kebabai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kebabai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kebabai“.
Štai ką lietuviai labiausiai mėgsta valgyti naktimis: nustebins ne vieną
Prieš penkerius metus vienas kurjeris su žalia kuprine Taline pristatė pirmąjį užsakymą, atliktą per programėlę. Nuo tada programėlės restoranų partnerių skaičius įvairiose Europos ir Afrikos šalyse išaugo iki 40 tūkst.
Penkerių metų sukakties proga dešimtyje Lietuvos miestų veikianti programėlė atskleidžia populiariausius užsakymus ir apžvelgia unikalius lietuvių įpročius užsisakant maistą ir maisto prekes.
Šis patiekalas – tikras nuodas širdžiai: ragina valgyti vis rečiau
Kebabas – tai turkiškas valgis, kuriame į lavašą yra sudedama mėsa, daržovės, kiti norimi priedai, o turinys užpilamas padažu. Pažvelgus į greito maisto užkandinių, kurios savo meniu klientams siūlo kebabus, sąrašą Lietuvoje, galima suprasti, kad tautiečiai yra išties pamėgę šį turkišką valgį.
Visgi, šis patiekalas yra laikomas vienu iš itin nesveikų valgių.
Turkija nori, kad kebabams būtų suteiktas ES pripažinimas, bet Vokietija nepritaria
Vokietijos maisto pramonė ginčija Turkijos prašymą suteikti jos „doner“ kebabams garantuoto tradicinio gaminio statusą Europos Sąjungos lygmeniu, o dėl to nustatytas šešių mėnesių terminas nesutarimams išspręsti.
Lietuvą talžė kebabo svorio ledėkai – Alytuje yra buvęs neeilinis birželis
Lietuvą aplenkusi audra nepagailėjo greta esančių kaimynų lenkų, kurioje siautėjo tikras škvalas. Apie kaimynus nusiaubusią audrą ir tai, kaip Alytuje buvo iškritę mažo kebabo svorio ledėkai savo socialiniuose tinkluose dalinasi Lietuvos ekspertai paskyroje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.
Socialiniuose tinkluose „Orai ir klimatas Lietuvoje“ administratoriai prisiminė, kaip prieš 60 metų birželio 20-ąją Alytuje iškrito milžiniški ledėkai, kurių svoris prilygo mažam kebabui – tai yra 300 gramų...
Kebabai Lietuvoje brango rekordiškai daug: štai, kuriame mieste jie kainuoja daugiausiai
Jei prieš dvejus metus juokais vadinamą lietuvišką patiekalą – kebabą – gyventojai galėjo nusipirkti už tris eurus, šiandien tai – misija neįmanoma. Kebabai per porą metų vidutiniškai pabrango pusantro euro – 40 procentų.
Žmonės skundžiasi, kad štai Šilutės ir Vilniaus kebabinėse kainos šoktelėjo net du kartus – už mažą kebabą teks atseikėti net 6 eurus. Kur kas didesnė problema dėl kebabų Vokietijoje.
Brangiausi kebabai Lietuvoje: ne Vilniuje, Kaune ar Klaipėdoje mokėsite daugiausia
Įprasta manyti, kad daugelis dalykų didžiuosiuose miestuose ir ypač sostinėje yra brangesni. Iš dalies taip ir yra, tačiau būtent kebabai šią taisyklę paneigia.
Šiuo metu vienas kebabas lavaše su vištiena arba kiauliena, išsineštinai visoje Lietuvoje kainuoja vidutiniškai 4,82 euro, skaičiuoja Valstybės duomenų agentūra.
Kebabų kainos gerokai skiriasi
Vilniuje šio turkiško patiekalo kainuoja svyruoja apie 4,7 euro, Kaune – 5,24 euro, o Klaipėdoje – 5,62 euro.
Už kebabą Vilniuje – jau ir 10 eurų, nors kitur pigiau: kainų „lubų“ reikia ir Lietuvoje?
Nemažai daliai gyventojų kebabai yra vienas iš populiariausių gatvės maisto pasirinkimų. Lietuviai, kaip ir kiti europiečiai, juos pamėgo dėl greito paruošimo ir nedidelės kainos. Tačiau pastaruoju metu vilniečiai piktinasi, kad už kebabą tenka pakloti kone tiek, kiek už vakarienę restorane.
