nektarinai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „nektarinai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „nektarinai“.
Radviliškio ūkininkas lepinasi delno dydžio persikais – augina tiesiog šiltnamyje
Tokią permainingą ir lietingą vasarą ūkininkas iš Radviliškio rajono sugebėjo užsiauginti egzotinius vaisius – delno dydžio persikus ir nektarinus. Ūkininkas pasakoja, kad pernai saldžių vaisių prisiskynė apie 100 kilogramų – ne tik sau ir giminėms, bet dalį išvežė parduoti ir į turgų.
Šiemet ūkininkas tikisi tokio pat gausaus derliaus. Tiesa, gražuoliai persikai ir nektarinai noksta ne po atviru dangumi, o šiltnamyje.
Daugiau apie tai – TV3 žinių reportaže.
Šis produktas – tikra vitaminų bomba: valgykite į sveikatą
Prasidėjusi vasara lepina gausėjančiu gardžiausių vaisių pasirinkimu. Akims raibstant nuo šiltojo sezono gėrybių, vis daugiau tautiečių simpatijų užsitarnauja sultingieji nektarinai, kurie yra puikiai panaudojami tiek vaisių dubenėliams ar desertams, tiek ir pikantiškiems patiekalams.
Stabdo senėjimą ir atkuria pažeistas ląsteles: šių vaisių ragina valgyti dažniau
Nektarinai – į persikus panašūs vaisiai, turintys kiek lygesnę odelę ir saldesnį skonį. Šiuos vaisius įprasta valgyti šviežius, bet galima dėti ir į skirtingus desertus, vaisių kokteilius ar glotnučius, jais gardinti pusryčių košes ir salotas.
Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, nektarinai puikiai papildys vasaros vaisių racioną, suteiks organizmui naudingų vitaminų ir mineralų.
Receptas. Virti nektarinai su medaus sirupu
INGREDIENTAI: 600 mililitrų vandens 112 gramų cukraus 112 gramų medaus 10 lapų mėtų 6 nektarinų Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Vandenį, cukrų ir medų užvirinkite puode ant vidutinės ugnies. Tada sumažinkite ugnį iki silpnos, sudėkite mėtų lapelius ir perpus perpjautus nektarinus bei kauliukų. Pavirkite, kol nektarinai sumikštės - apie 8 minutes. Tada juos išimkite, tačiau sirupui leiskite pavirti dar apie 10 minučių.
Receptas. Keksiukai su nektarinais
INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus šiek tiek vanilės 2 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės kvietinių miltų 0.5 stiklinės pieno 180 gramų varškės šiek tiek druskos 80 gramų sviesto 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 2 vienetai nektarinų 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Ištirpinkite sviestą ir įmaišykite cukrų.
Receptas. Salotos su nektarinais ir liucernų daigais
INGREDIENTAI: 100 gramų salotų (įvairios) 20 gramų pomidorų pastos (slyviniai) 1 valgomasis šaukštas kedro riešutų 1 vienetas nektarinų 20 gramų liucernų ( daigai) 20 gramų sūris (kietasis) 50 gramų žirnių (jauni, ankštys) 1 valgomasis šaukštas citrinų sultys 2 valgomieji šaukštai aliejaus ((Vynuogių kauliukų)) 1 arbatinis šaukštelis cukraus 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis provanso žolelių šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: A...
Receptas. Slyvų pyragas
INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus (tešlai) 100 gramų cukraus (trupiniams) 100 gramų migdolų (trupiniams) 500 gramų slyvų 2 vienetai kiaušinių (tešlai) 200 gramų kvietinių miltų (tešlai) 100 gramų kvietinių miltų (trupiniams) 100 gramų sviesto (minkštas, tešlai) 100 gramų sviesto (trupiniams) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (tešlai) 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (tešlai) 300 gramų nektarinų PARUOŠIMO BŪDAS: Tešla: c...
Receptas. Persikų - nektarinų džemas
INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo persikų 1.5 kilogramo nektarinų 2 kilogramai cukraus 2 vienetai citrinos žievelės (nutarkuota) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 7 PARUOŠIMO BŪDAS: Vaisius švariai nuplauti,išimti kauliukus ir sudėjus į puodą užpilti 0,5 kg cukraus. Palaikyti porą 2 val. Virti apie 30 min., tada viską sutrinti smulkintuvu ,supilti likusį cukrų ir dar pavirti apie 15-20 min.Karštą džemą išpilstyti į stiklainius ir uždaryti,skanaus.
