džemas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „džemas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „džemas“.
Receptas. Jautienos kukulaičiai su spanguolių padažu
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek spanguolių (šaldytos/šviežios) 0.5 stiklinės svogūnų (smulkinti) 750 gramų jautienos faršo 2 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės džiūvesėlių (malti) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (jautienai) 1 stiklinė džemo (spanguolių) 0.5 stiklinės padažo (čili) PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Receptas. Sausainukai "Non plus ultra"
INGREDIENTAI: 200 gramų cukraus 3 vienetai kiaušinių 280 gramų kvietinių miltų 250 gramų sviesto (kambario temperatūros) šiek tiek vanilinio cukraus šiek tiek džemo (mėgstamas) PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Sviestą išsukite su cukrumi (100g), sudėkite trynius, vanilinį cukrų ir miltus. Gerai išmaišykite. Laikykite šaldytuve apie 30 minučių. 2. Dubenyje sumaišykite baltymus su cukrumi (100g), kol išsimaišys.
Receptas. Desertinių lietinių apkepas
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus 10 vienetų kiaušinių 205 gramai kvietinių miltų 500 mililitrų pieno šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 250 gramų grietinės šiek tiek džemo (mėgstamų uogų) PARUOŠIMO BŪDAS: Iš pieno, 200 g miltų, 8 kiaušinių trynių, druskos bei 3 kiaušinių baltymų sumaišykite tešlą, keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir iškepkite lietinius blynelius.
Receptas. Kokosiniai sausainiukai su abrikosiniu glaistu
INGREDIENTAI: 2 ir 1/5 stiklinės cukraus 3 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų) 2.5 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas) 8 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės kvietinių miltų 2 stiklinės pieno 4 valgomieji šaukštai vandens 250 gramų sviesto 4 stiklinės kokosų (drožlės) 4 valgomieji šaukštai džemo (abrikosų) PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia pasigaminkite kremą.
Receptas. Marmeladinis padažas
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 10 gramų krakmolo (bulvių) 50 gramų raudonojo vyno (saldus, vaisių) 250 gramų vandens 150 gramų džemo (marmeladas) PARUOŠIMO BŪDAS: Vaisinį marmeladą sudėti į verdantį vandenį, gerai išmaišyti, įdėti ištirpintą krakmolą, suberti cukrų ir supilti vyną. Užvirinti.
Receptas. Marmaledas raudonųjų serbentų
INGREDIENTAI: 900 gramų cukraus 2 litrai raudonųjų serbentų (tyrės) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Uogas sumaigyti ir išspaudžiame pro marlę.Gauta tyre verdama kol pradeda tirštėti .Tada supilame cukrų ir verdame,kol marmaledas tiek sutirštėja,kad pabraukus šaukštu,kurį laiką lieka matomas dubenio dugnas.
Receptas. Pyragas su abrikosų uogiene
INGREDIENTAI: 150 gramų abrikosų (džiovinti) 200 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų 200 gramų varškės 115 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 3 valgomieji šaukštai džemo Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Kaštoninis sūrio pyragas
INGREDIENTAI: 1 ir 1/4 stiklinės cukraus (+ 1 šaukštas) 1 arbatinis šaukštelis vanilės 3 vienetai kiaušinių (+ 3 tryniai) 2 stiklinės džiūvesėlių (malti) 1/3 stiklinės vandens 5 valgomieji šaukštai sviesto 3/4 stiklinės grietinės 1/4 stiklinės romo (+ 2 šaukštai) 400 gramų varškės sūrio 1 stiklinė džemo (kaštonų, + 2 šaukštai) 1 arbatinis šaukštelis sulčių (laimo) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišome džiūvėsėlius, 4 šaukštus sviesto, 1 šaukštą k...
Receptas. Pyragas su uogų džemu ir riešutais
INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus (baltasis) 6 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis) 1 arbatinis šaukštelis vanilės 2 vienetai kiaušinių 1 ir 3/5 stiklinės kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 0.5 stiklinės sviesto 1 stiklinė grietinės 2 valgomieji šaukštai riešutų (smulkinti) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 2 valgomieji šaukštai avižinių dribsnių 1/3 stiklinės džemo (braškių, aviečių ...
Receptas. Migdolinis pyragas su šokoladu
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas apelsinų (žievelė) 120 gramų cukraus 120 gramų migdolų (malti) 4 vienetai kiaušinių 50 gramų kvietinių miltų 80 gramų juodojo šokolado 120 gramų sviesto 100 gramų džemo (abrikosinis) 125 gramai rikotos (sūris) PARUOŠIMO BŪDAS: Formą ištepti sviestu, padengti kepimo popieriumi ir padėti į šaldytuvą. Migdolus pakepinti sausoje keptuvėje ir sumalti. Minkštą sviestą ištrinti su puse porcijos cukraus.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Avižiniai sausainiai
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cinamono 50 gramų cukraus 98 gramai kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai vandens (karštas) 0.5 arbatinio šaukštelio sodos 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 40 gramų sviesto 1 valgomasis šaukštas razinų 42 gramai avižinių dribsnių (arba avižiniai miltai) 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 1 arbatinis šaukštelis džemo (obuolių) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Vafliniai blynai su cinamono, kavos ir vanilės dvelksmu
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono šiek tiek cukraus pudros 3 arbatiniai šaukšteliai cukraus šiek tiek kavos 1 vienetas kiaušinių 400 gramų kvietinių miltų 0.5 litro pieno šiek tiek grietinėlės šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas grietinės 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus šiek tiek džemo (raudonųjų serbentų) PARUOŠIMO BŪDAS: Sudėkite į vieną dubenį kiaušinį, pieną, vanilinį cukrų, druską, cukrų, grietinę, kavą, cinamoną ...
