fermentinis sūris
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „fermentinis sūris“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „fermentinis sūris“.
Šis produktas – aukso gysla žarnynui: ragina valgyti dažniau
Nedaugelis kulinarinių produktų gali pasigirti tokiu turtingu palikimu kaip fermentinis sūris. Sena praktika, kurios metu iš pieno gaminami įvairūs gardžiausi sūriai, tapo šimtmečius gyvuojančia gamybos tradicija. Vis dėlto, anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, fermentinio sūrio vartojimo normos nėra visur vienodos, todėl reikėtų atsižvelgti į savo šalies specialistų siūlomą rekomendaciją.
Receptas. Sumuštinis „Monte Cristo“
Sumuštiniui pagaminti naudokite mėgstamą kumpį (tiks tiek kiauliena, kalakutiena ar vištiena) ir mėgstamą šviesų sūrį (tačiau paprasčiausia ir turbūt skaniausia su sūriu skirtu sumuštiniams). Manau rasite sau labiausiai patinkantį sumuštinio variantą ir galėsite mėgautis puikiu skoniu.
Receptas. Gardusis tortilijų apkepas
Lengvai paruošiamas ir itin gardus patiekalas, norintiems kažko naujo ir paprasto pietų stalui.
INGREDIENTAI: 8 vienetai tortilijos 500 gramų kiaulės faršo 200 gramų fermentinio sūrio 1 vienetas svogūnų 1 vienetas paprikų 1 vienetas pomidorų pastos 4 valgomieji šaukštai pieno 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 2 valgomieji šaukštai grietinės 3 skiltelės česnakų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai šiek tiek česnakinio pa...
Receptas. Koldūnų užkepėlė su sūriu ir grietinėle
Koldūnai iškepa labai minkšti, o padažas tiesiog sujungia visus ingredientus į nerealiai skanų patiekalą. Jei neturite grietinėlės virtuvėje, vietoj jos galite naudoti riebesnį pieną. Geriausia koldūnus kepti tokio dydžio formoje, kad koldūnai nebūtų vienas ant kito, tad jei gaminsite dvigubą porciją – naudokite dvi kepimo formas arba vieną didelę.
Receptas. Kesadilijos su įvairių daržovių įdaru
INGREDIENTAI: 1 stiklinė kukurūzų 3 vienetai morkų 2 vienetai paprikų (raudonoji) 2 vienetai paprikų (žalioji) 1 vienetas svogūnų 1 stiklinė žirnių 1 ir 3/4 stiklinės kvietinių miltų 0.5 stiklinės pieno (šiltas (arba vanduo)) 1 stiklinė fermentinio sūrio (tarkuotas) 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 0.5 stiklinės grietinės 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 0.5 vieneto pekino kopūstų PARU...
Receptas. Apkepas "Stebuklingos kalvos"
INGREDIENTAI: 1 vienetas žiedinių kopūstų 4 vienetai bulvių 200 gramų graikinių riešutų (smulkinti) 100 gramų džiūvesėlių 200 gramų fermentinio sūrio 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kiaušinių 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 skiltelės česnakų 2 valgomieji šaukštai sviesto šiek tiek druskos šiek tiek kario šiek tiek aliejaus Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kalafiorus apverdame, kad vos suminkštėtų.
Receptas. Pomidorų ir cukinijų apkepas
Rudenį dažnai turime gėrybių iš daržo, o dar gerosios močiutės, mamos mums prideda ir nežinome, ką iš jų daryti. Suvartoti reikia greitai, tad mintis buvo padaryti apkepą. Paprasta, pakankamai greita ir skanu.
Receptas. Lavašas su pievagrybių-sūrio-kiaušininių-kaparėlių įdaru
INGREDIENTAI: 2 vienetai svogūnų (nedideli) 2 vienetai kiaušinių (kietai virti) šiek tiek majonezo (be konservantų) 400 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 1 vienetas lavašo 100 gramų fermentinio sūrio šiek tiek juodųjų pipirų 1 sauja kaparėlių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnus supjaustome kubeliais. Pievagrybius supjaustome smulkiais kubeliais, sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.
Receptas. Sūrio ir varškės užtepėlė
INGREDIENTAI: 100 gramų varškės 50 gramų fermentinio sūrio 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek paprikų (malta, saldžioji arba aitrioji) šiek tiek batono šiek tiek majonezo šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: 1.Sūrį labai smulkiai sutarkuojame, tada ant viršaus dedame varškę, suberiame druską ir pipirus bei paprikos miltelius. 2. Į bendrą masę įspaudžiame česnako skilteles. Viską gerai išmaišome.
Receptas. Mišrainė su rūkyta vištiena ir makaronais
Mišrainę skaniausia gaminti ir valgyti su mažais makaronais.
