pusryčių idėjos
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „pusryčių idėjos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „pusryčių idėjos“.
Receptas. Ryžių apkepas su razinomis
INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 1 stiklinė ryžių 2 stiklinės pieno 4 vienetai kiaušinių 100 gramų sviesto 100 gramų razinų (išmirkytos rome arba vandenyje) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius užpilti vandeniu ir virti 10 min. Po to nusunkti, užpilti pienu ir virti dar 15 min. Palikti, kad išbrinktų. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, ištirpintu ir atvėsusius sviestu, įmaišyti į ryžius.
Receptas. Vaikystės pusryčiai - duona su kiaušiniu ir žalumynais
INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių 1 žiupsnelis svogūnų laiškų 3 riekės duonos (juoda) 1 žiupsnelis krapų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Duonos viduriuką išpjauti. Dėti į keptuvę, į tą viduriuką įberti šiek tiek smulkiai supjaustytų krapų ir svogūnų laiškų, tada greit įmušti kiaušinį, apibarstyti smulkiais supjaustytas krapais ir svogūnų laiškais.
Receptas. Avižinė košė su karamelizuotais obuoliais
Puikiausi pusryčiai - kreminė košė ir saldūs cinamonu kvepiantys obuoliai. Rytas tikrai bus saldesnis.
INGREDIENTAI: 1 stiklinė pieno (mėgiamas, apytikriai) 50 gramų avižinių dribsnių 1 vienetas obuolių (nedidelis) 1 saujelė razinų 1 arbatinis šaukštelis medaus 1 arbatinis šaukštelis sviesto 1 žiupsnelis cinamono Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Receptas. Pusryčiai su meile
Tobulas rytas prasideda nuo tobulų pusryčių su tobulu žmogumi. O kartais reikia tiek nedaug: kavos puodelio, paprasto skrebučio ir kepto kiaušinio su aštriu padažu. Tad diena tiesiog negali būti bloga, jei ji prasideda nuo gardžių pusryčių ir kvapnios kavos.
Kodėl kasdien būtina valgyti avižas?
Avižos priskiriamos prie vertingiausių maisto produktų sveikatai. Avižine koše ar blynais, kuriuose gausu angliavandenių, suteikiančių daug energijos, pradėti dieną vienas iš tinkamiausių pasirinkimų sveikai maitinantis. „Tiesa, jog avižas turėtų valgyti kiekvienas – tiek didelis, tiek mažas.
6 puikios pusryčių idėjos
Jūsų mama buvo teisi – pusryčiai tikrai svarbiausias dienos valgymas. Pasak dietologės Diane Kress, valgis praėjus mažiau nei valandai nuo atsibudimo ne tik pažadina organizmą iš poilsio režimo, bet ir „užkuria“ virškinimo procesą – tai reiškia, kad per dieną bus sudeginta daugiau kalorijų. Nevalgymas iki priešpiečių gali sukelti organizmo insulino reakciją, skatinančią riebalų kaupimą, o štai maistingi pusryčiai atnaujina glikogeno, aprūpinančio organizmą energija, atsargas.