Receptas. Medaus pyragas su uogiene
INGREDIENTAI: 3/4 stiklinės cukraus 1 stiklinė medaus šiek tiek migdolų 4 stiklinės kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai pieno 2 valgomieji šaukštai sviesto šiek tiek prieskonių 1 vienetas kepimo miltelių (pakelis) šiek tiek džemo (slyvų) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišome medų, cukrų, pieną ir sviestą. Šią masę dėkite virš garų ir maišykite, kol gausite vientisą masę ir ištirps cukrus.
Receptas. Cinamoniniai sausainiukai
INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono (maltas) 250 gramų cukraus pudros 2 vienetai kiaušinių 500 gramų kvietinių miltų 100 gramų pieniško šokolado (tirpintas) 100 gramų sviesto 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 3 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus šiek tiek džemo (apelsinų) PARUOŠIMO BŪDAS: Iš kiaušinių, minkšto sviesto, grietinės, cukraus pudros, vanilinio cukraus, cinamono bei su kepimo...
Receptas. Vyniotinis su uogų džemu
INGREDIENTAI: 5 valgomieji šaukštai cukraus 3 vienetai kiaušinių 5 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 5 valgomieji šaukštai pieno (milteliai) 1/3 arbatinio šaukštelio sodos (nugesinta su actu) 1/10 arbatinio šaukštelio druskos šiek tiek džemo (Jūsų mėgstamų uogų) PARUOŠIMO BŪDAS: Iškart įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 200 laipsnių temperatūros, ir įdėkite į ją aliejumi pateptą skardą.
Receptas. Pyragas su persikais
INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių 3 stiklinės cukraus 1 stiklinė kvietinių miltų 1 pakelis vanilinio cukraus 200 gramų persikų (džiovinti) 1 stiklinė džemo (persikų) šiek tiek kokosų (drožlės) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlai trynius išplakite su cukrumi, o baltymus išplakite iki standžių putų. Baltymus atsargiai įmaišykite į plaktus trynius, suberkite vanilinį cukrų ir persijotus miltus.
Receptas. „Napoleonas“
INGREDIENTAI: 225 gramai cukraus 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 100 gramų kvietinių miltų 0.5 stiklinės pieno 300 gramų sviesto 20 gramų vanilinio cukraus 360 gramų tešlos („Napoleono“) 150 gramų džemo (rūgštesnių uogų) PARUOŠIMO BŪDAS: Iš „Napoleono“ papločiams skirtos tešlos suformuokite didelius kvadratinius blynus ir apkepkite apie 10-15 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Receptas. Tartaleta su vaisiais
INGREDIENTAI: 2 vienetai bananų 1 vienetas kivių 100 gramų sviesto 1 valgomasis šaukštas cukraus 1.5 stiklinės pieno 1 valgomasis šaukštas grietinės 1 ir 2/5 stiklinės miltai 1 vienetas kiaušinių (trynys) 2/5 stiklinės cukraus (ketvirtis stiklinės) 2 valgomieji šaukštai želatinos 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 1 vienetas braškių 100 gramų džemo (persikų) 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Sausainiukai su abrikosų džemu
INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 1 vienetas kiaušinių (tryniai) 250 gramų kvietinių miltų 150 gramų sviesto 2 vienetai vaflių (riešutų skonio) 0.5 stiklinės džemo (abrikosų) PARUOŠIMO BŪDAS: Supilkite miltus ant medinės lentelės, sudėkite kambario temperatūros sviestą ir sukapokite peiliu, kol gausite šlapią smėlį primenančią masę. Sutarkuokite riešutinius vaflius ir kartu su cukrumi bei kiaušinio tryniu įminkykite į miltų bei sviesto masę.
Receptas. Apelsininis upėtakis
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 0.5 arbatinio šaukštelio kalendrų 2 valgomieji šaukštai garstyčių 20 gramų sezamo sėklų 500 gramų upėtakių 2 valgomieji šaukštai sojos padažo 2 valgomieji šaukštai džemo (apelsinų) PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošti marinatą: išspausti apelsino sultis, supilti į jas sojos padažą, garstyčias, apelsinų džemą ir maltos kalendros. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Receptas. Tikrasis vasaros sodo gėrybių sumuštinis
INGREDIENTAI: 240 gramų batono 0.5 kilogramo džemo (aviečių) 0.5 kilogramo uogienės (juodųjų serbentų) Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temp. Batono riekutes perpjaukite pusiau. Perpjautas riekutes sudėkite į kepimo indą. Paruoštą kepimo indą (jo tepti nereikia) pašaukite į įkaitintą orkaitę. Viską kepkite apie 5 min., kol gražiai batonas apskrus ir bus traškus. Ištraukite apskrudusias riekutes.
