ledukai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „ledukai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „ledukai“.
Vaizdelis kieme šiaulietį paliko be žado: „Jau 20 minučių ir vis stiprėja“
Lietuvoje orai kardinaliai pasikeitė palyginus su praėjusia savaite. Trečiadienį dalį šalies apipylė ne tik lietūs, bet ir apibėrė ledukai. „Orai ir klimatas Lietuvoje“ savo „Facebook'o“ puslapyje dalinasi vaizdais, kaip ledukų kruša neaplenkė ir Šiaulių rajone esančio Kėblių kaimo. Lazdijų rajono gyventojai taip pat sulaukė žiemą primenančių orų, ir perspėja, kad atšilimo galime tikėtis tikriausiai tik mėnesio pabaigoje.
Lietuvos gamta parodė savo galią: užfiksavo stulbinančią nuotrauką
Vilniuje gyvenanti ir pas tėvus vasarai grįžusi Ieva Norbutienė atsiuntė įspūdingas nuotraukas, kuriose – beveik devynių centimetrų dydžio ledokšniai, vakar (rugpjūčio 7 d. – aut. past.) apie 12 val. iškritę Jakūbonių kaime.
– Kruša truko apie keturias minutes. Triukšmas didžiulis, šuo išsigandęs loja. Bandžiau gelbėti automobilį – užmečiau, kiek pavyko, ant stiklų antklodę, tačiau pamačiusi, kokio dydžio ledokšniai krenta iš dangaus – nėriau atgal į namus.
Žmonės dalijasi vaizdais: kruša ne juokais apdaužė automobilį
Per Lietuvą slenkanti galinga audra didžiuliais ledo gabaliukais grasina žmonių turtui. Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašai ir nuotraukos, kuriuose matyti, kaip visoje šalyje buvo apgadinti automobiliai.
Pirmadienį popiet „Facebook“ grupėje „Orų entuziastai“ pasipylė Panevėžio ir Ukmergės regiono gyventojų užfiksuotos nuotraukos, kuriose matyti kone delno dydžio iškritę ledai.
„Žiauru.
Barmenės paprašė kokteilio be ledukų: jos atsakymas pribloškė tūkstančius
Barmenė sukėlė aršią diskusiją internete, kai pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame klientui, kuris užsisakė gėrimą be ledo, paaiškino, kad papildomai alkoholio nepils. Žmonės pradėjo svarstyti, ar toks jos požiūris nėra per griežtas.
Jemima June vaizdo įrašas nuo tada, kai buvo paskelbtas mažiau nei prieš mėnesį, sulaukė daugiau nei 7 mln. peržiūrų, o diskusijos vis dar tęsiasi.
Rokiškio rajone – vaizdelis kone kaip žiemą: žemę padengė baltai
Rokiškio rajone iškrito ledukai. Toks vaizdelis kaip reikiant nustebino internautus.
Nuotraukomis iš Rokiškio rajono pasidalinta „Facebook“ grupėje „Orų entuziastai“.
Nuotraukose matyti nuo ledukų kaip žiemą pabalusios pievelės. Grupės nariai negalėjo patikėti tokiu reiškiniu ir guodėsi, kad kruša pakenks jų derliui.
Kaip praneša meteo.lt, šiandien Lietuvoje vietomis trumpi lietūs su perkūnija, kai kur smarkūs.
Vidudienį lauke – apokaliptiniai vaizdai: išvydę tai baiminosi išeiti į lauką
JAV, Teksaso valstiją nusiaubė itin stipri pavasarinė kruša. JAV Nacionalinė orų tarnyba (NWS) dar prieš artėjančią gamtos stichiją įspėjo gyventojus niekur nevykti iš namų.
Socialiniame tinkle „Twitter“ valstijos gyventojų įkeltuose įrašuose ir nuotraukose matyti, kad iš dangaus krito teniso kamuoliuko ar net beisbolo kamuoliuko dydžio ledo gabalai.
Viename iš jų amerikietis pro kambario langą užfiksavo savo namo kieme esantį baseiną, į kurį krentanti kruša sukėlė nemenką bangavimą.
Lietuvės namai po audros – lyg po karo: ledukai visiškai suniokojo fasadą
Vilniaus rajone, Galinės kaime, audros metu kritę ledai pridarė žalos žmonių turtui.
Naujienų portalą tv3.lt pasiekė skaitytojos informacija, jog birželio 9 d. vietovę užklupusi stichija visiškai sugadino namo fasadą:
„Čia buvo 9 birželio, 18.20 val.
