makaronai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „makaronai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „makaronai“.
Taip gaminti spagečiai sužavės visą šeimą: paprasta, greita ir labai skanu
Laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis šį šeštadienį įkvėpimo semiasi iš itališkos komedinės dramos „Tobuli melagiai“. O kas gali būti itališkesnio nei makaronai?
Šį šeštadienio vakarą TV3 žiūrovų dėmesį prie ekranų prikaustys intriguojantis itališkas filmas „Tobuli melagiai“ (angl. Perfect Strangers), režisuota Paolo Genovese.
Makaronai su faršu: taps šeimos favoritu
Ieškote greto vakarienės recepto, kuriuo galėtumėte nustebinti? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti visos šeimos favoritu tapsiantį makaronų patiekalą.
Mėgstate užpilamus makaronus? Turi jums liūdnų žinių
Ar esate greito paruošimo makaronų gerbėjas? Jei taip, turėtumėte žinoti šiuos 5 šalutinius greito paruošimo makaronų poveikius. Nors jie greitai paruošiami, jie gali pakenkti jūsų sveikatai!
Greitai paruošiami makaronai yra labai populiarūs dėl savo pikantiško skonio ir greito paruošimo. Tačiau, nepaisant visuotinio jų populiarumo, greito paruošimo makaronai niekaip nesiejami su sveika mityba.
Įspėja mėgstančius užpilamus makaronus: privalote tai žinoti
Australijos slaugytoja ragina tėvus būti itin budriais, maitinant vaikus greitai paruošiamais makaronais.
Vaikų slaugytoja Sarah Hunstead, vadovaujanti Australijos vaikų saugumo puslapiui „CPR Kids“, sakė, kad karštiems greitai paruošiamiems makaronams išsipylus užtenka mažiau nei sekundės, kad jie smarkiai nudegintų.
Sveikatos priežiūros institucijos pastebėjo, kad padaugėjo vaikų, apdegusių nuo populiaraus užkandžio, rašo dailymail.co.uk.
Ši daržovė pasižymi išskirtinėmis savybėmis: ragina valgyti dažniau
Nors apie brokolių naudą tikrai esame girdėję, daugiau žalios spalvos daržovių suvalgome tik vasarą. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad trumpai termiškai apdorotos arba žalios daržovės turėtų būti mūsų kasdienio raciono dalis visais metų laikais. Ruošiant brokolius, ji pataria jų nepervirti: daugiausia vertingų medžiagų juose išlieka valgant žalius, blanširuotus ar garintus.
Pasakė, kiek dienų galima prekiauti pasibaigusio galiojimo produktais
Pasibaigusio galiojimo, bet dar tinkamais vartoti maisto produktais nuo šių metų galima prekiauti dar ilgiausiai 45 dienas ir tik tuomet, jeigu nepažeista gamintojo pakuotė.
Tokiems Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengtiems Mažmeninės prekybos taisyklių pakeitimams trečiadienį pritarė Vyriausybė.
Daugelis makaronus verda neteisingai: šiukštu nekartokite 1 klaidos
Daugelis daro tą pačią klaidą, dėl kurios verdant makaronus jie sulimpa, tačiau, pasak virtuvės šefės, yra paprastas būdas išspręsti šią problemą. Tad nekartokite šios klaidos virdami makaronus – gailėsitės nežinoję to anksčiau.
Dažnai verdant makaronus jie tiesiog sulimpa. Būkime atviri – makaronus nėra sunku išvirti. Į puodą įpilame vandens, užverdame, supilame makaronus ir palaukiame apie 10 minučių ar mažiau, jei naudojami švieži makaronai, kol jie išvirs.
Su kuo negalima valgyti duonos? Daugelis nustebtų
Duona – labai populiarus maisto produktas, kurį žmonės vartoja šimtmečius. Šis maisto produktas turi ir privalumų, ir trūkumų. Galbūt jūs, kaip ir aš, tiesiog dievinate šviežią, kvapnią duoną? Ji gali būti derinama su įvairiais maisto produktais, bet ar kada susimąstėte, su kuo duonos nereikėtų vartoti? Šiandien mes jums papasakosime, ko negalima valgyti su duona.
Duona yra puikus angliavandenių šaltinis, aprūpinantis organizmą energija.
