patiekalai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „patiekalai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „patiekalai“.

Balandėliai pagal šį receptą gausis tobuli: atrado geriausią iš visų

Kas gi nemėgsta balandėlių? Dažna šeima turi savo mėgstamiausią versiją, tačiau populiariausi, žinoma, yra tradiciniai kopūstų suktinukai su ryžių ir mėsos įdaru. Tačiau tai tik viena iš daugelio galimybių – jei jaučiate, kad norite šiek tiek pokyčių ir didelio malonumo prie stalo, pasigaminkite įdarytus aromatingus turkiškus kopūstų suktinukus.
Prieš 3 val.

Atskleidė firminę silkės mišrainę Kalėdoms: gamina kasmet

„Silkės receptų niekada nebus per daug, ypač prieš didžiąsias metų šventes. Kiekvienos šventės pas mus su šiuo skanėstu. Tad imkite mielieji ir gaminkite“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Silkės mišrainės ingredientai: 3 vnt silkės filė; 100 g kons. žirnelių; 3 virti kiaušiniai; 1 poro baltoji dalis; 1 didesnis arba 3 mažesni marinuoti agurkėliai; 2 šaukštai majonezo; 1 šaukštelis dižono garstyčių. Silkės filė, agurkėlius ir kiaušinius supjaustome kubeliais.
Prieš 6 val.

Ši mišrainė taps Kalėdų stalo pažiba: receptą užsirašykite iš anksto

„Nesudėtinga ir soti mišrainė“, – sako tinklaraščio „Skanūs kąsneliai“ autorė. Mišrainės ingredientai: 2 skardinės tuno (po 185 g); 3 bulvės; 2 morkos; 3 kiaušiniai; mažas indelis ikrų (naudojau masago ikrus); 2–3 šaukštai majonezo; pluoštelis petražolių; druskos ir pipirų pagal skonį. Bulves, morkas ir kiaušinius išvirti. Atvėsinti ir nulupti. Nuo tuno nupilti aliejų ar sultis. Bulves, morkas, kiaušinius susmulkinti į nedidelius kubelius.
2024-11-20

Šią mišrainę išmokė gaminti draugė: garantuotai atsidurs ant šventinio stalo

„Apie savo slaptą meilę burokėliams jau nebekalbėsiu. Aš juos mėgstu ir taškas. Burokėlių sriuba tikriausiai yra viena iš dažniausiai verdamų sriubų sąrašo. Mėgstu ir mišraines su burokėliais, ir šaltibarščius valgau visus metus. Kai pamačiau šią mišrainę pas Loretą, tikrai žinojau, kad ją gaminsiu ir nelauksiu jokių švenčių. Taip ir nutiko. Skania mišraine su burokėliais ir kelmučiais mėgaujuosi jau dabar.
2024-11-19

Šią kopūstų mišrainę gamina metai iš metų: tokia skani, kad dingsta žaibiškai

„Kol kopūstai rūgsta ir laukia savo eilės, pasigaminau dar vieną nekaitintą mišrainę žiemai. Mišrainė skani ir gaivi. Darau jau ją žiemai keli metai. Labai greitai susivalgo, tad net nežinau, kaip ilgai ji gali stovėti šaldytuve“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Reikės: 3 kg kopūstų; 500 g morkų; galvutės česnako; 2 stiklinių vandens; 1 stiklinės cukraus; 1,5 stiklinės obuolių acto; 0,75 stiklinės aliejaus; 3 v. š. druskos.
2024-11-18

Šis Ritos kotletų receptas niekada nenuvils: paprasta, greita ir skanu

„Kas čia tokio iškepti kotletus ? Ir aš taip pagalvojau. Bet nugalėta smalsumo, išbandžiau šį socialiniuose tinkluose sklandantį kotletų receptą. Šie kotletai vadinami daniškais. Kodėl daniškais, nesigilinau, bet būtų įdomu sužinoti. Daug nerašysiu, tik pasakysiu, kad jie tikrai nerealaus skonio. Minkšti, purūs ir labai gardūs. Būtinai išbandykite. Nusivilti neteks“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
2024-11-15

Ši Ingridos mišrainė taps tikru atradimu: receptas pravers ir Kalėdoms

„Rimta, soti, bet tuo pačiu ir gaivi mišrainė. Man labai patiko, kad majonezą maišiau su graikišku jogurtu ir garstyčiomis, tai suteikė mišrainei dar daugiau lengvumo“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 3. Užtruksite apie 10 min.
2024-11-14

