Pabarstukai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Pabarstukai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Pabarstukai“.
Receptas. Ledinukai "Cace popsai"
INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių 200 gramų cukraus 200 gramų grietinės 150 gramų margarino 400 miltai 1 kepimo miltelių 200 šokoladas šiek tiek pabarstukų (įvairūs) Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išplakti su cukrumo ir vanile,supilti ištirpintą ir atvėsintą margariną,grietinę ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti, išsijoti miltus ir dar sykį gerai išmaišyti.
Receptas. Anyžinės „Garbanos“
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis anyžių (smulkintas) 125 gramai cukraus 3 vienetai kiaušinių 350 gramų kvietinių miltų 125 gramai sviesto šiek tiek pabarstukų PARUOŠIMO BŪDAS: Iš visų nurodytų ingredientų, išskyrus pabarstukus ir 1 kiaušinį, suminkyti tešlą. Suminkytą tešlą iškočioti ir supjaustyti apie 15 cm ilgio juostelėmis. Juosteles apvynioti ant aliejumi pateptų apvalių vamzdelių, aptepti plaktu kiaušiniu ir apibarstyti pabarstukais.
Receptas. Paukščiukai lizde
INGREDIENTAI: 210 gramų miltai 150 gramų cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 1 žiupsnelis druskos 300 gramų moliūgų ((piurė)) 2 vienetai kiaušinių (dideli) 145 gramai saulėgrąžų aliejaus 125 gramai jogurto (Liesas natūralus ) 36 vienetai saldainių (dražė, stambesni) šiek tiek pabarstukų (širdelįės formos) šiek tiek pabarstukų (arba aguonos) 150 gramų kokosų drožlių 1.5 valgomojo šaukšto citrinų sultys 100 gramų cu...
Receptas. Keksas širdutė
Nuostabus keksas, keptas su meile. Labai skanus su arbata.
INGREDIENTAI: 400 gramų miltai 3 vienetai kiaušinių 120 gramų cukraus 1 stiklinė uogienės 0.5 stiklinės aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių Papuošimui: 1 pakelis pabarstukų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išplakame su cukrumi ir aliejumi. Pilame norimą uogienę. Į mišinį sijojame miltus ir kepimo miltelius.
Receptas. Kalėdiniai meduoliai
INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus pudros (glajui) 150 gramų cukraus 100 gramų margarino (tirpintas) 100 gramų medaus 2 valgomieji šaukštai kiaušinių 450 gramų kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos (arba kepimo milteliai) šiek tiek prieskonių (meduoliams) 0.5 vieneto citrinos žievelės šiek tiek pabarstukų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Receptas. Velykiniai sausainiai
INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 200 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis cinamono 0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių 1 vienetas kiaušinių 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų 1 valgomasis šaukštas grietinės 200 gramų cukraus 500 gramų kvietinių miltų šiek tiek citrinų sultys šiek tiek cukraus pudros šiek tiek pabarstukų Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Širdelės su kondensuotu pienu ir šokoladu
INGREDIENTAI: 120 gramų cukraus 500 gramų kvietinių miltų 200 gramų pieniško šokolado 50 mililitrų aliejaus 250 gramų sviesto 250 mililitrų kondensuoto pieno 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus 50 gramų baltojo šokolado 1 sauja pabarstukų (spalvoti) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Kiaušinukai ant pagaliukų
INGREDIENTAI: 400 gramų sausainių (trupinti) 180 gramų sviesto 1 skardinė kondensuoto pieno 4 valgomieji šaukštai kakavos 1 saujelė migdolų šiek tiek pabarstukų (įvairūs) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą ištrinti, sumaišyti su kondensuotu pienu, kakava, sausainių trupiniais (sausainius sumalti mėsmale) ir viską gerai išmaišius, bent pusvalandį palaikyti šaldytuve, kad tešla šiek tiek sustingtų.
