granatai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „granatai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „granatai“.

Per Naujus ant stalo ragina padėti šiuos produktus: gali atnešti laimę

Daugelyje pasaulio kultūrų tikima, kad raktas į laimingus, sveikus ir turtingus metus prasideda nuo ypatingo ritualais apipinto Naujųjų metų sutikimo. Kelis iš ritualų galima atlikti su vaisiais.  Šiame laimingųjų produktų sąraše ypatingą vietą užima vaisiai ir su jais susijusios tradicijos. Ir nors egzotiškomis tradicijomis nebūtina sekti, bet pasmalsauti ir savo stalą praturtinti sveikais vaisiais visada pravartu.
2023-12-28

Šį produktą vadina „Dievų vaisiumi“: ragina valgyti dažniau

Rudens pabaiga – jau tas metas, kai vis dažniau atidaromi vasarą paruošti raugintų, marinuotų gėrybių stiklainiai. Tačiau lapkritį dar netrūksta ir šviežių vaisių bei daržovių, kuriomis pasimėgauti vertėtų nepraleisti progos. Kaip pastebi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, renkantis būtent sezoninius šviežius vaisius nauda bus keleriopa: gėrybės bus pačios skaniausios, naudingiausios sveikatai ir pigiausios.
2023-11-09

Ragina rinktis šį produktą: širdis jums padėkos

Vienas seniausių vaisių žmonijos istorijoje yra minimas Biblijoje ir Senovės Graikijos mitologijoje, žinomas liaudies medicinoje, kaip turintis daug naudų organizmui. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad granatai – tikras antioksidantų šaltinis, todėl jie ypač rekomenduotini sergantiems diabetu ir širdies bei kraujagyslių ligomis.
2023-01-27

Prapjovus „Rimi“ pirktą granatą panevėžietė negalėjo patikėti, ką mato: įspėja visus

Niekas nenorėtų grįžęs namo iš parduotuvės pastebėti, kad įsigytos prekės yra nekokybiškos ar sugedusios. Tai ne tik subjaurina nuotaiką, tačiau ir sukelia pyktį, ypatingai tuomet, kai įsigytos prekės nėra galimybės grąžinti. Štai panaši situacija nutiko „Riebaus katino“ skaitytojai, kuri pasidalino įspėjimu apie „Rimi“ parduotuvėje įsigytus sugedusius granatus. Atsakymą pateikė ir prekybos centras.
2023-01-13

Receptas. Agurkų ir granatų putojančio vyno kokteilis

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto agurkų 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros 1 vienetas granatų 700 mililitrų putojančio vyno 0.5 stiklinės sulčių (agurkų) 1 stiklinė sulčių (granatų) PARUOŠIMO BŪDAS: Agurkų sultis galite gauti smulkiai sutarkavę agurką bei išspaudę tarkius per marlę. Agurkų sultis sumaišome su granatų sultimis bei cukraus pudra. Pilame į stiklines po 3 šaukštus sulčių mišinio ir supilame putojantį vyną.
2022-03-02

Receptas. Granatų sultyse marinuota vištiena

INGREDIENTAI: 4 česnakų 1 stiklinė granatų (sultys) 4 arbatiniai šaukšteliai imbierų (smulkiai tarkuotas) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 4 vienetai svogūnų 2 kilogramai vištiena šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Vištą nuplauname ir supjaustome dalimis. Svogūnus sumalame kartu su česnakais ir imbieru. Vištą įtriname druska ir pipirais, apipilame aliejumi, granatų sultimis, sudedame svogūnų tyrę ir išmaišome.
2022-03-02

Receptas. Baklažanų ikrai gruziniškai

INGREDIENTAI: 500 gramų baklažanų 1 vienetas česnakų 1 vienetas granatų 1 vienetas paprikų (saldžioji) 3 vienetai svogūnų šiek tiek druskos 1 sauja žalumynų (petražolės, kinza (kalendros lapeliai), bazilikas) šiek tiek raudonųjų pipirų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Baklažanus iškepti orkaitėje, atvėsinti. Nulupti, smulkiai supjaustyti. Pridėti mažais kubeliais supjaustytą saldžiąją papriką.
2022-02-28

