obuoliai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „obuoliai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „obuoliai“.
Labai paprasti ir burnoje tirpstantys obuolių pyragėliai: patiks visiems
Vėsias rudens dienas praleisti šiltoje virtuvėje yra ne tik smagu – iš to gimsta ir patys skaniausi desertai. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė pasidalino itin gardžiu pyragėlių su obuoliais receptu. Šis desertas puikiai tiks ne tik kavos pertraukėlei dienos metu – juos patogu neštis į darbą ar svečius.
Skubiai įspėja dėl 1 populiaraus gėrimo: gali pakenkti sveikatai
Atvėsus orams, obuolių sidro actas tampa vis populiaresnis pasirinkimas. Šis gėrimas, praskiedus su vandeniu, dažnai vartojamas šiltas, pasižymi maloniu skoniu ir šildo tamsiais rudens vakarais. Tačiau Ilinojaus valstijos (JAV) Ogle apygardos sveikatos departamentas neseniai išplatino įspėjimą dėl sveikatai pavojingo nepasterizuoto obuolių sidro acto vartojimo.
Šis obuolių pyrago receptas plinta masiškai: neišbandyti būtų nuodėmė
Ruduo – metas, kai gamta mums dovanoja pačias gardžiausias gėrybes. Miško pakraščiuose bręsta riešutai, tarp samanų slepiasi grybai, o darže puikuojasi moliūgai. Kiekvienas derliaus vaisius turi savo vietą ant rudens stalo, bet iš visų šių gėrybių neabejotinai karaliauja obuoliai. Tai vaisius, simbolizuojantis rudens gausą.
Maisto tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė iš šio vaisiaus siūlo išsikepti gardžią obuolių galetę, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
Obuolius namuose išlaikykite iki pavasario: štai, ką reikia daryti
Vieni sodininkai atsargas žiemai jau susikrovė į sandėlius, rūsius, kiti tam dar tik ruošiasi. Tačiau sveikus obuolius išlaikyti iki pavasario pavyksta toli gražu ne visiems. Viską lemia ne tik laikymo sąlygos, bet ir tai, kokius obuolius sudėsite žiemojimui.
Išlaikyti obuolius per žiemą nėra taip paprasta, kaip daugeliui gali pasirodyti. Tam reikia ne tik pasirūpinti tinkamomis laikymo sąlygomis, bet ir teisingai nuskinti obuolius.
Bulves ir obuolius ragina laikyti šalia: rezultatas nustebins
Dažnai netinkamai laikomos bulvės sudygsta arba pradeda pūti. Kad taip neatsitiktų, patyrę daržovių augintojai rekomenduoja rūsyje šalia bulvių laikyti obuolius.
„Yra viena paslaptis, kuri veikia. Šalia bulvių rūsyje būtinai padėkite obuolius“, – rašoma straipsnyje. – Obuoliai dedami į atskiras dėžes šalia bulvių, todėl gumbai išlieka švieži ir skanūs visą žiemą.“
Obuoliai išskiria etileną, kuris padeda nokti pomidorams, bananams ir kitiems vaisiams bei daržovėms.
Šis obuolių pyrago receptas plinta žaibiškai: neišbandyti būtų nuodėmė
„Receptas paprastas, o pyrago skonis tobulas. Pyragas saldus, su obuolių rūgštele ir traškia viršūne. Puikiai tinka su vaniliniais ledais “, – sako tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė.
Biskvitui: 200 g sviesto; 120 g cukraus; 2 arb. šaukštelių kepimo miltelių; 250 g miltų; žiupsnelio druskos; 3 kiaušiniai.
Įdarui: 500 g nuluptų, išvalytų obuolių, supjaustytų skiltelėmis; indelis saldinto sutirštinto pieno (385 g).
Trupiniams: 80 g miltų; 80 g cukraus; 60 g sviesto.
Nepaprastai skanus karamelinis obuolių pyragas: patiks visiems
Kai obuolių šiais metais tiek daug, tai ir obuolių pyragų receptų nebus per daug – taip tikina TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė. Ji laidoje parodė, kaip pasigaminti labai skanų ir nesudėtingą obuolių pyragą su karamele ir riešutais.
Atrado superinį obuolių pyrago receptą: vienas, du ir yra
Tarp rudens gėrybių kasmet populiarumo viršūnės neužleidžia obuoliai. Ir ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų praturtinti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių mėsos patiekalų.
Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai dalijasi net keturiomis idėjomis, ką šį rudenį pasigaminti iš obuolių, ypač, kai šią savaitę jų galima rasti už ypač mažą kainą.
Taip gamintą obuolienę žiemą suvalgo žaibiškai: receptą rekomenduoja visiems
„Keletas pastebėjimų apie obuolius. Kartais obuoliai būna nelabai skanūs, tad jei iš jų virsite obuolienes, rinkitės labai kvapnius priedus prie jų. Pavyzdžiui, apelsinus, ar laimą su imbieru arba mėtas. Galite taip pat obuolius maišyti su kriaušėmis, slyvomis ar nektarinais.
Kai kurios obuolių rūšys net ilgai verdant nesuverda ir išlieka tvarkingais gabaliukais. Tokie obuoliai puikiai tiks virti labai saldžioms obuolienėms, kad ir su mėtomis ar laimu.
Pasakė geriausią laiką skinti obuolius: įsidėmėkite
Jei norite kuo ilgiau išlaikyti obuolius, pirmiausia reikia juos tinkami nuskinti, nes nuo to priklauso, kiek obuoliai išbus žiemą.
Sodininkai patarė, kaip obuolius šviežiais išlaikyti per žiemą.
Pirmiausia – atranka
Obuoliai skinami tada, kai pradeda kristi nuo obels. Vaisiai skinami tik sausu oru. Nenuskinkite kotelio, nenutrinkite natūralaus vaškinio sluoksnio, kuris apsaugo vaisių nuo puvimo ir pelėsio. Nuskintus obuolius gražiai sudėkite į jiems skirtus krepšius ar dėžes.
REKLAMA
REKLAMA
Obuolių augintojai: derlius – geriausias per penkerius metus
Šiais metais obuolių derlius – geriausias per pastaruosius penkerius metus, sako obuolių augintojai. Negana to, Lenkijos sodininkams metai nebuvo tokie geri, todėl lietuviški obuoliai galės būti parduodami kaimyninėje šalyje.
„Neblogi metai šiemet bus sodininkams. (...) Tai pirmi metai po 2019 metų šalnų, paprastai būdavo tai tas, tai tas, tai tas.
Itin ankstyvas sulčių sezonas: žmonės pasakoja, kokie receptai gardžiausi
Neįprastas sezonas sulčių spaudyklose. Kai kurios šiemet sulčiaspaudes „užkūrė“ liepos pabaigoje. Ir tikina, kad tokio ankstyvo sezono dar nėra buvę. Pasak spaudėjų, darbus šiemet paankstino vidurvasarį praūžę stiprūs vėjai, išpurtę dalį derliaus per anksti.
Dabar į spaudyklas žmonės maišais veža rudeninius obuolius. Sulčių spaudėjai atskleidžia ir kuo gyventojai sugalvoja paįvairinti tradicines obuolių sultis.
Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
Ragina dabar sodinti šiuos augalus sode: rezultatas nustebins
Atsisveikinusi vasara užleido pozicijas rudeniui. Šis nei sodininkams, nei daržininkams atsipūsti neleis, nes ruduo visuomet atneša daug parengiamųjų darbų, kad tinkamai sutiktume besiartinančią žiemą.
Štai, kokius darbus dabar reikėtų atlikti:
Saugiai suneškite daržoves
Rugpjūtis daržininkams – intensyvus daržovių konservavimo ir raugimo laikas. Į rūsius nešamas šių metų daržovių ir vaisių derlius.
Plinta nuotrauka iš Kėdainių rajono: žmonių gerumui ribų nėra
„Vaišiname“ – didelėmis ir aiškiomis raidėmis rašoma ant lentelės, kuri kviečia nemokamai pasivaišinti obuoliais. Pasidalinti derliumi nusprendė Josvainių miestelio gyventojai.
Tokia paprasta, bet labai puiki gerumo akcija – labai geras pavyzdys kitiems, kurie taip pat turi perteklinio derliaus ir gali juo pasidalinti.
Traukia akį
Važiuojant keliu Aristava–Kėdainiai–Cinkiškiai, Josvainių miestelio pradžioje akis patrauka rausvų obuolių kupina dėžutė.