Atskleidė superinį makaronų receptą: puikiai tiks savaitgaliui
Nustebinkite savo šeimą nepakartojamo skonio patiekalais – filo tešlos pyragu su plikytu kremu ir pasta su baklažanais. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos gardžius patiekalus, pamatysite jau šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu gardu“.
Šie patiekalai puikiai tiks savaitgaliui ar kiekvienai dienai – juos su malonumu valgys visa šeima.
Filo tešlos pyragas su plikytu kremu
Plikytam kremui reikės:
1 l pieno
200 g cukraus
100 g semolina miltų
1 vnt.
Daugelis makaronus verda neteisingai: nekartokite šių klaidų
Maisto produktų tiekimo kompanijos „Ifood“ ekspertų teigimu, makaronus ruošiame neteisingai, o vienas iš mūsų gaminimo įpročių reiškia, kad mėgstamiausiam patiekalui trūksta tobulesnio skonio.
Visi mėgsta gerus makaronų patiekalus. Jie ne tik sotūs ir labai skanūs, bet ir lengvai paruošiami, todėl nereikia valandų valandas praleisti virtuvėje.
REKLAMA
REKLAMA
Makaronai su faršu: šis receptas vertas 10 balų
„Skanaus pietaujantiems ir idėja skubantiems“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 3. Užtruksite apie 30 min:
200 g linguine makaronų (tiks ir spagetti);
500 g maltos kalakutienos (ar kitos mėgstamos mėsos);
1 poras;
1 skiltelė česnako;
1 svogūnas;
1 morka;
2 v. š. pomidorų pastos;
50 g kietojo sūrio;
Šlakelis alyvuogių aliejaus;
Druskos pagal skonį;
Žiupsnis juodųjų pipirų.
Makaronus išverdame gerai pasūdytame vandenyje.
Lengvai paruošiami makaronai pagal Ingridą: kirs visa šeima
„Vieni iš Kamilės mėgstamiausių patiekalų yra įdaryti makaronai. Negaminu dažnai, bet kartais tenka“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 2. Užtruksite apie 45 min.:
300 g maltos kalakutienos;
1 skiltelė česnako;
1 svogūnas;
1 morka;
1 v. š. pomidorų tyrės;
0,5 skardinė konservuotų pomidorų;
Druskos pagal skonį;
Žiupsnis juodųjų pipirų;
1 a. š. džiovinto baziliko;
1 a. š. persilado priesk.
Šis makaronų receptas sužavės visus: paprasta, greita ir skanu
Šį savaitgalį nustebinkite savo šeimą nepakartojamo skonio patiekalais – kukurūziniais blynais su chorizo padažu ir lazanija su chorizo be glitimo.
Šeima sukrėsta: 20-metis sūnus mirė suvalgęs spagečių
20 metų studentas, kuris bandė sutaupyti pinigų ir nusprendė valgyti penkių dienų senumo spagečius, po dešimties valandų buvo rastas negyvas.
Dvidešimtmetis belgas, įvardijamas kaip A. J., paliko vakarienės likučius kambario temperatūroje, o po kelių dienų juos suvalgė ir išėjo sportuoti su draugais, rašo mirror.co.uk.
Grįžęs po pusvalandžio jis skundėsi galvos ir skrandžio skausmais, o po to pradėjo vemti ir viduriuoti.
Šie spagečiai sužavės visus: patiks ir ne tokiems dideliems makaronų gerbėjams
Makaronų mėgėjams dar vienas gardus receptas niekada nepamaišys! O būtent tokiu virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis laidoje „Skaniai ir paprastai“ ir dalinasi – parodė, kaip lengvai pasigaminti makaronus su jūros gėrybėmis.
Makaronai su ypač gardžiu padažu: nepaliks abejingų ir norėsis pakartoti
Kai norisi skanaus, bet labai lengvai pagaminamo patiekalo, makaronai – visada geras pasirinkimas. Laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis dalinasi labai paprastu kriauklės formos makaronų receptu su ypač gardžiu padažu, kuris tiks su įvairiausiais makaronais.