Receptas. Steikai

INGREDIENTAI: 2 kilogramai kiaulienos ( sprandinė ) 70 mililitrų sojos padažo 3 valgomieji šaukštai granatų ((ekstraktas)) 6 arbatiniai šaukšteliai cukraus Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos sprandinę supjaustome 1,5 cm storio medalionais. Sumaišome granatų ekstraktą (parduodamas didelėse parduotuvėse) su cukrumi iki vientisos masės. Bus tąsi tirštoka masė.
2022-02-27

Receptas. Veršienos su granatais salotos

INGREDIENTAI: 50 gramų graikinių riešutų (smulkinti) 50 gramų granatų (sėklos) 1 arbatinis šaukštelis krapų (smulkinti) 1 arbatinis šaukštelis medaus (skystas) 2 vienetai morkų 1 vienetas ridikėlių (baltas) 1 arbatinis šaukštelis svogūnų (laiškai, smulkinti) 200 gramų veršienos (virta) 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 50 gramų razinų PARUOŠIMO BŪDAS: Baltajį ridiką nuplaukite, nulupkite, supjaustykite nedideli...
2022-02-26

Receptas. Granatų sulčių ir putojančio vyno kokteilis

INGREDIENTAI: 40 mililitrų granatų (sultys) 4 vienetai ledukų 100 mililitrų putojančio vyno PARUOŠIMO BŪDAS: Granatų sultis supilame į taurę. Iš lėto supilame putojantį vyną ir išmaišome. Į taurę įmetame ledukus.
2022-02-25
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Baklažano užkandėlė

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas baklažanų 100 gramų graikinių riešutų 1 skiltelė česnakų 1 valgomasis šaukštas granatų 20 vandens (virintas) Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Baklažaną supjaustyti ir apkepti keptuvėje iš abiejų pusių, padėti ant servetėlės, kad susigertų riebalai. Riešutus, česnaką, vandenį ir likusius prieskonius sudedam i smulkintuvą ir sutrinam.
2022-02-25

Kasdien išgerkite stiklinę šių sulčių: padės apsisaugoti nuo insulto ir vėžio

Valgykite granatus ir lankykitės pirtyje – taip vėl galėsite džiaugtis jaunyste. Ši senovės egiptiečių patarlė apibūdina magišką vieno seniausiai pasaulyje auginamų vaisių galią, apie kurią pradėta kalbėti dar maždaug 3500 m. pr. Kr. Nuo tada granatai, išplitę iš Artimųjų Rytų, daugelyje kultūrų bei religijų tapo karališkos valdžios, sveikatos, vaisingumo, šventumo, gausos simboliu. Ne veltui žinovai sako – šiuos vaisius įtraukti į kasdienę mitybą yra tiesiog būtina.
2022-02-25

Receptas. Kiaulienos šašlykas

INGREDIENTAI: 2 vienetai citrinų (žalios) 0.5 litro granatų (sultys) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai svogūnų 2 kilogramai kiaulės prandinės šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustome 2-3 cm dydžio gabaliukais. Citrinas ir svogūnus supjaustome plonais griežinėliais. Į dubenį sudedame mėsą, citrinas, svogūnus, prieskonius ir išmaišome, paspaudant rankomis. Užpilame viską granatų sultimis ir dedame į šaldytuvą 16-18 valandų.
2022-02-23

Receptas. Kalėdinė antis

INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 15 vienetų bulvių 1 sauja granatų (sėklos) šiek tiek juodųjų pipirų 1 sauja kmynų 2 vienetai morkų (didelė) 5 vienetai obuolių 5 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 1 vienetas antienos 0.5 stiklinės raudonojo vyno šiek tiek sojos padažo šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 200 gramų sviesto šiek tiek citrinos žievelės PARUOŠIMO BŪDAS: Po anties oda pritepti sviesto sumaiš...
2022-02-22

Receptas. Užkandis su ZIGMO silke ir tepamu sūriu Philadelphia

Ši užkandėlė puikiai atrodys ant kiekvieno Kalėdinio stalo! INGREDIENTAI: 40 gramų filadelfijos kreminio sūrio 30 gramų zigmo klasikinės silkių filė 4 riekės prancūziškas batonas (skrudinto) 3 skiltelės česnakų 10 gramų žolelių 1 valgomasis šaukštas granatų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 10 min.
2022-02-22