Atskleidė geriausią laiką skinti obuolius ir kriaušes: bus skaniausi
Papasakosime viską apie obuolių ir kriaušių derliaus nuėmimą: derliaus nuėmimo laiką ir taisykles, brandos nustatymo būdus ir naudingus patarimus bei gudrybes.
Tekste sužinosite, kaip ir kada nurinkti obuolių ir kriaušių derlių.
Kada skinti obuolius ir kriaušes saugojimui
Juk viena yra skinti vaisius stalui arba valgyti tiesiai nuo medžio, o visai kas kita – nuskinti vaisius ilgalaikiam saugojimui.
Rekordinis derlius: Jurgita skaičiuoja, kad per 20 minučių uždirba 20 eurų
Sodininkai šiemet dar nesulaukę rudens jau ėmėsi skinti rudeninius obuolius. Augintojai tvirtina, kad derlius šiais metais ne tik ankstyvesnis, bet ir gausesnis nei pernai. Tiesa, ten kur pavasarį sodams kliuvo ledų krušos, nuotaikos ne tokios džiugios. Maždaug pusę derliaus keliaus ne ant prekystalių, o perdirbimui.
Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
Aukštikalnių soduose, Pasvalio rajone, pats darbymetis. Prasidėjo didysis derliaus nuėmimas.
Ši obuolienė žiemai iš rūsio dings žaibiškai: rašykitės receptą iš karto
„Keletas pastebėjimų apie obuolius. Kartais obuoliai būna nelabai skanūs, tad jei iš jų virsite obuolienes, rinkitės labai kvapnius priedus prie jų. Pavyzdžiui, apelsinus, ar laimą su imbieru arba mėtas. Galite taip pat obuolius maišyti su kriaušėmis, slyvomis ar nektarinais. Kai kurios obuolių rūšys net ilgai verdant nesuverda ir išlieka tvarkingais gabaliukais.
Tokie obuoliai puikiai tiks virti labai saldžioms obuolienėms, kad ir su mėtomis ar laimu.
Sumažinkite aukštą cholesterolį: padės 1 produktas
Didelis cholesterolio kiekis yra pagrindinė širdies ligų ir insulto rizikos priežastis, tačiau jį gali sumažinti vienas gardus vaisius.
Jei cholesterolio kiekis padidėjęs, tai reiškia, kad žmogaus kraujyje yra per daug riebalinės medžiagos, vadinamos cholesteroliu. Laikui bėgant jis ima kauptis kraujagyslėse ir gali jas užkimšti.
Dėl šios priežasties didelis cholesterolio kiekis yra vienas iš svarbiausių rizikos veiksnių, galinčių sukelti tokias pavojingas ligas, kaip insultas ir infarktas.
Atskleidė skaniausias obelų veisles: užsirašykite
Obuoliai – ne tik skanūs, bet sveikatai naudingi vaisiai, turintys gilias tradicijas Lietuvos sodininkystėje. Anksčiau prie kiekvienos sodybos augo obelų sodai. Keičiantis klimatui ir žmonių skoniui, obelų vietas užima labiau egzotiniai vaisiai, tokie kaip persikai ar abrikosai.
Vis dėlto obelų veislių tiek daug, kad tikrai galima rasti savo mėgstamiausią.
Atskleidė, kur laikyti obuolius namuose: išliks skanūs ilgesnį laiką
Obuoliai – vieni populiariausių vaisių ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Regis, pigus ir kasdienis produktas visiems gerai žinomas nuo pat vaikystės, tačiau jų rūšių gausa parduotuvėse gali priversti stabtelti – kurie labiausiai tiks pyragui, o kuriuos skaniausia bus triaukšti vienus?
Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad lietuviai mėgsta išbandyti įvairias veisles, bet turi ir aiškius favoritus.
3 produktai mažina žarnyno vėžio riziką: valgykite dažniau
Nors žarnyno vėžys yra bauginanti diagnozė, tyrimai rodo, kad riziką susirgti potencialiai mirtina liga galima sumažinti keičiant savo gyvenimo būdą. Vienas iš stipriausių ginklų – sveika mityba. Gastroenterologo teigimu, yra trys produktai, kurie mažina žarnyno vėžio riziką.
Tyrimai rodo, kad 54 proc. visų žarnyno vėžio atvejų, kurie nustatomi bet kurioje storosios žarnos vietoje, būtų galima išvengti, jei paprasčiausiai pakeistume savo mitybą ir gyvenimo būdą.
