perdirbta mėsa
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „perdirbta mėsa“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „perdirbta mėsa“.
Šie produktai sukelia vėžį: atsisakykite kuo greičiau
Su onkologiniais ligoniais dirbanti dietologė atskleidė du maisto produktus, kurie labiau nei kiti didina riziką susirgti vėžiu – atsisakykite jų kuo greičiau.
Nichole Andrews iš JAV teigė, kad žmonės turėtų vengti alkoholio ir perdirbtos mėsos, nes ne kartą įrodyta, kad šie produktai skatina vėžinių ląstelių vystymąsi, rašo dailymail.co.uk.
„Žinau, kad visi jums sako, jog kalbant apie maistą viskas didina vėžio riziką, tačiau taip nėra“, – sakė Nichole.
Šie produktai gali sukelti vėžį: atsisakykite kuo greičiau
Vėžys yra klastinga liga. Egzistuoja daugybė skirtingų vėžio rūšių ir daugybė galimų jo išsivystymo priežasčių. Nors vis dar nežinome visų atsakymų, žinoma, kad vėžį gali lemti įvairūs veiksniai. Daug įtakos turi mitybą, todėl raginama kuo greičiau atsisakyti kelių produktų, nes jie gali sukelti vėžį.
Svarbus vaidmuo tenka genetikai ir šeimos istorijai. Tačiau dar didesnę įtaką turi išoriniai veiksniai, kuriuos galite šiek tiek kontroliuoti, pavyzdžiui, gyvenimo būdo įpročiai.
Kuo greičiau atsisakykite šių produktų: gali paskatinti vėžį
Ieškote sąrašo produktų, kurie padeda kovoti su vėžiu? Ekspertų teigimu, galima sumažinti, bet ne visiškai eliminuoti vėžio riziką į mitybą įtraukiant tam tikrus produktus – valgykite juos kuo dažniau.
Ar yra toks dalykas, kaip su vėžiu kovojantis maistas? Ar tam tikri maisto produktai gali visiškai apsaugoti nuo vėžio? Deja, atsakymas yra ne, tačiau yra maisto produktų, kurie padeda sumažinti riziką susirgti vėžiu. Sveikas maistas gali sumažinti riziką, bet ne visiškai ją eliminuoti.
Išvengti vėžio padės šie patarimai: įsidėmėkite visam laikui
Daugelis žmonių gali neįtarti, kad serga klasitinga liga – vėžiu. Sveikatos ekspertas pasidalijo penkiais paprastais būdais, kaip išvengti vėžio.
Gydytojas Reza Tigari iš San Diego Kalifornijoje pateikė keletą patarimų, kaip sumažinti riziką susirgti vėžiu. Sveikatos ekspertas, socialiniame tinkle „TikTok“ turintis virš pusės milijono sekėjų, įkėlė vaizdo įrašą, kuris pasklido žaibiškai.
Chirurgas ragina atsisakyti šių 5 produktų: sveikata padėkos
Chirurgas dr. Rezas Tirgaris atskleidė, kurių populiarių maisto produktų reikėtų vengti, jei jums rūpi jūsų sveikata – jis pats sako niekada nevalgantis kelių daugelio dažnai vartojamų produktų.
„Turite nedelsiant nustoti valgyti šiuos penkis produktus ir išbraukti juos iš mitybos raciono“, – socialiniame tinkle „TikTok“ dalijosi dr. R. Tirgaris.
Gazuoti gėrimai
„Pirmas numeris: gazuoti gėrimai. Net gazuotuose gėrimuose be cukraus yra fosforo rūgšties.
Šie produktai – aukso gysla inkstams: ragina valgyti dažniau
Gerai inkstų veiklai ir tinkamam jų funkcionavimui svarbi subalansuota mityba. Pagrindinė inkstų užduotis – iš kraujo šalinti medžiagų apykaitos produktus ir reguliuoti druskos bei skysčių pusiausvyrą organizme. Mitybos specialistas, dietistas Mantas Liekis pasakoja, kokius produktus valgyti ir kokių vengti, norint palaikyti sklandžią inkstų veiklą.
Dietologė niekada nevalgo 3 produktų: štai, kokie jie
Gydytoja dietologė išdavė tris maisto produktus, kurių niekada nevalgo – jie sveikatai neduoda jokios naudos. Štai, kokių maisto produktų niekada nerasite jos namuose.
Dietologė Kim Pearsons pasidalino, kokių produktų niekada nevalgo. Ji sako nesivaikanti jokių dietų ir niekada jų nesilaikanti, bet turi aiškias priežastis, kodėl nevalgo šių trijų produktų, rašo standard.co.uk.