Receptas. Grybai riešutų padaže

INGREDIENTAI: 2 česnakų 150 gramų graikinių riešutų 0.5 vieneto granatų šiek tiek kalendrų šiek tiek mairūnų 500 gramų pievagrybių šiek tiek druskos šiek tiek sultinio (daržovių) šiek tiek ciberžolės 1 arbatinis šaukštelis raudonųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Pievagrybius nuplauti ir pakepinti ant trupučio augalinio aliejaus iki tol, kol išgaruos skystis. Graikinius riešutus taip pat šiek tiek pakepinti ir, pakepinus, sumalti juos į miltelius.
2022-02-21

Receptas. Aviena su pomidorais

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai granatų (sultys) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 saujos pomidorų pastos (vyšniniai) 1 vienetas svogūnų šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1 kilogramas avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Avieną supjaustyti gabaliukais, svogūną - pusžiedžiais. Sumaišyti mėsą, svogūnus, pomidoriukus, pasūdyti, įberti pipirų, įpilti granatų sulčių, viską gerai išmaišyti ir palikti 2 val. marinuotis šaldytuve.
2022-02-21

Receptas. Kokteilis "Granatinis"

INGREDIENTAI: 1 vienetas cukraus (rudasis, kubeliais) 40 mililitrų granatų (sultys) 80 mililitrų putojančio vyno PARUOŠIMO BŪDAS: Į taurę įdedame kubelį cukraus, supilame granatų sultis ir putojantį vyną. Išmaišome ir mėgaujamės.
2022-02-21

Receptas. Višta su perlinių kruopų, granatų bei jautienos įdaru

INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek granatų (sėklos) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis kalendrų (sėklos) šiek tiek kalendrų (šviežia) 2 valgomieji šaukštai kalendrų (šviežia, smulkinta) 1 vienetas svogūnų 500 gramų vištiena 350 gramų jautienos faršo 6 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 2 valgomieji šaukštai perlinių kruopų šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus (augalinis) 3 valgomieji šaukštai ...
2022-02-20

Receptas. Salotos „Raudonkepuraitė"

INGREDIENTAI: 100 gramų vištiena (Keptos arba rūkytos) 2 vienetai bulvių (virtos, su lupena) 1 vienetas morkų (virtos) 2 vienetai kiaušinių (virti) 50 gramų sūris (fermentinis) 1 vienetas svogūnų (nedidelis) 2 valgomieji šaukštai graikinių riešutų (smulkintų) 0.5 stiklinės granatų (sėklos) 100 gramų majonezo 1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti) šiek tiek pipirai šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 30 min.
2022-02-19

Receptas. Salotos su ZIGMO sūdyta lašiša ir greipfrutais

Mėgaukitės su šeima naujai atrastais skoniais! INGREDIENTAI: 100 gramų zigmo sūdytos lašišos filė 100 gramų salotų 1 vienetas greipfruktų 1 vienetas žaliųjų citrinų sulčių 1 vienetas čili pipirų 50 mililitrų alyvuogių aliejaus 10 gramų kalendrų 2 valgomieji šaukštai granatų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Salotų lapus su nuluptais ir norimo dydžio gabaliukais supjaustytais greipfrutais dėkite į dubenį.
2022-02-19

Receptas. Šašlykai "Žalumynai"

INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų 1 vienetas citrinų 1 česnakų šiek tiek čiobrelių 4 valgomieji šaukštai granatų (sultys) šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek paprikų 4 vienetai svogūnų šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai aliejaus 2 kilogramai avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustykite kubeliais, o svogūną griežinėliais.
2022-02-17

Receptas. Pikantiškas šašlykas

INGREDIENTAI: 2 stiklinės granatų (sultys) šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai svogūnų 2 kilogramai kiaulės prandinės šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos sprandinė supjaustoma 3-4 cm kubeliais. Svogūnai supjaustomi griežinėliais. Į dubenį sudedame mėsą, svogūnus, suberiame prieskonius ir paminkome rankomis (apie 2 minutes). Po to viską užpilame granatų ir citrinų sultimis. Mėsą uždengiame ir laikome šaldytuve per naktį.
2022-02-17

Receptas. Granatai su svogūnais

INGREDIENTAI: 2 vienetai granatų 1 vienetas svogūnų (raudonieji) PARUOŠIMO BŪDAS: Granatą nulupti, išimti sėklas, suberti į dubenį. Svogūną smulkiai supjaustyti, sumaišyti su granatų sėklomis. Patiekiama prie šašlykų arba keptos mėsos patiekalų.
2022-02-17

