Marinuotos voveraitės
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Marinuotos voveraitės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Marinuotos voveraitės“.
Šis grybų marinatas nepaliks abejingų: užsirašykite
„Kai voveraitės sugula į stiklainius“, – prie įrašo apie marinuotų voveraičių receptą rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Voveraites nuplauname, nuvalome nešvarumus. Užpilame vandeniu ir verdame apie 15 min.
Marinatą išverdame atskirai.
Marinatui:
1 l vandens;
2 v. š. druskos;
1 v. š. cukraus;
2 v. š. acto;
keli grūdeliai pipirų;
keli lauro lapai;
2-4 skiltelės česnako.
Voveraites nukošiame, supilame į marinatą. Verdame dar apie 5 min.
Patarė, kaip ruošti voveraites: apsilaižysite pirštus
Socialiniai tinklai jau mirga nuo grybautojų laimikių miškuose – pilnų pintinių voveraičių. Tiesa, grybauti galima ne tik miške. Voveraitės jau nuo birželio pabaigos vilioja ir parduotuvių lentynose.
Jų šiemet pirkėjai įsigijo net 25 proc. daugiau, palyginti su pernai, rodo prekybos tinklo „Maxima“ duomenys. O biomedicinos mokslų daktarė pasakoja, kodėl šiuos grybus verta įtraukti į mitybos racioną ir kaip teisingai juos apdoroti, kad neprarastų naudingųjų savybių.
Receptas. Faršo užkepas su grybais
INGREDIENTAI: 800 gramų kiaulės faršo 2 vienetai svogūnų 1 vienetas morkų 50 gramų sūris 1 sauja marinuotų voveraičių 2 valgomieji šaukštai majonezo 3 skiltelės česnakų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai 1 žiupsnelis prieskonių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Faršą pagardinkite prieskoniais, įspauskite česnako, sutarkuokite morką. Gerai išmaišykite.