INGREDIENTAI: 0.5 pakelio makaronų (geriausia maži) 200 gramų rūkytos vištienos (apytikriai) 100 gramų fermentinio sūrio (mėgstamas, apytikriai) 0.5 skardinės konservuotų žirnelių 0.5 galvos rausvųjų svogūnų 2 valgomieji šaukštai majonezo 1 žiupsnelis druskos šiek tiek malti juodieji pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Kiaušinių ir sūrio užtepėlė
Užtepėlė labai greitai paruošiama, puikiai tiks ant pusryčių ir užkandžių stalo. Užtepėlę galima laikyti šaldytuve keletą dienų, tad visada turėsite po ranka užklupus netikėtiems svečiams ar tiesiog norint greito užkandžio. Užtepėlei pagaminti taip pat galite rinktis bet kokį Jūsų mėgstamą sūrį.
Receptas. Skanieji brokolių blyneliai
Jau metas vėl ,,repetuoti'' pasninko valgius - juk po Užgavėnių pelenų diena bus. Labai jau mums skanūs šie blynukai ir visiškai neriebūs.
INGREDIENTAI: 1 vienetas brokolių 2 vienetai kiaušinių 80 gramų fermentinio sūrio 2 saujelės žalumynų (krapų, petražolių) 2 valgomieji šaukštai miltai 3 žiupsneliai druskos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Apvirti brokolį pasūdytame vandenyje. Kai atvės, susmulkinti.
Receptas. Grikiais ir daržovėmis įdarytos paprikos
INGREDIENTAI: 6 vienetai paprikų (įvairių spalvų) 1 stiklinė grikių (biriai virta košė) 100 gramų fermentinio sūrio (tarkuotas) 1 vienetas morkų (vidutinio dydžio) 1 vienetas svogūnų (nedidelis) 2 valgomieji šaukštai aliejaus 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Blyneliai su dešra ir sūriu
INGREDIENTAI: 2 vienetai svogūnų (arba laiškai (arba 1 vnt paprikos)) 2 vienetai kiaušinių 17 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų 300 mililitrų pieno šiek tiek majonezo šiek tiek pomidorų padažo 200 gramų dešros (arba kumpis) 300 gramų fermentinio sūrio 1 valgomasis šaukštas sviesto (tirpintas) šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Iš ingredientų, skirtų tešlai, iškepti plonus blynelius.
Receptas. Ridikėlių salotos su sūriu
INGREDIENTAI: 8 vienetai ridikėlių 1 sauja salotų ( ) 100 gramų fermentinio sūrio ( ) 1 vienetas agurkų ( ) 1 sauja laiškinių česnakų (ar svogūnų laiškai ) 3 valgomieji šaukštai aliejaus 1 valgomasis šaukštas acto 9% šiek tiek druskos šiek tiek citrinpipirių Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Ridikėlius ir agurką pjaustyti griežinėliais, kelis ridikėlius palikti papuošimui. Sūrį tarkuoti juostelėmis.
Receptas. Lazanija su Bolonijos padažu
INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos (malta) 1 pakelis lazanijos lakštų 500 mililitrų pieno 150 gramų fermentinio sūrio ( tarkuotas) 150 mililitrų vynas (raudonas) 2 vienetai svogūnų 1 pakelis knorr fix ruošinys spagečiams „bolognese“ 60 gramų sviesto 3 valgomieji šaukštai kvietinių dribsnių 2 skiltelės česnakų 1 arbatinis šaukštelis bazilikų 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos 1 arbatinis šaukštelis raudonėlių Paruošimo laikas: ...
Receptas. Įdarytas baklažanas
Baklažanas - išskirtine violetine spalva nusidažiusi daržovė naudinga ne tik savo antioksidacinėmis savybėmis, bet turinti daug magnio, geležies, B grupės vitaminų, mažai kalorijų bei daug maistinių skaidulų.
Receptas. Kepsnys su špinatų ir sūrio įdaru
INGREDIENTAI: 4 vienetai vištienos krūtinėlė 400 mililitrų grietinėlės 100 gramų fermentinio sūrio 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kiaušinių 2 saujos špinatų 5 valgomieji šaukštai džiūvesėlių 4 valgomieji šaukštai aliejaus 2 žiupsneliai druskos 2 arbatiniai šaukšteliai prieskonių (persilado) šiek tiek prieskonių vištienai šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Kepsniai su persikais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai kiaušinių šiek tiek kvietinių miltų (apvoliojimui) šiek tiek džiūvesėlių (apvoliojimui) 3 valgomieji šaukštai majonezo 200 fermentinio sūrio 1 kiaulės nugarinės šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (kepsniams) 5 vienetai persikų (konservuoti) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Nugarinę supjaustyti. Išmušti, kad būtų minkštesnė. Įtrinti druska, pipirais ir kepsnių prieskoniais.
Receptas. Skrebučiai su pupelėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 10 vienetų batono (riekelės) 1 vienetas konservuotų pupelių (indeliuose) 200 gramų fermentinio sūrio šiek tiek raudonėlių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Sūrį sutarkuojame ir sumaišome su konservuotomis pupelėmis. Masę dedame ant duonos užbarstome pipirų ir raudonėlio ir kepame orkaitėje apie 15 min. Skanaus.
