patiekalai griliui
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „patiekalai griliui“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „patiekalai griliui“.
Nustebinkite savo skonio receptorius: vasarą pagrilinkite šviežut šviežutėlį moliūgą
Moliūgai – neabejotini rudens karaliai, kasmet suburiantys vis didesnę gerbėjų armiją. Tačiau rudeninei moliūgomanijai galite užbėgti už akių – ši sveika, skani bei pigi daržovė jau užaugo Lietuvos ūkiuose ir atsidūrė parduotuvių lentynose. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad sezoninės daržovės yra ypač paklausios ir vos pasirodžiusios naujienos netrunka nugulti į pirkėjų krepšelius. Moliūgas būna ypač perkamas, mat yra nebrangus ir itin universalus.
Kaip sveikai kepti maistą ant laužo?
Vasarą vis dažniau norisi maistą ruošti ne virtuvėje, o gryname ore, mėgaujantis ant laužo keptais patiekalais. Toks maistas tampa itin sultingas, išsiskiriantis gardžiu aromatu, o tam atsispirti išties sudėtinga. Vis dėlto, nors tokie patiekalai ypatingai gardūs, sveikumu nepasižymi. Mitybos specialistė, trenerė Rūta Beišytė-Aminova skaitytojams pataria, kokių principų laikantis, maistą, keptą ant laužo, galime paversti sveikesniu.
Žydrūno Savicko mityba vasarą: nuo ant grilio keptos mėsos iki pieniškų kokteilių
Šį kartą Lietuvos galiūną, tituluojamą stipriausiu pasaulio žmogumi Žydrūną Savicką pakalbinome lengva vasariška tema. Sportininkas atskleidė savo mitybos įpročius vasarą, mėgstamiausius valgius ir be ko neįsivaizduoja šio šiltojo metų laikotarpio. „Kaip ir dauguma lietuvių, be abejo, mėgstu ant grilio keptą. Visgi, mūsų sporte nevalgant nieko nepasieksi. Nors dažnai vasarą norisi lengvesnio maisto, galbūt ne tiek daug mėsos, o daugiau vaisių, daržovių, pieno produktų, jos atsisakyti negaliu.
Naglis Šulija: vasaros pomėgiais nei kiek nesiskiriu nuo savo tautiečių
Vasaros orai, tikriausiai, kiekvienam yra viena iš aktualiausių ir labiausiai dominančių naujienų. Ilgai planuotos atostogos, savaitgalio išvykos, šeimos iškylos – vasaros malonumai, kurių taip norisi, jog nesugadintų permainingi mūsų šalies orai. Visgi, įdomu, koks vasaros laisvalaikis bei orai yra mėgstamiausi sinoptiko Naglio Šulijos, kuris kiekvieną dieną informuoja apie mūsų laukiančias gamtos išdaigas.
Vaida Kurpienė: grilyje keptas maistas – skanu, tačiau ar sveika?
Atėjus vasarai vis dažniau norisi maistą ruošti nebe namų virtuvėje, o gryname ore mėgaujantis grilyje keptais patiekalais. Ant žarijų gamintas maistas būna išskirtinai aromatingas, sultingas bei gardus, kuriam retas sugeba atsispirti. Vis dėlto, ar toks maistas nėra žalingas mūsų sveikatai? Apie tai skaitytojams pasakoja sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė. „Griežtai teigti, kad grilyje kepti patiekalai yra nesveika – negalima.
Vaido Baumilos vasara: kelionės, motociklas ir skaniausi patiekalai
Vasara – išskirtinis laikotarpis. Džiuginantys saulės spinduliai, lepinimasis vandens telkinių teikiamais malonumais, vasariški patiekalai – visi šie džiaugsmai šiltajam metų laikotarpiui suteikia savito žavesio. Tikriausiai, daugeliui įdomu, o kaipgi vasaros dienas leidžia mūsų šalies garsenybės? Šį kartą šiek tiek savo gyvenimiškų detalių išduoda visų puikiai žinomas ir mylimas atlikėjas Vaidas Baumila.
Gitanas Nausėda: apie vasaros teikiamus malonumus ir rūpesčius
Vasaros poilsis gamtoje ir ant grilio keptas maistas – du vienas nuo kito neatsiejami malonumai, kuriais lietuviai mėgsta itin dažnai pasilepinti. Ne išimtis ir ekonomistas Gitanas Nausėda, kuris taip pat neįsivaizduoja vasaros be jaukių vakarų, praleistų su šeima beruošiant maistą gryname ore. „Išties, su šeima gamtoje gaminame dažnai, paprastai tai darome sodyboje arba kieme prie namų, kur turime pavėsinę ir grilį.
Sveiki patiekalai ant grotelių
Joks dietologas nepavadins šašlyko sveiku maistu. Tad ką gi daryti tokios mitybos šalininkams? Pateikiame keletą patarimų, kad ant laužo kepami patiekalai būtų naudingi ir lengvai virškinami.
Neriebi mėsa ir žuvis
Jeigu norite, kad ant grotelių kepamas patiekalai būtų nekaloringas ir lengvai virškinamas, gaminkite juos iš neriebios mėsos, nenaudokite prieskonių. Dietiniai patiekalai gaminami iš ėrienos, neriebios kiaulienos, vištienos arba kalakutienos filė.