Receptas. Vištienos salotos su vaisiais
INGREDIENTAI: 100 gramų vištiena (karštai rūkyta (krūtinėlė)) 1 vienetas obuolių 1 vienetas kriaušių 1 vienetas nektarinų 1 vienetas apelsinų 1 valgomasis šaukštas svogūnų ( narcizlapis, smulkintas) 1 valgomasis šaukštas graikinių riešutų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai šiek tiek žemuogių (baltosios) šiek tiek mėtų (lapeliai) Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Nektarinų salsa kepsniams
INGREDIENTAI: 2 vienetai nektarinų 1 vienetas paprikų 0.5 vieneto svogūnų 1 pundelis kalendrų Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Visus ingredientus supjaustyti. Išmaišyti. Tiekti su kepsniais.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Persikų pyragas
INGREDIENTAI: 3 vienetai abrikosų 4 valgomieji šaukštai cukraus 3 vienetai persikų 3 vienetai kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų 200 mililitrų pieno 50 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 2 vienetai nektarinų PARUOŠIMO BŪDAS: Minkštą, kambario temperatūros sviestą, kiaušinius, cukrų, pieną, kepimo miltelius, miltus sudėjau į plakimo indą ir išplakiau su mikseriu iki vienalytės masės.
Receptas. Torčiukai stiklinaitėse su vaisiais ir medučiu
Kai reikia torto, o laiko jį dailiai gaminti nėra, kodėl gi nepasigaminus daug mini torčiukų - viskas jau porcijomis suskirstyta iš karto! Kas negali vartoti ar nemėgsta medaus, galima jį keisti sutirštintu pienu!
INGREDIENTAI: 400 gramų plakamoji grietinėlė 300 mililitrų vandens (želatinai) 200 gramų sausainių (naudojau "Belvita" su šokolado gabaliukais) 180 gramų varškės (pusriebė) 180 gramų graikiško jogurto 3 vienetai nektarinų 3 vienetai kivių...
Receptas. Dietinės salotos
INGREDIENTAI: 4 vienetai salotų (lapai) 100 gramų varškės (liesa) 2 vienetai nektarinų (arba persikai) PARUOŠIMO BŪDAS: Kad varškė būtų puresnė, galite įmaišyti šaukštą jogurto arba šaukštelį grietinės. Salotas nuplaukite ir suplėšykite. Nektarinus nuplaukite ir supjaustykite. Viską dailiai sudėkite į lėkštę.
Receptas. Gaivus sūrio tortas "Bobų vasara"
Lengvai pagaminamas, gaivus. Galima puošti ir sluoksniuoti sudedamąsias dalis taip, kaip norisi. Puiki dirva kūrybos laisvei ir fantazijai
INGREDIENTAI: 500 gramų maskarponės sūrio 500 gramų jogurtinės grietinės 500 mililitrų aviečių sulčių (kiek pasaldintų) 250 gramų plakamoji grietinėlė 250 gramų moliūgų (nuluptų, be sėklų) 2 vienetai nektarinų 1 vienetas citrinų 80 gramų kondensuoto pieno 8 valgomieji šaukštai želatinos 5 valgomieji šaukštai ...
Receptas. Orkaitėje kepti nektarinai
INGREDIENTAI: 4 nektarinų 40 gramų medaus šiek tiek šokoladas (juodas) Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Nektarinus perpjauti per pusę, išimti kauliuką ir aptepti medumi. Sudėti juos į orkaitę ir kepti 5 - 7 minutes. Patiekti apliejus ištirpintu šokoladu. Skanaus.
Patarimai Lietuvoje norintiems užsiauginti gausų persikų ir nektarinų derlių
Sodininkas mėgėjas Robertas Kunigiškis socialiniuose tinkluose noriai dalijasi sodininkystės patirtimi ir patarimais. Buvęs policijos komisaras išėjęs į užtarnautą poilsį pasinėrė į sodininkystę – bando jau žinomas ir naujas augalų veisles, juos skiepija, augina retuosius augalus.
TV3 laidai „Svajonių sodai“ sodininkystės entuziastas parodė, kaip auginti Lietuvoje persikus ir nektarinus, kad šių derlius būtų gausus ir ko atvirkščiai nereikėtų daryti.
Nejuokingi orų pokyčiai: Lietuvoje įprastus augalus jau keičia egzotiniai
Persikų augintojai trina rankomis – šiųmetis vaisių derlius kaip niekada gausus. Vaismedžių augintojai vos spėja skinti vaisius ir virti uogienes. Mokslininkai nesistebi, ateityje dėl nuolat šylančio klimato turėsime ne tik daugiau persikų, ar nektarinų, bet ir bananų ar šilkmedžių. Tiesa, gali tekti atsisveikinti su kai kuriomis daržovėmis, pavyzdžiui bulvėmis, mat sausros ir nepastovūs orai joms itin nepalankūs. Kaunietės Odetos persikui – treji.