gurmaniški patiekalai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „gurmaniški patiekalai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „gurmaniški patiekalai“.
Receptas. Glazūruota antiena su lazdyno riešutais, miško uogomis ir varškės kremu
INGREDIENTAI: 5 gabalai antienos (file) 1 sauja spanguolių 1 sauja žemuogių 1 sauja mėlinių 1 sauja lazdyno reišutų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai 20 gramų brendžio Varškės kremui: 150 gramų varškės 2 valgomieji šaukštai grietinės Varškės kremas: 1 arbatinis šaukštelis medaus 4 valgomieji šaukštai krapų (šakelės) šiek tiek česnakų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Imperatoriškosios bulvės su lašiša
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių (didelės) šiek tiek čiobrelių 20 gramų sviesto šiek tiek aliejaus 100 gramų sūris (kietasis) 1 vienetas svogūnų (nedidelis) 100 gramų sūris (Filadelfijos) 100 gramų lašišų 2 valgomieji šaukštai ikrų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves gerai nuplauti (galima nušveisti šepečiu), nusausinti. Kiekvieną bulvę aptepti aliejumi ir pabarstyti smulkintais čiobreliais.
Receptas. Gurmaniška užkanda su silke ir bananu
INGREDIENTAI: 2 gabalai silkių (ZIGMO) 10 riekių batono (prancūziškas) 0.5 galvos svogūnų 1 vienetas agurkų (rauginti) 1 vienetas bananų šiek tiek krapų (švieži ar šaldyti) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Ant riekelės batono uždėti griežinėlį agurko, gabalėlį silkės ( jei mėgstate, užberti truputį cinamono),žiedelį svogūno, griežinėlį banano. Papuošti šakele krapų. Gal kiek neįprasta, bet fantastiškai skanu. Skanaus.
Maži aštuonkojai pomidorų padaže
Vasara ir jūra - du neatskiriami dalykai. Tačiau tai nereiškia, kad žiemą negalime mėgautis jūros gėrybėmis. Atvirkščiai, vasariškas vėjelis "nuo jūros" jūsų virtuvėje padės susikaupti ir kaip nors ištverti iki pavasario. O sulaukus pavasario - vasara jau nebetoli.
Tautiečiai keliauja po įvairias šalis, ragauja tenykštės virtuvės patiekalus, o grįžę namo taiko, ką išmokę. Plečiame savo meniu ir pietų jūrų žvejų patiekalais, pasitelkiame ir kaimynų iš šiaurės patirtį.
Du garnyrai jei nusibodo žalios salotos
Šalti orai tebesilaiko. Renkantis patiekalus tenka derintis prie klimato. Norisi “kažko tokio” gomuriui pakasyti.
Kilus tokiam norui, prie įvairių sūrių, liesos mėsos, keptos ar virtos žuvies labai tiks įvairios aštrios salotos. Žalių salotų receptus šiais laikais turbūt nepadoru dalyti - visi žino, ką su kuo maišyti, kaip ir kuo žoles gardinti. O kuo paįvairinti įprastą žalėsių meniu? Būdų yra labai daug.