Šie produktai mažina žarnyno vėžio riziką: valgykite dažniau
Pasak gastroenterologo, augalinis maistas, kuriame gausu skaidulų, antioksidantų ir prebiotikų, gali sumažinti tikimybę susirgti žarnyno vėžiu. Nors žarnyno vėžys yra bauginanti diagnozė, tyrimai rodo, kad riziką susirgti šia mirtinai pavojinga liga galima sumažinti.
Vienas iš stipriausių ginklų, kuriais galite papildyti savo apsaugos nuo šio vėžio arsenalą, yra sveika mityba.
Šį gėrimą vadina žarnyno šluota: gerkite rytais
Tinkama žarnyno veikla – itin svarbi, norint užtikrinti gerą savijautą. Užsiteršęs žarnynas gali tapti parazitų ir įvairių patogenų veisimosi vieta, todėl kartais pravartu prasivalyti žarnyną. Šį gėrimą vadina žarnyno šluota, tad išbandykite patys – rezultatai maloniai nustebins.
Ilgiausia žarnyno dalis yra storoji žarna. Pagrindinė jos funkcija – pašalinti vandenį ir kai kurias maistines medžiagas bei elektrolitus iš nepilnai suvirškinto maisto.
Sumažinkite skrandžio rūgštingumą: atskleidė, kas padės
Sveikas skrandžio rūgštingumas yra esminis faktorius žmogaus virškinimo procese. Tačiau kai kurie žmonės patiria per didelį skrandžio rūgštingumą, kuris gali sukelti nepatogumų ir rimtesnes sveikatos problemas, tokias kaip refliuksas ar opų susidarymas.
Norint sumažinti šį rūgštingumą ir pagerinti gerovę, daugelis ieško natūralių ir saugių būdų. Viena iš jų - maisto produktai, mažinantys skrandžio rūgštingumą, apie kuriuos pasakoja mitybos specialistas Mantas Liekis.
Paprastas, bet tobulo skonio obuolių pyragas: vienas, du ir yra
„Receptas paprastas, o pyrago skonis tobulas. Pyragas saldus, su obuolių rūgštele ir traškia viršūne. Puikiai tinka su vaniliniais ledais “, – sako tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė.
Biskvitui: 200 g sviesto; 120 g cukraus; 2 arb. šaukštelių kepimo miltelių; 250 g miltų; žiupsnelio druskos; 3 kiaušiniai.
Įdarui: 500 g nuluptų, išvalytų obuolių, supjaustytų skiltelėmis; indelis saldinto sutirštinto pieno (385 g).
Trupiniams: 80 g miltų; 80 g cukraus; 60 g sviesto.
Palepinkite šeimą citrininiu sausainių pyragu: nepaliks abejingų
Nusibodo klasikiniai kakavos, varškės ar obuolių pyragai? Pats laikas pradžiuginti šeimą nauju receptu. Šį kartą dalijamės citrininio sausainių pyrago receptu.
Lengva, greita ir skanu
Jums reikės:
Sausainiai, 30 vnt.
Citrina, 6 vnt.
Nesaldus kondensuotas pienas, 400 gr.
Saldus kondensuotas pienas, 370 gr.
Į dubenį supilkite citrinų sultis, beveik visą sutirštintą nesaldų pieną ir sutirštintą saldų pieną.
Plakite, kol sutirštės.
Lietuvos žmonės nemokamai dalijasi obuoliais, kriaušėmis – tokių vaizdų prie sodybų vis daugiau
Prie sodybų vis dažniau išvystamos išrikiuotos pintinės ir dėžės su sodo ir daržo gėrybėmis. Pūpso obuoliai, kriaušės, cukinijos ar moliūgai. Gyventojai dažnai derliaus pertekliumi dalijasi nemokamai ir džiaugiasi, kad gamtos dovanotos gėrybės neprapuola.
Raudondvarietė Danutė renka gražesnius obuolius, o už akimirkos jau rikiuoja pakelėj pastatytoje dėžėje. Jais vaišintis nemokamai kviečia visus skubančius pro šalį.
Atskleidė superinį rudens troškinį: neišbandyti būtų nuodėmė
Nustebinkite savo šeimą nepakartojamo skonio patiekalais – obuolių pudingu su karamele ir rudeniniu vištienos troškiniu su grybais ir sviestiniais pyragėliais. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos gardžius patiekalus, pamatysite jau šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu gardu“.
