paprika
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „paprika“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „paprika“.
Pasėkite šias daržoves jau dabar: galite auginti ir balkone
Esate paprikų gerbėjai? Laikas išbandyti jų auginimą namuose. Net jei neturite daržo, traškių saldžiųjų paprikų ar visus skonio receptorius pažadinančių aitriųjų galite užsiauginti ir bute. Kad vis daugiau žmonių atranda daržovių, gėlių auginimo namuose džiaugsmą, pastebi ir Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
„Lietuviai nuo seno yra stropūs daržininkai, besididžiuojantys savo užaugintu derliumi.
1 prieskonį laiko aukso vertės: vartokite dažniau
Paaiškėjo, kad pigus prieskonis, esantis daugelio virtuvės spintelėje, pasižymi savybėmis, kovojančiomis su vėžiu, ir gali sumažinti širdies ligų riziką.
Paprikoje, visame pasaulyje populiariame prieskonyje, naudojamame įvairiems patiekalams gardinti, suteikti jiems skonį ir spalvą, gausu antioksidantų.
Malta paprika gaminama iš džiovintų saldžiųjų paprikų. Šio prieskonio skonis gali būti įvairus, tačiau svarbus ne tik skonis, bet ir jo naudingos savybės.
Jokiu būdu nešildykite 3 produktų mikrobangų krosnelėje: baigsis liūdnai
Nors atrodo, kad mikrobangų krosnelėje galima pasišildyti bet ką, vis tik saugos specialistai įspėja, kad tam tikrų produktų dėti į mikrobangų krosnelę nereikėtų. Pasirodo, jų yra net trys.
Dažnas buityje norėdamas sutaupyti laiko šildant maistą naudojasi mikrobangų krosnele. Vis dėlto, teigiama, kad yra net keli produktai ir daiktai, kurių jokiu būdu negalima dėti į mikrobangų krosnelę.
1 produktas slopina apetitą ir degina riebalus: paaiškino, kaip tai vyksta
Aitrioji paprika slopina apetitą ir gali padėti numesti svorio. Gydytojas paaiškino, kaip tai vyksta.
Nesvarbu, ar naudojate aitriąją papriką norėdami suteikti kariui išskirtinį skonį, ar pridėti padažui daugiau aštrumo, čili yra daugiau nei aštrus skonis.
Pagrindinį aštrų skonį ingredientui suteikiantis kapsaicinas gali padėti numesti svorio, rašo express.co.uk.
Ar rasite kitaip atrodančią papriką? Turite 5 sekundes
Atidžiai pažvelkite į šį paveikslėlį – jame pavaizduotos net 128 paprikos. Visgi, jose slypi apgaulė. Ar pavyks vos per 5 sekundes suprasti, kas yra ne taip?
Optinės apgaulės neretai tampa tikru iššūkiu, tad pasukti galvą tenka net ir kelias minutes.
Šiame paveikslėlyje pavaizduotos net 8 eilutės, kuriose viena po kitos išrikiuotos paprikos. Tačiau viena jų yra šiek tiek kitokia nei visos.
Paprikų deficitas parduotuvėse: vienur nėra, o kiti plėšia kosmines kainas
Kauniečiui pro akis nepraslydo kosminiai kainų skirtumai už raudonąsias paprikas parduotuvėse. Kaip skelbia naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“, skaitytojai skundžiasi, kad vienose parduotuvėse šių produktų nepavyksta rasti dėl galimų tiekimo sutrikimų, o kitose parduotuvėse paprikos kainuoja neįtikėtinai didelius pinigus.
Receptas. Rytietiškos baklažanų, avinžirnių ir alyvuogių salotos
INGREDIENTAI: 100 gramų alyvuogių 1 vienetas baklažanų 1 česnakų (padažui) 1 vienetas paprikų 1 vienetas pomidorų pastos 1 stiklinė žirnių (Avinžirniai) šiek tiek alyvuogių aliejaus (padažui) šiek tiek acto (balzaminis, padažui) šiek tiek sojos padažo (padažui) šiek tiek čili pipirų (padažui) šiek tiek žalumynų (padažui) PARUOŠIMO BŪDAS: Baklažaną supjaustome maždaug 1 cm griežinėliais, pabarstom druska, paliekam 10-15 min.