Ragina atsisakyti šių produktų: riebalai degs savaime
Daugelis žmonių, norėdami atsikratyti nereikalingų kilogramų, neretai koncentruojasi į keistas dietas, ima perdėtai sportuoti, alina savo organizmą. Galiausiai ima ir palūžta, nes nebežino, ką daryti, kad svorio metimas nebūtų kančia. Pasirodo, kad norint sumažinti svorį gali pakakti išbraukti tam tikrus maisto produktus iš savo raciono. Sužinokite, ko reikėtų vengti.
Šiuos makaronus pamils visa šeima: sužavės nuo pirmo kąsnio
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart jis pagamino kreminę pastą su jautiena azijietiškai.
Nors lankėsi Anykščiuose, kur susitiko su Valdemaru Juška, su broliu šiltnamiuose auginančiu braškes, tačiau pakvietęs į virtuvę nustebino ne tik patiekalais su lietuvių pamiltomis braškėmis.
Taip ruošti makaronai taps stalo pažiba: norėsis dar ir dar
Garsusis virtuvės šefas su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart prie Gian Lucos prisijungė ypatinga viešnia – iš Italijos atkeliavusi jo mama. Šia proga šefas pagamino kreminę pastą su buratos sūriu, smidrais ir šonine.
„Rollton“ gamintojas Lietuvoje pristato naują prekių ženklą „REEVA“
Gera žinia kiekvienam, kas mėgsta skanius ir aukštos kokybės greitai paruošiamus makaronus. Viskas, ką nuo šiol reikia atsiminti, yra „REEVA“!
„Mareven Food Europe LLC“, kuri iki šiol gamino maisto produktus su prekių ženklais „Rollton“ ir „Bigbon“, verčia naują, šviesų ir labai skanų istorijos puslapį.
Greitai ir sočiai: kreminiai makaronai su gardžiu padažu vos per 15 minučių
Šylant orams, norisi kuo daugiau laiko leisti lauke ir mėgautis bundančia gamta. Tad ilgai ir nuobodžiai gaminti nei pusryčių, nei vakarienės tikrai nevilioja. Ieškantiems greitų ir sočių patiekalų receptų padės kiekvieną savaitę atsinaujinantys „Lidl superšeštadienio“ pasiūlymai. Šįkart ypač mažomis kainomis džiugins kiaulienos kumpis, grietinėlė ir pievagrybiai. Iš šių produktų visai šeimai galėsite pagaminti kreminius makaronus su gardžiu padažu.
Taip ruošti makaronai nepaliks abejingų: skonis vertas 10 balų
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Tradiciniai itališki makaronai su sūriu ir pipirais pagal Gian Luca: pavyks iš pirmo karto
TV3 laida „La maistas“ su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco tęsia kulinarines keliones po Lietuvą. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti gardų tradicišką itališką patiekalą – Cacio e pepe itališką pasta su sūriu ir pipirais.
Sekmadienį virtuvės šefas su laidos kūrybine komanda lankėsi Kaune, ten svečiavosi pas Giedrių ir jo žmoną, gaminančius kombuchą – fermentuotą arbatos gėrimą.
Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais: „Labai paprastas, bet genialus receptas“
Kombucha – fermentuotas arbatos gėrimas, suradęs tūkstančius gerbėjų visame pasaulyje. Jau šį sekmadienį visas šio gėrimo paslaptis perprasti stengsis ir TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco. O žiūrovams jis atskleis ir prie šio gėrimo puikiai tinkančių tradicinių itališkų makaronų Cacio e pepe su sūriu ir pipirais receptą.
Daugelis makaronus gamina neteisingai: išdavė naudingą triuką
Daugeliui žmonių gardūs makaronų patiekalai yra ne tik skanūs, bet ir pigūs bei greitai pagaminami. Tačiau viena makaronų ruošimo dalis, kurią žmonės atlieka neteisingai, apsunkina maisto gamybą.
Žmonės atrado paprastą gudrybę, kai paprastai nusunkti makaronus – tai paprastas būdas, padedantis sutaupyti laiko, rašo mirror.co.uk.
„TikTok“ paskyroje @tiger_lee_uk, kuri gali pasigirti daugiau nei 50 tūkst.
Turbo greitai paruošiami makaronai su faršu: paprasta ir skanu
„Super duper lengvas makaronų receptas. Taip, taip, čia tas, legendinis, kurį gaminu bent kartą per savaitę, kai paklausiu vaikų: ko norite pietums/vakarienei? Visada išgirstu: makaronų su faršu“, – rašo „Samčio užrašai“ tinklaraščio autorė Odeta.
