plovas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „plovas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „plovas“.
Suodaitis pasidalino mėgstamu receptu: taip pagamintas plovas bus dar skanesnis
Naujoje TV3 televizijos laidoje „Gero savaitgalio receptas“ televizijos laidų vedėja Vaida Poderytė-Bernatavičė ir verslininkas Laurynas Suodaitis žiūrovams padės atsakyti į du savaitgaliais iškylančius itin svarbius klausimus: ką šiandien valgom? Ir ką šiandien žiūrim? Duetas parodė, kaip pasigaminti Kabuli pulao, arba kitaip – afganistanietišką plovą su aviena.
Šio plovo recepto klaus visi: rašykitės iš karto
Naujoje kino ir kulinarijos įkvėpimų laidoje „Gero savaitgalio receptas“ laidos vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis pasidalijo Guy Ritchie filmo „Tvirtas užnugaris“ įkvėpto afganistanietiško plovo su aviena receptu.
Įkvėpta TV3 „Šeštadienio gero kino vakaro tradicijos“, laida kvies žiūrovus susikurti ypatingą laiką namuose.
Šio plovo recepto klausė net anyta: atskleidė visiems
„Visai nepasikuklinsiu ir parašysiu, plovą aš ruošiu puikiai. Prieš kelias savaites anyta ir klausė kaip ruošiu, tai dar vienas didelis įvertinimas, tiesa? Taigi, jei ieškote biraus, traškiais ryžiais su salstėlėjusiomis česnako skiltelėmis plovo, siūlau“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Atskleidė superinį plovo receptą: jo klausė net anyta
„Visai nepasikuklinsiu ir parašysiu, plovą aš ruošiu puikiai. Prieš kelias savaites anyta ir klausė kaip ruošiu, tai dar vienas didelis įvertinimas, tiesa? Taigi, jei ieškote biraus, traškiais ryžiais su salstėlėjusiomis česnako skiltelėmis plovo, siūlau“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Minkštutėlės kiaulienos plovo receptas: sušildys šaltą dieną
„Kiekviena šeimininkė, kas be ko, turi savo firminį plovo receptą. Vieni plovą gamina puode, o kiti orkaitėje, man asmeniškai, plovas labai gardus paruoštas abejais variantais, bet gal truputį labiau mėgstu paruoštą puode, kadangi jis būna toks kiek sulipęs ir šlapesnis“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Ilona atskleidė superinį plovo receptą: jo klausė net anyta
„Visai nepasikuklinsiu ir parašysiu, plovą aš ruošiu puikiai. Prieš kelias savaites anyta ir klausė kaip ruošiu, tai dar vienas didelis įvertinimas, tiesa? Taigi, jei ieškote biraus, traškiais ryžiais su salstėlėjusiomis česnako skiltelėmis plovo, siūlau“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Taip gaminto plovo recepto klausė net anyta: užsirašykite iš karto
„Visai nepasikuklinsiu ir parašysiu, plovą aš ruošiu puikiai. Prieš kelias savaites anyta ir klausė kaip ruošiu, tai dar vienas didelis įvertinimas, tiesa? Taigi, jei ieškote biraus, traškiais ryžiais su salstėlėjusiomis česnako skiltelėmis plovo, siūlau“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Receptas. Skanusis plovas
Skanus ir puikiai atrodantis plovas, kurį tikrai nesunku pagaminti.
INGREDIENTAI: 400 gramų plikytų ryžių 200 gramų kiaulienos 3 vienetai morkų 1 arbatinis šaukštelis krapų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius išvirti, nukošti ir perlieti šaltu vandeniu. Kiaulieną supjaustyti kubeliais, apkepti. Dėti nuskustas ir šiaudeliais supjaustytas morkas, kepti.
Receptas. Vištienos plovas su pievagrybiais
Tai įdomaus skonio ir kvapo plovas. O išskirtinį skonį jam suteikia kuminas ir pievagrybiai.
INGREDIENTAI: 500 gramų vištos filė 300 gramų ryžių 300 gramų pievagrybių 1 vienetas morkų (didelės) 2 skiltelės česnakų 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 arbatinis šaukštelis džiovintos goji uogos 0.5 arbatinio šaukštelio kumino 1 žiupsnelis grūsti juodiji pipirai 1 žiupsnelis maltos aitriosios paprikos 1 žiupsnelis druskos Paruošimo ...
