kopūstų salotos
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kopūstų salotos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kopūstų salotos“.
Atrado superines kopūstų salotas: tiks prie kitų patiekalų ir su duonos riekele
„Ir taip tai yra tiesiog paprastos kopūstų salotos. Kartais ir paprasti dalykai – labai gerai. O jūs mėgstate tokias salotas?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 4–6. Užtruksite apie 10 min.:
0,5 pekino;
0,5 baltagūžio kopūsto;
2 morkos;
1 agurkas;
Druska;
Pipirai;
Krapai;
Svogūnų laiškai;
Majonezas;
Grietinė.
Kopūstus supjaustome ruoželiais, morkas šiaudeliais, agurką norimais gabalėliais, žalumynus pasmulkiname.
Šios kopūstų salotos sužavės šeimyną: tinka prie mėsos ir kitų patiekalų
„Mūsų šeima šias salotas labai mėgsta, jos puikiai tinka prie mėsos ir kitų patiekalų. Pagaminamos salotos gana greitai, receptas labai lengvas, todėl jų receptu noriu pasidalinti ir su jumis“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: šviežio kopūsto (nedidelei galvutei), 1 morkos, šviežių krapų.
Dalia atrado superines salotas: tiks prie visų patiekalų
„Šios kopūstų salotos tiks prie keptos antienos ar kiaulienos“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Jums reikės: 1 kininio bastučio, ½ raudonojo kopūsto, saujos kepintų žemės riešutų arba 1v.š. riešutų sviesto, ½ puodelio kokosų pieno, 2–3 v.š. sojos padažo, 2–3 v.š. džiovintų svogūnų drožlių.
Salotų receptas
Blenderiu sutrinkite žemės riešutus, supilkite kokosų pieną ir sojos padažą. Viską gerai išmaišykite, kad masė būtų tirštoka.
Receptas. Kopūstų ir morkų salotos (Λαχανοσαλάτα)
Tai populiarios žiemos sezono salotos. Jei norisi sotesnių - galima dėti majonezo. Taip pat galima pagardinti rūgščiu obuoliu ar razinomis. Šitos salotos puikiai tiks ir kasdieniam ir šventiniam stalui.
Receptas. Raudonojo kopūsto salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas kopūstų (raudoni, nedideli) 2 vienetai morkų 1 vienetas obuolių 1 valgomasis šaukštas obuolių acto 2 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstą supjaustyti šiaudeliais. Obuolį ir morką sutarkuokite.
Receptas. Šviežių kopūstų salotos su morkomis
Senovės rytų išminties principas - tobulybė paprastume. Vitaminų šaltinis.
INGREDIENTAI: 200 gramų kopūstų 2 vienetai morkų 1 vienetas svogūnų 1 vienetas agurkų 1 pundelis krapų 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 arbatinis šaukštelis cukraus 0.5 žiupsnelio druskos 0.5 žiupsnelio pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstus ir agurką supjaustyti plonomis juostelėmis.
Receptas. Puiki mišrainė
INGREDIENTAI: 1 vienetas kopūstų 1 vienetas morkų 1 vienetas paprikų 1 pundelis krapų 3 skiltelės česnakų 3 valgomieji šaukštai majonezo Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Viską supjaustykite, įspauskite česnako ir išmaišykite su majonezu. Ir skanu ir sveika.
Receptas. Raudonųjų kopūstų salotos
INGREDIENTAI: 1 galva kopūstų (raudonasis) 1 galva svogūnų (raudonasis) 200 gramų vyniuogių 300 gramų kopūstų (Pekino) 100 mililitrų grietinės Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstą ir svogūną susmulkinti, vynuoges supjaustyti skrituliukais. Pekino kopūstą taip pat supjaustyti išilgai. Viską išmaišyti su grietine, pagardinti druska ir pipirais.
Receptas. Salotos su violetiniu kopūstu ir apelsinais
INGREDIENTAI: 100 gramų kopūstų (violetinės) 2 vienetai apelsinų 1/5 vieneto sulčių (apelsinų) 1/5 vieneto citrinų sultys 4 graikinių riešutų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Papuošimui: šiek tiek melisų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstas smulkiai suojaustomas, apibarstyti žiubsneliu druskos ir pipirais. Apelsinus nulupti, nuimti jų plėveles ir kiek galima daugiau baltimų, kurie priduoda kartumo.
Receptas. Kopūstų ir paprikų salotos
INGREDIENTAI: 1 kilogramas paprikų (gali būti visokių spalvų) 2 kilogramai kopūstų Marinatui: 1 litras vandens 100 mililitrų acto (9 proc. ) 1 stiklinė cukraus 2 valgomieji šaukštai druskos 80 mililitrų saulėgrąžų aliejaus Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstus sutarkuoti stambia tarka ar supjaustyti juostelėmis, o paprikas - juostelėmis. Sudėkite daržoves į puodą su marinatu ir virkite viską 20 min.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Ropinių kopūstų salotos
INGREDIENTAI: 400 gramų kopūstų (ropiniai) 1 vienetas obuolių 1 vienetas morkų 2 valgomieji šaukštai graikinių riešutų (kapoti) 150 mililitrų jogurto (natūralus) 1 valgomasis šaukštas citrinų sultys šiek tiek cukraus šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Daržoves ir obuolį nulupkite, viską sutarkuokite rupia tarka.
Receptas. Kopūstų salotos
INGREDIENTAI: 250 gramų kopūstų (rauginti) 1 vienetas morkų 1 vienetas porų 1 arbatinis šaukštelis krapų (sėklos) šiek tiek aliejaus (Nerafinuotas saulėgrąžų) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstus susmulkinti, jei jie stambus. Morkas sutarkuoti. Porą supjaustyti pusžiedžiais. Viską sumaišyti. Pridėti krapus. Gardinti druska, pipirais. Užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti.
Receptas. Violetinio kopūsto charčio
INGREDIENTAI: 280 gramų kopūstų (mėlyni) 4 vienetai bulvių 1 vienetas svogūnų 1 vienetas morkų 200 gramų grietinėlės šiek tiek dešros (Saliamis arba rūkytas kumpis – keli gabaliukai ) šiek tiek kalėdinių prieskonių šiek tiek bazilikų (džiovinti) šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulvės su morka išvirti viename inde, kopūstą – kitame. Viską sutrinti trintuve iki piure.
Skanios ir greitos kopūstų salotos: puikiai tiks prie mėsos ir kitų patiekalų
„Lengvos, greitos ir vasariškos salotos. Kai už lango šviečia saulutė, oras idealus ir tikrai nesinori tūnoti virtuvėje, salotos visuomet yra tobulas variantas ne tik užkąsti, bet gali būti ir greitas garnyras prie grilio ar kitų patiekalų. Šios kopūsto salotos labai dera su įvairiais mėsos ir žuvies patiekalais“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.