Vis dėlto mažesnių miestų gyventojai tikina, kad kebabą vietoje gali nusipirkti ir kelis kartus pigiau, pavyzdžiui, už kiek daugiau nei 3 eurus.
Supykdė brangstantys kebabai – siūlo nustatyti įkandamų kainų „lubas“
Vienas iš populiariausių patiekalų Vokietijoje yra kebabas, čia vadinamas, doner kebabu arba tiesiog doneriu. Šis turkiškas patiekalas išpopuliarėjo ne tik dėl skonio ir greito paruošimo, bet ir gana mažos kainos.
Tačiau dabar Vokietijoje vis didesnes aistras kelia jų brangimas arba „donerfliacija“.
Didžiausia leidžiama kaina – 4,9 euro
Per daugelį metų doner kebabas, kurį į Vokietiją atvežė imigrantai iš Turkijos, tapo pagrindiniu pigaus gatvės maisto patiekalu.
Atskleidė superinį kebabų receptą: kartosite ne kartą
Laisvalaikis gryname ore ir kebabas – daugelio ypač mėgstamas derinys. O jeigu dar jis su česnakiniu padažu, tai atsispirti šiam skonių deriniui yra išties sunku. Visai nesunku kebabą pasigaminti ir namuose, o privalumų bus gausybė: patiekalas atsieis pigiau, bus sveikesnis ir netgi skanesnis.
Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė dalijasi lengvu receptu, kurį neabejotinai šį šiltąjį sezoną naudosite ne kartą.
Turkai kebabams reikalauja specialaus statuso Europoje
Turkija pateikė paraišką, kad jos geriausiai žinomam patiekalui „Döner kebab“ būtų suteikta speciali Europos Sąjungos apsaugos etiketė, kaip ir kitiems Europoje mėgstamiems patiekalams, tokiems kaip neapolietiška pica ir ispaniškas kumpis „Jamon serrano“. Turkiškas kebabas šiuo metu yra labiausiai Vokietijoje valgomas gatvės maistas.
REKLAMA
REKLAMA
Kebabai ant laužo taps tikru hitu: pigu, greita ir skanu
Pabodo seniai išbandyti šašlykai, o šiomis dienomis planuojate išsikepti gardžių patiekalų ant laužo? Tuomet siūlome išbandyti kebabus, keptus ant grotelių.
REIKĖS: 6 nedidelių tortilijų, raudono svogūno, pusę nedidelio Pekino kopūsto, 2 agurkų, 2 pomidorų, kiaulienos šašlyko (puikiai tinka vakarykštis).
PADAŽUI: apie 3 šaukštus majonezo, 2 šaukštų pomidorų padažo, 2 skiltelės česnako, mineralinio vandens arba kefyro, natūralaus jogurto galite derinti proporcijas pagal savo skonį.
Ąžuolas Žvagulis atidarė kebabinę kaime: pykstamės su šeima, bet viskas tik į gerą
Verslininkas Ąžuolas Žvagulis nestabdo – kartu su žmona Ineta Puzaraite-Žvaguliene atidaręs darželį, senelių namus bei piceriją, nusprendė įsteigti dar ir kebabinę. Jai pasirinko vietą, kurioje nebuvo jokių maitinimo įstaigų – Sudervę.
Ąžuolo ir Inetos Žvagulių įsteigta kebabinė veikia jau daugiau nei mėnesį. Nors dar yra kebabų, kurie bus prekyboje kiek vėliau, tačiau šiuo metu galima įsigyti klasikinius variantus.
Masinis apsinuodijimas kebabais: Rusijoje į medikus kreipėsi 62 asmenys, 29 atsidūrė ligoninėje
Rusijai vis dar skaičiuojant naujas nuodingo sidro aukas Bratske (Irkutskas) pas medikus pradėjo plūsti apsinuodiję miesto gyventojai. Vienoje vietos kebabinių gaminių paragavę miestiečiai staiga pasijuto blogai, net 29 asmenys atsidūrė ligoninėje.
„Birželio 15-osios rytą į gydymo įstaigas su apsinuodijimo požymiais kreipėsi 62 asmenys, iš jų 29 buvo paguldyti į ligoninę, įskaitant ir penkis vaikus.
Kebabai ant laužo taps vasaros hitu: skonis vertas 10 balų
Pabodo seniai išbandyti šašlykai, o šiomis dienomis planuojate išsikepti gardžių patiekalų ant laužo? Tuomet siūlome išbandyti kebabus, keptus ant grotelių.