Receptas. Keksiukai su pabarstukais
INGREDIENTAI: 1 stiklinė miltai 3 vienetai kiaušinių 130 gramų sviesto 0.5 stiklinės cukraus 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Papuošimui: 50 gramų pabarstukų Glajui: 2 arbatiniai šaukšteliai citrinų sultys 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus pudros Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išsukame su cukrumi, miltais (sumaišytais su kepimo milteliais) ir ištirpintu sviestu. Gerai išplakame.
Receptas. Eglutė kvepianti imbierais
INGREDIENTAI: 1.5 arbatinio šaukštelio cinamono 150 gramų cukraus pudros (glaistui) 140 gramų cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių (malti) 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų 120 gramų margarino 130 gramų medaus 0.5 arbatinio šaukštelio muskato 1 vienetas kiaušinių (baltymas, glaistui) 360 gramų kvietinių miltų 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių šiek tiek pabarstukų (glaistui) PARUOŠIMO BŪDAS: Ištirpinti margariną, supi...
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Tortas "TINGINYS"
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės cukraus 200 gramų juodojo šokolado 295 gramai sviesto (82 proc. riebumo) 500 gramų grietinės 600 gramų krekerių šiek tiek pabarstukų (papuošimui) PARUOŠIMO BŪDAS: Virš ugnies ištirpiname sviestą, cukrų ir 100 g šokolado. Supilame grietinę ir dar truputį pakaitiname (virti nereikia). Sudedame krekerius į indą, užpilame gauta mase ir gerai išmaišome.Dedame į formą ir į šaldytuvą.
Receptas. Keksiukai su šokolado gabaliukais
INGREDIENTAI: 4 valgomieji šaukštai cukraus 3 vienetai kiaušinių 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 0.5 arbatinio šaukštelio sodos (gesinta) 100 gramų juodojo šokolado 200 gramų sviesto 1 sauja razinų šiek tiek pabarstukų (šokoladiniai) PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestas išsukamas su cukrumi iki purios masės. Įmušami kiaušiniai ir viskas išmaišoma. Sudedamos razinos, šokolado gabaliukai ir viskas vėl gerai išmaišoma.
Receptas. Tortas - margutis
INGREDIENTAI: Tešlai: 300 gramų miltai 1.5 stiklinės cukraus 2 vienetai kiaušinių 1 ir 2/5 stiklinės vandens (verdantis) 1 arbatinis šaukštelis sodos 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 60 gramų kakavos 100 gramų sviesto Kremui: 250 gramų grietinės 1 pakelis grietinėlės standiklis 3 valgomieji šaukštai cukraus Pertepimui: 5 valgomieji šaukštai vyšnių uogienės Papuošimui: 1 žiupsnelis pabarstukų Paruošimo laika...
Receptas. Braziliškas desertas: brigadeiro rutuliukai su morkų pyrago įdaru
INGREDIENTAI: 398 gramai kondensuoto pieno 220 mililitrų aliejaus 220 gramų cukraus 4 vienetai morkų 3 vienetai kiaušinių 150 gramų miltai 1 pakelis pabarstukų 4 valgomieji šaukštai kakavos 1 valgomasis šaukštas sviesto 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 3 lašai vanilės Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 9 PARUOŠIMO BŪDAS: Morkų pyragas: sutarkuotas morkas, aliejų ir kiaušinius sutrinkite iki vientisos masės.
Receptas. Varškės pyragas su slyvomis
Labai lengvai ir greitai pagaminamas pyragas. Kvapnus ir be galo skanus.
INGREDIENTAI: Tešlai: 250 gramų kvietinių miltų 200 gramų sviesto 0.5 stiklinės cukraus 1 vienetas kiaušinių 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių Įdarui: 1 kilogramas slyvų 400 gramų varškės 1 stiklinė kondensuoto pieno 2 vienetai kiaušinių 1 vienetas citrinų (be kauliukų) 1 žiupsnelis pabarstukų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Receptas. "Chai Latė" panakota
Panna Cotta - klasikinis itališkas saldaus grietinėlės kremo desertas. Šį desertą labai lengva pagaminti iš anksto ir jis gali ramiai laukti šaldytuve savo valandos. Jei nesinori naudoti cukraus, galima jo visai nedėti, o grietinėlę galima pakeisti riešutų pienu. O šį kartą - kalėdinio skonio panakota, kurioje dominuoja kardamonas (tradicinis Kalėdų prieskonis), spanguolės ir arbata. Tobulas derinys Kalėdų vaišių stalui, kai deserto reikia greitai, o nesinori ilgai stovėti prie puodų.