Šie Odetos kepsneliai plinta žaibiškai: receptas vertas 10 balų

„Esu įsitikinusi, kad svarbiausia ne naujų receptų paieškos, o senų receptų tobulinimas. Juk didžiausias džiaugsmas aplanko dar neragautas, bet iki skausmo žinomų patiekalų variacijas. Jeigu jau prakalbau apie eksperimentus samčių, šakučių ir šaukštų pasaulyje, tai pasidalinsiu šiuo atrodo iki skausmo puikiai žinomo recepto variantu. Žolelės šiam patiekalui suteikia kitą lygmenį, o pati mėsa gaunasi minkšta, sultinga ir labai kvapni“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2024-11-13

Atrado superinę kopūstų mišrainę: daug skanesnė už pirktines

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. Nieko nenustebinsiu su įprastomis šviežių kopūstų salotomis. Bet šios kiek kitokios. Ne pačios daržovės kitokios, bet tai, kas eina kartu su daržovėmis.
2024-11-12

Atrado superinę rudens mišrainę: greita, pigu ir labai skanu

„Šios krabų lazdelių salotos yra labai greitai paruošiamos ir labai gaivios. Man skanesnės snieginio krabo skonio lazdelės, tad visada jas ir naudoju. Pirmą kartą gamindama pilnai vadovavausi receptu, aš visada taip darau.  Jame buvo nurodymas dėti raudoną svogūną. Tačiau, net ant jo užspaudus citrinos sulčių, man per daug jautėsi svogūno aštrumas.
2024-11-11
REKLAMA
REKLAMA

Krikšto mama išdavė skaniausią lietinių tešlą: užsirašykite receptą

„Šitaip kepti lietinius su obuolių įdaru išmokau iš savo krikšto mamos. Ji man tokių blynelių prikepdavo, kai studijavau Kaune ir gyvenau pas ją. Kai dabar pamenu, jau išlipus iš troleibuso visa gatvelė kvepėdavo lietiniais su obuoliais ir cinamonu. Mmm, net seilė tysta“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Iš normos iškepsite apie 10 lietinių. Porcijos 5. Užtruksite apie 30 min.
2024-11-09

Šie greiti kepsneliai taps rudens hitu: pigu ir labai skanu

„Iškepus vaikai liko tiesiog sužavėti, labai gyrė ir teigė, kad net skanesni nei McDonald'e. Taigi receptas tikrai labai vykęs“, – sako tinklaraštininkė Justina. Reikės: 400 g vištienos filė; 150 ml kefyro; 1 kiaušinio; 1 valg. šaukšto su kaupu miltų druskos; juodųjų pipirų; aitriosios paprikos; maltų džiūvėsėlių (naudojau su paprika); aliejaus kepimui. Vištieną supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Įberiame druskos, juodųjų pipirų ir aitriosios paprikos, išmaišome.
2024-11-07

Taip ruošta moliūgienė žiemą iš rūsio dings žaibiškai: ragina išbandyti

„Kažkaip užsikabinau ant moliūgų. Prieš keletą metų moliūgas man buvo reikalingas tik tam, kad išpjausčiusi akis, nosį ir burną papuoščiau kiemą Helovinui. Dabar atvirkščiai, moliūgas tapo nuostabia valgoma daržove, o ne puošybos elementu“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Viriau iš: 2 kg jau supjaustyto mažais kubeliais moliūgo, 2 kg apelsinų, 2 citrinų sulčių, apie 1 kg cukraus, vanilinio cukraus, cinamono ir truputis prieskonių meduoliams.
2024-11-06

Atrado tobulą obuolių pyrago receptą: šeimyna pakartoti norėjo net 3 kartus

„Obuolių pyrago receptas paprastas, panašus į tą, kurį visi seniai žino, bet gerai subalansuotos produktų proporcijos garantuoja, kad gausis puikiai. Man net buvo leidę į pyragą dėti razinų, gaila, kad užmiršau“, – šypteli recepto autorė.
2024-11-05

