margarinas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „margarinas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „margarinas“.

Dietologė niekada nevalgo 3 produktų: štai, kokie jie

Gydytoja dietologė išdavė tris maisto produktus, kurių niekada nevalgo – jie sveikatai neduoda jokios naudos. Štai, kokių maisto produktų niekada nerasite jos namuose.  Dietologė Kim Pearsons pasidalino, kokių produktų niekada nevalgo. Ji sako nesivaikanti jokių dietų ir niekada jų nesilaikanti, bet turi aiškias priežastis, kodėl nevalgo šių trijų produktų, rašo standard.co.uk.
2023-08-28

Receptas. Naminiai vafliai

INGREDIENTAI: 200 gramų margarino 1 stiklinė cukraus 0.5 litro pieno 2 vienetai kiaušinių 400 gramų kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Į ištirpintą margariną supilkite cukrų ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, tada supilkite pieną, suberkite miltus ir vanilinį cukrų ir viską išmaišykite. Vaflius kepkite vaflinėje.
2022-03-03

Receptas. Meduoliai su ruginiais miltais

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cinamono 130 gramų cukraus pudros 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių 1 arbatinis šaukštelis imbierų 1 valgomasis šaukštas kakavos 100 gramų margarino (arba sviestas, tirpintas) 100 gramų medaus 1 arbatinis šaukštelis muskato 2 vienetai kiaušinių 100 gramų ruginių miltų (rupūs) 300 gramų kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos (nugesinta) PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Medų, sviestą ir cukraus pudrą i...
2022-03-03

Receptas. Kepti sumuštiniai su obuoliais ir cinamonu

INGREDIENTAI: 1.5 valgomojo šaukšto cinamono (maltas) 2 valgomieji šaukštai cukraus šiek tiek margarino 5 vienetai obuolių 7 vienetai batono (riekės) PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupame obuolius ir sutarkuojame su burokine tarka. Į sutarkuotus obuolius dedame 1,5 šaukšto cinamono. Viską sumaišome. Tada dedame cukrų, ir vėl viską sumaišome. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Leidžiame 10 min. orkaitei įkaisti.
2022-03-03

Receptas. Ledinukai "Cace popsai"

INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių 200 gramų cukraus 200 gramų grietinės 150 gramų margarino 400 miltai 1 kepimo miltelių 200 šokoladas šiek tiek pabarstukų (įvairūs) Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išplakti su cukrumo ir vanile,supilti ištirpintą ir atvėsintą margariną,grietinę ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti, išsijoti miltus ir dar sykį gerai išmaišyti.
2022-03-03

Receptas. Šokoladiniai melasos sausainiukai

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 5 valgomieji šaukštai kakavos (milteliai) 1/4 stiklinės margarino 1 arbatinis šaukštelis vanilės 1 vienetas kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 2 arbatiniai šaukšteliai sodos 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 0.5 stiklinės sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai dar reikės 0,25 stiklinės melasos. Sviestas bei margarinas gerai išsukami su cukrumi. Sudedama vanilė, kiaušinis ir išmaišoma.
2022-03-02

Receptas. Kalakutienos suktinukas su paprika

INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų šiek tiek margarino 1/3 arbatinio šaukštelio muskato 1 vienetas paprikų (geltona) 2 vienetai paprikų (žalia) 800 gramų kalakutienos (filė) 300 gramų kiaulės šoninės (rūkyta) šiek tiek druskos šiek tiek raudonųjų pipirų (malti) 200 gramų sūris (lydytas) PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kalakutieną padalinti į 4 gabalus, padaužyti, pasūdyti, apiberti muskatu.
2022-03-02

Receptas. Tortas “Medutis”

INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono (biskvitui) 200 gramų cukraus (biskvitui) 100 gramų cukraus (kremui) 200 gramų margarino (biskvitui) 200 gramų medaus (biskvitui) 3 vienetai kiaušinių (biskvitui) 450 gramų kvietinių miltų (biskvitui) 500 gramų grietinėlės (35%, kremui) šiek tiek druskos (biskvitui) 300 gramų grietinės (30%, kremui) 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (biskvitui) 1 vienetas vanilinio cukraus (pakeliuose) 1 vienet...
2022-03-02