Pasigaminę šiuos patiekalus nepasigailėsite, nes jį pasigardžiuodama valgys visa šeima!
Obuolių pudingas su karamele
Jums reikės:
6 vnt.
Neskubėkite išmesti pavytusių obuolių: štai, kur pravers
Gausėjantis obuolių derlius tiesiog kviečia vis dažniau kepti aromatingus pyragus. Visgi, kartais nesinori nei daug laiko leisti virtuvėje, o gal ir tesinori vos kelių saldžių obuolinių kąsnelių.
„Iki“ konditeris Thierry Lauvray siūlo išbandyti netradicinį rudeniu tiesiog kvepiantį desertą – saldžius ryžių miltų lapų suktinukus. Jiems pagaminti reikės tik 5 nebrangių ingredientų, o laiko nesugaišite daug.
Gian Luca atskleidė firminį mamos obuolių pyrago receptą: skonis nukels į vaikystę
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco ir TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart laidoje šefas išdavė savo firminio mamos obuolių pyrago receptą – jo skonis nukels jus į vaikystę.
Sekmadienio laidoje Gian Luca lankėsi Anykščių rajone ir iškart išdavė vis dar nesuprantantis, kodėl lietuviai taip myli obuolių sūrį ir nė nesupranta, kodėl jis vadinamas sūriu.
Sulčių spaudyklose žmones palieka šimtus: savoms sultims nepagaili ir 200 eurų
Sulčių spaudyklose jau dūzgia sulčiaspaudės. Verslininkai sako, kad šiemet darbų pradžia žada neblogą sezoną. Žmonės esą sulčių pasiilgę, tad iš sodų tempia maišus obuolių. Ir nors jų derlių kiek sumenkino vėlyvosios rekordinės šalnos, vėliau kai kur aptalžė kruša, tačiau sultims žmonės obuolių prisirenka.
Sulčių spaudyklose dabar jau pats darbymetis. Kai kurių soduose obelų šakos linksta nuo vaisių, kai kur obuolių mažiau. Tačiau sultims, anot spaudėjų, derliaus užtenka.
1 produktas mažina norą persivalgyti: riebalai tirps savaime
Manoma, kad obuoliai buvo pradėti auginti dabartinio Kazachstano teritorijoje. Laukiniai obuolių protėviai buvo maži, rūgštūs ir labai skyrėsi nuo šiandien pamėgtų sultingų ir saldžių vaisių. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pabrėžia, kad obuolius verta įtraukti į sveikatai palankios mitybos racioną, nes juose esančios medžiagos gali sumažinti lėtinių ligų riziką bei sustiprinti imunitetą.
Atskleidė geriausią laiką skinti obuolius: sužinokite visiems laikams
Artėjant rudeniui sodininkai jau dėliojasi darbus, kada nuiminės derlių ir ką su juo darys. Daugelio lietuvių soduose dera ir obuoliai, tad kada yra geriausias metas juos skinti?
Suprasti, kada obuoliai jau prinokę, yra daug lengviau, nei manote. Žinodami kelis paprastus dalykus žinosite, kada laikas skinti obuolius nuo vaismedžio.
Priklausomai nuo to, kokių veislių obuolius auginate, kai kurie jų gali nokti iki pat spalio ar net lapkričio mėnesio, priklausomai nuo oro sąlygų.
Ragina kasdien valgyti šį produktą: jūsų sveikata padėkos
Senas britų posakis, kad vienas obuolys per dieną apsaugo nuo ligos, gali būti net labai teisingas. Naujame tyrime, paskelbtame žurnale „American Journal of Clinical Nutrition“, teigiama, kad vaisiai gali padėti apsaugoti žmones nuo silpnumo sindromo.
Kai organizmas nusilpsta, padidėja kritimo, lūžių, negalios, hospitalizavimo ir net mirties rizika. Jei nesate didelis obuolių gerbėjas, nesijaudinkite, nes gervuogės taip pat gali jums padėti, rašo express.co.uk.
Saugyklose pilna pernykščių obuolių: „Galime šiais metais ir nepabaigti“
Pavasaris įpusėjo, o saugyklose dar apstu pernykščio derliaus obuolių. Augintojai sako, kad šiemet lietuviškų obuolių gali ir neišparduoti. Vienas didžiausių šalyje sodininkų svarsto, kad šiemet žmonės išgąsdinti didelių sąskaitų už elektrą, šildymą taupė gardesnio kąsnio sąskaita.