Receptas. Vištienos sparnelių "Tulpės" su medaus marinatu
INGREDIENTAI: šiek tiek imbierų (maltas) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3 valgomieji šaukštai medaus šiek tiek paprikų (malta) 500 gramų vištienos blauzdelių šiek tiek sojos padažo šiek tiek ciberžolės PARUOŠIMO BŪDAS: Visus prieskonius, sojos padažą ir medų sumaišome ir supilam ant vištienos. Paliekam šaldytuve apie 30-40 min., kad įsigertų marinatas. Tada vištieną sudedam į kepimo indą ir supilam marinatą, kad neiškeptų per sausa.
Receptas. Kalėdinės užkandėlės
INGREDIENTAI: 1 sauja alyvuogių (juodosios, perpjautos per pusę) 1/4 stiklinės alyvuogių (juodosios, smulkintos) 1/4 stiklinės bazilikų (smulkintas) 0.5 stiklinės paprikų (raudonoji, skrudinta ir susmulkinta) šiek tiek majonezo 1/4 stiklinės parmezano sūrio (trintas) šiek tiek druskos 4 vienetai tortilijos 400 gramų varškės sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Viename dubenyje sumaišiau tarkuotą varškės sūrį, smulkintą papriką, alyvuoges, baziliką, parmezano ...
Receptas. Lęšių troškinys
INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių 5 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 200 gramų lešių 1 vienetas morkų 1 vienetas paprikų 1 arbatinis šaukštelis paprikų (milteliai) 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos) 3 vienetai svogūnų 250 gramų jaučio kumpio 200 gramų dešros (kiaulienos, šalto rūkymo) 300 gramų kiaulės šoninės šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 0.5 stiklinės sultinio (jautienos) 1 litras ...
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Skrudintos daržovės pitoje su mocarela sūriu
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas paprikų (geltonoji) 1 vienetas svogūnų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 0.5 stiklinės pievagrybių 1 vienetas cukinijos 3/4 stiklinės mocarelos sūrio (smulkintas) 2 valgomieji šaukštai padažo (salotoms) PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai dar reikės 2 pitų. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
Receptas. Fitneso salotos
INGREDIENTAI: 5 vienetai salotų (lapai) 200 gramų vyšninių pomidorų šiek tiek paprikų (geltona) 0.5 vieneto svogūnų (raudoni) 200 gramų krevečių be kevalo (virtos) 2 valgomieji šaukštai citrinų (sultys) 2 vienetai aliejaus (alyvuogių) šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirti krevetes, papriką ir svogūną supjaustyti juostelėmis, pomidoriukus perpjauti pusiau.
Receptas. Omletas su bulvėmis
INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių 1 vienetas pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 2 vienetai bulvių 1 vienetas paprikų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nuskusti. Švariai nuplauti ir labai plonai supjaustyti. Svogūną ir paprikas susmulkinti kubeliais.
Receptas. Faršu įdaryta cukinija
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek čiobrelių (džiovinti) šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai paprikų 2 vienetai pomidorų pastos (nebūtina) 200 gramų pievagrybių 150 gramų pieno (pabarstymui) šiek tiek druskos 6 vienetai cukinijos 500 gramų mesos (faršas) PARUOŠIMO BŪDAS: Cukinijas nuplauti, perpjauti pusiau, išskobti, pabarstyti druska ir, sudėjus į kepimo skardą (išklota kepimo popieriumi), padėti į šoną.
Receptas. Graikiškos salotos
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 arbatiniai šaukšteliai kmynų 1 vienetas paprikų 3 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kiaušinių 2 valgomieji šaukštai acto 200 gramų pieno šiek tiek druskos 5 valgomieji šaukštai aliejaus 0.5 vieneto aguročių PARUOŠIMO BŪDAS: Sūrį supjaustyti kubeliais, apvolioti miltuose ir suplakti su kiaušiniu bei kmynais. Viską pakepinkite keptuvėje ir leiskite atvėsti.