Tobulo plovo paslaptis: kaip išsirinkti tinkamus ryžius ir panaudoti saldžius ingredientus?
Plovas – patiekalas, kuriam daugelis negali atsispirti, tačiau retas kuris moka jį paruošti nepriekaištingai. Šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“, po apsilankymo avių ūkyje, virtuvės šefas Gian Luca Demarco nuspręs atskleisti visas šį patiekalą ir jo ruošą gaubiančias paslaptis.
REKLAMA
REKLAMA
Orkaitėje keptas plovas pagal Liuciją: gausis dar skanesnis
„Gardus patiekalas jaukiai vakarienei. Kartais nieko nėra geriau, kaip paprasti, kelių ingredientų patiekalai. Būtent tokie patiekalai man visada primena namų maistą. Toks yra ir plovas – ryžiai, kiauliena, morkos, svogūnas ir pomidorų padažas. Ir gaunasi sotus ir labai skanus valgis“, – rašo Liucija.
„Daug kas plovą gamina puode ant viryklės, tačiau orkaitėje plovas gaunasi taip pat be galo skanus. Be to, nereikia jaudintis, kad plovas gali prisvilti, kas nors išbėgs, ar pan.
Orkaitėje keptas plovas pagal Ingridą: receptą verta užsirašyti
Vis galvojate, kokiais patiekalais galima nustebinti šeimą? Šį kartą siūlome jums išbandyti orkaitėje keptą plovą, kurį rekomenduoja tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Plovui reikės: 500 g kiaulienos kumpio; 2 svogūnai; 2 morkos; 2 saujos ryžių; 1 v. š. sviesto; 4 v. š. pomidorų padažo; Aliejaus šlakelis; Druskos pagal skonį; Žiupsnis pipirų; 2 skiltelės česnako; 1 a. š. plovo prieskonių su rabarbaru.
Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais.
Turbo greitas plovas pagal Iloną: recepto prašė net anyta
„Visai nepasikuklinsiu ir parašysiu, plovą aš ruošiu puikiai. Prieš kelias savaites anyta ir klausė kaip ruošiu, tai dar vienas didelis įvertinimas, tiesa? Taigi, jei ieškote biraus, traškiais ryžiais su salstėlėjusiomis česnako skiltelėmis plovo, siūlau“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Paprasta, sotu ir be galo gardu: Liucija rekomenduoja šį naminį plovą
„Turbūt plovas Lietuvoje taip gerai įsiliejo į lietuvišką virtuvę dėl savo paprasto pagaminimo ir dėl to, jog suvalgius vieną dubenėlį iškart aplanko sotumo jausmas“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 1,3 kg kiaulienos nugarinės; 320 ml ryžių (nevirtų); 2 didelių svogūnų; 4 didelių morkų; 4 česnako skiltelių; aliejaus kepimui; druskos; juodųjų pipirų.
Kiaulieną supjaustome nedideliais kubeliais.
Andriaus plovo receptas nepaliks abejingų: atskleidė pagrindines gudrybes
TV3 laida „Ūkio šefas“ domėjosi, kaip pasigaminti gardų plovą kazan puode. Kaip sako Vyliaus Blauzdavičiaus, jo draugas Andrius Shpitliov yra tikras plovo didmeistris, kuris apie šį patiekalą išmano beveik viską.
„Aš plovo nelabai moku gaminti, tik mėgėjiškai, o čia yra plovo didmeistris. Man teko ragauti jo plovo ir jis yra vienas skaniausių. Kartu su juo dirbame, daug ką darome, bet plovą mums jis daro retai, tik per šventes“, – savo pašnekovą pristatė V. Blauzdavičius.
Tiesiai iš mamos užrašų: nostalgiškas kiaulienos plovas pagal Liuciją
„Kiekviena šeimininkė, kas be ko, turi savo firminį plovo receptą. Vieni plovą gamina puode, o kiti orkaitėje, man asmeniškai, plovas labai gardus paruoštas abejais variantais, bet gal truputį labiau mėgstu paruoštą puode, kadangi jis būna toks kiek sulipęs ir šlapesnis“, – rašo tinklaraštininkė Liucija.