Ši mišrainė nuo Kalėdų stalo dings pirma: užsirašykite receptą

Šventėms ieškoti įvairių receptų? Siūlome jums išbandyti šią mišrainę, kurią rekomenduoja tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Mišrainės ingredientai: 150 gr  konservuoto tuno, 4 kiaušiniai, 2 šaukštai majonezo, 1 poras, 1 šaukštas smulkintų krapų, 1 žiupsnelis druskos, 1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų. Tuną sugnaibykite šakute iki nedidelių gabaliukų. Kiaušinius susmulkinkite gabaliukais nedideliais ir sudėkite į dubenį su tunu. Porą supjaustykite pusžiedžiais. Dėkite į dubenį.
2024-11-05

Atrado skaniausią čirvinių blynų tešlą: užsirašykite ir turėkite

„Ruduo dovanoja pilnas pintines sodo gėrybių. O kodėl jų neišnaudojus dar labiau? Pakviečiau obuolius blynams į draugiją“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 2–3. Užtruksite apie 20 min. Reikės: 2 kiaušiniai; 2 v. š. cukraus; 200 ml pieno; 2 obuoliai; Žiupsnis druskos; Žiupsnis cinamono; 300 ml miltų; 1 v. š. tirpinto sviesto / aliejaus. Kiaušinius išsukame su cukrumi, druska ir cinamonu. Supilame pieną ir tirpintą sviestą arba aliejų.
2024-11-04

Atskleidė, kaip tobulai išvirti kiaulės liežuvį: išbandykite patys

Laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis šįkart įkvėpimo sėmėsi iš filmo „Tarp pilkų debesų“ ir, aptarę siužeto vingius, pasiraitoję rankoves pagamino kiaulės liežuvį su česnakinėmis bulvytėmis, žirneliais ir krienų-majonezo padažu. „Tarp pilkų debesų“ – didžiausias ir brangiausias filmas nepriklausomos Lietuvos kino istorijoje. Pagrindinė filmo herojė, penkiolikmetė Lina Vilkaitė (akt.
2024-11-02

Šį cepelinų receptą vadina geriausiu iš visų: išvirę tirpsta burnoje

„Na jei vienu prisėdimu suvalgau tris (tikiuosi mano trenerė šio įrašo neskaitys), tai turbūt neverta pasakoti, kad jie puikūs. Paruošiami jie taip greitai, kaip ir suvalgomi, dar vieni tinginių cepelinai. Už receptą dėkoju Inai“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona. Ingredientai: čiobrelis; kiaušinis; pipirų; druskos; varškės; svogūno; maltos mėsos; druskos; 250 gr krakmolo; 12 vidutinio dydžio bulvių. 6 bulves išvirkite su lupenomis ir  6 nuskuskite.
2024-11-01

Ši mišrainė tapo sezono atradimu: receptas pravers ir šventėms

„Sezono atradimas“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona. Ingredientai: 500 gr avinžirnių; 400 gr kalmarų file (aš perku pynes); pusė kepalo juodos duonos (supjaustyti kubeliais, apkepti aliejuje ir išmaišyti su druska ir smulkintu česnaku); poras arba pundelis svogūno laiškų; druska, pipirai; majonezas. Avinžirnius geriausia užmerkti iš vakaro. Išvirti kaip nurodyta ant pakuotės,  aš tiesiog paragauju, neleidžiu suvirti, dabar spėju, kad verdu gal iki 20 minučių.
2024-10-31

Ši mišrainė tapo sezono atradimu: receptas pravers ir Kalėdoms

„Paprasta ir soti mišrainė. Čia labai tinka krienai“, – sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė. Ingredientai mišrainei: 1 vnt. vištienos filė; 2 kietai virti kiaušiniai; 50 gr fermentinio sūrio; 60 gr marinuotų perlinių svogūnėlių; prieskoninių žolelių mėsai; druskos; pipirų; svogūno laiškų. Užpilui: 3 v.š. majonezo; 1–2 a.š. krienų (baltų); 2 v.š. jogurto be priedų.
2024-10-28

Atrado skaniausią namuose sūdytų lašinių receptą: ragina išbandyti

„Šį receptą turėjau išsisaugojusi beveik metus. Tačiau vis neatsirasdavo proga, o gal ir noro paprasčiausiai nusipirkti lašinių ir juos pasisūdyti. Na, kai vasara prasideda pavasarį, lašinių tikrai nelabai norisi. Dabar kaip tik prieš savaitę parduotuvėje užmačiau labai gražios, bet labai riebios šoninės. Ir iš karto šovė mintis, va šią šoninę ir bandysiu pasūdyti pagal dzūkišką receptą. Tikrai net aprašinėti nereikia, kokia skani ta lašininė šoninė gavosi. Spalva tobula, skonis taip pat.
2024-10-27