Receptas. Trupininis

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 200 gramų margarino (arba sviestas) šiek tiek vanilės 4 vienetai kiaušinių 400 gramų kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos (nugesinta) 250 gramų grietinės 1 vienetas kondensuoto pieno (indeliuose) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išsukti su cukrumi, sudėti grietinę, ištirpintą sviestą, sodą, vanilę, miltus ir užminkius tešlą padėti šaltai (~8 val.
2022-03-02

Receptas. Sausainiai su pekanų riešutais

INGREDIENTAI: 1/4 stiklinės cukraus pudros 1/4 stiklinės cukraus (rudasis) 3/4 stiklinės margarino (arba sviestas) 3/5 stiklinės pekanų riešutų (puselės) 0.5 stiklinės pekanų riešutų (skrudinti, smulkinti) 0.5 arbatinio šaukštelio vanilės 1 vienetas kiaušinių 1 ir 3/4 stiklinės kvietinių miltų (aukščiausios rūšies) 1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Dideliame dubenyje su elektriniu mikseriu, vidutiniu greičiu sumaišyti vis...
2022-03-02
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Aguonų pyragas

INGREDIENTAI: 150 gramų aguonų 100 gramų cukraus šiek tiek cukraus (perlinis, viršui) 125 gramai margarino 300 gramų obuolių 4 vienetai kiaušinių šiek tiek pieno (viršui) 4 valgomieji šaukštai manų kruopų 100 gramų juodojo šokolado (viršui) 50 gramų sviesto (viršui) 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu (po to vandens perteklių atsargiai nupilti) ir porą kartų permalti mėsmale (a...
2022-03-02

Receptas. Trapūs čeburekai

INGREDIENTAI: 50 gramų margarino 1 vienetas svogūnų šiek tiek kiaulės faršo (arba kitas) 7/10 kilogramo kvietinių miltų 0.5 litro kefyro šiek tiek sodos PARUOŠIMO BŪDAS: Visus ingredientus išskyrus svogūną, prieskonius bei faršą išmaišome. Iškočiojame ir įdarome faršu, sumaišytu su prieskoniais, svogūnu, lašeliu vandens. Verdame aliejuje.
2022-03-02

Receptas. Pyragas su slyvomis

INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai cukraus 200 gramų margarino 200 gramų slyvų 4 vienetai kiaušinių (baltymai) 4 vienetai kiaušinių (tryniai) 500 gramų kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: 200 g margarino ištrinti su 3/4 st. cukraus ir vaniliniu cukrumi, įdėti 4 trynius. Sudėti 2 šaukštus grietinės, 500 g miltų, 1 arb. š. kepimo miltelių.
2022-03-02

Receptas. Kibinai pagal Miglę

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 500 gramų margarino 3 vienetai svogūnų 600 gramų kiaulės faršo 4 vienetai kiaušinių 1 kilogramas kvietinių miltų šiek tiek vandens (virintas) šiek tiek druskos 200 gramų grietinės šiek tiek prieskonių (Vegeta) PARUOŠIMO BŪDAS: 450 g margarino ir miltus išminkyti, kol margarinas pasiskirstys po miltus. 1 kiaušinio baltymą atskirti nuo trynio, baltymą pilti į miltus, o trynį padėti į šalį.
2022-03-02

Receptas. Eklerai su plikytu kremu

INGREDIENTAI: 125 gramai margarino šiek tiek margarino (skardai patepti) 6 vienetai kiaušinių 125 gramai kvietinių miltų šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Kremui reiks: 600 ml pieno, 5 tryniai, 5 šaukštai cukraus, 2 šaukštai krakmolo, 50 g sviesto, vanilės ir citrinos sulčių pagal skonį. 125 ml vandens užvirinti su margarinu ir druska. Puodą nukelti nuo viryklės. Į vandenį iš karto suberti miltus. Puodą vėl pastatyti ant viryklės ir ir intensyviai išmaišyti.
2022-03-02

Receptas. Karamelizuotų obuolių pyragas

INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono 360 gramų cukraus 150 gramų margarino 4 vienetai obuolių 4 vienetai kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų 6 valgomieji šaukštai vandens 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia karamelizuojame obuolius. Į švarią keptuvę suberiame 160 g cukraus, įpilame 6 šaukštus vandens ir pakaitiname ant lengvos ugnies kol ištirpsta cukrus.
2022-03-01