Receptas. Vyšniniai pomidoriukai grilyje
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas aliejaus (kokosų) 2/5 arbatinio šaukštelio čili pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis paprikų (milteliai) 1 žiupsnelis druskos 15 vienetų pomidorų pastos (vyšniniai) Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Pomidoriukus apšlakstyti kokosų aliejumi, apibarstyti druska ir prieskoniais, suverti ant iešmelių ir kepti 4 - 5 min., pavartant.
Receptas. Brokolių salotos su kumpiu
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1/3 stiklinės kukurūzų (konservuoti) 1 vienetas paprikų (raudona) 1/3 stiklinės pupelių (raudonos, virtos) 4 valgomieji šaukštai majonezo 4 valgomieji šaukštai jogurto (natūralus) šiek tiek druskos 500 gramų brokolių 200 gramų sūris (mėlynasis) 10 gramų kumpio (kiaulienos, karšto rūkymo) šiek tiek raudonėlių Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Sotusis guliašas
INGREDIENTAI: 500 gramų mesos (malta (kiauliena - jautiena)) 500 gramų bulvių 3 vienetai paprikų (raudona) 3 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas porų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Maltą mėsą pagardinti druska, pipirais. Iš faršo suformuoti nedidelius rutuliukus. Visas daržovės supjaustyti kubeliais. Į karščiui atsparią keptuvę įpilti aliejaus ir apkepinti faršo kamuoliukus.
Receptas. Švežių kopūstų salotos
INGREDIENTAI: 0.5 galvos kopūstų 1 skardinė kukurūzų (konservuoti) šiek tiek svogūnų laiškų 2 vienetai paprikų šiek tiek aliejaus šiek tiek citrinų (sultys) šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstą, papriką supjaustyti. Į dubenį sudėti kopūstą, papriką, kukurūzus, supjaustytus svogūnų laiškus. Išspausti šiek tiek citrinos sulčių, pagardinti druska, aliejumi.
Receptas. Gurmaniškas guliašas „San Tropez“
INGREDIENTAI: 6 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas paprikų (raudona) 1 vienetas vištos filė šiek tiek alyvuogių aliejaus 250 gramų pomidorų padažo šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių („IKI Gurmanų“) 50 gramų padažo (bazilikų) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome mažais gabaliukais vištienos filė ir sumaišome su pomidorų padažu, druska, pipirais, bazilikų padažu, smulkiai supjaustyta raudonąja paprika, susmulkintu česnaku ir prieskoni...
Receptas. Jautienos "Fajitas"
INGREDIENTAI: 2 kilogramai jautienos 3 vienetai svogūnų (raudoni) 3 vienetai paprikų (raudonos) 3 vienetai paprikų (geltomos) 3 vienetai paprikų (žalios) 4 skiltelės česnakų 2 vienetai citrinų (šviežiai spaustos sultys) 100 gramų alyvuogių aliejaus 3 gramai pipirai (juodieji) 5 gramai pipirai (chipotle) 16 vienetų tortilijos (miltinės (15 cm skersmens)) 500 gramų grietinės 100 gramų gražgarsčių 100 gramų špinatų (lapai) 100...
Receptas. Gardusis tortilijų apkepas
Lengvai paruošiamas ir itin gardus patiekalas, norintiems kažko naujo ir paprasto pietų stalui.
INGREDIENTAI: 8 vienetai tortilijos 500 gramų kiaulės faršo 200 gramų fermentinio sūrio 1 vienetas svogūnų 1 vienetas paprikų 1 vienetas pomidorų pastos 4 valgomieji šaukštai pieno 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 2 valgomieji šaukštai grietinės 3 skiltelės česnakų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai šiek tiek česnakinio pa...
Receptas. Avinžirnių kremas su krevetėmis
INGREDIENTAI: 1 pakelis krevečių (tigrinės, karališkos) 1 skardinė avinžirniai (konservuoti) 1 vienetas citrinų 2 skiltelės česnakų 1 vienetas paprikų (žalia) 1 vienetas paprikų (raudona) šiek tiek pipirai šiek tiek krapų šiek tiek alyvuogių aliejaus 4 valgomieji šaukštai padažo ( Tahini (skrudintų sezamų pastos)) Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Pyragėliai su paprikomis ir juoduoju kumpiu
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas paprikų (raudona) 1 vienetas kiaušinių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 60 gramų pieno šiek tiek druskos šiek tiek raudonėlių 300 gramų kumpio (juodasis Biovela) 400 gramų sluoksniuotos tešlos (bemielė) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Papriką iškepti orkaitėje, nulupti odelę, išimti vaiskotį ir sėklidžius, supjaustyti kubeliais.