Receptas. Kokteilis "Party"
INGREDIENTAI: 20 mililitrų mangų (sultys) 20 mililitrų apelsinų sulčių 10 mililitrų sirupo (granatų) 10 mililitrų sirupo (kokosų) šiek tiek ledukų 30 mililitrų romo PARUOŠIMO BŪDAS: Šeikerį pripildyti ledukais 1/3 talpos. Supilti visus komponentus ir suplakti. Supilti į bokalus, papuošti mangu, apelsinu.
Receptas. Pieniškas kokteilis su kiviais
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus 4 valgomieji šaukštai medaus 250 mililitrų pieno (šaltas) šiek tiek ledukų 3 vienetai kivių PARUOŠIMO BŪDAS: Kivius nulupame, supjaustome mažesniais gabalėliais ir dedame į kokteilinę. Sudedame medų, cukrų, supilame pieną ir išplakame kokteilį. Supilstome į stiklines, sudedame ledukus ir patiekiame.
Receptas. Kokteilis "Ananasinis mochito"
INGREDIENTAI: 10 gramų sirupo (cukraus) 15 gramų vandens (sodos) šiek tiek ledukų 50 gramų romo (ananasinis) 4 žaliųjų citrinų 15 gramų ananasų sulčių PARUOŠIMO BŪDAS: Kokteilinę pripildyti iki pusės ledukais. Ant ledukų įspausti laimo sultis, supilti cukraus sirupą. Tada užpilti romu, ananasų sultimis. Suplakti. Kokteilį supilti į taurę, užpilti sodos vandens. Papuošti laimu ar citrina.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Kokteilis „Clericot“
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus 1 vienetas kriaušių 1 vienetas mandarinų 1 vienetas obuolių 1 vienetas persikų 750 mililitrų baltojo vyno 100 mililitrų vandens (sodos) šiek tiek ledukų 50 mililitrų likerio (Triple sec arba Cointreau) 1 sauja braškių 1 vienetas kivių PARUOŠIMO BŪDAS: Visus vaisius gerai nuplaukite. Obuolį, persiką, kivi, mandariną ir kriaušę nulupkite.
Receptas. Graikiška šalta FRAPE kava
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus šiek tiek pieno šiek tiek vandens šiek tiek ledukų šiek tiek tirpios kavos PARUOŠIMO BŪDAS: Šis gėrimas itin populiarus Graikijoje tiek žiemą tiek vasarą.. Puikiai atgaivina ir užkrauna energija :) Tereikia tirpios kavos pagal skonį. Cukraus pagal skonį. Tarkim 1 šaukšt. kavos, 2 šaukšteliai cukraus ir gausis saldoka kava. Kavą su cukrum užpilam šlakeliu vandens ir gerai išsukam.
Receptas. Oranžadas
INGREDIENTAI: 3 vienetai apelsinų 1 vienetas citrinų 1 ir 1/3 stiklinės cukraus 1 litras vandens šiek tiek ledukų PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia užverdame vandenį su cukrumi ir paliekame pravėsti. Tuomet supilame į vandenį išspaustas apelsinų ir citrinos sultis, įtarkuojame šiek tiek apelsino žievelės. Gėrimą supilstome į stiklines, įdedame ledukų ir apelsinų riekelių. Skanaus.
Receptas. Šaltas kavos gėrimas
INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos (tirpi) 250 mililitrų pieno šiek tiek grietinėlės (purškiama) šiek tiek ledukų šiek tiek juodojo šokolado (tarkuotas) 0.5 vieneto tirpios kavos (pakeliais 3 in 1) PARUOŠIMO BŪDAS: Į stiklinę supilkite kakavą ir tirpią kavą.Užpilkite miltelius pienu ir gerai suplakite plaktuvu. Kai miltelių paviršiuje nebeliks įdėkite ledukus ir užpurkškite purškiamos grietinėlės.
Receptas. Šalta žalioji arbata su mėlynėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek citrinų šiek tiek mėlinių 1 stiklinė sirupo (mėlynių) 8 stiklinės vandens šiek tiek ledukų 4 arbatiniai šaukšteliai arbatos (žalia (žolelės)) PARUOŠIMO BŪDAS: Užvirinkite puode 2 stiklines vandens. Sumaišykite užvirintą vandenį su 0,5 stiklinės kambario temperatūros vandens, sudėkite arbatžoles ir palikite 10 min. Tuomet išgriebkite arbatžoles ir supilkite likusį vandenį.
