Kiaulienos nugarinė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Kiaulienos nugarinė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Kiaulienos nugarinė“.
Atrado superinį kiaulienos nugarinės receptą: taps stalo pažiba
Kelioms dienoms sugrįžusi saulė ir šiluma reiškia viena – daugelis vakarienę ruoš kepsninėje. Vis daugiau žmonių, rūpindamiesi subalansuota mityba, ant grilio kepa vištieną, žuvį, jūros gėrybes, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Tačiau kiaulienos niekas nenurungia, o ir kiauliena kiaulienai nelygi. Pavyzdžiui, nugarinė turi mažai riebalų, ją galima greitai paruošti net ir ant grilio, tik svarbu atsiminti kelias taisykles.
Šis turbo greitas troškinys taps rudens atradimu: kartosite ne kartą
Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi bei gardūs patiekalai? Tam, kad įsisukus į rudeninių darbų sūkurį idėjų šeimos pietums ar vakarienei nepritrūktų, kulinarijos meistrai dalijasi net trimis receptais, kurių žvaigždė – kiaulienos nugarinė.
Šį kiaulienos troškinį pamils visa šeima: norėsis pakartoti
Prasidėjus ilgai lauktai kalendorinei vasarai daugeliui gyventojų norisi laisvalaikį leisti gryname ore, o ne sukantis prie puodų. Neretai vasaros dienomis šios veiklos taupant laiką vilioja praleisti pietų ar vakarienės metą, tačiau lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai įsitikinę, kad subalansuotos mitybos nereikėtų pamiršti ir šiltuoju metų sezonu.
Receptas. Tėčio fantazija
INGREDIENTAI: 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek paprikų 1 skardinė pupelių (konservuotos) 1 kilogramas kiaulės nugarinės šiek tiek druskos 1 skardinė pomidorų pastos (konservuoti savo sultyse su porais) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustyti kubeliais. Papriką nuplauti, išskobti sėklas, supjaustyti kubeliais. Česnakus nulupti ir smulkiai supjaustyti.
Receptas. Kiauliena su citrinų padažu (Χοιρινό λεμονάτο)
Tai gan paprastas graikiškas patiekalas, kuris populiarus Graikijoje. Vietoje kiaulienos galima naudoti ir kitą mėsą, kuri jums patinka labiau.
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės nugarinės (be kaulo) 500 mililitrų daržovių sultinio 1 stiklinė ryžių 100 mililitrų baltojo sauso vyno 1 vienetas citrinų sultys 1 skiltelė česnakų 1 žiupsnelis pipirai šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Kepta šoninė
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai medaus 1 valgomasis šaukštas garstyčių 250 mililitrų acto (balzaminis) 200 gramų sojos padažo 2 kilogramai kiaulės nugarinės šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Marinato gaminimas: išmaišome actą su medumi, sojos padažu ir garstyčiomis. Kiaulienos nugarinę supjaustome norimo dydžio ir storio (apie 2,5 cm) gabalais ir įtriname marinatu. Marinuojame mėsą apie 4 valandas. Prieš kepant įtriname druska. Kepkite grilyje.
Receptas. Marinuoti vėrinukai su jogurtu
INGREDIENTAI: 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 5 vienetai svogūnų šiek tiek jogurto (nesaldintas) 1 kilogramas kiaulės nugarinės šiek tiek druskos 0.5 stiklinės sulčių (vienos citrinos) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome kiaulienos, apliejame nesaldintu jogurtu, dedame pjaustytus svogūnus, smulkintą česnaką, pilame citrinos sultis (išspaustas iš vienos cityrinos), barstome druska ir pipirais. Marinuojame bent 4 valandas.
Receptas. Kiaulienos nugarinė su alyvuogėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek alyvuogių šiek tiek česnakų 1 vienetas pomidorų pastos (konservuoti savo sultyse) šiek tiek svogūnų šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek raudonojo vyno (sausas) 1 kilogramas kiaulės nugarinės šiek tiek druskos šiek tiek sultinio (kubeliais, jautienos) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Alyvuogių aliejuje pakepti supjaustytą gabaliukais kiaulieną su svogūnais.