Šie produktai didina insulto riziką: venkite jų
Insultas yra rimta, potencialiai gyvybei pavojinga sveikatos būklė. Ji užklumpa, kai nutrūksta kraujo tekėjimas į smegenis – paprastai tai įvyksta dėl kraujo krešulių arba plyšus kraujagyslei. Yra daug veiksnių, kurie gali padidinti insulto riziką, mityba yra vienas jų. Specialistas įspėja, kad kai kurie produktai didina insulto riziką – venkite jų.
Atsisakykite šių produktų jau dabar: padės kovoje su aukštu kraujospūdžiu
Daugybė žmonių visame pasaulyje susiduria su aukštu kraujospūdžiu arba hipertenzija. Lietuviai – ne išimtis. Specialistai ragina atsisakyti kelių maisto produktų, kad išvengtumėte šių gyvybei pavojingų sveikatos problemų.
Yra keletas dalykų, kuriuos galite padaryti, kad sumažintumėte aukštą kraujospūdį – dažnai veiksmingiausiai veikia visai paprasti gyvensenos pokyčiai.
Šie produktai didina žarnyno vėžio riziką: atsisakykite kuo greičiau
Vienas iš keturių žmonių, valgančių mėsą, per dieną suvalgo daugiau nei 50 gramų perdirbtos mėsos, o šeši iš dešimties nežino, kad ji didina riziką susirgti žarnyno vėžiu.
Reguliariai suvalgant po 50 gramų perdirbtos mėsos, rizika susirgti žarnyno vėžiu yra 16 proc. didesnė, lyginant su tais, kurie jos nevartoja, rašo mirror.co.uk.
Pasauliniai tyrimai taip pat rodo, kad vienas iš dešimties moterų ir 14,5 proc.
REKLAMA
REKLAMA
1 produktas gali paskatinti vėžį: kiti to nežino
Šeši iš dešimties britų nežino, kad perdirbtos mėsos valgymas gali paskatinti žarnyno vėžį. Apklausa, kurioje dalyvavo 2000 suaugusiųjų, parodė, kad 27 procentai visiškai nesijaudina dėl galimo perdirbtos mėsos poveikio jų sveikatai, ypač dėl didesnės žarnyno vėžio rizikos.
Perdirbta mėsa (pvz., kumpis, šoninė, dešrelės) – tai bet kokia mėsa, kuri buvo konservuota rūkant, sūdant arba pridedant cheminių konservantų.
Naujausias tyrimas: nustatyta, kokį vėžį sukelia perdirbta mėsa
Naujausias dviejų didžiulių mokslininkų grupių atliktas tyrimas vėl susiejo perdirbtą mėsą, įskaitant ir visų labai mėgstamą rūkytą šoninę, su vėžiu, rašo businessinsider.com. Atrodo, kad istorija jau kažkur girdėta – ir jūs tikrai neklystate. Praėjusių metų spalį Pasaulio sveikatos organizacija paviešino tyrimų rezultatus, kuriuose nurodoma, jog perdirbtos mėsos vartojimas yra siejamas su didesne rizika susirgti gaubtinės ir tiesiosios žarnos vėžiu.
Tyrimas: perdirbtos mėsos produktai didina ankstyvos mirties tikimybę
Pusės milijono Europos gyventojų tyrimas rodo, kad dešrelės, kumpis, šoninė ir kiti perdirbtos mėsos produktai didina ankstyvos mirties tikimybę, praneša BBC. Tyrėjai vidutiniškai po 13 metų stebėjo pusę milijono žmonių iš 10 Europos šalių. Nustatyta, kad, vartojant daug perdirbtos mėsos, didėja rizika susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis bei vėžiu.
Raudona mėsa didina ankstyvos mirties riziką
Reguliariai vartojant raudoną mėsą, nesvarbu, ar perdirbtą, ar ne, gali padidėti ankstyvos mirties rizika, teigia Harvardo universiteto visuomenės sveikatos institutas.
Mokslininkai per 28 metus ištyrė daugiau nei 120 tūkst. žmonių valgymo įpročius. Paaiškėjo, kad kiekviena papildoma kasdien suvalgoma neperdirbtos raudonos mėsos porcija, maždaug 90 gramų, apie 13 proc. padidina mirties tikimybę.
Vartoti perdirbtą raudoną mėsą yra dar pavojingiau.
Perdirbtos mėsos vartojimas didina riziką susirgti vėžiu
Mokslininkai Švedijoje nustatė, jog apdorotos mėsos, tokios kaip kumpis ar dešrelės, vartojimas susijęs su kasos vėžiu, praneša BBC.
Pasak mokslininkų, kiekvieną dieną suvalgius papildomus 50 gramų apdorotos mėsos – vidutiniškai vieną dešrelę – rizika susirgti kasos vėžiu padidėja 19 proc.
Tačiau galimybė, jog išsivystys retos rūšies vėžys, yra maža.
Pasak organizacijos „Pasaulio vėžio tyrimų fondas“ („World Cancer Research Fund“), ryšys gali būti susijęs su nutukimu.