Receptas. Vasaros skonio kokteilis
INGREDIENTAI: 1 litras pieno 500 gramų braškių 500 gramų žemuogių 2 vienetai bananų 6 vienetai ledukų Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Vaisius sutrinti elektriniu trintuvu. Sumaišyti trintus vaisius su pienu ir ledukais. Skanaus.
Receptas. Šokoladinis alkoholinis kokteilis
INGREDIENTAI: 350 mililitrų degtinės 500 mililitrų grietinėlės (22 % riebumo) šiek tiek ledukų 100 gramų juodojo šokolado 380 gramų kondensuoto pieno 30 gramų vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Šokoladą sulaužome gabaliukais, sudedame į geležinį bliūdelį, kurį dedame ant puodo su vandeniu ir taip ištirpiname šokoladą. Šiek tiek paplakame grietinėlę su vaniliniu cukrumi, sudedame tirpintą šokoladą ir gerai išmaišome.
Receptas. „Sibiro koldūnai“
INGREDIENTAI: šiek tiek gvazdikėlių (malti) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 250 gramų kiaulienos (filė) 250 gramų vištos filė (ar kitokia paukštiena) 2 valgomieji šaukštai ledukų (smulkinti) 100 gramų kiaulės šoninės šiek tiek druskos 350 gramų tešlos (koldūnams) PARUOŠIMO BŪDAS: Stambia trintuve sutarkuojame didelį svogūną.
Receptas. PURE SHINE
INGREDIENTAI: 1 apelsinų 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus šiek tiek vandens (gazuotas) šiek tiek ledukų 50 mililitrų brendžio (Alita Pure) 60 mililitrų sulčių (mangų) PARUOŠIMO BŪDAS: Taurėje ar stiklinėje sumaišome brendį, likerį, sultis, cukrų ir gazuotą vandenį. Viską supilame į taurę su ledukais. Papuošiame apelsino skiltele.
Receptas. PURE TOUCH
INGREDIENTAI: šiek tiek ledukų 50 mililitrų brendžio (Alita Pure) 150 mililitrų sulčių (apelsinų) 3 lašai biterio (Angostura) PARUOŠIMO BŪDAS: Į taurę, kurioje bus patiekamas gėrimas, sudėti ledukus ir supilti kitoje taurėje ar stiklinėje gerai išmaišytus likusius ingredientus (brendį, biterį ir sultis)....
Receptas. Granatų sulčių ir putojančio vyno kokteilis
INGREDIENTAI: 40 mililitrų granatų (sultys) 4 vienetai ledukų 100 mililitrų putojančio vyno PARUOŠIMO BŪDAS: Granatų sultis supilame į taurę. Iš lėto supilame putojantį vyną ir išmaišome. Į taurę įmetame ledukus.
Receptas. Gaivus ananasinis kokteilis
INGREDIENTAI: 1 ananasų 5 vienetai ledukų 1/3 stiklinės likerio (obuolių) 7/10 stiklinės sulčių (ananasų) PARUOŠIMO BŪDAS: Likerį sumaišyti su ananasų sultimis. Sudėti į taurę ledukus, tuomet pilti likerio ir sulčių kokteilį. Papuošti taurę ananaso gabalėliu.
Receptas. Kokteilis su kivi
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas medaus 50 gramų jogurto (grietininis) šiek tiek ledukų 1 kivių PARUOŠIMO BŪDAS: Kivi supjaustyti ir sutrinti mikseryje. Sutrintą kivi sumaišyti su jogurtu ir gerai išplakti. Į bokalą supilti medų ir supilti kokteilį. Įdėti 4 kubelius ledo.
Receptas. PURE SWING
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų (žalioji) 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus šiek tiek ledukų 20 mililitrų brendžio (Alita Pure) 20 mililitrų sulčių (žaliųjų citrinų) PARUOŠIMO BŪDAS: Į taurę sudedame ledukus ir žaliosios citrinos griežinėlių. Kitoje taurėje gerai išmaišome brendį, sultis ir cukrų. Gautą mišinį supilame į taurę su ledukais ir žaliąja citrina.
Receptas. Medaus alkoholinis kokteilis
INGREDIENTAI: 200 gramų medaus (skystas) 100 gramų grietinėlės šiek tiek ledukų 100 gramų konjako PARUOŠIMO BŪDAS: Viskas sumaišoma ir supilstoma į taures su ledukais.