Receptas. Troškinti kiaulienos pjausniai
INGREDIENTAI: 750 gramų bulvių 0.5 arbatinio šaukštelio česnakų (granulės) 1/4 arbatinio šaukštelio čiobrelių (džiovinti, smulkinti) 1 arbatinis šaukštelis paprikų (milteliai) 1 stiklinė žirnių (šaldyti) 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno (sausas) 3/4 stiklinės pievagrybių (smulkinti) 1.5 stiklinės grietinėlės 6 vienetai kiaulės nugarinės (pjausniai) šiek tiek aliejaus 0.5 arbatinio šaukštelio vorče...
Receptas. Grilyje kepta nugarinė
INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 600 gramų kiaulės nugarinės šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su druska ir pipirais. Šiuo prieskonių mišiniu įtrinkite nugarinės kepsnius. Apšlakstykite mėsą citrinos sultimis ir aliejumi. Marinuokite apie 2-4 valandas.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Kiaulienos kepsnys (keptas griliuje)
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 6 arbatiniai šaukšteliai garstyčių (Dijon) 500 gramų kiaulės nugarinės 1 arbatinis šaukštelis druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą įtrinkite druska, pipirais ir garstyčiomis. Apipilkite aliejumi ir uždengę sandariai palaikykite šaldytuve apie 1 parą. Kepkite griliuje. Labai skanu su šviežiomis daržovėmis.
Receptas. Kiaulienos kepsnys su slyvomis
INGREDIENTAI: šiek tiek petražolių (šaknis) šiek tiek garstyčių 100 gramų slyvų (džiovintas) 1 vienetas svogūnų 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1 kilogramas kiaulės nugarinės (be kaulo) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą, padarius išklotinę, įtrinti druska ir garstyčiomis. Slyvas išmirkyti. Mėsą apdėti slyvomis, susukti ir surišti siūlu. Kepti orkaitėje apie 2 val. 160-170 laipsnių temperatūroje, retkarčiais palaistant vandeniu arba sultiniu.
Receptas. Minkštučiai kiaulienos šašlykai
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3 vienetai svogūnų 3 kilogramai kiaulės nugarinės šiek tiek druskos 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (kiaulienai) 0.5 litro mineralinio vandens (gazuotas) 770 gramų pomidorų pastos PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną susipjaustyti gabaliukais. Pomidorų pastą sumaišyti su vandeniu, įspausti citrinos sulčių. Taip pat sumesti citriną, padalintą į 8 dalis.
Receptas. Justės kiaulienos suktinukai
INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaulės nugarinės (be kaulo) 200 gramų sūris 3 vienetai kiaušinių 1 vienetas svogūnų šiek tiek juodųjų pipirų 2 česnakų šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną išmuškite, įtrinkite spaustu česnaku, pabarstykite druska, pipirais. Įdarui sutarkuokite fermentinį sūrį. Išvirkite kiaušinius.
Receptas. Kiauliena su keptais pomidorais
INGREDIENTAI: šiek tiek čiobrelių (Santa Maria) šiek tiek juodųjų pipirų (Santa Maria, grūsti) 15 vienetų pomidorų pastos (slyviniai, perpjauti per pusę) 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 120 gramų juodųjų alyvuogių 500 gramų kiaulės nugarinės 2 valgomieji šaukštai prieskonių (mėsos, Santa Maria su čiobreliais) 120 gramų sūris (fetos) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Kepsnys "Medvėgalis"
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų 4 vienetai svogūnų 2 vienetai kiaušinių 700 gramų kiaulės nugarinės šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus 1.5 valgomojo šaukšto sviesto šiek tiek prieskonių (kiaulienos) PARUOŠIMO BŪDAS: Įdarui pagaminti reikalingi 2 kiaušiniai, 4 svogūnai, šaukštelis riebalų, truputis pipirų.
Receptas. Nugarinės bangelės
INGREDIENTAI: 400 gramų kiaulės nugarinės 2 valgomieji šaukštai obuolių sulčių 2 arbatiniai šaukšteliai prieskonių 1 vienetas anyžių Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Nugarinę supjaustau storokais gabalais, pašlakstau sultimis, barstau prieskoniais, palieku 1 valandai. Lankstau į kelias dalis, maunu ant iešmo ir kepu ant laužiuko.