Receptas. Troškinys su ankštiniais pipirais

INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai margarino 750 gramų paprikų 750 gramų pomidorų pastos 3 vienetai svogūnų 6 vienetai kiaušinių šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami. Pipirai nuplaunami, išėmus sėklalizdžius, supjaustomi plonais skridinėliais, sudedami prie svogūnų ir 15 min. patroškinami. Stambiai supjaustyti pomidorai truputį pakepinami kartu su svogūnais ir pipirais. Viskas pasūdoma.
2022-03-01

Receptas. Paprastas pyragas

INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono 0.5 stiklinės cukraus 3 valgomieji šaukštai margarino 2 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek uogienės PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius ištrinti su cukrumi, sudėti margariną, cinamoną, suberti miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti. Kepti 180 laipsnių temperatūroje 30 min. Tada pyrago paviršių patepti uogiene ir dar 10 min. palaikyti orkaitėje.
2022-03-01

Receptas. Pikantiškas sūrio plokštainis

INGREDIENTAI: 100 gramų margarino 100 gramų kvietinių miltų 0.5 arbatinio šaukštelio acto 3 valgomieji šaukštai vandens šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Išminkoma trapi tešla iš pateiktų ingredientų. Paruošiamas įdaras iš šių ingredientų: 100 g lašiniukų, 150 g fermentinio sūrio, stiklinė grietinės, 2 pomidorai, 2 kiaušiniai, šaukštelis bulvių krakmolo, truputį muskato riešuto, druskos, pipirų, petražolių lapelių.
2022-03-01

Receptas. Pačios skaniausios "barankos"

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus 2 valgomieji šaukštai margarino (arba sviestas) 4 stiklinės kvietinių miltų 1 stiklinė vandens 1 arbatinis šaukštelis druskos šiek tiek mielių (sausos, pakelis 7 arba 11 g (arba šlapių 30 g)) 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Į šiltą vandenį suberti mieles, druską ir cukrų. Išmaišyti ir palikti 10-15 min, kad suputotų mielės.
2022-03-01

Receptas. Spanguolių, apelsinų ir pekano riešutų duona

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas apelsinų (žievelė, tarkuota) 1 stiklinė cukraus 1/4 stiklinės margarino 0.5 stiklinės pekanų riešutų (kapoti) 1 stiklinė spanguolių (šviežios/šaldytos, kapotos) 1 vienetas kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 1 ir 1/5 stiklinės apelsinų sulčių (šviežios) 1 arbatinis šaukštelis druskos 0.5 valgomojo šaukšto kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir ...
2022-03-01

Receptas. Kibinai

INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo kvietinių miltų 200 gramų margarino 2 vienetai kiaušinių 100 gramų grietinės šiek tiek druskos 0.5 kilogramo kiaulienos (faršas) 1 vienetas svogūnų šiek tiek prieskonių šiek tiek pipirai (juodieji) 50 mililitrų vandens Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Į miltus įberkite žiupsnelį druskos ir sudėkite gabaliukais supjaustytą margariną.
2022-03-01

Receptas. Fantastika

INGREDIENTAI: 250 gramų margarino 170 gramų cukraus 4 vienetai kiaušinių 300 gramų miltai 3 arbatiniai šaukšteliai kakavos 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 100 gramų riešutų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Margariną išsukame su cukrumi ir kiaušiniais. Beriame miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais. Į gautą tešlą suberiame kapotus riešutus.
2022-03-01

Receptas. Saldžios širdelės

INGREDIENTAI: 50 gramų cukraus 50 gramų margarino 1 vienetas kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų 2 gramai kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus, margariną, cukrų, kiaušinį ir kepimo miltelius gerai išmaišykite. Tešlą pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
2022-03-01

Receptas. Bulvių blynai su mėsos įdaru

INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo bulvių šiek tiek krakmolo 1 valgomasis šaukštas margarino šiek tiek kiaulienos (malta) 2 vienetai kiaušinių šiek tiek grietinės (galima pieno) šiek tiek prieskonių (mėsai) PARUOŠIMO BŪDAS: Dar reikės spirgiukų padažiukui. Bulves nusiskusti, išvirti, ataušinti šiek tiek, sugrūsti, įdėti margarino, įmušti kiaušinius, įdėti grietinės keletą šaukštų, pieno apie 1 stiklinę, krakmolo (berti pagal matomumą, kad masė nebūtų per trupi.
2022-03-01