Burnoje tirpstančios purios varškės spurgos: skonis nukels į vaikystę

TV3 laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis šįkart pasiraitojo rankoves ir gamino smetoniškas varškės spurgas, įkvėptas lietuviškos juostos „Laikinai jūsų“. Lietuviškas filmas „Laikinai jūsų“ nukelia į tarpukario Lietuvą. Pagrindinis herojus Justas Adamonis, buvęs caro armijos kontržvalgybos agentas, grįžta į laikinąją sostinę Kauną, tikėdamasis ramybės.
2024-10-26

Atrado superinę mišrainę: tiks ir artėjančioms Kalėdoms

„Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės“, – sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė. Ingredientai: 200–300 gr rūkytos vištienos (naudojau vištienos ketvirtį); 150 gr fermentinio sūrio; 200 gr virtų arba konservuotų pupelių; 100–200 gr konservuotų kukurūzų; 1–2 marinuoti agurkai; kelios riekės juodos duonos; 1 skiltelė česnako; druskos; majonezo.
2024-10-25

Šis kotletų receptas plinta žaibiškai: gamins dar ne kartą

„Kartais labai keista, kaip tarpusavyje visai nesusiję dalykai susikerta tarsi kelios tiesės viename taške ir tampa materialiu objektu. Šiuo atveju atrodo grikiai ir kopūstai: du visiškai nederantys produktai tarpusavyje, bet patikėkite manimi, jie šiame patiekale puikiai sulipo ir gavosi bemėsiai kotletai, kuriuos noriai valgė tiek maži, tiek dideli“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
2024-10-24

Atrado superinį pomidorų receptą žiemai: iš rūsio dings žaibiškai

„Ar jau atsivalgėte pomidorų į valias? Pas mus šiais metais pats pomidorų pikas prasideda tik dabar. Iki šiol tik valgėme, o dabar jau tiek, kad reikia galvoti, ką su jais nuveikti. Kai galvoji, tai ir sugalvoji. Naminis pomidorų padažas – puikiai tinka į troškinius ir sriuboms gardinti. Taigi pirmos pomidorų atsargos nugulė į stiklainius tokiu pavidalu. O ką jūs gaminate iš pomidorų?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
2024-10-23

Šie vištienos kepsniukai tapo tikru atradimu: gamins dar ne kartą

„Spalvingas, kaip rudens lapai, greitas ir nepaprastai gaivus patiekalas su vištiena. Kai pamačiau šį receptą internete net nesuabejojau, kad artimiausiu metu jį gaminsiu. Nenusivyliau. Taip paruošta vištiena verta kuo geriausių įvertinimų“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
2024-10-22

Atrado superinę rudens mišrainę: greita ir labai skanu

„Trūksta laiko, bet kam dabar jo užtenka. Negražu būtu bambėti ta tema. Tačiau, kai receptų prisikaupė visas kalnas, o paskelbti jų tinklaraštyje neturiu kada – čia jau negerai. Oi kaip negerai. Bandau pasidalinti vienu sočiu ir skaniu salotų receptu, kuriam paruošti nereikės daug laiko, tik užtruks kol išvirs kiaušiniai. Salotos buvo ne tik, kad skanios, bet ir sočios, tad tokias salotas galite drąsiai neštis į darbą“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2024-10-21

Išdavė tikro žemaitiško kastinio receptą: nebereikės pirkti parduotuvėje

Žemaitijos krašto pasididžiavimas – tikras žemaitiškas kastinys, skaniausias su karštomis bulvėmis, tad TV3 laidos „La maistas. Iššūkis“ vedėja Elena Karalienė parodė, kaip pasigaminti tikrą kastinį namuose, o Gian Luca Demarco lietuviškam patiekalui metė iššūkį – pagamino itališką padažą su sūriu ir česnakais.
2024-10-20