Receptas. Keksas su amareto likeriu
INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus 15 gramų kakavos (milteliai) 5 arbatiniai šaukšteliai kavos (tirpi) 2 vienetai kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų 60 mililitrų pieno 150 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek pabarstukų 1 valgomasis šaukštas amareto PARUOŠIMO BŪDAS: Minkštą sviestą išsukau su cukrumi iki purio masės. Į sviesto ir cukraus masę įmušiau kiaušinius ir išmaišiau.
Receptas. Cake pops‘ai
INGREDIENTAI: 300 gramų šokoladinio biskvito 2 valgomieji šaukštai šokoladinio kremo 250 gramų šokoladas 1 žiupsnelis pabarstukų 12 vienetų iešmeliai Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Sutrupinti šokoladinį pyragą. Įpilti šokoladinio sviesto kremo ir išmaišyti (kad nebūtų per daug). Formuoti tešlą į 12 kamuoliukų ir padėti ant lentos, išklotos kepimo popieriumi. Palaikyti apie valandą šaltai, kad sutvirtėtų.
Receptas. Riešutinė boba
INGREDIENTAI: 50 gramų abrikosų (džiovinti) 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 125 gramai cukraus 50 gramų datulių (be kauliukų džiovintos) 2 valgomieji šaukštai krakmolo 2 vienetai kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų 1 valgomasis šaukštas pieno 150 gramų juodojo šokolado šiek tiek druskos 125 gramai sviesto 5 valgomieji šaukštai riešutų (kapoti) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus ...
Receptas. Kalėdiniai meduoliai
INGREDIENTAI: 200 gramų cukraus pudros (+ 5 a. š.) 200 gramų medaus 2 vienetai kiaušinių (+ 1 baltymas) 500 gramų kvietinių miltų 0.5 arbatinio šaukštelio sodos 100 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, anyžius, muškato riešutas) šiek tiek pabarstukų PARUOŠIMO BŪDAS: Medų, cukraus pudrą ir sviestą pašildyti kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo.
Receptas. Šventinis tinginys
INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai kakavos 3 vienetai sausainių (pakuotė) 250 gramų sviesto šiek tiek kokosų (drožlės, papuošimui) 1 sauja riešutų (arba džiovinti vaisiai) šiek tiek riešutų (papuošimui) 400 gramų kondensuoto pieno šiek tiek baltojo šokolado (papuošimui) šiek tiek pabarstukų (papuošimui) PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius sulaužom gabaliukais.
Receptas. Velykų "Boba"
INGREDIENTAI: 6 vienetai kiaušinių 1 stiklinė cukraus 200 gramų sviesto 400 gramų miltai 1 vienetas citrinos žievelės 1 sauja džiovintų vaisių 50 gramų pieniško šokolado 1 žiupsnelis pabarstukų 1 sauja džiūvesėlių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniais iki baltos masės.
Receptas. Minkšti meduoliukai
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 200 gramų cukraus (rudasis) 0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų 100 gramų margarino 200 gramų medaus 0.5 arbatinio šaukštelio muskato 2 vienetai kiaušinių 500 gramų kvietinių miltų 100 gramų juodojo šokolado 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek pabarstukų PARUOŠIMO BŪDAS: Medų, cukrų ir margariną kaitinti puode ant lėtos ugnies, kol masė ...
Receptas. Žaismingi seniai besmegeniai
INGREDIENTAI: 100 gramų guminukų šiek tiek pabarstukų 10 vienetų zefyrų (pailgi) PARUOŠIMO BŪDAS: Ant iešmelio verti vieną pailgą zefyrą ir dar vieną, perpjautą pusiau. Tada užmauti po guminuką ir papuošti pabarstukais.