Receptas. Omletas su daržovėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 0.5 vieneto paprikų (geltona) 0.5 vieneto paprikų (raudona) 0.5 vieneto pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų (maži) 3 vienetai kiaušinių 200 mililitrų pieno šiek tiek druskos 30 gramų brokolių šiek tiek petražolių šiek tiek krapų Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Paprikas supjaustome išilgai. Keptuvėje įkaitinti saulėgrąžų aliejų ir apkepti smulkiai supjaustytus svogūnus.
Receptas. Makaronų mišrainė
INGREDIENTAI: 300 gramų makaronų 200 gramų sparaginių pupelių (arba jauna cukinija (virta arba kepta)) 200 gramų paprikų (geltona ir raudona) 3 vienetai pomidorų pastos 5 valgomieji šaukštai konservuotų žirnelių šiek tiek druskos šiek tiek majonezo Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Receptas. Skaniausias batonas su virta daktariška dešra
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis krienų 2 vienetai paprikų 2 vienetai pomidorų pastos 1 valgomasis šaukštas garstyčių 3 vienetai kiaušinių (virti) 1 vienetas batono 100 gramų dešros (Biovela) 100 gramų sūris 250 gramų sviesto 100 gramų kumpio (rūkytas) Paruošimo laikas: Apie 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Nupjaukite abu batono galius ir išskaptuokite minkštimą. Susmulkinkite kiaušinius, pomidorus, dešrą, kumpį, sūrį, papriką.
Receptas. "Kiaušinienė" pietums
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai (juodi) 200 gramų paprikų (žalios) 3 vienetai dešrelių (rūkytos) 100 gramų kumpio (vytintas) 3 vienetai kiaušinių 1 valgomasis šaukštas aliejaus Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Nuskutame bulves, supjaustome ir apkepiname įkaitusiame aliejuje. Po 7 min. dedame pоaustytas paprikas, rūkytas dešreles, vytintą kumpį.
Receptas. Salotos su tunu
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 1 vienetas paprikų 1 vienetas svogūnų 200 gramų tunų (konservuotas) šiek tiek druskos 1 vienetas kininių kopūstų PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną supjaustyti smulkiai. Tuną sumaišyti su svogūnais. Kininį kopūstą susmulkinti. Agurką perpjauti išilgai, po to kiekvieną dalį perpjauti per pusę ir supjaustyti skiltelėmis. Visus ingredientus sumaišyti ir užpilti grietine, majonezu arba aliejumi. Jei reikia pasūdyti.
Receptas. Tuno salotos su kiaušiniais bei kukurūzais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas kukurūzų (konservuoti, skardinė) šiek tiek paprikų (raudonoji, smulkinta (papuošimui)) šiek tiek petražolių (smulkintos) 1 vienetas porų 1 vienetas svogūnų 3 vienetai kiaušinių (kietai virti) 1 vienetas tunų (konservuotas savo sultyse, skardinė) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek majonezo šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną susmulkinti, pabarstyti prieskon...
Receptas. Lašišos kepsnys su troškintomis daržovėmis
INGREDIENTAI: 400 gramų lašišų (file) šiek tiek prieskonių (žuviai) šiek tiek aliejaus šiek tiek porų šiek tiek cukinijos šiek tiek paprikų šiek tiek morkų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Lašišos filė barstyti žuvies prieskoniais ir palikti keletui valandų.
Receptas. Kalakutienos suktinukas su paprika
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų šiek tiek margarino 1/3 arbatinio šaukštelio muskato 1 vienetas paprikų (geltona) 2 vienetai paprikų (žalia) 800 gramų kalakutienos (filė) 300 gramų kiaulės šoninės (rūkyta) šiek tiek druskos šiek tiek raudonųjų pipirų (malti) 200 gramų sūris (lydytas) PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kalakutieną padalinti į 4 gabalus, padaužyti, pasūdyti, apiberti muskatu.