Pieniška kukulių sriuba nukels atgal į vaikystę: receptas plinta žaibiškai

„Virdama cepelinus taip užsinorėjau šios sriubos, kurią dažnai valgydavau vaikystėje. Tiesa mano mergaičių ji labai nesužavėjo, bet man tokia skani, kad noriu šią sriubą priminti ir jums“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.  Porcijos 3. Užtruksite apie 15 min. Reikės: 1 sauja bulvių tarkių (masė tokia pat, kaip ruošiant cepelinus); 0,5 l vandens; žiupsnis druskos; 1 v. š. sviesto; 1 st. pieno. Puode užverdame vandenį. Pasūdome.
2024-10-19

Taip ruošta silkė taps stalo pažiba: visi prašys pakartoti

Laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis šįkart įkvėpimo sėmėsi iš filmo „Milijonieriaus palikimas“ ir pagamino silkės kapotinį. Visų laikų pelningiausia lietuviška Tado Vidmanto komedija „Milijonieriaus palikimas“ – nuotykių kupina istorija apie du brolius: kaime gyvenantį Kęstą (akt. Giedrius Savickas) ir miestietį Vincą (akt.
2024-10-19

Prieš naktį nevalgykite šių produktų: užmigsite turbo greičiu

Vakarienė gali turėti didelę įtaką miego kokybei. Tinkamai pasirinkti patiekalai ne tik padeda atsipalaiduoti prieš miegą, bet ir skatina geresnį poilsį per naktį. Tačiau netinkamai parinkti produktai vakarienei, gali ne tik trikdyti miegą, bet ir sukelti nemigą ar dažną nubudimą nakties metu. Apie tai, ko nereikėtų valgyti prieš pat miegą, Lietuvos bendrosios praktikos (šeimos) gydytojų asociacijos prezidentas prof. habil. dr.
2024-10-18

Taip keptas bulvių kugelis išeina skaniausias: užsirašykite receptą

„Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Reikės: 9 vidutinio dydžio bulvių (apie 1,3kg); 200g fermentinio sūrio; 200g karštai rūkytos šoninės; 1 svogūno; 0,5 l pieno; 4 kiaušinių; žiupsnelio malto muskato; druskos. Nuskustas bulves sutarkuokite. Pridėkite 100g tarkuotos fermentinio sūrio ir išmaišykite. Pakepinkite smulkiai pjaustytą šoninę su svogūnu ir sudėkite į paruoštą bulvių masę.
2024-10-18

Šie žemaičių blynai taps rudens atradimu: rašykitės receptą

„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Blynams reikės: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušinių; 3 v.š. miltų; 3 v.š. krakmolo; 1 a.š. druskos; Įdarui: 300 g faršo; 1 svogūno; druskos, juodųjų pipirų; Padažui: 150 g grietinės; 150 ml pieno; 1 v.š. sviesto; 1 a.š. miltų; 1 skiltelės česnako; šv. krapų. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite.
2024-10-17

Atrado superinę mišrainę: puikiai tiks ant duonos riekelės ir viena

„Kai namuose lieku viena ir taip tylu, kad girdžiu net savo mintis, gaminu tik sau. Mėgstu prisigalvoti įvairių derinių ir bandyti tai paversti realybe. Dar vienas bandymas pavyko puikiai“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Ingredientai: 4 riekės batono, 2 virti kiaušiniai, 180 g tuno aliejuje, 1 avokadas, 1/2 mėlynojo svogūno, kelios šakelės krapų, 1 skiltelė česnako, 1-2 šaukštai majonezo, 1 šaukštelis garstyčių, žiupsnelis druskos, žiupsnelis maltų pipirų.
2024-10-16

Šie greiti kepsneliai taps rudens hitu: pigu ir labai skanu

„Iškepus vaikai liko tiesiog sužavėti, labai gyrė ir teigė, kad net skanesni nei McDonald'e. Taigi receptas tikrai labai vykęs“, – sako tinklaraštininkė Justina. Reikės: 400 g vištienos filė; 150 ml kefyro; 1 kiaušinio; 1 valg. šaukšto su kaupu miltų druskos; juodųjų pipirų; aitriosios paprikos; maltų džiūvėsėlių (naudojau su paprika); aliejaus kepimui. Vištieną supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Įberiame druskos, juodųjų pipirų ir aitriosios paprikos, išmaišome.
2024-10-15