O galbūt rinkosi pigesnius – lenkiškus obuolius. O mitybos specialistė pataria kuo naudingas, nors ir pernykštis lietuviškas vaisius.
Asta akylai žiūri ir renka pačius gražiausius pernykščio derliaus obuolius.
Ingrida atrado labai skanią mišrainę: pataria išbandyti
„Greita vakarienė. Gerai jau gerai nevaidinsiu, kaip šią mišrainę valgė ir vyras, ir vaikai. Žinoma, kad šią mišrainę valgiau tik aš. Šeimyna mano ne labai mėgsta tokias mišraines. O aš kartais užsinoriu ko nors lengvo ir gaivaus su šaukštu majonezu. O čia dar šaldytuvo kampelyje glūdėjo saliero lapkočiai ir laukė savo eilės. Tad nieko nelaukus dalinuosi mišrainės receptu ir su jumis. Gal kam nors patiks“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Šie produktai mažina vėžio riziką: jūsų sveikata padėkos
Nors sakoma, kad niekas nėra apsaugotas nuo onkologinių ligų, tačiau pabandyti užkirsti kelią šių ligų atsiradimui gali tinkama mityba. Sužinokite, kurie produktai yra įvardijami kaip galintys sumažinti vėžio riziką.
Teigiama, kad tam tikruose maisto produktuose, kurių sudėtyje yra natūralių junginių, gali būti medžiagų, kurios atitolina riziką susirgti vėžiu, rašoma medicalnewstoday.com.
Obuoliai
Vienas tokių produktų – obuolys.
Turbo greitas picos užkandis: idealiai tiks savaitgaliui
Norėdami nustebinti ir palepinti šeimos narius tai padaryti galite paprastai paruošiamais patiekalais! Norų įgyvendinimui siūlome išbandyti dvi puikias idėjas – vokiškos picos užkandį su šonine ir svogūnais bei pyragėlius su obuoliais. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos patiekalus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.
Vokiškos picos užkandis su šonine ir svogūnais
Tešlai jums reikės:
200 ml šilto vandens
15 g šviežių mielių
1 arb.
Obuolius namuose išlaikykite iki pavasario: štai, ką reikia daryti
Šiemet obuoliai sunoko keliomis savaitėmis vėliau nei įprastai. Vieni sodininkai atsargas žiemai jau susikrovė į sandėlius, rūsius, kiti tam dar tik ruošiasi. Tačiau sveikus obuolius išlaikyti iki pavasario pavyksta toli gražu ne visiems. Viską lemia ne tik laikymo sąlygos, bet ir tai, kokius obuolius sudėsite žiemojimui.
Išlaikyti obuolius per žiemą nėra taip paprasta, kaip daugeliui gali pasirodyti.
Atskleidė geriausią laiką sodinti obelis: nepraleiskite
Obuolių derlius – vienas laukiamiausių vasaros metu, tačiau neretai nutinka taip, kad tenka gerokai nusivilti ir visai nesulaukti obuolių. Taip nutinka dėl to, kad obelys dažniausiai būna pasodintos į žemę netinkamu metu, nespėja prigyti, o neretai ir nušąlą. Sužinokite, kada yra tinkamiausias metas sodinti obelis, kad šios sukrautų didžiausią derlių obuolių.
Išaugus elektros kainoms, ūkininkus gąsdina geras obuolių derlius: „Turėsim stabdyti viską“
Nėra taip buvę, kad ūkininkus gąsdintų geras obuolių derlius. Deja, šiemet taip yra. Obuolių augintojai žiūri į smarkiai išaugusias elektros kainas ir bando atspėti, ar apsimokės saugoti obuolių derlių saugyklose.
Ir svarsto, kam šiemet pasisekė labiau, ar tiems ūkiams, kur derlius menkas, ar gausiai užderėjusiems, bet neišgalėsiantiems išsaugoti obuolių iki pavasario.
Jurgita atsargiai skina ir į kibirą deda tik tam tikro dydžio, sveikutėlius obuolius.
Audronės obuolienę šeima valgo šaukštais: išdavė 1 slaptą ingredientą
Tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė dalijasi itin pasiteisinusiu obuolienės receptu. Ji sako, kad ją gamina anūkams, kurie obuolienę valgo šaukštais.