Reikės: 1 šaukštas alyvuogių aliejaus; 1/2 smulkinto svogūno; 1 tarkuota morka; 4 skiltelės česnako; 1 šaukštelis dž.
Paaiškėjo 3 produktai, kurių nevalgo karalienė: jų ypač nemėgsta
Kadangi karalienė Elžbieta II yra ilgiausiai valdanti monarchė istorijoje, nenuostabu, kad jos aplinkos žmonės privalo laikytis kai kurių taisyklių.
Karališkoji šeima turi eilę protokolų, kurių nevalia pažeisti, o rūmų darbuotojai ir pati Karalienė taip pat turi elgtis atitinkamai.
Karališkasis ekspertas papasakojo, kam Karalienė nepritaria, kai kalbama apie valgį su savo šeima ir proanūkiais, rašo mirror.co.uk.
Nebeieškosite restorane: itin paprastas „Pasta Carbonara“ receptas
Pasta Carbonara – bene ikoniškiausias tiek italų virtuvės, tiek viso makaronų pasaulio patiekalas. Kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis parodė, kaip greitai ir lengvai pasigaminti šiuos burnoje tirpstančius makaronus savo namų virtuvėje.
Patiekalui reikės:
1. 300 g ilgųjų kietųjų kviečių makaronų (pvz.: „Fettuccine“, „Spaghetti“, „Tagliatelle“ ir pan.
Pasibaigus galiojimui neišmeskite šių produktų: dar galite juos vartoti
Nėra nieko labiau erzinančio, nei situacijos, kai norite išgerti kavos su pienu, tačiau iš šaldytuvo išėmus pieną paaiškėja, kad baigėsi jo galiojimo laikas. Tačiau kaip atidžiai turėtumėte laikytis ant pakuočių nurodyto galiojimo laiko?
Daugelis žmonių visada atsižvelgia į galiojimo datą, nurodytą ant pakuotės. Tačiau neretai nurodytos datos yra tik gairės, kurios ne visai tiksliai nurodo, iki kada reikėtų suvartoti maistą.
Receptas. Vištiena su anakardžių riešutais
INGREDIENTAI: šiek tiek vištiena (file) šiek tiek makaronų (tagliatelle) šiek tiek grietinėlės ((12% riebumo)) 120 gramų riešutų (anakardžiai) 1 sauja gražgarsčių 1 sauja gražgarsčių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 2 vienetai ruošinio („MAGGI Idea... Vištienai grietinėlės ir žolelių padaže”) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Sekmadienio makaronų apkepas
INGREDIENTAI: 450 gramų kalakutų faršo 1 vienetas porų 1 vienetas geltonosios paprikos 2 vienetai pomidorų pastos 450 gramų makaronų 300 gramų sūris 0.5 žiupsnelio druskos 0.5 žiupsnelio pipirai 3 valgomieji šaukštai grietinės 1 valgomasis šaukštas aliejaus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Keptuvėje apkepti faršą, smulkintą papriką, pomidorą, porą. Įdėti prieskonių.
Receptas. Makaronų mišrainė
INGREDIENTAI: 300 gramų makaronų 200 gramų sparaginių pupelių (arba jauna cukinija (virta arba kepta)) 200 gramų paprikų (geltona ir raudona) 3 vienetai pomidorų pastos 5 valgomieji šaukštai konservuotų žirnelių šiek tiek druskos šiek tiek majonezo Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Receptas. Makaronai su sūriu ir svogūnais
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti) 3/5 valgomojo šaukšto petražolių (smulkintos) 1 vienetas svogūnų 500 gramų makaronų 400 gramų sūris šiek tiek druskos šiek tiek sviesto Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Iš nurodytų ingredientų kiekių gausis maždaug 7 porcijos. Užvirinti puode pasūdytą vandenį. Į užvirusį vandenį sudėti makaronus ir virti, kol jie taps minkšti. Kol makaronai verda maždaug 10 min.
Receptas. Makaronai su pupelėmis ir pomidorų padažu
Pupelės gal kiek neįprastas ingredientas makaronams, bet suteikia įdomų skonį.