Receptas. Pekino kopūsto ir granato sėklelių salotos

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto granatų 30 mililitrų grietinės šiek tiek prieskonių (Katanyi gaiviosios salotos) 1 vienetas pekino kopūstų PARUOŠIMO BŪDAS: Pekino salotą supjaustyti kubeliais,granatą perpjauti perpusę ir iš vienos puselės išrinkti sėklytes. Viską sudėti į salotinę. Po to paimti 30 ml. grietinės ir sumaišyti su prieskoniais nurodytais ingredientuose. Padažą palaikyti 5 minutes ir sudėti ant salotų. Viską išmaišyti. Ir viskas.
2022-02-15

Receptas. Citrininis risotto su granatų sėklomis

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 1 vienetas granatų 150 gramų ryžių 1 vienetas svogūnų šiek tiek alyvuogių aliejaus 600 mililitrų vandens (verdantis (arba sultinys)) 1 valgomasis šaukštas sviesto 3 valgomieji šaukštai sūris (grietinėlė) PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkinkite svogūną ir apkepinkite gilioje keptuvėje su aliejumi. Tuomet sudėkite į keptuvę ryžius ir pakepinkite apie 1 minutę.
2022-02-14

Receptas. Vištienos krūtinėlė troškinta granatų sultyse

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus (rudasis) 1 česnakų 50 mililitrų graikinių riešutų 75 mililitrai granatų (sultys) šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos) 1 vienetas svogūnų (smulkintas) 2 vienetai vištos filė (krūtinėlės) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 50 mililitrų vandens šiek tiek druskos 3 arbatiniai šaukšteliai sviesto 1 arbatinis šaukštelis pomidorų pastos ...
2022-02-14

Receptas. Tradicinės izraelietiškos salotos su bulguru

Skonis tikrai įdomus ir neįprastas. Patariu suvalgyti iš karto, nes pastebėjau, jog porą dienų pabuvęs šaldytuve bulguras sukietėja... INGREDIENTAI: 300 mililitrų vandens 180 gramų bulguro 3 vienetai pomidorų pastos 100 gramų petražolių 100 gramų mėtų 80 mililitrų citrinų sultys 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 saujelė granatų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis juodųjų pipirų Paruošimo laikas: Apie 20 min.
2022-02-13

Receptas. Salotos su kumpiu

INGREDIENTAI: 200 gramų rūkytas kumpis (arba rūkytos vištienos) šiek tiek krapų 1 vienetas paprikų 100 gramų graikinių riešutų 1 skiltelė česnakų šiek tiek granatų šiek tiek sūris Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustyti mažais gabaliukais, sūrį ir papriką- kubeliais, susmulkinti česnaką, krapus ir riešutus. Viską sumaišyti su majonezu ir pagardinti druska bei pipirais. Salotas papuošti granatų sėklomis.
2022-02-13

Receptas. "Mojito" Helovynui

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų (žalios) 1 arbatinis šaukštelis cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai granatų (sėklos) 60 mililitrų granatų (sultys) 5 valgomieji šaukštai ledukų (grūsti) 60 mililitrų romo (šviesus) 1 sauja mėtų 60 mililitrų mineralinio vandens (gazuotas) PARUOŠIMO BŪDAS: Į stiklinę suberkite cukrų. Citrinos pusę (su žievele) supjaustykite kubeliais ir suberkite į stiklinę.
2022-02-12

Receptas. Tuno salotos su granatais

INGREDIENTAI: 1 vienetas granatų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai obuolių (rūgštūs) 1 vienetas svogūnų 3 vienetai kiaušinių 200 gramų tunų (konservuotas) 100 gramų majonezo šiek tiek druskos 50 gramų grietinės 100 gramų sūris PARUOŠIMO BŪDAS: Majonezą sumaišyti su grietine. Svogūną susmulkinti ir sumaišyti su 2 šaukštais grietinės-majonezo padažo, pasūdyti, papipirinti ir padengti lėkštės dugną lygiu sluoksniu.
2022-02-12

Receptas. Kepti obuoliai su varške ir granatais

INGREDIENTAI: 4 valgomieji šaukštai cukraus 1 vienetas granatų 4 vienetai obuolių 400 gramų varškės PARUOŠIMO BŪDAS: Granato odelę nulupti ir išimti sėklas. Varškę ištrinti su cukrumi ir išmaišyti su granatų sėklomis. Obuolių viršūnėles nupjauti, išskobti vidų, kad liktų 1 cm storumo sienelės. Obuolius įdaryti varškės mase, uždengti nupjautomis viršūnėlėmis ir iškepti mikrobangėje (4 min) arba orkaitėje.
2022-02-11