Šiemet Audronė obuolienę virė nauju būdu, kurį, sako, nuoširdžiai rekomenduojanti. „Šiemet obuolienę viriau gardindama citrinos sultimis – gavosi puikiai.
Tiek citrina, tiek apelsinas labai tinka obuolienei, nuoširdžiai rekomenduoju.“
Obuolienei reikės:
2.5 kg. obuolių (be odelių, sėklyčių); 400 gr cukraus; 1 citrinos.
Išdavė, kaip iškepti skaniausią obuolių pyragą: apsilaižysite pirštus
Nėra nieko nostalgiškiau nei kepamo obuolių pyrago kvapas – saldžiarūgščiai obuoliai, šildantys prieskoniai ir burnoje tirpstanti sviestinė tešla. Net jei ir turite savo šeimos ištobulintą obuolių pyrago receptą, tikėtina, kad dar neišbandėte galybės šio kepinio variacijų.
Tradicinis obuolių pyragas pažįstamas kiekvienam, tačiau skirtingose šalyse vyrauja skirtingi gaminimo būdai.
Pasakė, kada geriausias laikas skinti obuolius: kiti to nežino
Obelys yra dažniausiai augantys medžiai soduose ir gali duoti gausybę vaisių per metus. Dabar, rugsėjį, obelų augintojai stebi, kaip vaisiai sunoksta ir nukrenta. Pagrindinis „Gardeners‘ World“ vedėjas Monty Donas papasakojo, kokius darbus sodininkai turėtų atlikti rugsėjo mėnesį savo naujausiame internetinio puslapio įraše.
Perdirbėjai nebesuperka obuolių krituolių, šiemet laukiama mažesnio derliaus
Perdirbėjai nebesuperka lietuviškų vasarinių obuolių krituolių, nes dėl didelių energijos kainų nebeapsimoka spausti jų sultis. Kai kurie sodininkai, kad ant žemės gali likti ir daug rudeninių obuolių krituolių.
Obuolių metą sutikite išradingai: griliuje kepto štrudelio receptas
Kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis jau ne kartą įrodė, kad grilius skirtas ne tik mėsai, bet jame taip pat galima puikiai pasigaminti ir desertus. Šį kartą šefas parodė, kaip išsikepti fantastišką obuolinį štrudelį.
Lietuvos sodininkai skina pirmuosius naujojo sezono obuolius – dalį tenka palikti laukuose supūti
Šalies sodininkai skina pirmuosius naujojo sezono obuolius. Vasarinių obuolių augintojų Lietuvoje mažai, tad ir šių obuolių kiekiai menki. O dalį obuolių sodininkai net palieka laukuose pūti, nes dėl išaugusių dujų kainų perdirbėjai neskuba atidaryti gamyklų.
Dar vienas smūgis obuolių augintojų laukia rudenį, kai į saugyklas suvažiuos visas derlius. Esą išaugusios elektros kainos kai kuriems bus nebepakeliamos. Tai neabejotinai pajus ir pirkėjai – lietuviški obuoliai tikrai brangs.
Šiemet lietuviškus obuolius valgysime brangesnius: „Čia yra labai prastai“
Nustekenti pavasarinių šalnų, vėliau užpilti liūčių kai kurie obuolių augintojai išsigandę, kad neturės ką skinti soduose. Sodininkai prašo šalies valdžios pagalbos išsikapstyti iš finansinės duobės. Ir jau dabar neabejoja, kad dėl prasto derliaus ir išaugusių obuolių auginimo kaštų, lietuviškus obuolius valgysime brangesnius.
Šeštus metus obuolius auginantis Kipras žvalgydamasis po sodą svarsto, ar šiemet turės, ką skinti.
Receptas. Gaiviosios obuolio, ridikėlių ir saliero salotos
INGREDIENTAI: 7 ridikėlių 2 obuolių 2 salierų ( stiebas ) 2 valgomieji šaukštai jogurto ( (be jokių priedų)) šiek tiek druskos 1 žiupsnelis krapų šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Ridikėlius ir obuolį supjaustyti plonais šiaudeliais. Taip pat plonai supjaustyti saliero stiebą. Viską sudėti į lėkštę, įberti druskos, pipirų, krapų. Uždėti jogurto. Išmaišyti. Puošti saliero šakele.