INGREDIENTAI: 400 gramų konservuotos baltos pupelės 300 gramų makaronų 150 gramų konservuotų pomidorų (trinti) 1 vienetas morka 1 vienetas saldžiosios paprikos 30 gramų kietojo sūrio (tarkuotas) 1 saujelė petražolių (smulkintos) 1 skiltelė česnakas 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 2 žiupsneliai grūsti juodieji pipirai 2 žiupsneliai druskos šiek tiek ...
Receptas. Šalta mėlynių sriuba
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono 150 gramų cukraus šiek tiek gvazdikėlių 1 arbatinis šaukštelis krakmolo 600 gramų mėlinių 1 stiklinė makaronų 6 stiklinės vandens 1 arbatinis šaukštelis grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Uogos užpilamos verdančiu vandeniu, suberiami prieskoniai, pavirinama ir ištrinama. Supilama grietinė su joje išmaišytu krakmolu. Viskas sumaišoma ir užvirinama. Pasaldinama, ataušinama. Tiekiama įdėjus atskirai virtų makaronų.
Receptas. Naminė sočioji lazanija
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai morkų 6 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 800 gramų jautienos faršo 150 gramų majonezo 300 gramų makaronų (vamzdeliai) šiek tiek druskos 150 gramų sūris PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirti verdančiame pasūdytame vandenyje makaronus.
Receptas. Makaronai su papaja
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus 400 gramų makaronų (vamzdeliniai) 300 gramų varškės 50 gramų sviesto 1 vienetas papajų PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirtus, nuvarvintus makaronus sumaišykite su sviestu. Papają nulupkite, išimkite sėklas, smulkiai supjaustykite ir sutrinkite su cukrumi. Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su papaja, o gautą masę užpilkite ant makaronų. Salotas papuoškite papajos skiltelėmis, žalumynais.
Receptas. Sojos faršas su makaronais
INGREDIENTAI: 75 gramai sojos (faršas) 0.5 vieneto svogūnų šiek tiek svogūnų (milteliai) 50 gramų pomidorų padažo (aštrus) 100 gramų makaronų šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Užpilkite sojos faršą verdančiu vandeniu ir porą min. pavirinkite ant mažos ugnies. Tuo tarpu virkite makaronus. Išbrinkusį faršą nusunkite ir sudėkite į keptuvę, kurioje jau turėtų būti įkaitęs aliejus.
Receptas. Makaronų sriuba su voveraitėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek bulvių šiek tiek porų šiek tiek vištiena šiek tiek makaronų šiek tiek voveraičių šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirti iš vištos sultinį. Mėsą išimti, o į sultinį sudėti supjaustytas bulves, makaronus ir voveraites, apkepintas svieste. Baigiant virti sudėti supjaustytus porus ir mėsos gabaliukus. Paprasta ir skanu.
Receptas. Makaronų užkepėlė su šparaginėmis pupelėmis ir faršu
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai pomidorų pastos 2 vienetai svogūnų 200 gramų kiaulės faršo 200 gramų jautienos faršo 4 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 350 mililitrų pieno 200 gramų makaronų šiek tiek druskos 500 gramų sparaginių pupelių 50 gramų sūris (tarkuotas) PARUOŠIMO BŪDAS: Makaronus išvirti. Šparagines pupeles išvirti pasūdytame vandenyje (5 min.
Receptas. Makaronai su paukštiena
INGREDIENTAI: 2 česnakų 500 gramų kalakutienos šlaunelėmis (ketvirčio storoji dalis) 200 mililitrų pieno šiek tiek makaronų (spageti) 500 mililitrų voveraičių 50 gramų pieno šiek tiek aliejaus 150 mililitrų grietinės šiek tiek čili pipirų (pipiriukas) PARUOŠIMO BŪDAS: Kalakuto mėsą atskiriame nuo kaulų, supjaustome nedideliais gabaliukais ar juostelėmis.
Receptas. Makaronai su krevetėmis
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 4 česnakų 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1/4 stiklinės baltojo vyno 450 gramų makaronų (virti) 450 gramų krevečių be kevalo 1 valgomasis šaukštas sviesto 1/3 arbatinio šaukštelio čili pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Pridėkite raudonųjų čili pipirų, susmulkintą česnaką ir pakepinkite apie 1 minutę.