Receptas. Tėčio fantazija
INGREDIENTAI: 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek paprikų 1 skardinė pupelių (konservuotos) 1 kilogramas kiaulės nugarinės šiek tiek druskos 1 skardinė pomidorų pastos (konservuoti savo sultyse su porais) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustyti kubeliais. Papriką nuplauti, išskobti sėklas, supjaustyti kubeliais. Česnakus nulupti ir smulkiai supjaustyti.
Receptas. Kopūstų salotos žiemai
INGREDIENTAI: šiek tiek kmynų 4 kilogramai kopūstų 1 kilogramas morkų 4 vienetai paprikų (raudonoji saldžioji) 4 vienetai svogūnų šiek tiek acto 1 kilogramas raugintų agurkų šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome kopūstus, paprikas, morkas. Užpilame vandeniu, kad apsemtų daržoves. Verdame 10 min. Agurkus supjaustome griežinėliais, svogūnus pusžiedžiais. Viską sudedame prie kitų daržovių, druską, kmynus ir actą dedame pagal skonį.
Receptas. Grybų sriuba su kalakutiena
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis česnakų (trintas) 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių (malti) 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis muskato 1 arbatinis šaukštelis paprikų (malta) 1 vienetas svogūnų 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 200 mililitrų pieno 500 gramų pievagrybių 600 mililitrų vandens 3 valgomieji šaukštai grietinėlės (riebi) 100 gramų kiaulės šoninės (rūkyta) šiek tiek druskos 200 ...
Receptas. Paukštienos plovas
INGREDIENTAI: 3 česnakų 1/3 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių (malti) šiek tiek juodųjų pipirų 200 gramų paprikų (geltonoji) 200 gramų paprikų (raudonoji) 150 gramų ryžių 1 vienetas svogūnų 450 gramų antienos (krūtinėlė) šiek tiek druskos 2 stiklinės sultinio 4 valgomieji šaukštai razinų 0.5 arbatinio šaukštelio ciberžolės PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustome 2 cm dydžio kubeliais, smulkiai supjaustome svogūną.
Receptas. Paprastas rudens guliašas
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulienos 1 vienetas paprikų (raudona) 1 vienetas paprikų (geltona) 200 gramų grybų (miško) 1 valgomasis šaukštas miltai 2 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek vandens šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustyti kubeliais. Papriką irgi supjaustyti kubeliais. Grybus supjaustyti stambiai. Kiaulieną apkepti aliejuje apie 15 minučių.
Receptas. Pomidorų sriuba su ryžiais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek paprikų (aitrioji) šiek tiek petražolių 6 vienetai pomidorų pastos 150 gramų ryžių 250 gramų kiaulės faršo 0.5 stiklinės pomidorų sulčių šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje, perliejame šaltu vandeniu ir nukošiame. Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nulupame odeles ir susmulkiname minkštimą.
Receptas. Spalvotasis troškinys
INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų 2 vienetai paprikų (didelės) šiek tiek pomidorų pastos (konservuoti) 4 svogūnų (dideli) 400 gramų kiaulienos šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa supjaustoma mažais gabaliukais ir sudedama į keptuvę apkepint. Tuo metu supjaustome papriką ir svogūną taip pat gabaliukais. Sudedame į keptuvę ir pakepiname kartu su mėsyte.
Receptas. Sveikos tuno salotos
INGREDIENTAI: 1 skardinė tunų (konservuotas) 200 gramų salotų (lapai) 1 vienetas svogūnų (mėlynieji) 1 vienetas paprikų (žalia) 3 vienetai pomidorų pastos 50 gramų kukurūzų (konservuoti) 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Salotų lapus suplėšome iki tinkamo dydžio salotoms, į jas dedame pjaustytą svogūną, papriką, pomidorus.
Receptas. Vieno kąsnio vėrinukai
INGREDIENTAI: 100 gramų alyvuogių (be kauliukų) 1 vienetas paprikų 50 gramų feta sūrio 50 gramų pelėsinio sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Turėjau 0,5 raudonos ir 0,5 geltonos paprikos. Paprikas supjaustome kvadratėliais. Susmulkiname kubeliais sūrius. Ant paprikos gabaliukų dedame sūrį ir alyvuoges. Perveriame mediniu pagaliuku.