Receptas. Šašlykas su apynių prieskoniais

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis apynių (džiovinti) šiek tiek čiobrelių (džiovinti) 0.5 stiklinės granatų (sultys) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek juodųjų pipirų (žirneliais) šiek tiek kmynų šiek tiek paprikų (malta) 4 vienetai svogūnų 3 kilogramai kiaulės prandinės 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 0.5 stiklinės raudonojo vyno (sausas) šiek tiek baltųjų pipirų (žirneliais) PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustyti g...
2022-02-11

Receptas. Kalakutienos guliašas granatų sultyse

INGREDIENTAI: 1 česnakų 450 mililitrų granatų (sultys, natūralios) šiek tiek juodųjų pipirų (grūsti) šiek tiek kalendrų (malta) 2 vienetai laurų lapų 1 vienetas svogūnų 500 gramų kalakutienos (filė) šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas konjako 50 mililitrų padažo (granatų arba pomidorų dūmo skonio) PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną supjaustyti labai smulkiai. Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais.
2022-02-10

Receptas. Kalmarų salotos su granatų sėklomis

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus 1 vienetas granatų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas obuolių 1 vienetas salotų (Iceberg, gūžė) 1 vienetas svogūnų 300 gramų kalmarų šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus (augalinis) 2 valgomieji šaukštai vyno acto PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite viename dubenėlyje vyno actą, augalinį aliejų ir cukrų. Svogūną nulupkite, supjaustykite plonais žiedais ir sudėkite juos 1 val.
2022-02-09

Receptas. Agurkų eglutė

INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų (,ilgavaisiai) šiek tiek granatų (sėklos) 1 vienetas obuolių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Aurką supjaustome griežinėliais. Į puselę obuolio įsmeigti iešmą ir ant iešmo užmauti aurko griežinėliu. Apibarstyti granato sėklomis. Skanaus.
2022-02-09

Receptas. Salotos su šaltai rūkyta lašiša ir granatais

INGREDIENTAI: 1 gūželė iceberg salota 1 pundelis gražgarsčių 1 vienetas mangų 8 vienetai vyšninių pomidorų 1 pakelis zigmo šaltai rūkytos lašišos filė 0.5 vieneto granatų Padažui: šiek tiek sojos padažo šiek tiek citrinų sultys šiek tiek medaus Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Salotos lapus suplėšykite ir sudėkite į dubenį, pabarstykite gražgarstės lapelių.
2022-02-08

Receptas. Baklažanai su riešutais ir granatais

INGREDIENTAI: 500 gramų baklažanų 4 česnakų 0.5 stiklinės graikinių riešutų (smulkinti) 0.5 stiklinės granatų (sėklos) 1 arbatinis šaukštelis kalendrų (grūdeliai) 3 valgomieji šaukštai acto (raudono vyno) 80 gramų aliejaus 1 vienetas čili pipirų 1 arbatinis šaukštelis šafrano (maltas) 50 gramų žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Česnaką sugrūsti su kalendra ir druska, pridėti maltą šafraną, smulkintus riešutus, išmaišyti.
2022-02-07

Receptas. Lašiša granatų-gervuogių padaže

INGREDIENTAI: 150 gramų gervuogių 200 mililitrų granatų (sultys) šiek tiek imbierų šiek tiek juodųjų pipirų 0.5 vieneto svogūnų 600 gramų lašišų šiek tiek druskos 1 arbatinis šaukštelis aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Padažas: įkaitinti aliejų ir lengvai apkepinti susmulkintą svogūną. Sudėti gervuoges, supilti sultis ir sutarkuotą imbiero šaknį (2 cm). Patroškinti apie 10 min. Gatavą padažą suplakti su mikseriu.
2022-02-06

Receptas. Vegetariškas kopūstų „paštetas“

INGREDIENTAI: 4 česnakų 1.5 stiklinės graikinių riešutų 1 vienetas granatų 0.5 vieneto kopūstų šiek tiek petražolių PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstą išvirti iki minkštumo, kad peilis lengvai įlystų. Riešutus susmulkinti su blenderiu. Išvirtą kopūstą padėti į kiaurasamtį ir palaukti, kol išbėgs vanduo bei atvės. Vandens turi nelikti, kad paštetas nebūtų skystas. Kopūstą su petražolėmis ir česnakais susmulkinti su virtuviniu kombainu.
2022-02-05