Receptas. Kepsnys „Matambre a la Pizza“
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas pomidorų pastos 1 stiklinė pieno 1.5 kilogramo kiaulės nugarinės šiek tiek druskos šiek tiek raudonėlių (džiovinti, malti) 130 gramų mocarelos sūrio 2 vienetai raudonųjų pipirų 1 stiklinė padažo (picai, Jūsų mėgstamas) PARUOŠIMO BŪDAS: Įpjauti kiaulienos nugarinę ir išskleisti, kad gautųsi didelis kepsnys. Kepsnį dėti į didelį indą, užpilti pienu ir padėti 12 val.
Receptas. Lengvai paruošiama kiauliena
INGREDIENTAI: 10 vienetų bulvių 0.5 kilogramo kiaulės nugarinės 400 gramų daržovių (šaldytos, įvairios) 200 gramų pomidorų padažo 150 gramų majonezo šiek tiek prieskonių (įvairūs, Jūsų mėgstami) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustome gabaliukais, nuskustas bulves smulkiai supjaustome ir sumaišome viską su majonezu bei prieskoniais. Pašauname į 180 C laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 35-40 min.
Receptas. Salotos su morkomis, agurkais ir vytinta dešra
INGREDIENTAI: 4 vienetai agurkų (rauginti, vidutinio dydžio) 4 vienetai morkų (virtos, vidutinio dydžio) šiek tiek majonezo 150 gramų dešros (vytinta Biovela) 400 gramų kiaulės nugarinės (virta ar kepta) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą ir dešrą supjaustome kubeliais. Griežinėliais supjaustome agurkus, morkas. Viską sumaišome su majonezu. Kam trūksta - įmaišykite prieskonių.
Receptas. Kiaulienos šašlykai
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 1 vienetas česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas kiaulės nugarinės šiek tiek druskos šiek tiek raudonųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos nugarinę supjaustome 2,5 cm storio kepsniais. Mėsą talpiname į indą, padruskiname, papipiriname, sumaišome su susmulkintu svogūnu ir česnaku, užpilame citrinos sultimis. Šaldytuve laikome nuo 6 iki 8 valandų.
Receptas. Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus (rudas) 3 česnakų (smulkiai kapoti) šiek tiek juodųjų pipirų 0.5 vieneto kalendrų (ryšulėlis (garnyrui)) 2 vienetai pomidorų pastos (be sėklų, (garnyrui)) 2 vienetai svogūnų (pjaustyti) 2 valgomieji šaukštai rapsų aliejaus 330 mililitrų alaus (arba porteris) 400 gramų konservuotų pupelių (raudonos, nusunktos, (garnyrui)) 1 kilogramas kiaulės nugarinės (supjaustyta gabaliukais) šiek tiek druskos ...
Receptas. Šatrijos raganų kepsnys
INGREDIENTAI: 2 vienetai gvazdikėlių 2 vienetai svogūnų 800 gramų kiaulės nugarinės šiek tiek druskos 300 mililitrų burokėlių (marinuotų burokėlių sultys) šiek tiek prieskonių (kiaulienos) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustome, sudedame į molinį puodą, apibarstome prieskoniais, užpilame burokėlių rūgštymu, paslegiame ir marinuojame apie 1 val. Išimame, susmaigstome ant plonų alksnio šakelių ir kepame ant žarijų.
Receptas. Aluje marinuoti kepsniai
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 500 mililitrų alaus (tamsus) 1 kilogramas kiaulės nugarinės 1 arbatinis šaukštelis druskos šiek tiek kvapiųjų pipirų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos nugarinę supjausčiau ~2 cm storio kepsneliais. Mėsą apibarsčiau prieskoniais. Žiedais supjausčiau svogūną ir sudėjau ant mėsos. Viską užpyliau alumi. Alus mėsą turi apsemti. Laikiau šaldytuve 2 valandas.
Receptas. Mėsos dūdelės
INGREDIENTAI: 2 vienetai morkų 1 vienetas paprikų šiek tiek slyvų (džiovintos, kelios) 2 vienetai svogūnų 500 gramų kiaulės nugarinės šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustome ir pamušame, subarstome prieskoniais ir keletą valandų leidžiame pasimarinuoti. Morkas, svogūną ir papriką supjaustome šiaudeliais, slyvas nuplikiname verdančiu vandeniu. Ant muštinio dedame po gabaliuką morkos, svogūno, paprikos ir po slyvą.