REIKĖS: 6 nedidelių tortilijų, raudono svogūno, pusę nedidelio Pekino kopūsto, 2 agurkų, 2 pomidorų, kiaulienos šašlyko (puikiai tinka vakarykštis).
PADAŽUI: apie 3 šaukštus majonezo, 2 šaukštų pomidorų padažo, 2 skiltelės česnako, mineralinio vandens arba kefyro, natūralaus jogurto galite derinti proporcijas pagal savo skonį.
Vyras per mėnesį suvalgė 124 kebabus: pasakė, kaip paveikė sveikatą
36 metų Des Breakey, kuris kiekvieną vakarą „Kebabatono“ metu suvalgydavo po keturis kebabus, prisipažino, kad iššūkis paveikė jo fizinę savijautą ir psichiką.
Vyras per mėnesį suvalgė 124 kebabus, kad surinktų pinigų labdarai, ir teigė, jog jautėsi fiziškai ir psichiškai sužalotas. Per „Kebabatoną“ vyras suvartojo neįtikėtiną energijos kiekį ‒ 250 000 kalorijų.
Kebabo kainą išgirdęs kaunietis negalėjo patikėti savo ausimis
Ketvirtadienio vakarą pajutęs alkį ir nusprendęs jį numalšinti kebabu, „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas gavo smarkiai nustebti. Pasak kauniečio, darbuotoja iš jo paprašė beveik dešimties eurų, nes žmogus esą buvo skolingas už ankstesnį užsakymą.
„Lapkričio 10 d., apie 21.15 val., važiuodamas sugalvojau užsisakyti kebabą. Paskambinau ir užsisakiau mažą kebabą. Atvažiavęs nuėjau susimokėti ir likau nustebintas, kai pasakė 9,9 Eur.
Pastebėjo, kaip užkandinė kainas perrašė tiesiog ranka: kainos kyla, o kebabinės užsidarinės?
Greitojo maisto užkandinėse kainos kyla ir greičiausiai kils toliau dėl kelis kartus pabrangusios elektros, nuomos ir maisto produktų. Gyventojai kainų pokyčius pastebi: kai kur kebabai, fri bulvytės ir kiti patiekalai pabrango euru ir net daugiau. Užkandinių atstovai sako, kad, nesulaukus pagalbos iš valstybės, kainos augs dar labiau, kitaip teks užsidaryti.
Kai atsibosta šašlykai: Ritos kebabai ant laužo sužavės visus
Pabodo seniai išbandyti šašlykai, o šiomis dienomis planuojate išsikepti gardžių patiekalų ant laužo? Tuomet siūlome išbandyti kebabus, keptus ant grotelių.
Ant laužo kepti kebabai taps vasaros hitu: skonis vertas 10 balų
Pabodo seniai išbandyti šašlykai, o šiomis dienomis planuojate išsikepti gardžių patiekalų ant laužo? Tuomet siūlome išbandyti kebabus, keptus ant grotelių.
Receptas. Egzotiškos Tortilijos
Tortilijos iš to, ką randate šaldytuve bei po ranka, atgaivinančios bei primenančios gaivią vasaros dieną.
INGREDIENTAI: Pagrindui: 8 vienetai tortilijos Įdarui: 1 kilogramas kiaulės faršo 1 skardinė konservuotų pupelių 1 skardinė konservuotų kukurūzų 250 gramų kietojo sūrio (tarkuoto) 3 vienetai pomidorų pastos 2 vienetai marinuotų agurkų 1 vienetas agurkų 1 galva svogūnų 1 galva iceberg salota 1 galva aitriųjų paprikų 1 sauje...
Absoliutus lietuvių pamiltas topas – kebabai kepti ant žarijų
Karantino metu daugiau laiko praleidžiame savo namuose, o šilti pavasariški orai kviečia išsikepti gardžius patiekalus ant grotelių. Pabodo seniai išbandyti šašlykai? Tuomet siūlome išbandyti kebabus, keptus ant grotelių.
Neįprastos vagystės Tauragėje iš Šilalės rajone: vagys čiupo kebabus, traškučius ir šokoladą
Sekmadienį Tauragėje ir Šilalės rajone pranešta apie dvi vagystes, kurių grobiu tapo kebabai, traškučiai ir šokoladas.