Receptas. Trupininis su uogiene

INGREDIENTAI: 11 valgomųjų šaukštų cukraus 200 gramų margarino (arba tsviesas) 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 26 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 0.5 litro uogienės PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinio trynius ištrinti su cukrumi, dėti 13 šaukštų miltų ir kepimo miltelius, išmaišyti. Ištirpinti margariną ir supilti į masę.
2022-03-01

Receptas. Sausainiai su citrininiu pertepimu

INGREDIENTAI: 2 stiklinės kvietinių miltų (aukščiausios rūšies) 1 stiklinė margarino (+ 1 v. š.) 0.5 stiklinės cukraus pudros (ir dar šiek tiek pabarstymui) 1/4 stiklinės cukraus 1/4 stiklinės vandens 1 arbatinis šaukštelis citrinų (ekstraktas) 2 ir 1/4 arbatinio šaukštelio kukurūzų krakmolas 1/4 arbatinio šaukštelio druskos 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės (tarkuota) šiek tiek cukraus pudros Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
2022-03-01

Receptas. Obuoliai trapioje tešloje

INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus pudros 100 gramų cukraus 100 gramų margarino 6 vienetai obuolių 1 vienetas kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų šiek tiek razinų PARUOŠIMO BŪDAS: Iš miltų, margarino, kiaušinio ir 5 šaukštų cukraus užminkyti trapią tešlą, iškočioti ją ir išpjaustyti 10-15 cm dydžio kvadratais. Į nuluptų, išvalytų obuolių tuštumas įdėti razinų su likusiu cukrumi arba uogiene.
2022-03-01

Receptas. Gaivus tortas „Serbentinis“

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros 2 valgomieji šaukštai cukraus 2 valgomieji šaukštai kakavos 100 gramų margarino 2 vienetai kiaušinių 5 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai grietinės 700 gramų grietinės (jogurtinė) 4 valgomieji šaukštai želatinos 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus 300 gramų serbentų 200 gramų želė cukraus „multi“ 3 stiklinės sul...
2022-03-01

Receptas. Graikiška žuvienė

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto česnakų (skiltelė) 5 vienetai juodųjų pipirų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas laurų lapų (lapelis) 2 valgomieji šaukštai margarino 2 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 6 valgomieji šaukštai grietinėlės šiek tiek druskos 1 kilogramas žuvies (jūrinė) šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvis nuvaloma ir, nupjovus galvą, nulupus odą, išėmus kaulus, su...
2022-02-28

Receptas. Sausainiukai "Sraigės"

INGREDIENTAI: 3 vienetai sūrelio (varškės, saldūs) šiek tiek sodos (nugesinta actu, ant peilio galiuko) 2 stiklinės kvietinių miltų Tešlai: 200 gramų margarino 2 vienetai kiaušinių (tryniai) Pertepimui: 2 vienetai kiaušinių (baltymai) 1 stiklinė cukraus šiek tiek aguonų Paruošimo laikas: Apie 45 min.
2022-02-28

Receptas. Sumuštinukai

Ryškūs ir itin savotiško skonio sumuštinukai nepaliks abejingų. INGREDIENTAI: 8 riekės forminės duonos 200 gramų silkių 2 vienetai kiaušinių 1 vienetas kivių Aptepimui: šiek tiek margarino Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius kietai išvirti, atvėsinti, nulupti ir supjaustyti į keturias dalis. Kivi nulupti ir supjaustyti į 8 dalis. Duonos riekeles tepti margarinu, dėti gabalėlį kiaušinio, kivi ir silkutės.
2022-02-28

Receptas. Vištiena su spanguolėmis

INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai cukraus pudros šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 0.5 arbatinio šaukštelio krakmolo šiek tiek margarino 400 gramų spanguolių 1 vienetas svogūnų 800 gramų vištos filė šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 50 gramų sviesto 10 gramų sūris PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustyti gabalais, padaužyti, pasūdyti, apibarstyti pipirais ir palikti marinuotis šaldytuve 30 min.
2022-02-28