Receptas. Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE
INGREDIENTAI: 6 gramai česnakų šiek tiek kalendrų (lapai, (patiekiant)) šiek tiek kopūstų (raudonieji, (patiekiant)) 40 gramų svogūnų (pjaustyti griežinėliais) 20 gramų pomidorų padažo ((padažui)) 500 gramų vandens 300 gramų kiaulės nugarinės (supjaustyta 5x5 cm gabaliukai) 15 mililitrų aliejaus 15 mililitrų aliejaus ((padažui)) šiek tiek ridikėlių ((patiekiant)) 1/4 valgomojo šaukšto cinamono (maltas, (padažui)) 20 gramų maltos aitrios...
Receptas. Kiaulienos kepsniai su daržovėmis
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 3 vienetai morkų šiek tiek petražolių (smulkintos) 4 vienetai svogūnų 750 gramų kiaulės nugarinės (su kaulu) 3/4 arbatinio šaukštelio druskos šiek tiek aliejaus 1/4 stiklinės sultinio (jautienos arba vištienos) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos nugarinę supjausčiau mažesniais gabaliukais ir įtryniau druska bei pipirais.
Receptas. Muštinukai su bruknėmis
INGREDIENTAI: 8 valgomieji šaukštai bruknių šiek tiek imbierų (maltas) šiek tiek petražolių šiek tiek kvietinių miltų 1/4 stiklinės raudonojo vyno šiek tiek apelsinų sulčių 0.5 stiklinės grietinėlės (plakta) 6 vienetai kiaulės nugarinės (gabaliukai) šiek tiek druskos 6 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek baltųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną truputį pamuškite ir pakankamai įpjaukite iš šono.
Receptas. Kepta kiaulienos nugarinė
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai medaus 2 valgomieji šaukštai garstyčių 400 mililitrų baltojo vyno (sausas) 2 kilogramai kiaulės nugarinės 100 mililitrų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą marinuojame marinate apie pusę dienos. Marinato gaminimas: į vyną supilame aliejų, citrinos sultis, sudedame garstyčias ir medų. Išmaišome ir supilame ant mėsos. Kai mėsa išsimarinuoja, kepame orkaitėje (180-200 laipsnių pagal Celsijų, apie 45 minutes) arba grilyje.
Receptas. Karbonadas su svogūnais ir sūriu
INGREDIENTAI: 50 gramų svogūnų (marinuoti) 2 vienetai kiaušinių 2 stiklinės džiūvesėlių 400 gramų sūris 700 gramų kiaulės nugarinės šiek tiek druskos 5 valgomieji šaukštai aliejaus 1 stiklinė kečupo (aštrus) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Mėsos suktinukai su persikais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 200 gramų kiaulės nugarinės šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (kepsniams) 4 vienetai persikų (konservuoti) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Nugarinę supjaustyti plonomis riekelėmis. Išmušti su mėsos plaktuku. Įtrinti prieskoniais. Imti persikų skilteles ir apsukti jas išmušta mėsyte, perdurti pagaliuku. Kepti orkaitėje, kol gražiai apskrus. Patiekti su bulvytėmis ir šviežiomis daržovėmis.
Receptas. Mėsos troškinys laivelyje
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės nugarinės 2 skardinės konservuotų pupelių 1 skardinė pomidorų pastos (savo sultyse) 50 gramų sūris (Džiūgas, tarkuotas) šiek tiek druskos 2 vienetai čili pipirų (džiovinti ) šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustyti nedideliai gabaliukais. Apkepinti ant dideles ugnies. Gardinti druska, pipirais. Sumažinti ugnį ir pridėti vieną skardinę pupelių.
Receptas. Nuostabaus skonio nugarinės kepsniukas
INGREDIENTAI: 2 česnakų (malti) 0.5 valgomojo šaukšto medaus 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1/4 stiklinės acto (raudonojo vyno) 500 gramų kiaulės nugarinės (gabaliukas) 1/4 stiklinės vorčesterio padažo 2 valgomieji šaukštai raudonėlių (švieži, kapoti) PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Sumaišykite visus marinato ingredientus ir jame apvoliokite stambiai supjaustytus nugarinės gabalus. Sandariai uždarykite indą, jog geriau išsimarinuotų.