Receptas. Karbonadas su abrikosais ir sūriu
INGREDIENTAI: 1 stiklinė abrikosų (džiovinti) 2 valgomieji šaukštai majonezo 200 gramų fermentinio sūrio 1 kilogramas kiaulės nugarinės šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsytę supjaustome riekelėmis ir pamušame plonai. Paprieskoniuojame. Abrikosus susmulkiname ir sumaišę su tarkuotu fermentiniu sūriu, maišome su majonezu. Įkepimo skardą dedame mėsytę ir įpilę vandens kepame orkaitėje apie 40 min.
Receptas. Bulvių ir faršo užkepėlės „Lizdeliai“
Bulvių ir faršo užkepėlės „Lizdeliai“ - greita, skanu, lengva pagaminti, galima varijuoti su įvairiais įdarais.
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 400 gramų maltos mėsos 100 gramų fermentinio sūrio 1 vienetas morkų 1 vienetas kiaušinių 50 gramų grietinės 50 gramų sviesto 4 valgomieji šaukštai miltai 2 skiltelės česnakų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Baklažanai su grybais
INGREDIENTAI: 2 vienetai baklažanų 1 litras voveraičių 4 vienetai bulvių 200 gramų grietinės 1 sauja krapų šiek tiek fermentinio sūrio šiek tiek aliejaus šiek tiek pipirai šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Baklažanus perpjauti pusiau, išskobti ir apšlakstyti vandens ir druskos tirpalu. Palikti taip pastovėti 15 - 20 minučių. Pašauti į įkaitintą orkaitę.
Receptas. Grikių apkepas
INGREDIENTAI: 0.5 litro sultinio (daržovių) 300 gramų morkų 200 mililitrų grietinės 150 gramų grikių 150 gramų fermentinio sūrio 2 vienetai kiaušinių 1 vienetas svogūnų 50 gramų sviesto 1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Grikius perliekite šaltu vandeniu ir suberkite į sultinį. Pamaišydamos, virkite apie 15 min., atvėsinkite.
Receptas. Saulės geltonumo mišrainė
INGREDIENTAI: 565 gramai konservuotų ananasų 400 gramų fermentinio sūrio (arba Parmezano) 340 gramų konservuotų kukurūzų 3 valgomieji šaukštai majonezo 2 česnakų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Nusunkiame ananaso gabalėlius, jei jie didoki, truputėlį pasmulkiname, dedame į mišrainei skirtą indą. Pilame nusunktus kukurūzus ir kubeliais supjaustytą sūrį.
Receptas. Riestainiukai su faršu ir sūriu
INGREDIENTAI: 400 gramų kiaulės faršo 1 kiaušinių 1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių 0.5 litro pieno 220 gramų sausainių (riestainiukai) 100 gramų fermentinio sūrio šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Pasiruošti faršą: įmušti kiaušinį, berti džiūvėsėlius, druską, gardinti mėgstamais prieskoniais ir viską gerai išmaišyti. Pieną užvirinus ir užpylus riestainius palaikyti 5-10 min., kol jie suminkštės.
Receptas. Kiaulienos išpjova su grybais ir sūriu
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės išpjovos 500 gramų bulvių 150 gramų fermentinio sūrio 100 gramų pievagrybių 30 gramų prieskonių šiek tiek raugintų agurkų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos išpjovos gabaliuką nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite išilgai į tris dalis. Supinkite iš jų pynelę ir galiukus susmeikite dantų krapštukais.
Receptas. Užkandis su bulvių traškučiais
INGREDIENTAI: 1 vienetas bulvių (traškučiai “Pringles”, pakuotė) 50 gramų graikinių riešutų 50 gramų slyvų (džiovintos) šiek tiek fermentinio sūrio šiek tiek lydyto sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Fermentinį sūrį smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su tepamu sūreliu bei susmulkintomis džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais.
Receptas. Keptos midijos su sūriu
INGREDIENTAI: 400 gramų midijų 150 gramų fermentinio sūrio 0.5 vieneto citrinų (žalios) 3 valgomieji šaukštai majonezo PARUOŠIMO BŪDAS: Midijas sudėkite į kepimo skardą. Apšlakstykite citrinos sultimis, aptepkite majonezu ir apibarstykite sūriu. Kepkite 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Gąsdinantis sūrio ingredientas, apie kurį žino retas
Atidžiau paskaičius kai kurių fermentinių sūrių etiketes randame ingredientą – šliužo fermentą. Šis pramoninis produktas naudojamas gaminimo procese sūriui sutraukti. Jis gaunamas iš jauno veršiuko skrandžio. Šliužo fermentas gaminamas miltelių ir ekstrakto pavidalu, vėliau naudojamas sūrio gaminimo procese.