kartumas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kartumas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kartumas“.

Paaiškino, kodėl salotos būna karčios: štai kaip to išvengti

Traškios ir sultingos salotos – nepakeičiamas ingredientas mūsų patiekaluose. Todėl labai nemalonu, kai jų lapai įgyja kartų skonį. Kodėl salotos yra karčios ir kaip išvengti šios problemos? Kartumas salotų lapuose atsiranda kaip augalo reakcija į tam tikras sąlygas. Salotose išsiskiria medžiagos laktucinas ir laktukopikrinas, kurios padeda joms apsisaugoti nuo kenkėjų, streso veiksnių, sausros. Šios medžiagos ir sukelia kartų skonį.
2025-08-13

Jokiu būdu nevalgykite tokių cukinijų: gresia apsinuodijimas

Daugelio lietuvių daržuose karaliauja cukinijos ir kiti moliūginiai augalai. Nors jų nauda organizmui nenuginčijama, svarbu žinoti, kad cukinijose ir kituose moliūginių šeimos augalų vaisiuose gali kauptis sveikatai pavojinga medžiaga.  Holsitinės medicinos terapeutė, fitoterapeutė Kristina Juškienė pasakoja, kad šių augalų vaisiuose gali kauptis kukurbitacinas, kuriuo galima net apsinuodyti.
2023-05-16

Užpilkite agurkus vandeniu: kartumo lyg nebūta

Jeigu iš sodo parsivežėte šviežių agurkų, tačiau jų skonis nežavi dėl kartumo, yra išeitis. Paprastai agurkų kartumas atsiranda tada, kai jiems trūksta vandens. Dažnai dauguma agurkų augintojų negali kasdien laistyti agurkų, laisto juos rečiau, todėl netrukus dėl vandens stygiaus atsiranda kartumas. Jeigu parsivežėte agurkų, kurie, akivaizdu, apkartę, skubėkite juos užpilti šaltu vandeniu. Jums tereikia į dubenį sudėti agurkus, užpilti vandeniu ir palaikyti bent kelias valandas.
2019-08-20
Į viršų