Receptas. Dovilės vištiena su ryžiais
INGREDIENTAI: 100 gramų ananasų (konservuoti) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 60 gramų kukurūzų (konservuoti) 1 vienetas paprikų 1 kilogramas ryžių 600 gramų vištos filė 250 gramų pomidorų padažo šiek tiek aliejaus šiek tiek prieskonių (įvairūs) PARUOŠIMO BŪDAS: Išverdame ryžius. Vištienos filė supjaustome grežinėliais, sumaišome su prieskoniais bei pipirais ir pakepiname keptuvėje su aliejumi.
Receptas. Kiaušinienė
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas paprikų (raudona/geltona) 3 vienetai kiaušinių šiek tiek druskos šiek tiek krapų šiek tiek čiobrelių šiek tiek žolelių ir česnakų mišinio Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išplauname pasirinktos spalvos papriką, atpjauname piršto storumo griežinėlius, išvalome nuo sėklų. Dedame paprikos griežinėlius į įkaitintą keptuvę, kuri ištepta alyvuogių aliejumi.
Receptas. Kepsniai orkaitėje
INGREDIENTAI: 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas paprikų (raudonoji) 1 vienetas paprikų (žalioji) 1 vienetas svogūnų 700 gramų kiaulienos 2 vienetai kiaušinių 350 mililitrų majonezo šiek tiek sūris (tarkuotas) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (Vegeta) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Aštrios auksinės bulvytės
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 2 česnakų 1 arbatinis šaukštelis paprikų (ugninė) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 0.5 arbatinio šaukštelio žolelių ir česnakų mišinio 1 arbatinis šaukštelis maltos saldžiosios paprikos Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves perpjauti per puse ir supjaustyti skiltelėmis. Užvirti puodą vandens ir apvirti jame bulvių skilteles apie 8 minutes, kad tik pradėtų minkštėti, bet nesuirtų.
Receptas. Omletas su mėsa ir pomidorais
INGREDIENTAI: šiek tiek paprikų (malta) 4 vienetai pomidorų pastos 150 gramų svogūnų 4 vienetai kiaušinių 1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų 200 mililitrų pieno 200 gramų dešros (vytinta Biovela) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkiname kubeliais svogūną, pomidorus ir dešrą. Įkaitiname keptuvėje kelis šlakelius aliejaus ir pakepiname svogūnus, kol gražiai pagels. Po to sudedame dešrą ir kepiname dar kelias minutes.
Receptas. Suktinukai
INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaušinių šiek tiek džiūvesėlių 30 gramų sūris (fermentinis) šiek tiek aliejaus šiek tiek druskos 4 vienetai jūros lydekų (filė, gabalai) 4 vienetai krabų lazdelių 1 vienetas paprikų (raudona, ankštis) Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Filė perpjaukite skersai per pusę. Trupučiuką pasūdome.
Receptas. Bulvių pica
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 1 vienetas paprikų šiek tiek svogūnų (laiškai) 2 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 200 gramų dešros 200 gramų sūris 2 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek prieskonių (vegeta) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves smulkiai sutarkuoti, įberti "Vegetos" ir supilti į formą. Kiaušinius išplakti su grietine bei miltais ir supilti ant bulvių.
Receptas. Spalvota žuvies užkepėlė
INGREDIENTAI: 4 vienetai menkių ( filė) 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai 1 vienetas paprikų (geltona) 16 vienetų pomidorų pastos (maži) 4 vienetai česnakų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Menkės filė druskiname, pabarstome pipirais, pjaustyta juostelėmis paprika. Šalia dedame česnako galvą ir pomidoriukus. Kepame folijoje orkaitėje 20 min.
Receptas. Kepti pievagrybiai su paprika
INGREDIENTAI: 2 vienetai česnakų (skiltelės) šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas paprikų 1 vienetas svogūnų šiek tiek sojos padažo (grybų skonio) 500 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 50 gramų sviesto 4 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek vorčesterio padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Svieste pakepinti smulkiną svogūną bei česnako skilteles. Pievagrybius bei papriką gerai nuplauti ir susmulkinti papriką kiek smulkiau nei grybus.