gurmanas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „gurmanas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „gurmanas“.
Klaipėdietis užsimanė išgerti už dyką
Jovita Gaižauskaitė, Žinios.lt Policija ieško gurmano, iš parduotuvės susišlavusio net septynis butelius viskio. Po devintos ryte į maisto prekių parduotuvę atėjo sportiškai apsirengęs vyras. Iš pradžių jis užsižiūri į gėles vitrinoje ir netrukus prisimena, ko iš tikrųjų iš pat ryto į parduotuvę ėjo. Vyras patraukia tiesiai į alkoholio skyrių. Prekybos tinklo maišelio šiam klientui nereikia – jis atsinešė savo, irgi puoštą trimis baltomis juostelėmis, kaip ir visa vyriškio apranga.
Lietuvio arbatos keliai Kinijoje
Ieva Žigaitė, LRT televizijos laida „Stilius“, LRT.lt Jeigu esate arbatos gurmanas ir ieškote ypatingų įspūdžių, verta apsilankyti Kinijoje. Arbatos žinovas Armandas Burba pasakoja, kad ten auga kelių tūkstančių metų senumo arbatos medis, o arbatos lapus lūpomis renka nekaltos mergelės. O jei keliauti nemėgstate, bet ryte išgeriate puodelį geros arbatos, būkite tikras, kad dieną pradedate teisingai – juk teigiama, kad arbata ilgina gyvenimą.
Virtuvės šefų kovoje bus atskleistos prancūziškos virtuvės paslaptys
Kulinariniame šou „Susitikime virtuvėje“ vakarienę ruoš jau paskutinioji antrojo žaidimo etapo pora. Laidoje paaiškės, kuri iš penkių porų verta kovoti finale. Kaip niekad įtempta kova užvirs tarp projekto lyderių Loretos ir Eglės bei šios savaitės poros – vyrukų dueto Mindaugo ir Martyno. Prieš vakarienę svečiai spėlios, ko galima tikėtis iš vyrų, kurie ankstesnių vakarienių metu pagarsėjo esantys tikri aštrialiežuviai.
Kulinarinės kelionės: Graikija
Graikų virtuvė – tai visų pirma tradicijos, o tik po to sūriai, alyvuogės ir vynas. Valgymas graikų gyvenime užima labai svarbią vietą, nes jiems tai – poilsis ir bendravimas. Daugelis žmonių graikų maistą laiko geriausiu ir sveikiausiu pasaulyje. Patiekalams ruošti naudojama daug šviežių daržovių ir mažai prieskonių, prie valgių patiekiamas baltasis ar raudonasis sausas vynas. Graikai stengiasi vengti prieskonių, nes tai užgožia tikrąjį šviežių daržovių, mėsos ir duonos skonį.
Ar norėtumėt užkąsti gyvų aštuonkojų?
Daug limpančių, šaltų, gličių kojyčių, besiveržiančių iš jūsų burnos, lendančių į šnerves, apsipinančių liežuvį – skamba kaip košmaras, o ne restorano delikatesas. Galbūt mums, bet Pietų Korėjoje yra net specialių aštuonkojų restoranų.
Gyvas aštuonkojis apvyniojamas apie valgymo lazdeles ir panardinamas į sojų ar kitą padažą, tada atsiduria aštrių pojūčių mėgėjo burnoje.
Libanietiškas baklažanų, pomidorų ir avinžirnių troškinys
Šis patiekalas primena garsųjį prancūzišką „Ratatouille“, tačiau libanietiškoje versijoje naudojami ir avinžirniai. Patiekalas lengvai paruošiamas, turi malonų saldžiarūgštį skonį ir gali būto patiekalas vienas arba kaip garnyras, šiltas arba šaltas.
Pasiruošk (dviem porcijoms): 1 baklažaną; 3 valg.š. alyvuogių aliejaus; 2 česnako skilteles; 400g konservuotų ar šviežių pomidorų; Prieskonių: 1valg.š. cukraus, 0,5 arb.š. druskos, žiupsnį juodųjų pipirų, 1 arb.š. petražolių, 1 arb.
Čiop Čiop: libanietiškas ėrienos pyragas „Kibbeh“
Kibe – nacionalinis Libano patiekalas. Jame naudojama ėriuko mėsa švelnaus skonio, o pats pyragas nesunkiai paruošiamas: tereikia sumaišyti mėsą su Bulgur kruopomis, prieskoniais ir kepti pusvalandį orkaitėje. Pyragas skaninamas svogūnais, kepintais su graikiniais riešutais ir granatų padažu, o šalia patiekiama agurkų salotų su alyvuogių aliejumi, mėtomis ir petražolėmis. Prie patiekalo puikiai tiks raudonas vynas ar tiesiog vanduo.
Šią savaitę Balsas.lt – Libano virtuvė
Nuo šiol Balsas.lt kiekvieną savaitę rasite naujos šalies virtuvės aprašymą ir po tris tos šalies patiekalus. Šiame straipsnyje susipažinsite su Libano virtuve. Libanas – nedidelė valstybė Artimuosiuose Rytuose, kurią iš šiaurės ir rytų supa Sirija, iš pietų – Izraelis, o vakarų – Viduržemio jūra. Libane gyvena 4 milijonai gyventojų, iš kurių didžioji dalis yra musulmonai, tačiau čia taip pat stipri Viduržemio jūros kultūra.
Atidaryta gurmaniška L. Samėno krautuvėlė
Trečiadienio vakarą draugų ir gurmanų būryje buvo pristatyta virtuvės meistro, auksinio šefo Lino Samėno krautuvėlė „Deli Chefs“, prisiglaudusi po prekybos centro IKI sparnu. Nuo šiol užsukę apsipirkti turėtumėte nenustebti pamatę patį L. Samėną už prekystalio.
Virtuvės meistras žadėjo visus vaišinti paties bei jo partnerio gamintu maistu, o su smalsiausiais ir pasidalyti geriausių patiekalų receptais.
Gurmaniškos kurapkos vyno padaže
Lietuviška virtuvė taip pat gali būti itin gurmaniška. Nors kurapkos – pakankamai reta prekė parduotuvėse ir turguose, tačiau verta jų pasidairyti. O suradus – pavaišinti šeimą ir draugus itin gurmaniškais pietumis!
Ingridientai:
4 kurapkos (po 200 g) 1 šaukštelis druskos 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų 4 šoninės griežinėliai 4 šaukštai aliejaus 1/4 l raudonojo vyno 50 g kumpio 1 svogūnas 2 šaukštai sviesto 1 šaukštas pomidorų tyrės 1 šaukštas serbentų drebučių 1/8 l grietinės 1 ša...
REKLAMA
REKLAMA
Pinigų maistui lieka vis mažiau
Gyventojai su baime galvoja apie žiemą, kai padaugės išlaidų, nes reikės mokėti už šildymą, o pinigų maistui liks dar mažiau.
Mitybos įpročiai keičiasi Nors ruduo nepašykštėjo vaisių ir daržovių derliaus, o šių gėrybių kainos dabar juokingos, pagrindiniams maisto produktams skiriama kaskart mažesnė suma.
Mėsos perdirbėjai suka galvas, kaip suderinti kainos ir kokybės santykį, kad pirkėjai nesuktų pro šalį, o įmonė turėtų.