Šefas Čeprackas pakvietė į šventinius pusryčius: atvyko būrys žinomų žmonių

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas pakvietė į šventinius pusryčius. Per juos buvo degustuojami patiekalai iš šeimos savaitgalio meniu. Pusryčių pažiba tapo įvairiais būdais pagaminti Benedikto kiaušiniai, kurių receptus įkvėpė skirtingos pasaulio šalys. L. Čepracko vadovaujamame restorane „MEAT Steak House“ buvo patiekti trys skirtingi Benedikto kiaušinių variantai iš atnaujinto pusryčių meniu.
2024-10-14

Šis perlinių kruopų troškinys sužavės visus: užuodę recepto klaus net kaimynai

„Drąsiai į troškinius dedu viską, ką randu šaldytuve ir stebiu kas iš to gausis. O gaunasi gerai ir net labai. O jei kažkas truputį ne taip, visada išgelbėja prieskoniai ar padažai“, – sako recepto autorė. Troškiniui reikės: 440 g jautienos; 200 g išmirkytų perlinių kruopų; 2 morkos; 1 paprikos; 6 pievagrybių; 1 svogūno; 4 skiltelės česnako; 2 šaukštų pomidorų pastos; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų juodųjų pipirų; daržovių sultinio; aliejaus kepimui.
2024-10-14

Atrado geriausią varškėčių receptą: išeina minkšti ir purūs

„Kol neatradau šio recepto kažkur kažkada interneto platybėse, varškėčių beveik nekepdavau, nes gaudavosi kieti guminiai. O šie gavosi nuostabūs, minkšti puručiai, tikri varškėčiai“, – sako recepto autorė Jolanta. Reikės: 250 g varškės; 2 kiaušinių; 3 v. š. grietinės; 1,5 stiklinės miltų (stengtis nepridėti per daug, kartais užtenka 1 su trupučiu); 1 v. š. cukraus; žiupsnelio druskos.
2024-10-13

Šis cepelinų receptas pasiteisina 100 procentų: vadina geriausiu iš visų

„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina. Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos. Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako. Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai. Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirneliais.
2024-10-12

Štai ką lietuviai labiausiai mėgsta valgyti naktimis: nustebins ne vieną

Prieš penkerius metus vienas kurjeris su žalia kuprine Taline pristatė pirmąjį užsakymą, atliktą per programėlę. Nuo tada programėlės restoranų partnerių skaičius įvairiose Europos ir Afrikos šalyse išaugo iki 40 tūkst. Penkerių metų sukakties proga dešimtyje Lietuvos miestų veikianti programėlė atskleidžia populiariausius užsakymus ir apžvelgia unikalius lietuvių įpročius užsisakant maistą ir maisto prekes.
2024-10-11

Atrado superinį mišinį nuo „bacilų“: gamina jį kasmet

„Kadangi visi aplink daugiau-mažiau serga, tai sugalvojau savo šeimynai pagaminti stiklainiuką vitaminų, kad galėtu su šaukštu pakabinti ir ligos nekibtu. Gaminu jį kasmet, gal todėl ir mažiau sergame. Praeitą savaitę užteko dosni šaukštą šio mišinio įsidėti į arbatą ir iškart pasijutau geriau. Tiesa, imbieras jaučiasi neblogai, kai pakabinau šaukštą šio vitaminų užtaiso, tai maniau, kad akys išlips lauk. Labai skanus ir tikrai atbaido bacilas.
2024-10-10

Šią kopūstų mišrainę gamina metai iš metų: tokia skani, kad dingsta žaibiškai

„Kol kopūstai rūgsta ir laukia savo eilės, pasigaminau dar vieną nekaitintą mišrainę žiemai. Mišrainė skani ir gaivi. Darau jau ją žiemai keli metai. Labai greitai susivalgo, tad net nežinau, kaip ilgai ji gali stovėti šaldytuve“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Reikės: 3 kg kopūstų; 500 g morkų; galvutės česnako; 2 stiklinių vandens; 1 stiklinės cukraus; 1,5 stiklinės obuolių acto; 0,75 stiklinės aliejaus; 3 v. š. druskos.
2024-10-09

Taip marinuoti grybai iš rūsio dings žaibiškai: receptas vertas 10 balų

Ieškote marinuotų grybų receptų? Tuomet kviečiame jus išbandyti tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorės Ingridos receptą, pagal kurį gaminti marinuoti grybai žaibiškai dings iš rūsio. Iš normos išeina 3 – 0,5 l stiklainiai 1,5 l virtų miško grybų; 2 v. š. druskos; 1 v. š. cukraus; 3 v. š. acto; 2 skiltelės česnako; Žiupsnis pipirų. Puode sumaišome grybus su kitais priedais. Užverdame, vis pamaišome, kad grybai nepradėtų svilti.
2024-10-08