Receptas. Kiaulienos ir obuolių ragu su čiobreliais
INGREDIENTAI: 2 česnakų (smulkiai susmulkintas) 0.5 arbatinio šaukštelio čiobrelių (džiovinti) 1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų 3 vienetai morkų (pjaustytos nedideliais gabalėliais) 2 vienetai obuolių (vidutinio dydžio) 0.5 arbatinio šaukštelio rozmarino 2 vienetai svogūnų (smulkiaia pjaustyti) 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1 stiklinė obuolių sulčių 500 gramų kiaulės nugarinės (supjaustyta nedideliais gabaliukais) šiek tiek dr...
Receptas. Skanieji šašlykai
INGREDIENTAI: 2 česnakų (marinatui) 100 mililitrų alyvuogių aliejaus (marinatui) 50 mililitrų raudonojo vyno (sausas, marinatui) 0.5 kilogramo kiaulės nugarinės (ar sprandinė) 1 arbatinis šaukštelis raudonėlių (marinatui) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite visas marinato sudedamąsias dalis ir apie tris valandas marinuokite mėsą. Kepkite ant grotelių nuolat pašlakstydami marinatu.
Receptas. Jurgos šašlykų receptas
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų (didelės) 150 mililitrų alyvuogių aliejaus 400 gramų majonezo 2 kilogramai kiaulės nugarinės (arba sprandinė) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną susmulkinau kubeliais. Į majonezą įmaišau šviežiai spaustas citrinos sultis ir aliejų. Į majonezo masę sudėjau mėsos kubelius ir išmaišiau. Marinavau apie 14 valandų. Prieš kepant į mėsą įbėriau druskos ir išmaišiau. Mėsos kubelius suvėriau ir kepiau ant kaitrios ugnies.
Receptas. Kiaulienos suktinukai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 2 vienetai raugintų agurkų 500 gramų kiaulės nugarinės šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1 valgomasis šaukštas grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustykite į 5 dalis, išmuškite, pabarstykite druska bei pipirais. Susmulkintą svogūną pakepkite su aliejumi, tada sudėkite sutarkuotus arba smulkiai supjaustytus raugintus agurkus ir dar pakepkite.
Receptas. Itališkas kiaulienos karbonadas
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas bazilikų (smulkintas) 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos) 0.5 stiklinės kvietinių miltų (mišinys kepiniams) 2/5 stiklinės džiūvesėlių (malti) 4 vienetai kiaulės nugarinės (pjausniai) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 1/3 stiklinės padažo (itališkas) PARUOŠIMO BŪDAS: Itališkas padažas gaminamas iš 1 stiklinės aliejaus, 0,3 stiklinės raudon...
Receptas. Kepsniai kitaip
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų (džiovinti, lapai) šiek tiek juodųjų pipirų 2 valgomieji šaukštai garstyčių ("Dižono") 500 gramų kiaulės nugarinės šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustyti 1 cm storio griežinėliais. Pagardinti druska bei pipirais. Gerai įtrinti "Dižono" garstyčiomis. Leisti pastovėti apie pora valandų. Prieš kepant ant kiekvieno kepsnio dėti džiovinto baziliko ir lengvai prispausti.
Receptas. Mėsos apkepas su kiaušiniais
INGREDIENTAI: 1 sauja petražolių 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas kiaulės faršo 5 vienetai kiaušinių šiek tiek batono 100 gramų kiaulės nugarinės (rūkyta) šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustyti nugarinę kubeliais ir pakepti 5 min. Sudėti kubeliais supjaustytus svogūnus ir kepti, kol suminkštės. Tada suberti petražoles ir, nuėmus nuo ugnies, atvėsinti. Išvirti 4 kiaušinius.
Receptas. Sūriu, pomidorų padažu ir jautienos kumpiu užkepti kepsniai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 valgomieji šaukštai petražolių (džiovintos, smulkintos) 12 vienetų jaučio kumpio (šalto rūkymo, plonos riekelės) 2 vienetai kiaušinių 1 stiklinė džiūvesėlių (malti) 1 stiklinė pomidorų padažo 600 gramų kiaulės nugarinės šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus ((kepimui)) 2 stiklinės mocarelos sūrio (pjaustytas griežinėliais) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos nugarinę padalinti į keturis didelius kepsn...
Receptas. Kiaulės nugarinė
INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaulės nugarinės šiek tiek druskos (jūros) šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Nugarinėje padaryt įpjovas, jas ištrinti druskos ir žolių mišiniu (tinka čiobrelis, rozmarinas, o tokios švelnios žolės, kaip petražolės ar krapai, netinka). Kiaulieną reikėtų kepti 200°C temperatūros orkaitėje, kad kepsnio viduje būtų 65 laipsnių temperatūra.