Receptas. Triušienos šašlykai su granatų sultimis

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 1 stiklinė granatų (sultys) šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai svogūnų 1.5 kilogramo triušienos 0.5 stiklinės baltojo vyno (sausas) šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į puodą. Svogūnus supjaustykite žiedeliais, sumaišykite su mėsa, druska, prieskoniais. Vyną, išspaustas citrinos sultis, granatų sultis sumaišykite ir supilkite ant mėsos.
2022-02-05

Receptas. Vištienos ir granatų salotos

INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų (trumpavaisiai) 2 vienetai granatų 1 vienetas porų 300 gramų vištiena (krūtinėlė, virta) šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek prieskonių 1 vienetas pekino kopūstų PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome pekino kopūstą, susmulkiname kubeliais vandenyje su prieskoniais iš išvirtą vištienos krūtinėlę, porą, agurką, išgliaudome granatas. Viską sudedame į dubenį, pridedame prieskonių, įpilame aliejaus ir gerai viską išmaišome.
2022-02-04

Receptas. Sūrio pyragas su pistacijomis ir granatais

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cinamono (Santa Maria, maltas, pyragui) 300 mililitrų cukraus pudros (įdarui) šiek tiek granatų (sėklos, papuošimui) 1 arbatinis šaukštelis kardamono (Santa Maria, įdarui) 20 mililitrų pistacijų (kepintos ir smulkintos, papuošimui) 300 mililitrų grietinėlės (35 proc.
2022-02-03

Receptas. Vaisių salotos su medaus-garstyčių užpilu

INGREDIENTAI: 1 vienetas granatų 3 vienetai greipfruktų (rožiniai) 6 vienetai mandarinų 2 arbatiniai šaukšteliai medaus 6 vienetai persikų 1.5 valgomojo šaukšto garstyčių (dižono) 1 vienetas cikorijos (lapai) 2.5 valgomojo šaukšto aliejaus (graikinių riešutų) šiek tiek prieskonių (pipirų) PARUOŠIMO BŪDAS: Atsargiai nulupti odeles nuo persikų, mandarinų ir greipfruto skiltelių. Persikus supjaustyti skiltelėmis.
2022-02-02
REKLAMA
Granato sėklos (nuotr. Shutterstock.com) Granato sėklos (nuotr. Shutterstock.com)

Patarė, kaip be didelių pastangų išgliaudyti granatų sėklas

Granatas lupasi ganėtinai sudėtingai ir ilgai, jei nežinai technikos, kaip tai padaryti. Laimei, yra paprastas būdas. Norint išimti jo sėklas – tereikia paimti granatą, perpjauti pusiau, dėti apverstą sėklomis į apačią ant delno, šiek tiek praskėsti pirštus ir padaužyti plastmasiniu virtuviniu šaukštu ar panašiu daiktu, viską laikant ties dideliu dubeniu. Naudojant šį metodą itin greitai iškrenta visos granato sėklos.
2020-09-15

Pranešta apie naujus nesaugius produktus: sąraše – kramtomoji guma ir granatai

Vilniaus ir Kretingos valstybinių maisto ir veterinarijos tarnybų (VMVT) inspektoriai, vykdydami valstybinę maisto kontrolę, nustatė turkiškos kramtomosios gumos bei turkiškų granatų vaisių partijas. Vilniaus VMVT inspektoriai, atlikdami importo iš trečiųjų šalių kontrolę, UAB „Saldainis“ (Savanorių pr. 197A, Vilnius) atrinko ištirti turkiškos kramtomosios gumos „Frogger“ mėginius.
Aktualijos 2015-11-25

Atskleistos naujos granatų savybės

Granatai jau kuris laikas laikomi itin vertingu vaisiumi, tačiau mokslininkai iš Kingstono universiteto Londone teigia, kad jis gali padėti susidorojant su itin sunkiais šiuolaikinės medicinos iššūkiais. Prof. Declan Naughton vadovaujama mokslininkų grupė nustatė, kad šio raudonojo vaisiaus žievė gali būti perdirbta į valgomą ekstraktą, kuris padeda gydyti nuo meticilinui atsparaus auksinio stafilokoko (MRSA) ir kitų ligoninėse paplitusių infekcijų.
2009-12-27
Į viršų