Receptas. Tinginio pyragas

INGREDIENTAI: 1 kilogramas sausainių (iš pakelių) 4 vienetai kiaušinių 2 stiklinės cukraus 200 gramų sviesto 200 gramų margarino 50 gramų kakavos ((milteliai)) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius sutrupinti kiek galima smulkesniais gabaliukais.
2022-02-28

Receptas. Uogų keksas su laimų glajumi

INGREDIENTAI: 180 gramų cukraus 120 gramų margarino (Rama, skirtas kepimui) 200 gramų mėlinių (ar kitų uogų) 2 vienetai kiaušinių 1 vienetas kiaušinių (trynys) 280 gramų kvietinių miltų 80 gramų pieno (šviežias be priedų) 1/4 arbatinio šaukštelio druskos 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas žaliųjų citrinų (tarkuota žievelė) PARUOŠIMO BŪDAS: Glajui reiks papildomai: 125 g cukraus pudros maždaug 1-1,5 valg.
2022-02-27

Receptas. Kalėdinis daržininkų pyragas

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 2 valgomieji šaukštai kmynų (brinkyti) 200 gramų margarino (Vilnius) 4 vienetai kiaušinių 3 stiklinės kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos (gesinta) 1 stiklinė grietinės 1 stiklinė uogienės (ar rūgštus džemas) PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Į dubenį sudėti cukrų ir kiaušinius gerai išplakti. Margariną ištirpinti ir įmaišyti. Supilti grietinę, uogienę, kmynus ir gerai išsukti.
2022-02-27

Receptas. Medaus tortas

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 100 gramų margarino (arba sviestas) 2 valgomieji šaukštai medaus 2 vienetai kiaušinių 3 stiklinės kvietinių miltų 1.5 vieneto sviesto (kremui, 82 proc. riebumo, pakeliuose) 1 vienetas kondensuoto pieno (indeliuose) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Ant šiltos vonios (į puodą įpilame vandens, ant viršaus indą, kuriame bus maišoma tešla) daroma tešla torto blynams.
2022-02-27

Receptas. Kakavinis keksas su ananasais

INGREDIENTAI: 250 gramų ananasų (konservuoti) 5 valgomieji šaukštai cukraus 3 valgomieji šaukštai kakavos 1 arbatinis šaukštelis kavos (tirpi) 100 gramų margarino (ištirpintas) 2 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai likerio (Bailey) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 50 mililitrų ananasų sulčių (nuo konservuotų ananasų) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-02-27

Receptas. Annos skanus vaflinis tortukas

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai kakavos 300 gramų margarino 150 gramų kondensuoto pieno šiek tiek vaflių (lakštai) PARUOŠIMO BŪDAS: Sutirštintą pieną ir sviestą ištirpinti ant silpnos ugnies, įdėti kakavos. Viską gerai išmaišyti. Pertepti vaflius. Įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Viršų galima paberti tarkuotu šokoladu.
2022-02-27

Receptas. Pyragas su braškėmis

INGREDIENTAI: 250 gramų cukraus 100 gramų margarino 1 vienetas kiaušinių 350 gramų kvietinių miltų 200 gramų varškės 0.5 kilogramo braškių 100 gramų sviesto 200 gramų grietinės 20 gramų želatinos PARUOŠIMO BŪDAS: Iš tešlai skirtų produktų paruošiame tešlą, laikome 1 val. šaltai. Tešlą iškočiojame ir išklojame ja formos dugną. Kepame apie 20 min. 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
2022-02-27

Receptas. Cinamoninės bandelės „Greitučiai”

INGREDIENTAI: 20 gramų cinamono 9 valgomieji šaukštai cukraus 250 gramų margarino 1 vienetas kiaušinių 500 gramų kvietinių miltų 1 stiklinė pieno 10 gramų mielių (sausos) PARUOŠIMO BŪDAS: Piene (šiltame) ištirpinti mieles ir cukrų. Ištirpinti margariną ir atvėsinti. Į dubenį su pienu supilti atvėsintą margariną, miltus ir minkyti, kol nelips prie rankų. Iškočioti iš tešlos didelį blyną, ant jo supilti cukraus ir cinamono mišinį.
2022-02-27

Receptas. Saldūs vafliukai

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 200 gramų margarino 5 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės kvietinių miltų 0.5 stiklinės vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Margariną ištirpinti ant lėtos ugnies, į dubenį įmušti kiaušinius, įpilti cukrų ir suplakti. Į kiaušinių ir cukraus masę supilti atvėsusį margariną, vandenį. Vėl viską suplakti. Tuomet vis pamaišant po truputį dėti miltus ir suplakti iki vientisos masės.
2022-02-27

