gabalais, ištrinti prieskoniais. Ant mėsos uždėti svogūnų pusžiedžius, grietinės. Vyną sumaišyti su 100 ml vandens ir užpilti mėsą. Kepti 220 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Po 20 min. uždėti sūrį ir dar pašauti į orkaitę 15 min.
2022-02-23

Receptas. Raudonasis padažas mėsai

INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų (nedidelė) šiek tiek petražolių 1 vienetas svogūnų (mažas) 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai raudonojo vyno šiek tiek pomidorų padažo šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto 2 stiklinės sultinio (mėsos) PARUOŠIMO BŪDAS: Miltai pakepinami svieste, įdedama pomidorų padažo ir atsargiai plona srovele, visą laiką maišant, praskiedžiama labai karštu, beveik verdančiu sultiniu.
2022-02-22

Receptas. Vištiena su graikiniais riešutais ir imbieru

INGREDIENTAI: 1 česnakų 100 gramų graikinių riešutų 50 gramų imbierų (šviežias) 1 valgomasis šaukštas krakmolo (kukurūzų) 1.5 valgomojo šaukšto medaus šiek tiek petražolių 1 vienetas svogūnų (raudonieji) 500 gramų vištiena (krūtinėlė) 1 vienetas kiaušinių (baltymai) 2 valgomieji šaukštai raudonojo vyno (sausas) 2 valgomieji šaukštai sojos padažo šiek tiek druskos 6 valgomieji šaukštai aliejaus (žemės reišutų) 120 mililitrų sul...
2022-02-22

Receptas. Kalėdinė antis

INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 15 vienetų bulvių 1 sauja granatų (sėklos) šiek tiek juodųjų pipirų 1 sauja kmynų 2 vienetai morkų (didelė) 5 vienetai obuolių 5 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 1 vienetas antienos 0.5 stiklinės raudonojo vyno šiek tiek sojos padažo šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 200 gramų sviesto šiek tiek citrinos žievelės PARUOŠIMO BŪDAS: Po anties oda pritepti sviesto sumaiš...
2022-02-22

Receptas. Karštas vynas gurmanams

INGREDIENTAI: 2 vienetai apelsinų 1 vienetas citrinų 5 valgomieji šaukštai cukraus 2 vienetai gvazdikėlių 4 vienetai mandarinų 1 litras raudonojo vyno 100 mililitrų brendžio PARUOŠIMO BŪDAS: Kadaise vienas pažįstamas advokatas pasiūlė tokį karšto vyno receptą, pabandėme ir štai jau trejus metus prieš kiekvienas Kalėdas mes tik tokį karštą vyną ir gaminame, pas mus šeimoje moteriškės nuo jo "kreizėja" ir geria jį kibirais.
2022-02-22

Receptas. Anyžiniai sausainėliai Kūčių stalui

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai anyžių (ar pankolis) 150 gramų cukraus pudros 700 gramų kvietinių miltų (tiek, kad būtų vid. kietumo tešla) 225 mililitrai raudonojo vyno (geros kokybės) šiek tiek druskos 225 mililitrai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Paprasti, skanūs, tinkantys kukliam Kūčių stalui sausainėliai Pirmiausia cukraus pudrą sumaišome su aliejumi ir vynu. Beriame druską, miltus. Užminkome tešlą, suberiame sumaltus prieskonius.
2022-02-21

Receptas. Skanieji šašlykai

INGREDIENTAI: 2 česnakų (marinatui) 100 mililitrų alyvuogių aliejaus (marinatui) 50 mililitrų raudonojo vyno (sausas, marinatui) 0.5 kilogramo kiaulės nugarinės (ar sprandinė) 1 arbatinis šaukštelis raudonėlių (marinatui) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite visas marinato sudedamąsias dalis ir apie tris valandas marinuokite mėsą. Kepkite ant grotelių nuolat pašlakstydami marinatu.
2022-02-21

Receptas. Šernienos šašlykas

INGREDIENTAI: šiek tiek čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek svogūnų šiek tiek raudonojo vyno (sausas) šiek tiek druskos šiek tiek šernienos PARUOŠIMO BŪDAS: Šernienos kumpio mėsytė supjaustoma 3x3 gabakiukais. Pasūdome, papipiriname pagal skonį. Įdedame čiobrelių, svogūnų. "Išmasažuojame". Užpilame sauso raudono vyno. Pamarinuojame 2 paras. Kepti reikia priklausomai nuo žarijų kaitros.
2022-02-21

