keptas maistas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „keptas maistas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „keptas maistas“.
Šie produktai – aukso gysla kepenims: valgykite į sveikatą
Kepenys yra vienas iš svarbiausių mūsų kūno organų, atliekantis daugybę svarbių funkcijų, susijusių su medžiagų apykaita, detoksikacija ir maisto virškinimu. Viena iš efektyvių priemonių, padedančių išlaikyti kepenų sveikatą, yra tinkamas mitybos racionas. Mitybos specialistas Mantas Liekis pasakoja, kokius produktus valgyti ir kokių vengti, norint palaikyti sklandžia kepenų veiklą.
Šie produktai didina insulto riziką: venkite jų
Insultas yra rimta, potencialiai gyvybei pavojinga sveikatos būklė. Ji užklumpa, kai nutrūksta kraujo tekėjimas į smegenis – paprastai tai įvyksta dėl kraujo krešulių arba plyšus kraujagyslei. Yra daug veiksnių, kurie gali padidinti insulto riziką, mityba yra vienas jų. Specialistas įspėja, kad kai kurie produktai didina insulto riziką – venkite jų.
Šių produktų valgykite kuo mažiau: jie gali paskatinti vėžį
Kai kurie ingredientai ar natūralios medžiagos, esančios populiariuose maisto produktuose, yra siejamos su vėžiu, todėl pravartu jas įsidėmėti, kad netyčia jų nesuvartotume per daug.
Visi žinome, kad reikėtų stebėti savo mitybą ir rūpintis sveikata. Kai kuriuose maisto produktuose yra tam tikrų ingredientų ar natūralių medžiagų, kurios yra kancerogeninės, t.y., gyvuose organizmo audiniuose gali sukelti vėžį.
Nešaldykite kepto maisto: pasakė, kodėl to nedaryti
Jau įprasta, kad šaldiklyje galima laikyti ne tik ledus, šaldytą mėsą, bet ir daržoves, žalumynus, paruoštus troškinius ar patiekalus. Tačiau nors užšaldyti galima daug dalykų, tai nereiškia, kad tai ir reikėtų daryti.
Turbūt ne vienam yra kilusi mintis užšaldyti, pavyzdžiui, keptą vištieną, bulvytes ar kitą keptą maistą. Tačiau tai nėra gera mintis, rašoma mashed.com.
Keptas maistas yra skanus, kai yra du dalykai: sodrus skonis (dėl aliejaus, kuriame jis kepamas) ir itin traški tekstūra.
Ant žarijų kepto maisto mėgėjams – gera žinia
Žinių radijas Vilniaus universiteto (VU) Visuomenės sveikatos instituto direktorius Rimantas Stukas sako, kad mityba ir gyvensenos įpročiai lemia net 50 proc. mūsų sveikatos būklės. Būtent todėl kasdien labai svarbu tinkamai rinktis produktus iš siūlomo maisto raciono. „Apie naudą sveikatai rinkdamiesi maistą galvoja tik penktadalis Lietuvos gyventojų. Maždaug 21 proc. Pagrindinis kriterijus šiandienai išlieka produkto kaina (37 proc.). Galbūt ta dalis gyventojų neturi pakankamai lėšų. 28 proc.
Tyrėjai neaptiko ryšio tarp kepto maisto ir nutukimo
JAV mokslininkai teigia, kad ryšys tarp keptų maisto produktų vartojimo ir nutukimo nėra nustatytas, ir kad tokia koreliacija pastebima toli gražu ne visada. Taip teigiama moksliniame žurnale „British Medical Journal“ paskelbtame tyrimo autorių straipsnyje. Išvada buvo padaryta ištyrus 9623 moterų ir 6379 vyrų sveikatą, sakoma pranešime. Tyrimo autoriams pavyko nustatyti, kad ryšys tarp kepto maisto ir nutukimo pasireiškia tik tais atvejais, kai žmonės turi genetiškai nulemtą polinkį į nutukimą.
Ką daryti, kad sveikatai mažiau kenktų vynas ar keptas maistas
Rasa Pekarskienė, LRT radijo laida „Sveikata“, LRT.lt Neorganinis kalcis, kurio daugiausia gauname su baltais miltais ir pienu, organizmui daro ypač didelę žalą ir sukelia skausmus, sako sveikos gyvensenos propaguotoja Nijolė Degutienė. „Kad pašalintume jį iš organizmo, reikia didelių pastangų. Bet galime tiesiog nevalgyti arba valgyti labai mažai produktų, kurie turi daug neorganinio kalcio. Be to, juos valgyti būtina su žaliomis daržovėmis“, – tikina ji.
Ar duoti vaikui kepto maisto?
Vaikų nevalgumas pažįstamas dažnai mamai. Neretai į specialistus kreipiasi jaunos mamos, kurių mažyliai atsisako valgyti jų paruoštą maistą, todėl jos baiminasi, kad vaikas gali susirgti. Dažnai jauniems tėvams tenka praeiti „kryžiaus kelius“, nes seneliai siūlo „neišsidirbinėti“ ir duoti tai, ko vaikas nori.
Orkaitėje keptas ungurys
Ungurys – delikatesinė žuvis, tad reikalauja ypatingo paruošimo. Jei pritrūkote fantazijos, siūlome itin gardaus orkaitėje kepto ungurio receptą!
Ingridientai:
1 kilogramas ungurio, 4 juodieji pipirai, 2 lauro lapeliai, 2 svogūnai, 1 salieras, 1 morka, Druskos truputį, Petražolių truputį, Truputį citrinos griežinėlių
Gaminimas:
Jauni unguriai kepami nelupti (oda gerai nuvaloma ir įtrinama druska). Nuluptas ungurys supjaustomas, pasūdomas, apibarstomas maltais prieskoniais, ...