Receptas. Kalmarų salotos su Mocarela
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 3 vienetai pomidorų pastos šiek tiek majonezo 1 stiklinė makaronų (smulkūs) 1 vienetas kalmarų (konservuoti, indelis) šiek tiek druskos 1 sauja mocarelos sūrio (rutuliukai) 0.5 vieneto pekino kopūstų PARUOŠIMO BŪDAS: Išverdami makaronai ir ataušinami. Smulkinamas kopūstas, pomidorai, kalmarai ir sūris, dedami makaronai. Gardinama druska ir pipirais. Viskas gerai išmaišoma su majonezu.
Receptas. „Turtingoji sriuba“
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) 6 vienetai kopūstų (lapai) 0.5 arbatinio šaukštelio mairūnų (džiovintas) 1 vienetas moliūgų (nedideli) 2 vienetai morkų 3 valgomieji šaukštai petražolių (kapotos) 1 stiklinė pomidorų pastos (smulkinti) 3/5 stiklinės pupelių 1 vienetas ropių (saldžiosios) 1 vienetas salierų 1 vienetas svogūnų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 200 gramų makaronų šiek tiek parmezano s...
Receptas. Gaivios makaronų salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų šiek tiek paprikų šiek tiek kiaulienos kumpio (virtas) šiek tiek majonezo 300 gramų makaronų (ryžių formos) šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Makaronus išverdame, perliejame juos šaltu vandeniu. Į didelį dubenį sudedame makaronus, pjaustytas kubeliais paprikas, agurkus, kumpį. Įdedame prieskonių ir majonezo.
Receptas. Salsiccia Tagliatelle
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) šiek tiek muskato (tarkuotas) šiek tiek špinatų (švieži, 2-3) 130 gramų makaronų (Tagliatelle) 8 vienetai dešros (rūkyta, griežinėliai) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek čili pipirų (malti) 6 valgomieji šaukštai rikotos PARUOŠIMO BŪDAS: Makaronus išverdame, kol jie virs sutaisome padažą: supjaustome špinatus juostelėmis, įkaitiname keptuvę, į...
Receptas. Ryžių makaronai su tofu ir daržovėmis
INGREDIENTAI: 1 sauja bazilikų 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 250 gramų makaronų (ryžių) šiek tiek druskos 3/4 valgomojo šaukšto kario 130 gramų sojų varškės tofu 3 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus 1 sauja svogūnų laiškų PARUOŠIMO BŪDAS: Sojų varškę supjaustome storomis riekelėmis. Keptuvėje įkaitiname šaukštą sezamų aliejaus ir apkepame jame varškę, kol ji įgaus auksinį atspalvį. Svogūną ir svogūnų laiškus susmulkiname.
Receptas. Spagečiai su jautienos ir kiaulienos faršo padažu
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės faršo 500 gramų jautienos faršo 300 gramų makaronų 1 vienetas svogūnų 1 vienetas morkų 200 mililitrų grietinėlės 3 skiltelės česnakų 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 1 valgomasis šaukštas sviesto 1 arbatinis šaukštelis aliejaus 1 žiupsnelis prieskonių 0.5 žiupsnelio druskos 0.5 žiupsnelio pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Receptas. Makaronai su vištiena kario padaže
INGREDIENTAI: 300 gramų vištiena (krūtinėlė) 2 saujelės česnakų 300 gramų makaronų (vamzdeliai (Penne)) 0.5 pundelio petražolių 1 pakelis knorr fix mišinys spagečiams „carbonara“ 2 valgomieji šaukštai aliejaus 300 mililitrų grietinės 1 arbatinis šaukštelis kario 1 vienetas svogūnų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite vištieną juostelėmis, o svogūnus ir česnakus – griežinėliais.
Receptas. Makaroniada
INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų 1 vienetas morkų 1 vienetas paprikų 1 vienetas svogūnų šiek tiek makaronų (spirale arba vamzdeliniai, pakelis) 200 gramų dešros (ar kumpio, parūkytos šoninės) 0.5 litro kečupo PARUOŠIMO BŪDAS: Pasūdytame vandenyje išverdame makaronus kaip parašyta ant pokelio.Vandenį nukošiame, makronus uždengiame dangteliu ir laikome šiltai. Svogūną ir morką nulupame ir supjaustome kubeliais.