Tauragės apskrities policijos duomenimis, apie 16.25 val. S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje Tauragėje esančioje kebabinėje jaunuolis čiupo ant baro padėtus maišelyje kebabus ir išbėgo.
Policija sulaikė įtariamąjį, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl atviros vagystės.
Mokslininkai dešimtmečius tyrė greitąjį maistą: situacija netgi blogesnė, nei manyta
Mokslininkai pirmą sykį ištyrė, kaip keitėsi greitojo maisto sudėtis per pastaruosius dešimtmečius – ir rezultatas nenudžiugino. Nepaisant technologijų progreso ir maisto kokybės gerinimo, greitojo maisto produkcijos vartotojų laukia liūdnos naujienos – jų vartojami produktai tampa tik dar kenksmingesni.
Nepaisant fitneso manijos ir įvairiausių dietų populiarumo, greitojo maisto restoranai ir toliau klesti.
Išbandykite kebabus ant laužo: pranoks net skaniausius šašlykus
Pabodo seniai išbandyti šašlykai, o šiomis dienomis planuojate išsikepti gardžių patiekalų ant laužo? Tuomet siūlome išbandyti kebabus, keptus ant grotelių.
Itin gardūs ir greiti naminiai kebabai – pirktinių net nebesinorės
Penktadienį norite namuose pasigaminti ką nors be galo gardaus ir nuodėmingo? Tuomet naminiai kebabai tam puikiai tiks, o šis jų receptas tikrai sužavės visus ragautojus.
Naminiams kebabams reikės: didelio lavašo; 400 gramų vištienos file; 0,5 žaliosios paprikos; 0,5 agurko; 0,5 (nedidelio) pekino kopūsto; 1 pomidoro; mėgstamų prieskonių.
Pranoks net skaniausius šašlykus: išbandykite kebabus ant laužo
Karantino metu daugiau laiko praleidžiame savo namuose, o šilti pavasariški orai kviečia išsikepti gardžius patiekalus ant grotelių. Pabodo seniai išbandyti šašlykai? Tuomet siūlome išbandyti kebabus, keptus ant grotelių.
Kaunas bando atsikratyti kebabų miesto etiketės: renkamas miesto patiekalas
Kaunas kratosi kebabų miesto etiketės. Paskelbtas konkursas ir renkamas kaunietiškas patiekalas. O jo receptą visi restoranai ir kavinės galės įsitraukti į savo meniu. Virtuvių šefai jau pateikė savo pasiūlymus, kai kure labai įmantrūs, kiti lengvai pagaminami. Dabar savo žodį tars internetu balsuodami gyventojai, o geriausią patiekalą rinks komisija.
Viename Kauno restoranų gimsta konkursinis patiekalas.
Išpuolis Kauno kebabinėje: vyras mosavo peiliais ir rėkė
Į portalo kauno.diena.lt redakciją skaitytojas atsiuntė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas garsiai rėkiantis ir peiliais besišvaistantis vyras. Apsaugos darbuotojas bandė jį sutramdyti.
Anot skaitytojo, incidentas buvo užfiksuotas pirmadienio vakarą netoli kultūros centro „Girstutis“ esančioje užkandinėje „Liuks kebabai“. Vaizdo įraše matyti, kaip rėkiantis vyras švaistosi dviem dideliais peiliais. Suvaldyti situaciją bando apsaugos darbuotojas.
Vištienos kebabai ant keptuvės: pirštelius apsilaižysite
Jei norite namų sąlygomis pasilepinti kebabais, pats metas imtis recepto, kurį jums rekomenduojame.
Jums reikės:
500 gramų maltos vištienos, 1 svogūno, 4 skiltelių česnako, petražolių, kumino, druskos, kario, maltų juodųjų pipirų, saldžiosios paprikos miltelių.
Iš pradžių svogūnus smulkiai sukapojame arba sutarkuojame, žoleles susmulkiname, česnakus išspaudžiame. Kuminą grūstuvėje sutriname. Galite sukapoti smulkiai peiliu.
Tuomet į faršą įmaišome žoleles, prieskonius bei aliejų.
Kebabinės darbuotojos patyrė seksualinę prievartą: papasakojo, ką išdarinėjo libanietis
Iš Libano į Lietuvą atvykęs vyras įtariamas gašliu priekabiuavimu prie jo kebabinėje dirbusių merginų. Laidai „Prieš srovę“ prabilusios trys buvusios verslininko darbuotojos atskleidė, kas papiktino jas ir jų šeimas. Neištvėrusios priekabiavimų lietuvės nutarė kreiptis į teisėsaugos institucijas.