Receptas. Glazūruoti sausainiukai
INGREDIENTAI: 1/4 arbatinio šaukštelio citrinų (ekstraktas) 3 stiklinės cukraus pudros 0.5 stiklinės margarino 3 arbatiniai šaukšteliai vanilės 3 vienetai kiaušinių 2.5 stiklinės kvietinių miltų 1/4 stiklinės pieno 1 ir 1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių šiek tiek pabarstukų PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros ir išklokite kepimo popieriumi dvi kepimo skardas.
Receptas. Pyragas su baltuoju šokoladu
INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio vanilės 2 vienetai kiaušinių 170 gramų kvietinių miltų 150 gramų anakardžio riešutų šiek tiek druskos 120 gramų sviesto 150 gramų baltojo šokolado šiek tiek baltojo šokolado (glajui) šiek tiek pabarstukų (papuošimui) PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą kartu su gabaliukais sulaužytu šokoladu sudėti į dubenį, jį uždėti ant puodo su verdančiu vandeniu ir tokioje vonelėje ištirpinti, išmaišyti iki ...
Receptas. Šokoladiniai triufeliai sveikuoliams
Labai puiki alternatyva smaližiams, mėgstantiems šokoladą, kurie nori išbanyti naujų receptų, ar be sąžinės graužaties mėgautis šokoladiniu skanėstu, nes sudėtyje yra riešutų, datulių.
INGREDIENTAI: 300 gramų datulių 1 sauja riešutų 30 gramų kakavos 1 žiupsnelis druskos Papuošimui: šiek tiek pabarstukų (ar kokoso drožlės) Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Receptas. Šventinis morkų pyragas
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek cukraus pudros (citrininis cukraus glajui) 360 gramų cukraus 300 gramų morkų (stambiai tarkuotos) 4 vienetai kiaušinių 280 gramų kvietinių miltų 150 gramų sviesto 1 sauja razinų 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 4 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus šiek tiek pabarstukų (citrininis cukraus glajui) šiek tiek amareto PARUOŠIMO BŪDAS: Razinas apšlakstyti amaretu ir palikti, kad į...
Receptas. Monikos apelsininiai keksiukai
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 100 gramų cukraus pudros 100 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių 300 gramų kvietinių miltų 1 valgomasis šaukštas apelsinų sulčių 100 gramų sviesto 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus šiek tiek pabarstukų PARUOŠIMO BŪDAS: Ištirpinkite sviestą.
Receptas. Drėgnas šokoladinis pyragas su karamele ir šokolado pabarstukais
FANTASTIKA – tai idealus žodis apibūdinantis šį pyragą. Fantastiškai skanus, minkštas, laaabai šokoladinis ir karamelinis pyragas, kurio, užtikrinu, dar nebūsite niekur ragavę. Šis šokoladinis pyragas patiks tikrai ne tiems, kas laikosi dietų, bet tiems, kas mėgsta pasakiškus kepinius ir nesigaili nė vieno kąsnelio.
Receptas. Sausainiukai su svarainių pasta
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės cukraus 165 gramai svarainių (pasta) 1/4 stiklinės vandens šiek tiek aliejaus 250 gramų sluoksniuotos tešlos šiek tiek pabarstukų PARUOŠIMO BŪDAS: Kaip gaminti svarainių pastą rasite mano recepte „Manchego sūrio ir svarainių pastos užkandis“. Tešla plonai iškočiojama ir supjaustoma maždaug 10 cm skersmens kvadratais.
Receptas. Šokoladas su zefyrais
INGREDIENTAI: 2 stiklinės cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilės 1 stiklinė grietinėlės 360 gramų juodojo šokolado 1 arbatinis šaukštelis druskos 6 valgomieji šaukštai sviesto šiek tiek pabarstukų 3.5 stiklinės zefyrų PARUOŠIMO BŪDAS: Sudėti į puodą cukrų, druską, sviestą, grietinėlę ir zefyrus. Virti apie 5 min. virš vidutinės ugnies, kol zefyrai ir sviestas pradeda tirpti. Kai zefyrai ištirpsta, pavirti mišinį dar apie 5 min.