Receptas. Šokoladinis likeris
INGREDIENTAI: 250 mililitrų grietinėlės šiek tiek ledukų 60 gramų pieniško šokolado 500 mililitrų romo 1 vienetas kondensuoto pieno (skardinė) PARUOŠIMO BŪDAS: Plaktą grietinėlę ir šokoladą sudėkite į puodą ir apie 15 min. pavirkite, pastoviai maišydami (kol šokoladas ištirpsta). Pavirus uždenkite ir atvėsinkite. Tuomet supilkite kondensuotą pieną bei romą ir išmaišykite. Paruoštą likerį supilstykite į butelius. Patiekite šaltą su ledukais.
Receptas. Kokteilis „Puff“
INGREDIENTAI: 1 persikų 25 mililitrai pieno 25 mililitrai vandens (sodos) šiek tiek ledukų 50 mililitrų džino PARUOŠIMO BŪDAS: Į bokalą sudėti 3 smulkintus ledukus, supilti visus ingredientus ir suplakti. Papuošti persiko skiltele.
Receptas. PURE SPACE
INGREDIENTAI: šiek tiek ledukų 20 mililitrų brendžio (Alita Pure) 30 mililitrų likerio (Triplesec) 20 mililitrų romo 20 mililitrų sulčių (citrinų) 30 mililitrų sulčių (žaliųjų citrinų) PARUOŠIMO BŪDAS: Stiklinėje ar taurėje sumaišyti visus ingredientus, išskyrus ledukus. Viską supilti į taurę, kurioje kokteilis bus patiekiamas, iš anksto į ją įbėrus ledukų.
Receptas. Pieno kokteilis su konjaku
INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaušinių 40 mililitrų pieno 20 mililitrų sirupo (aviečių) šiek tiek vandens (gazuotas) šiek tiek ledukų 20 mililitrų konjako PARUOŠIMO BŪDAS: Pieną, konjaką, kiaušinio trynį ir aviečių sirupą suplakti su ledukais ir išpilstyti į taures. Įpilti gazuoto vandens, o ant viršaus uždėti pūtėsius, gautus suplakus iki standžių putų kiaušinio baltymus.
Receptas. Kalėdinė balta sangrija
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 1 vienetas cinamono (lazdelė) 1 vienetas citrinų šiek tiek cukraus 1.5 litro baltojo vyno 125 mililitrai vandens šiek tiek ledukų 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus 375 mililitrai sulčių (apelsinų, šviežios) 80 mililitrų sulčių (citrinų, šviežios) 2 valgomieji šaukštai sulčių (laimo, šviežios) PARUOŠIMO BŪDAS: Supilkite į puodą vandenį, cukrų, vanilinį cukrų, įdėkite cinamono lazdelę ir užkaiskite...
Receptas. Kokteilis „Eskimas“
INGREDIENTAI: šiek tiek grietinėlės (plakta) 50 gramų ledų šiek tiek ledukų 100 mililitrų limonado (coca-cola) PARUOŠIMO BŪDAS: Į bokalą sudėti 3-5 susmulkintus ledukus ir užpilti coca-colą. Įdėti ledų ir papuošti plakta grietinėle. Skanaus.
Receptas. Vermuto punšas
INGREDIENTAI: 5 arbatiniai šaukšteliai cukraus šiek tiek ledukų 2 vienetai braškių 0.5 stiklinės mineralinio vandens 2 stiklinės vermuto PARUOŠIMO BŪDAS: Vermutas sumaišomas su cukrumi, įpilamas mineralinis vanduo. Į kiekvieną stiklinėlę, įdedant po braškę įpilamas šis mišinys.
Receptas. Rabarbarų „Mojito“
INGREDIENTAI: 1/5 stiklinės sirupo (rabarbarų) šiek tiek ledukų 1/5 arbatinio šaukštelio sodos 1/4 stiklinės romo 4 vienetai mėtų (lapeliai) 1/4 stiklinės sulčių (laimo) PARUOŠIMO BŪDAS: Sudedame į stiklinę mėtos lapelius ir patriname, kad išsiskirtų sultys. Sudedame pagrūstus ledukus. Supilame laimo sultis, romą bei rabarbarų sirupą. Galiausiai įmaišome sodą, kad suputotų. Patiekiame šaltą, papuoštą mėtos šakele.