Receptas. Skanutis šašlykas vyne

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 5 vienetai svogūnų 2 kilogramai kiaulės prandinės 0.5 vieneto raudonojo vyno (pusė butelio) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Marinuojame šašlyką: Supjaustome mėsą gabaliukais, ištriname druska ir pipirais. Beriame pjaustytus svogūnus.
2022-02-21

Receptas. Burgundiškos pupelės

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 250 gramų morkų 2 vienetai svogūnų 125 gramai kiaulės lašinių (rūkyti) 100 mililitrų raudonojo vyno šiek tiek druskos šiek tiek žalumynų 750 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Nuvalytos pupelių ankštys sulaužomos į dvi ar tris dalis, užpilamos trupučiu vandens ir ištroškinamos. Po to į jas supilamas raudonasis vynas, sudedamos atskirai išvirtos ir skridinėliais supjaustytos morkos.
2022-02-21

Receptas. Sangria

INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 1 vienetas citrinų 150 gramų cukraus (cukranendrių) 1 vienetas mandarinų (dideli) 650 mililitrų raudonojo vyno 400 mililitrų toniko 200 gramų braškių 300 mililitrų romo 350 mililitrų romo (šviesus) 1 vienetas žaliųjų citrinų PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustyti braškes per pusę, o laimą, citriną, 0,5 apelsino, mandariną pusgriežinėliais.
2022-02-20

Receptas. Vyno pyragas

INGREDIENTAI: 270 gramų cukraus 2 valgomieji šaukštai kakavos 0.5 arbatinio šaukštelio kardamono šiek tiek vanilės 2 vienetai kiaušinių 250 gramų kvietinių miltų 1 stiklinė raudonojo vyno (sausas) 200 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Ištirpinkite sviestą ir įmaišykite cukrų. Kai sviestas atvės, įmaišykite kiaušinius, vyną, kakavą, vanilę ir kardamoną.
2022-02-20

Receptas. Šernienos šašlykas

INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų (marinatui) 5 česnakų (marinatui) 2 arbatiniai šaukšteliai juodųjų pipirų (malti, marinatui) 6 valgomieji šaukštai petražolių (smulkintos, marinatui) 2 stiklinės raudonojo vyno (nesaldus, marinatui) 6 arbatiniai šaukšteliai druskos (marinatui) 6 valgomieji šaukštai aliejaus (marinatui) 2 kilogramai šernienos PARUOŠIMO BŪDAS: Viskas paprasta: mėsytę supjaustome norimo dydžio gabaliukais, inde sumaišome vyną [arba kitą...
2022-02-20

Receptas. Troškinta kalakutiena su baravykais

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų 2 vienetai morkų 0.5 vieneto porų 3 vienetai svogūnų šiek tiek raudonojo vyno (sausas, Los Candiles) 80 gramų baravykų šiek tiek druskos 100 gramų sviesto (kepimui) 200 gramų kalakutienos krūtinėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Kalakuto filė supjaustome degtukų dėžutės dydžio gabalėliais, apkepame gilioje keptuvėje svieste ( 200 g 1,5 kg kalakutienos ). Po to viską sudedame į puodą, prieš tai ...
2022-02-20

Receptas. Ant grotelių keptas kepsnys

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas imbierų (šaknis, smulkiai sutarkuota, marinatui) 1 valgomasis šaukštas medaus (marinatui) 1 kilogramas kiaulienos (sprandinė, kumpis ar mentė) 200 mililitrų raudonojo vyno (sausas, marinatui) 2 valgomieji šaukštai sojos padažo (marinatui) 1 valgomasis šaukštas žalumynų (bazilikas, mairūnas, čiobrelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, užberkite žoleles ir gerai išmaišy...
2022-02-20

Receptas. Vištiena vyne

INGREDIENTAI: 1 vienetas čiobrelių (stiebas) 2 vienetai laurų lapų (lapai) 2 vienetai pomidorų pastos 4 vienetai svogūnų (maži) 1 vienetas vištiena 0.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų 1 stiklinė raudonojo vyno 0.5 stiklinės brendžio 50 gramų kiaulės šoninės 2 valgomieji šaukštai sviesto šiek tiek prieskonių (Druska, pipirai) 60 gramų grybų PARUOŠIMO BŪDAS: Vištą susmulkinti ir šoninę apkepti keptuvėje, svieste.
2022-02-19

Receptas. Aromatinis vynas

INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų (žievelė) 100 gramų cukraus pudros 2 stiklinės raudonojo vyno PARUOŠIMO BŪDAS: Smulkiai supjaustyta apelsino žievelė užpilama vynu ir palaikoma 10 minučių. Nukošiama, sudedama cukraus pudra ir išpilstoma į taures.
2022-02-19