48-erių atvykėlis mažame Lietuvos miestelyje ne tik įkūrė nuosavą verslą, bet ir kaip įtariama, bandė įkurti nuosavą haremą.
Išbandė išgirtus kebabus Vilniuje: nuo pirmo kąsnio pritrūko žodžių
Kovo mėnesį su dideliu nekantrumu laukiau Europos futbolo čempionato atrankos ciklo pradžios bei naujojo rinktinės trenerio debiuto. Kažkoks kvailas naivumas kuždėjo, kad šį kartą kažkas pasikeis ir mes stebuklingai imsime laimėti ar bent pradėsime žaisti futbolą (žaidėme su Lichtenšteinu).
Sulaukiau. Žiūrėjau. Liūdėjau.
Legendiniai kebabai: tokie skanūs, kad vieno neužteks
Šiandien minima kebabų diena. Ta proga kviečiame neskubėti jų pirkti, geriau pagaminkite patys. Bus sveikesni, o ir skonis tikrai pasakiškas! Ingredientai: didelis lavašas, vištienos file: 400 gramų, žaliosios paprikos: 0,5, agurkai: 0,5, pekino kopūstai: 0,5 (nedidelio), pomidorai: 1, mėgiami prieskoniai vištienai Česnakiniam padažui:
česnakas: 3 skiltelių (smulkiai supjaustytų), majonezas: 3 valgomųjų šaukštų, grietinė: 3 valgomųjų šaukštų, citrinos sultys, krapai Pradžioje juoste...
Didžiausia šios vasaros nuodėmė: vieno tokio kebabo tikrai neužteks
Pats metas pagalvoti, ką ruošite savaitgalį. Jei tai bus patiekalai, gaminami ant laužo, išmėginkite šį kebabų receptą. Sako, kad jų skonis yra pasakiškas, o vieno tikrai nepakaks. Jums reikės: 6 lavašo arba tortilijos papločių, 300 gramų maltos mėsos, įdarui pusės pekino kopūsto, 2 pomidorų, 2 trumpavaisių agurkų. Padažui: 4 šaukštų natūralaus jogurto, 4 šaukštų majonezo, 2 šaukštų pomidorų padažo, 3 skiltelių česnako, 1 marinuoto agurkėlio.
Kebabai ant laužo sužavės visus: apie tokį skonį svajojote seniai
Šiltuoju metų laiku pabodo ant laužo kepti šašlykai ar įvairios dešrelės? Puikia išeitimi gali tapti šie kebabai, kepti ant laužo. Jie tikrai nepaliks abejingų, o jų norėsis dar ir dar.
Skaniau už šašlykus: kebabai ant laužo ištirps burnoje
Laisvą dieną trokštate aplinkinius palepinti gardžiais griliaus kepiniais? Tuomet išbandykite šį kebabų receptą, kuris tikrai sužavės visą giminę. Kebabų paruošimo eiga Vištienos marinavimui: 1 vidutinio dydžio svogūno; 3-4 česnako skiltelių; 150 g. graikiško jogurto; 1 v.š. kečupo; 2 v.š. citrinos sulčių; 1 v.š. alyvuogių aliejaus; 1/2 a.š. rūkytos paprikos miltelių (arba salžiosios raudonosios paprikos); žiupsnelio cinamono (nebūtina); saujos šviežių smulkintų petražolių, kalendros...
Pranoks net skaniausius šašlykus: kebabai ant laužo taps vasaros hitu
Šiltuoju metų laiku pabodo ant laužo kepti šašlykai ar įvairios dešrelės? Puikia išeitimi gali tapti šie kebabai, kepti ant laužo. Jie tikrai nepaliks abejingų, o jų norėsis dar ir dar.
Atrado tobuliausią kebabų receptą: daugiau jų nebepirks
Savaitgalį trokštate visų numylėtų kebabų, tačiau nenorite lysti laukan iš namų? Tuomet išbandykite šių naminių kebabų receptą, kurių skonis tikrai pranoks pirktinių. Kebabų ingredientai: tortilijos: 6 (arba nedidelių lavašų) Mėsai: malta jautiena: 500 gramų (tinka ir kita mėsytė); svogūnai: 1 (kapoto); mairūnas: 0,5 arbatinio šaukštelio; malta paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio; druska: pagal skonį; pipirai: pagal skonį.