Receptas. PURE EASY
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų (žalioji) šiek tiek ledukų 40 mililitrų brendžio (Alita Pure) 120 mililitrų limonado ("Sprite") PARUOŠIMO BŪDAS: Taurėje ar stiklinėje gerai sumaišome brendį ir limonadą. Viską supilame į taurę su ledukais ir papuošiame žaliosios citrinos skiltele.
Receptas. Nealkoholinis kokteilis „Kalėdų bučinys“
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek ledukų 1 vienetas žaliųjų citrinų 500 mililitrų limonado („Schweppes“ ginger ale) 500 mililitrų sulčių (raudonųjų vynuogių) 500 mililitrų sulčių (spanguolių) PARUOŠIMO BŪDAS: Sultis sumaišykite su limonadu bei šviežiai išspaustomis laimo sultimis. Supilstykite gėrimą į 6 stiklines, sudėkite ledukus ir papuoškite citrinos skiltelėmis. Skanaus.
Receptas. Vaniliniai ledai su anakardžių riešutais
INGREDIENTAI: 250 mililitrų grietinėlės 75 mililitrai pieno 110 gramų cukraus 2 valgomieji šaukštai sviesto 2 valgomieji šaukštai vanilino (ekstraktas) 60 gramų anakardžio riešutų šiek tiek druskos šiek tiek ledukų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Paimkite du dubenis - vieną didesnį, kitą mažesnį, geriausiai tinka pagaminti iš nerūdijančio plieno.
Receptas. Gelsvoji žagarė
INGREDIENTAI: 100 mililitrų persikų (sultys) 10 mililitrų grietinėlės (kavai) šiek tiek ledukų 50 mililitrų likerio (Žagarė) PARUOŠIMO BŪDAS: Į aukštą stiklinę įpilame likerį ir įdedame leduką, atsargiai ant leduko pilame sultis, kad nesusimaišytų. Supylę sultis tą patį padarome ir su grietinėle. Geriamas per šiaudelį, prieš tai išmaišius. Galima papuošt konservuotom vyšniom.
Receptas. Kokteilis "Aksominė svajonė"
INGREDIENTAI: 20 mililitrų sirupo (žemuogių) šiek tiek ledukų (smulkinti) 20 mililitrų likerio (Vana Tallin Cream) 10 mililitrų likerio (Vana Tallinn) PARUOŠIMO BŪDAS: Į stiklinę supilti „Vana Tallinn“, „Vana Tallinn Cream“ ir gerai sumaišyti su smulkintu ledu. Ant viršaus uždėkite smulkinto ledo ir užpilkite žemuogių sirupo. Papuošti galite šaldytomis žemuogėmis arba kokteiline vyšnia. Tai – romantiškas gėrimas, labai mėgiamas moterų.
Receptas. Mokteilis
INGREDIENTAI: 50 mililitrų ledukų 20 mililitrų kokosų (sirupas) 60 mililitrų ananasų sulčių PARUOŠIMO BŪDAS: Mokteiliais vadinami kokteiliai be alkoholio, tinkami vaikams ir paaugliams. Jie pateikiami kaip alkoholiniai kokteiliai, t.y. taurėse. Mokteilių yra įvairių, tai fantazijos reikalas. Pateikiu vieną iš Jų. Mokteilis Pina Colada 60ml ananasu sulciu 20ml kokosu sirupo 50ml leduku Sumaišykite sultis su kokosu ir įdėkite ledukų.
Receptas. Gaivinantis vyno gėrimas
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 1 vienetas citrinų 1 litras baltojo vyno šiek tiek ledukų 1 litras putojančio vyno PARUOŠIMO BŪDAS: Vyną ir putojantį vyną atšaldyti. Citriną ir apelsiną gerai nuplauti ir nulupti taip, kad išeitų viena labai plona bei ilga juostelė. Citrinos bei apelsino žieveles įdėti į stiklinį indą, užpilti atšaldytu baltuoju vynu, uždengti ir palaikyti 20 min., kad vynas įgautų vaisių skonio.
Receptas. Šaltas kavos gėrimas su šokoladu
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono (maltas) 2 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis) 2 valgomieji šaukštai kavos (tirpi) 2 stiklinės pieno (3,2% riebumo) šiek tiek ledukų 4 valgomieji šaukštai pieniško šokolado (tarkuotas) PARUOŠIMO BŪDAS: Į karštą, bet ne verdantį pieną dedama tirpi kava, cukrus bei cinamono, viskas gerai išmaišoma ir paliekama atvėsti.