Receptas. Pyragas su slyvomis

INGREDIENTAI: 250 gramų margarino (kepinių) 5 vienetai kiaušinių 200 gramų cukraus 200 gramų grietinės 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek miltai 1 kilogramas slyvų 5 vienetai obuolių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Margariną ištirpinti, į jį supilti cukrų, įdėti grietinę, kepimo miltelius, įmušti kiaušinius ir gerai išsukti. Po truputį pilti miltus, kad gautųsi tirštos blynų tešlos konsistencija.
2022-02-27

Receptas. Greitas obuolių pyragas be tešlos

INGREDIENTAI: 10 gramų cinamono (maltas) 150 gramų cukraus 210 gramų margarino 50 gramų migdolų (plokštelės) 1 kilogramas obuolių 200 gramų kvietinių miltų 10 gramų džiūvesėlių (malti) 200 gramų manų kruopų PARUOŠIMO BŪDAS: Maltus cinamonas išmaišyti su 50 g cukraus. Obuolius nuskusti, išmesti sėkladėžes, supjaustyti skiltelėmis, juos išmaišyti su cinamono ir cukraus mišiniu.
2022-02-27

Receptas. Kalėdinės saldžiosios bulvės

INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių (mažos, virtos, geriausia su lupena) 50 gramų cukraus 50 gramų margarino PARUOŠIMO BŪDAS: Į keptuvę dedame cukrų, išlydome. Dedame margariną. Kai jis išsilydo dedame bulves ir kepame, kol apsitrauks karamele. Tiekite prie antienos ar žąsienos. Skanaus.
2022-02-27

Receptas. Obuolių pyragas "Numeris vienas"

INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 200 gramų cukraus (užpilui) 125 gramai margarino (arba sviestas, minkštas) 800 gramų obuolių (užpilui) 1 vienetas kiaušinių 250 gramų kvietinių miltų 750 mililitrų obuolių sulčių (užpilui) 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (užpilui) 2 vienetai pudingo (vanilinis, užpilui, pakuotėse) PARUOŠIMO BŪDAS: Be to reikės 26-28 cm skersmens apvalios kepimo skardos ir kepi...
2022-02-26

Receptas. Piene troškintas triušis

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų šiek tiek laurų lapų (lapai) šiek tiek mairūnų 1 valgomasis šaukštas margarino 2 vienetai morkų šiek tiek rozmarino 150 gramų kiaulės lašinių 600 gramų triušienos 150 gramų pieno šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustyti triušieną gabalais, pasūdyti ir apkepinti riebaluose.
2022-02-26

Receptas. Keksiukai be kiaušinių

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 125 gramai margarino 2 stiklinės kvietinių miltų 1 stiklinė manų kruopų šiek tiek razinų šiek tiek riešutų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 stiklinė pasukų Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Manų kruopas sumaišome su miltais ir kepimo milteliais. Riešutus (lazdyno, graikinius ir kitus) sukapojame. Į pasukas įmaišome cukrų, kol ištirpsta, tuomet minkštą margariną.
2022-02-26

Receptas. Sausainiai su riešutais

INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono 250 gramų cukraus pudros šiek tiek gvazdikėlių 250 gramų margarino 3 vienetai kiaušinių 1 vienetas kiaušinių (baltymas) 500 gramų kvietinių miltų 50 gramų riešutų PARUOŠIMO BŪDAS: Margarinas ištrinamas su cukrumi, įmušama po kiaušinį, suberiami prieskoniai, miltai. Užminkoma tešla. Iš jos daromi nedideli rutuliukai, ir į kiekvieną įdedama po riešutą.
2022-02-26

Receptas. Svarainių sausainiai

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 100 gramų margarino 1 stiklinė pistacijų (smulkintos) 2 vienetai svarainių 2.5 stiklinės kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Svarainius nulupame ir perpjovę į dvi-keturias dalis dedame į puodą su vandeniu ir verdame apie 5-10 minučių. Svarainius išimame ir užpilame cukrumi bei sudedame minkštą margariną. Viską sutriname iki vientisos masės.
2022-02-26
Į viršų