Ingrida atskleidė superinį kotletų receptą: naudoja 1 slaptą ingredientą

„Kotletai. Tikrai taip ir aš juos kartais ruošiu šeimai pietums. Kartais šauna man kokių vis nors naujų idėjų, kad tie patys maltinukai suskambėtų vis kitaip. Šiandien ruošiau kalakutienos maltinukus su kreminiu sūreliu. Jo dėka kalakutiena nebuvo visiškai sausa, o kotletukai sultingi ir minkštučiai“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
2024-10-07

Šis obuolių pyrago receptas plinta žaibiškai: neišbandyti būtų nuodėmė

„Receptas paprastas, o pyrago skonis tobulas. Pyragas saldus, su obuolių rūgštele ir traškia viršūne. Puikiai tinka su vaniliniais ledais “, – sako tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė. Biskvitui: 200 g sviesto; 120 g cukraus; 2 arb. šaukštelių kepimo miltelių; 250 g miltų; žiupsnelio druskos; 3 kiaušiniai. Įdarui: 500 g nuluptų, išvalytų obuolių, supjaustytų skiltelėmis; indelis saldinto sutirštinto pieno (385 g). Trupiniams: 80 g miltų; 80 g cukraus; 60 g sviesto.
2024-10-06

Taip kepti bulvinius blynus išmokė mama: patys skaniausi

„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija. Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui. Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
2024-10-05

Šis Rimuko kugelis sužavėjo tūkstančius: išbandykite receptą

Prieš kelerius metus portale skelbėme tinklaraštininko Rimo Narkaus kugelio receptą, kuris tuomet sužavėjo tūkstančius. Kviečiame prisiminti šį receptą ir gardžiu kugeliu palepinti savo šeimą. Rimo teigimu, šis kugelis tikrai neprimena kieto, kurį daugelis iš mūsų yra valgę mokyklos valgyklose.  Jums reikės: 6–8 bulvių, 4 svogūnų, pusės litro verdančio pieno, druskos, prieskonių, 1 kiaušinio. Atskirai pakepinkite spirgučius su pieno ir miltų mišiniu.
2024-10-04

Šis kotletų receptas plinta žaibiškai: pigu, greita ir labai skanu

„Kas čia tokio iškepti kotletus? Ir aš taip pagalvojau. Bet nugalėta smalsumo, išbandžiau šį socialiniuose tinkluose sklandantį kotletų receptą. Šie kotletai vadinami daniškais. Kodėl daniškais, nesigilinau, bet būtų įdomu sužinoti. Daug nerašysiu, tik pasakysiu, kad jie tikrai nerealaus skonio. Minkšti, purūs ir labai gardūs. Būtinai išbandykite. Nusivilti neteks“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
2024-10-03

Šiukštu nešaldykite šių produktų: juos tik sugadinsite

Žmonės raginami maksimaliai išnaudoti savo šaldiklio erdvę ir vengti jame laikyti tam tikrus maisto produktus, nes tai tikrai gali pakeisti jų skonį. Šaldikliai yra tikras išganymas – juose galite laikyti įvairių rūšių maistą ir patiekalus, kad išvengtumėte nereikalingo maisto švaistymo. Tačiau jei šaldiklyje neturite pakankamai vietos, tuomet labai svarbu ją maksimaliai išnaudoti.
2024-10-02

Ši mišrainė taps rudens mėgstamiausia: tinka prie visko

Tinklaraščio „Rasos virtuvės užrašai“ autorė siūlo išbandyti šią greitą mišrainę, kuri galbūt taps jūsų šeimos mėgstamiausia.   Reikės: 1 vnt. avokado; 1 vnt. pomidoro; 150 g krabų lazdelių; 150 g fermentinio sūrio; 150 g (pusė skardinės) konservuotų žirnelių; 2–3 skiltelės (galima ir nedėti) česnako; petražolių; krapų; druskos; majonezo. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles, pomidorą, sūrį, avokadą, susmulkinkite krapus, petražoles, česnaką.
2024-10-02
Į viršų