marinatai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „marinatai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „marinatai“.
Atskleidė geriausius mėsos marinatus: išeis minkštutėlė
Įsibėgėjantis pavasaris vienus jau suviliojo pradėti kepsninių sezoną, kiti dar kol kas kliaujasi orkaite, tačiau klausimas dažnam kyla tas pats – kokį marinatą naudoti šviežiai mėsai, kad ši būtų sultinga ir tirptų burnoje?
Aibė receptų žada tą patį, tačiau verta išbandyti itin pigų ir paprastą variantą. Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, lietuviams vienas mėgstamiausių priedų prie mėsos – konservuoti agurkėliai.
Nesvarbu, kokį marinatą naudojate: vienas nebrangus produktas kepamą mėsą bemat suminkštins
Grilio sezonas – pačiame įkarštyje. Lietuviai kepa ne tik įprastus šašlykus, tačiau grilina ir kepsnius, šonkauliukus, vištienos krūtinėles, blauzdeles, pastebi pirkimų statistiką sekanti Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Nors dažnas kepėjas gali prisiekti, kad būtent jo marinato receptas – pats geriausias, nė vienas nėra apsaugotas nuo pernelyg sausos mėsos. Tačiau yra paprastas nedaug kainuojantis ingredientas, kuris padės išvengti šios problemos.
Savaitgalio pietums – vištienos vėrinukai: 6 patarimai, kaip iškepti itin sultingus
Sukate galvą, ką kepsninėje pasigaminti savaitgalio pietums ar vakarienei? Išbandykite skirtingų skonių vištienos vėrinukus – juos galite paįvairinti ir daugybe daržovių, taip pasiruošite ne tik skanų, greitai pagaminamą, bet ir maistingą patiekalą.
Vilniaus paukštyno produktų kūrimo technologo Raimondo Čironio teigimu, skanus ir sultingas vištienos iešmelis prasideda nuo kokybiškos mėsos.
Prieš kepdami mėsą pabarstykite ją kava: rezultatas nustebins
Vaisiai su žolelėmis, pikantiškas saldumas, mėsa ir kava – skonių kombinacijos, kurios dažnam skamba tarsi iš kitos planetos. Visgi, leidęsi į kulinarinį nuotykį, galite atrasti naujų neįprastų ir skanių derinių, kuriuos kartosite ir ruošiant įvairiausius patiekalus pritaikysite dar ne kartą.
Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šventiniu laikotarpiu pirkėjai domisi gurmaniškesniais produktais, dažniau ryžtasi eksperimentams.
REKLAMA
Receptas
Receptas
Prieš kepant ant grilio: 3 išskirtiniai marinatai mėsai
Turbūt daugelis sutiks, kad vasara lekia it pašėlusi ir lieka vis mažiau laiko pasidžiaugti šiltais, saulėtais orais. Jeigu šį sezoną dar neišsitraukėte griliaus arba priešingai – gaminote tiek daug, kad viskas nusibodo, pats laikas išbandyti ką nors naujo. Kartu su prekybos tinklu „Maxima“ atrinkome keletą gardžių ir išskirtinių mėsos marinatų, kuriuos privalo išbandyti kiekvienas grilio entuziastas.
Kepimo ant grilio gidas: šie patarimai neleis mėsai išsausėti
Atšilus orams smagu pakeisti įprastą virtuvės aplinką ir išėjus laukan užsikurti grilį. Juk sutiksite, kad gryname ore paruoštas maistas savo skoniu pranoksta net prašmatniausius viduje gamintus patiekalus. Vis dėlto, ruošiant mėsą gali iškilti tam tikrų sunkumų. Drauge su prekybos tinklu „Maxima“ atrinkome keletą gudrybių, kurios garantuos, kad grilyje kepta mėsa bus kaip niekad skani ir sultinga.
Edita pabandė marinuoti kiaušinius: rezultatas tikrai nustebino
„Kai draugas pasiūlė užsimarinuoti kiaušinius, čiupau telefoną norėdama pasitikslinti, gal sumaišė su agurkais. Pasirodo, jis būtent kiaušinius ir turėjo mintyje, nes ne viename filme matė, kaip skaniai jie valgomi. Man, tiesą pasakius, niekada nekrito į akį, tad, kodėl gi neišbandžius kažko naujo“, – sako tinklaraštininkė Edita.
Tobulai aštrus agurkėlių marinatas – norėsis dar ir dar
Ruošiate agurkus žiemai? Tuomet nepraleiskite progos ir išbandykite šį aštrų agurkų marinato receptą, kuris sužavės visą giminę ir šeimos narius. Aštriam agurkų marinatui reikės: 2 kg agurkėlių; 4 v.š. druskos; 700g cukraus; 1,5 stiklinės acto; 7 v.š. aliejaus; 1 v.š. maltos aštrios paprikos miltelių (dėjau stambiai grūstos); 2 česnako galvučių. Gaminimas: 1. Nuplautus agurkėlius supjaustykite 0,5 cm griežinėliais. Užberkite druska ir palikite 6 val.
Pasakiškai paprastas daržovių marinatas – recepto prašys visa giminė
Įvairiais metų laikais kiekvienas iš mūsų bent kartą užsigeidžiame marinuotų daržovių. Ypač jos tinka prie įvairių keptų grilio patiekalių ar mėsainių. Išbandykite šį marinatą, kuris tiks visoms daržovėms. Receptu dalijasi jo autorė Edita. Marinatui reikės: 1 l vandens; 1 v.š. druskos; 4 v.š. cukraus; 100 g acto (9%); prieskonių (lauro lapelių, pipirų mišinio, garstyčių grūdelių ir pan.); Gaminimas: Išvardintus ingridientus sudedame į puodą.
Grilio sezonas įsibėgėja: 5 gardūs marinatų receptai ant grotelių keptai mėsai
Įsibėgėjus šiltajam metų laikotarpiui, daugėja progų paiškylauti gamtoje. Sotūs, kepsninėje paruošti mėsos patiekalai – būtinas tokių iškylų elementas tiek keliaujant į pikniką gamtoje, tiek į draugo sodybą. Mėsos skonį didele dalimi lemia marinatas, tad norint ant grotelių mėsą iškepti išties gardžiai, pravartu žinoti bent keletą nesudėtingų, bet mėsos skonį pagerinančių marinatų receptų.
REKLAMA
REKLAMA