Receptas. Skrudinta kiaulienos nugarinė su kava
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis) 6 česnakų 1 arbatinis šaukštelis česnakų (milteliai) 2 arbatiniai šaukšteliai juodųjų pipirų (šviežiai malti) 2 valgomieji šaukštai kavos (šviežiai malta) 8 vienetai morkų 1 vienetas svogūnų (raudonieji) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 kilogramas kiaulės nugarinės (be kaulų) 3 arbatiniai šaukšteliai druskos (košerinė) 2 valgomieji šaukštai padažo (pomidorų ir paprikų (aštrus)) ...
Receptas. Nugarinės kepsnys
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 valgomasis šaukštas krapų 1 valgomasis šaukštas petražolių 1 vienetas rozmarino (šakelės) 3 vienetai svogūnų 250 mililitrų majonezo 1.5 kilogramo kiaulės nugarinės šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos nugarinę supjaustome norimo dydžio ir storio kepsniais. Į majonezą įmaišome smulkintus svogūnus, petražoles, krapus, rozmariną ir šiame majonezo marinate apvoliojame kepsnius.
Receptas. Kiaulienos karbonadas su obuoliais
INGREDIENTAI: 10 gramų medaus 1 vienetas obuolių 20 gramų pieno 150 gramų kiaulės nugarinės šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (kiaulienos) PARUOŠIMO BŪDAS: 1 porcijai Kiaulieną plonai išmušę, pabarstome prieskoniais ir druska. Ant išmuštos mėsos gabaliuko dedame nuluptas obuolio skilteles, apvoliotas meduje, apdengiame kitu mėsos gabalėliu, užspaudžiame kraštus ir dedame į orkaitę.
Receptas. Kiaulienos kepsniukai
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 valgomasis šaukštas rozmarino 1 kilogramas kiaulės nugarinės 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 5 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos nugarinę supjaustykite 1-2 cm storio gabaliukais. Rozmariną sumaišykite su čiobreliais, druska ir pipirais. Šiuo mišiniu įtrinkite mėsą.
Receptas. Strėvos suktinis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek petražolių 100 gramų taukų (riebalų) 2 vienetai kiaušinių 100 gramų džiūvesėlių 800 gramų kiaulės nugarinės šiek tiek druskos 80 gramų sviesto (tirpintas) PARUOŠIMO BŪDAS: Įdarui papildomai reikės: 40 g džiovintų grybų, 2 svogūnai, 100 g sviesto, truputį pipirų, lauro lapelių, druskos. Įdarui išmirkyti grybai išverdami, supjaustomi kubeliais ir pakepinami su susmulkintais svogūnais.
Receptas. Zitos šašlykai
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti) 3 vienetai svogūnų 250 mililitrų pomidorų sulčių 50 mililitrų sojos padažo 1 kilogramas kiaulės nugarinės 3 arbatiniai šaukšteliai druskos 50 mililitrų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Nedideliais gabaliukais supjaustykite kiaulieną. Svogūnus supjaustykite griežinėliais. Pomidorų sultis sumaišykite su sojos padažu ir aliejumi. Mėsą išmaišykite su druska ir pipirais. Po to užpilkite marinatu.
Receptas. Kiaulienos kepsneliai su ananasu ir sūrio plutele
INGREDIENTAI: 250 gramų ananasų (konservuoti) šiek tiek juodųjų pipirų 200 gramų sūris 500 gramų kiaulės nugarinės šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos nugarinę supjaustykite vidutinio storio riekelėmis, pabarstykite druska bei pipirais ir išmuškite iš abiejų pusių. Mėsos gabaliukus sudėkite į kepimo formą, ant kiekvienos riekelės uždėkite po ananaso griežinėlį ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
Receptas. Kepsnys garstyčių padaže
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek petražolių 4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo (aštrus) 1 kilogramas kiaulės nugarinės 1.5 arbatinio šaukštelio druskos 3 valgomieji šaukštai garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Garstyčias ir pomidorų padažą sumaišykite, įpjaustykite petražolių, įberkite druskos bei pipirų. Šia mase įtrinkite mėsą ir uždengę ją laikykite per naktį. Kepkite orkaitėje.