Receptas. Karštas vynas su arbata

INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono 0.5 vieneto citrinų 50 gramų cukraus (rudasis) 5 vienetai gvazdikėlių 1 arbatinis šaukštelis imbierų (maltas) 10 vienetų juodųjų pipirų 3 vienetai kardamono (juodasis) 750 mililitrų raudonojo vyno (pusiau saldus) 5 vienetai kvapiųjų pipirų 200 mililitrų arbatos (juodoji) PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirti stiprią juodą arbatą, perkošti ir skystimą supilti į didelį puodą.
2022-02-19

Receptas. Vištiena su ananasais

INGREDIENTAI: 1/4 vieneto ananasų (pjaustytas) šiek tiek imbierų šiek tiek juodųjų pipirų 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo (kukurūzų) 250 gramų vištiena (virta, be kaulų) šiek tiek raudonojo vyno 0.5 valgomojo šaukšto sojos padažo šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek sultinio (vištienos) 100 gramų šparagų PARUOŠIMO BŪDAS: Iš prieskoninių sojos, šaukštelio kukurūzų krakmolo, šaukšto aliejaus, žiupsnelio druskos ir pipirų paru...
2022-02-18

Receptas. Angliška sriuba iš veršio galvos

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 1 vienetas česnakų (skiltelė) šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek mairūnų 1 vienetas morkų šiek tiek muskato šiek tiek paprikų 1 vienetas petražolių 1 vienetas salierų 2 vienetai svogūnų 120 gramų kiaulienos kumpio 60 gramų vištienos kepenėlių 1 vienetas veršienos (galva) 30 gramų kvietinių miltų 1 stiklinė raudonojo vyno 6 vienetai pievagrybių 4 litrai vandens šiek tiek dešr...
2022-02-18

Receptas. Grilyje kepti šonkauliukai su chimmichurri padažu

INGREDIENTAI: 2 česnakų (smulkinti) 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (šviežiai malti) 0.5 stiklinės petražolių (smulkintos) 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus (nerafinuotas) 1/4 stiklinės raudonojo vyno 0.5 arbatinio šaukštelio druskos šiek tiek druskos (košerinė) 1/4 stiklinės raudonėlių (švieži, kapoti) 1/4 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų (dribsniai) 1/4 stiklinės vyno acto (raudonasis) Paruo...
2022-02-18

Receptas. Gardžios vištų blauzdelės

INGREDIENTAI: 5 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 kilogramas vištiena 4 valgomieji šaukštai raudonojo vyno (saldus) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkiname arba sutriname česnakus. Paimame vištos blauzdeles įtriname česnaku, pabarstome druska, pipirais ir paliekame 10- 15 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Tada pašlakstyti vynu ir palikti dar 10- 15 minučių kambario temperatūroje.
2022-02-17

Receptas. Kiškis puodelyje

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 3 vienetai svogūnų 250 gramų kiaulės lašinių šiek tiek kvietinių miltų 2 vienetai juodos duonos (riekės) šiek tiek raudonojo vyno šiek tiek druskos 750 gramų kiškienos PARUOŠIMO BŪDAS: Kiškiena supjaustoma porcijomis, apibarstoma druska ir pipirais, pavoliojama miltuose, sudedama į puodelį pasluoksniui su lašiniukų griežinėliais, smulkiai supjaustytais svogūnais ir juodos duonos trupiniais.
2022-02-17

Receptas. Vyne apvirti obuoliai su vaniliniu jogurtu

INGREDIENTAI: 1 vienetas cinamono (lazdelė) 3/4 stiklinės cukraus (rudasis) 1.5 valgomojo šaukšto medaus 4 vienetai obuolių 1.5 stiklinės raudonojo vyno (vaisinis) 1 stiklinė jogurto 2/5 stiklinės apelsinų sulčių (šviežiai spaustos) 2 stiklinės vandens 2 arbatiniai šaukšteliai citrinos žievelės (tarkuota) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-02-17

Receptas. Naminis pomidorų padažas

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus (rudasis) 2 česnakų (smulkintos) šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) 10 vienetų pomidorų pastos (gerai prinokę) šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek raudonojo vyno šiek tiek druskos 1 vienetas čili pipirų (pipiras) šiek tiek raudonėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Vietoje pomidorų tinka ir 2 skardinės konservuotų pomidorų be odelės.
2022-02-17
Į viršų