Panašu į kebabus, o skonis primena kotletus: nepasigalėsite pabandę
Pats metas pagalvoti apie pietus ir ką gaminsite. Šiandien siūlome jums naminius vištienos kebabus, kurių skonis pakerės kiekvieną. Jums reikės: 500 gramų maltos vištienos, 1 svogūno, 4 skiltelių česnako, kumino, druskos, kario, juodųjų pipirų, saldžiosios paprikos, 2 valgomųjų šaukštų aliejaus. Iš pradžių svogūnus smulkiai sukapojame arba sutarkuojame, žoleles susmulkiname, česnakus išspaudžiame. Kuminą grūstuvėje sutriname. Galite sukapoti smulkiai peiliu.
Sklinda žinia: Katlerio restoranas užveria duris
Dar 2018-ųjų vasarą duris Vilniaus centre pravėręs komiko Manto Katlerio „Katlerio kebabų restoranas“, panašu, išgyvena ne patį lengviausią laikmetį. Žiniasklaidos žiniomis, praėjus vos pusmečiui nuo atidarymo, maitinimo įstaiga užveria duris. Birželio pabaigoje griausmingai atidarytas restoranas kaipmat sulaukė didelio susidomėjimo, tačiau įsitvirtinti konkuruojančioje rinkoje nebuvo lengva.
Super greiti kebabai: šeima įvertino 10 balų
Pirmąją Naujųjų metų dieną trokštate pasigaminti kažką greito ir vis dar leisti sau gardžias šventines nuodėmes? Tuomet siūlome jums išbandyti šį itin gardų naminių kebabų receptą. Ingredientai: didelis lavašas, vištienos file: 400 gramų, žaliosios paprikos: 0,5, agurkai: 0,5, pekino kopūstai: 0,5 (nedidelio), pomidorai: 1, mėgiami prieskoniai vištienai.
„Aštrus padažas“ vyro užsisakytame kebabe buvo aštrus tiesiogine prasme
Vienas vyras užsisakė maisto „Yandex.Jeda“ Sankt Peterburge, tačiau vietoje pamėgto patiekalo gavo kramtyti peiliu įdarytą kebabą. „Šaverma Time“ greitojo maitinimo restorane internetu maisto užsisakęs vyras liko apstulbęs dėl tokio radinio ir juo pasidalijo internete. Pasak kebabą užsisakiusio Mikaelio, jam atvežė supakuotą patiekalą ir jis spėjo net atsikasti porą kartų, prieš pajusdamas burnoje ašmenis. „Šokiruotas, tačiau sužeidimų nėra.
Kebabai iš faršo: tokių tikrai neragavote!
Tinklaraštininkė Virginija siūlo pagaminti kebabus ir kepti juos orkaitėje. Sako, kad jie labai skanūs ir lengvai pagaminami. Išbandykite ir jūs. Jums reikės: 700 gramų faršo, trijų smulkiai kapotų svogūnų, 2 kiaušinių, prieskonių (druskos, pipirų, grilio, šašlykų prieskonių, česnako granulių), 2 saujų čipsų. Sumaišykite faršą su svogūnais, kiaušiniais ir nurodytais prieskoniais.
Susmulkinkite dvi saujas čipsų. Mėsą suskirstykite gabalėliais ir supjaustykite kaip dešrelę.
Blyneliai iš lavašo pagal Rimuką: tįsta seilė vien žiūrint
Penktadienio popietė yra puiki proga nudžiuginti šeimą ir draugus greitai paruošiamais užkandžiais. Tinklaraštininkas Rimas Narkus sako, kad lavašiniai blyneliai yra labai skanūs bei greitai paruošiami. Jums reikės: šviežio faršo, paprikos, tarkuoto sūrio, prieskonių, druskos, čili pipirų, česnako, svogūno, kiaušinio. Sumaišykite pakepintą faršą kartu su tarkuotomis daržovėmis, prieskoniais ir sūriu. Dėkite masę ant lavašo, po 3-4 šaukštus.