Receptas. Gaivus šventinis gėrimas
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 500 mililitrų limonado (Sprite) 2 saujos mėtų 15 vienetų ledukų Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Citriną supjaustome griežinėliais, pasiruošiame mėtų lapelius. Į stiklinę dedam ledo, tada citrinos ir mėtų - ir taip sluoksniuojame. Galiausiai užpilame "Sprite" gėrimu. Tai puikus gaivinantis gėrimas visai šeimynai. Na, o suaugusieji gali dar jį pasigardinti - įsipilti šlakelį romo ar vermuto.
Receptas. Vyno kokteilis
INGREDIENTAI: 50 gramų ananasų (konservuoti) 150 mililitrų baltojo vyno (sausas) 4 vienetai ledukų PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišyti vyną su citrinos sultimis, sudėti ledukus ir suplakti su mikseriu. Supilti į bokalus, sudėti ananasų gabaliukus.
Receptas. Argentinietiškas džino ir vermuto kokteilis
INGREDIENTAI: šiek tiek ledukų 50 mililitrų džino 15 mililitrų likerio (apelsinų „Cointreau“) 15 mililitrų likerio (žolelių „Bénédictine“) 50 mililitrų vermuto (sausas) 0.5 arbatinio šaukštelio biterio („Angostura“) 0.5 arbatinio šaukštelio biterio (apelsinų) PARUOŠIMO BŪDAS: Viską supilkite į plakiklį ir gerai papurtykite, kad viskas gerai susimaišytų. Gautą kokteilį supilstykite į taures, papuoškite apelsino žievele ir patiekite šaltą.
Receptas. Kokteilis „Šedevras“
INGREDIENTAI: 100 mililitrų apelsinų sulčių (šviežios) 25 mililitrai sirupo („Monin“ braškinis) šiek tiek ledukų 40 mililitrų brendžio (Torres 10) 50 mililitrų vermuto (Martini bianco) 10 mililitrų aperatyvo (Campari) PARUOŠIMO BŪDAS: Į kokteilinę pilame brendį, sirupą, Martini, tuomet Campari ir apelsinų sultis. Viską gerai išplakame. Į taures dedame ledukų, supilstome kokteilį, dedame šiaudelius, o taurės kraštą galima puošti šviežia braške. Skanaus.
Receptas. Kokteilis "Johnnie Ginger"
INGREDIENTAI: 40 mililitrų viskio (''Johnnie Walker Red Label'') 80 mililitrų imbierinio limonado (arba imbierinis alus ) 1 skiltelė žaliųjų citrinų šiek tiek ledukų Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Į taurę supilkite viskį ir imbierinį limonadą arba imbierinį alų. Įmeskite kelis ledo kubelius ir įdėkite skiltelę laimo.
Receptas. Vasaros gaivuma
INGREDIENTAI: 300 gramų arbūzų 20 vienetų šilauogių šiek tiek ledukų Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Į maišytuvą sudėti arbūzo gabaliukus ir suberti šilauoges. Išplakti. Supilti į taurę, įmesti ledukų. Papuošti arbuzo gabaliuku. Skanaus.
Receptas. Kokteilis "Svajingasis bazilikas"
INGREDIENTAI: 8 vienetai bazilikų (lapeliai) šiek tiek ledukų šiek tiek likerio (citrinų) 160 mililitrų tekilos 80 mililitrų žaliųjų citrinų (sultys) PARUOŠIMO BŪDAS: 4 porcijos: Baziliko lapelius pasmulkinkite. Į viskio stiklines įpilkite tekilos, agavų ir laimo sulčių. Atsargiai išmaišykite desertiniu šaukšteliu, apšlakstykite citrininiu likeriu. Į kiekvieną stiklinę įdėkite ledukų, papuoškite kokteilius baziliko lapeliais.
Receptas. Kokteilis "Elderflower"
INGREDIENTAI: 20 mililitrų agurkų (sultys) šiek tiek ledukų 3 vienetai mėtų (lapeliai) 70 mililitrų putojančio vyno PARUOŠIMO BŪDAS: Į taurę sudedame ledukus, mėtas ir supilame agurkų sultis ir putojantį vyną. Pamaišome.
Receptas. Šokolado alkoholinis kokteilis
INGREDIENTAI: 150 gramų degtinės 150 gramų grietinėlės šiek tiek ledukų 150 gramų likerio (šokoladinis) PARUOŠIMO BŪDAS: Viskas sumaišoma ir supilstoma į taures su ledukais.