Reikės: 1,3 kg kiaulienos nugarinės; 320 ml ryžių (nevirtų); 2 didelių svogūnų; 4 didelių morkų; 4 česnako skiltelių; aliejaus kepimui; druskos, juodųjų pipirų.
Liucija atrado kitokį plovo receptą. Mėsytė bus minkšta kaip niekada anksčiau
„Daug kas plovą gamina puode ant viryklės, tačiau orkaitėje plovas gaunasi taip pat be galo skanus. Be to, nereikia jaudintis, kad plovas gali prisvilti, kas nors išbėgs. Tiesiog sudėjai viską į troškinimo indą, ir pamiršai kuriam laikui. Beje, ant plovo išdėliojus česnako skilteles ir sviesto gabalėlius – plovas išeina dar gardesnis“, – sako tinklaraščio autorė Liucija.
Kalakutienos plovas
Šiam patiekalui Jums reikės:
500 g kalakutienos filė,
3 pakelių ryžių,
2 vidutinio dydžio morkų,
1 didelio svogūno arba nedidelio poro,
1 geltonosios paprikos (gali būti ir žalioji ar raudonoji),
2 skardinių konservuotų smulkintų pomidorų,
ekologiško sultinio, lauro lapelių, pipirų,
kelių česnako skiltelių,
gabalėlio sviesto,
1/2 šaukštelio malto gvazdikėlio, žolelių mišinio, kitų prieskonių pagal skonį.
„Sostinių“ golfo klube – netradicinis turnyras, egzotiški prizai ir ekologiškos vaišės
Ne tik Lietuvoje žinomas „Sostinių“ golfo klubas šį šeštadienį rengia oficialaus sezono uždarymo šventę. Joje, pasak organizatorių, dalyvių ir svečių laukia netradiciniai renginiai ir vaišės, teigiama pranešime spaudai.
Vieno labiausiai vertinamų Lietuvoje klubo nariai ir kiti golfo gerbėjai susirungs komandiniame „Scramble“ turnyre, kurio poros nugalėtojos laukia egzotiška kelionė į šiltus kraštus.
Golfo turnyro dalyvius organizatoriai žada vaišinti ekologiškų avių mėsos plovu
„Sostinių“ golfo klubas, įsikūręs nuostabiame gamtos kampelyje, beveik vienodai nutolusiame nuo visų keturių istorinių Lietuvos sostinių- Kernavės, Trakų, Kauno ir Vilniaus- šį šeštadienį rengia oficialaus sezono uždarymo šventę ir nusprendė tai padaryti triukšmingai ir ne visai netradiciškai, teigiama pranešime spaudai.
Klubo nariai ir kiti golfo gerbėjai susirungs komandiniame „Scramble“ turnyre, kurio poros nugalėtojos laukia įspūdingas prizas- šaltą rudenį kelionė į šiltus kraštus.
Paukštienos plovas
Sudėtinės dalys: Antis, krūtinėlė, 450 gramų Svogūnai, 1 vienetas Česnakai, 3 skiltelės Paprika, geltonoji, 200 gramų Paprika, raudonoji, 200 gramų Razinos, 4 šaukštai Ryžiai, 150 gramų Sultinys, 2 stiklinės Ciberžolė, 0.5 šaukštelio Gvazdikėliai, malti, 0.3 šaukštelio Druska, pagal skonį Juodieji pipirai, pagal skonį
Gaminimas:
Mėsą supjaustome 2 cm dydžio kubeliais, smulkiai supjaustome svogūną.
Perlinių kruopų valgiai
Vienintelis perlinių kruopų trūkumas yra ruošimo laikas. Kruopas reikia nuplauti, gausiai užpilti verdančiu vandeniu, šiltai apkloti ir brinkinti 8–10 val.
Tuomet, tą nupylus ir vėl užpylus verdančiu vandeniu, virti apie 15 min. Dar sveikesnė ir mažiau šeimininkės pastangų reikalaujanti yra nevirta perlinė košė. Tai tikras atradimas nuolat bėgantiems ir skubantiems. Iš ryto prieš darbą nuplaukite keletą stiklinių perlinių kruopų ir užpilkite šaltu vandeniu.