Fantastiško skonio kebabai, kurie taps jūsų favoritais
Tinklaraštininkė Viktorija pagamino kebabų, kurie, jos teigimu, yra fantastiško skonio. Išmėginkite ir nepasigailėsite. Jums reikės: Reikės: tortilijų, vištienos krūtinėlės, pekino kopūsto, pomidorų, agurko, svogūno, česnakinio padažo, vištienos prieskonių, druskos, pipirų Vištieną supjaustome kubeliais, sudedame į įkaitintą keptuvę ir apkepiname su vištienos prieskoniais. Susismulkiname kopūstą, kubeliais supjaustome pomidorus, agurkus ir svogūnus. Viską sumaišome viename dubenyje.
Pasakiško skonio naminiai kebabai: apsilaižysite pirštelius!
Šį penktadienį – kebabų diena. O kaip galima atsilaikyti nepaminėjus šios dienos be gardaus rankose garuojančio kebabo? Siūlome jums išbandyti šių naminių kebabų receptą, kuris tikrai nepalinks abejingų.
M. Katleris atvėrė paslaptingo kebabų restorano duris: VIP svečiai neslėpė nuostabos
Šiandien sostinėje duris atvėrė dar viena greito maisto vieta. Tiesa, ji – iš tiesų madinga, mat jos įkūrėjas – šmaikštusis humoristas Mantas Katleris, o ir maistas čia bus išties ypatingas, o tiksliau – netgi gurmaniškas. Į savo vardo kebabų restoraną M. Katleris sukvietė daugybę žinomių žmonių. „Make kebab great again (angl. Padarykime kebabą vėl didų)“, – būtent tokiu šūkiu kviestinę publiką pasitiko M. Katleris, kuris Vilniuje atidarė savo pirmąjį kebabų restoraną.
Verti pakartoti: šie naminiai kebabai – šeimos topas
Pats metas paskanauti ko nors gardaus. Kodėl gi ne naminių kebabų? Tinklaraštininkas Rimukas siūlo tortilijas, įdarytas vištienos krūtinėle. Jums reikės: norimo kiekio tortilijų, kepintos vištienos filė gabaliukų, salotų lapų, fermentinio tarkuoto sūrio ir česnako. Sutepkite tortilijas padažu, sudėkite vištieną, salotas, sūrį ir pagardinkite prieskoniais bei česnaku. Tvirtai susukite, prismeikite pagaliuku ir kepkite orkaitėje iki tol, kol sūris ištirps.
Greita ir pigi penktadienio nuodėmė: naminių kebabų skonį prisiminsite dar ilgai
Kartais norisi ne tik greito, bet ir šiek tiek nuodėmingo maisto. Tokiais atvejais puikiai tiks šis naminių kebabų receptas. Kebabams reikės: 6 tortilijų, 500g maltos jautienos, kapotas svogūnas, 1/2 a.š.mairūno, 1/2 a.š. paprikos, druska ir pipirai pagal skonį Padažui: 5v.š. majonezo, 2v.š. virinto šalto vandens, 1a.š. raudonėlio, 1a.š. baziliko, česnako skiltelė ar kelios (pagal skonį), druskos pagal skonį, galima įberti čili, jai norisi aštraus padažo Daržovės: Agurkai, Pomidorai, Kini...
Iš likusių šašlykų – kebabai ant žarijų: skonį sapnuosite dar ilgai
Šiltuosius orus retas įsivaizduotų be gardžių grilio kepsnių. Neretai iškeptų šašlykų lieka dar kitą dieną. Tokiais atvejais jums puikiai pravers šis kebabų receptas, kuris taps tikru vasaros topu. Kebabams reikės: 6 nedideles tortilijas, raudoną svogūną, pusę nedidelio Pekino kopūsto, 2 agurkus, 2 pomidorus, kiaulienos šašlyko ( puikiai tinka vakarykštis). Padažui: apie 3 šaukštus majonezo, 2 šaukštų pomidorų padažo, 2 skiltelės česnako, mineralinio vandens arba kefyro, nat.
Svajojote apie kebabus ant žarijų? Šie taps mylimiausiu vasaros topu
Savaitgalį norite pasilepinti gardžiais kepiniais ant žarijų? Išbandykite šį vištienos kebabų receptą, kuris tikrai taps vienu mylimiausių jūsų šeimoje. Vištienos kebabams reikės: 500g maltos vištienos, 1 svogūnas, 4 skiltelės česnako, 10g petražolių (šįkart panaudojau krapus ir čiobrelius), 1a.š. kumino, 1/2a.š. druskos, 1/2a.š. kario, 1/2a.š. juodųjų maltų pipirų, 1/2a.š. saldžiosios paprikos, 2v.š. aliejaus.