Receptas. „Sniego kamuoliukai“
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros (+ 14 g) 2 vienetai kiaušinių (baltymai) 3 vienetai kiaušinių (tryniai) 28 gramai kvietinių miltų 25 gramai sviesto šiek tiek džemo (abrikosai) PARUOŠIMO BŪDAS: Minkštą sviestą suminkome su 3 kiaušinių tryniais, 2 šaukštais cukraus pudros, vaniliniu cukrumi bei kvietiniais miltais. Iš tešlos suformuojame nedidelius apvalius sausainiukus ir sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Receptas. Obuolių pyragas su džemu
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelės, tarkuotos) 150 gramų cukraus 500 gramų obuolių 3 vienetai kiaušinių 230 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų pieno 150 gramų sviesto 100 gramų džemo (obuolių) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Dubenyje ištrinti sviestą su cukrumi ir tarkuota apelsino žievele. 2. Vieną po kito įplakti tris kiaušinius. 3. Suberti pusę persijotų miltų ir supilti pusę pieno.
Receptas. Kalėdinis ryžių pudingas
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus 25 gramai migdolų 0.5 stiklinės ryžių (rizoto) 0.5 vieneto vanilės (lazdelės) 500 mililitrų pieno (1.5 proc. riebumo) 30 mililitrų vandens 150 mililitrų grietinėlės (30 proc.) šiek tiek druskos šiek tiek džemo (vyšnių) PARUOŠIMO BŪDAS: Į puodą pilam vandenį, ryžius ir druską. Užverdame. Pilame pieną ir verdame 40 min. ant silpnos ugnies nuolat pamaišant. Per ta laiką nulupam migdolus.
Receptas. Šokoladiniai pyragaičiai aptepti abrikosų džemu
INGREDIENTAI: 170 gramų cukraus 3 valgomieji šaukštai kakavos 4 vienetai kiaušinių 170 gramų kvietinių miltų 160 gramų juodojo šokolado 160 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 20 gramų vanilinio cukraus 300 gramų džemo (abrikosų) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir ištirpintu sviestu. Tuomet į tą patį dubenį įmaišykite su kepimo milteliais ir kakava sumaišytus miltus.
Receptas. Valentino dienos sausainiai
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono šiek tiek cukraus pudros ((pabarstymui)) 158 gramai cukraus 110 gramų migdolų (malti, arba lazdyno riešutai) 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 2 stiklinės kvietinių miltų 1/4 arbatinio šaukštelio druskos 220 gramų sviesto šiek tiek vanilinio cukraus 0.5 stiklinės džemo (Jūsų mėgstamas) 1 vienetas citrinos žievelės (tarkuota) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Kalėdiniai sausainiai su raudonųjų serbentų džemu
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros (pertepimui) 150 gramų cukraus 3 vienetai kiaušinių 300 gramų kvietinių miltų 150 gramų sviesto 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 6 valgomieji šaukštai džemo (raudonųjų serbentų, pertepimui) 0.5 arbatinio šaukštelio citrinos žievelės PARUOŠIMO BŪDAS: Visus produktus tešlai sudėti į dubenį ir gerai išminkyti. Išminkius tešlą ją apdengti ir 1 val.
Receptas. Kalėdiniai vamzdeliai
INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai cukraus šiek tiek kvietinių miltų 300 gramų varškės 100 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek džemo PARUOŠIMO BŪDAS: Varškę pertrinkite per sietelį, dėkite kambario temperatūros sviestą, ir berkite cukrų, žiupsnelį druskos. Minkykite ir berkite miltus. Tešla turi gautis kočiojama. Tada iškočiojame tešlą, supjaustome trikampėliais, dedame džemą ir susukame.
Receptas. Apelsininiai keksiukai
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų (žievelė) 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 40 gramų cukraus 150 gramų kvietinių miltų (rupūs) 50 mililitrų pieno 50 mililitrų apelsinų sulčių (šviežiai spaustos) šiek tiek druskos 40 mililitrų aliejaus 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 6 arbatiniai šaukšteliai džemo (apelsimų) PARUOŠIMO BŪDAS: Išmaišyti sultis, pieną ir aliejų. Kitame inde-visus likusius sausus produktus.
Receptas. Šokoladinis pyragas
INGREDIENTAI: 75 gramai cukraus pudros 150 gramų sviesto 150 gramų kvietinių miltų 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 150 gramų šokoladas 4 vienetai kiaušinių ( (2 kiaušiniai+2tryniai+2baltymai)) 1 valgomasis šaukštas kakavos 100 gramų džemo (abrikosų) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Šokoladą ištirpinam virš garų.
Receptas. Migdolinis pyragas
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas apelsinų (žievė tarkuota) 120 gramų cukraus 120 gramų migdolų (malti) 4 vienetai kiaušinių 50 gramų kvietinių miltų 80 gramų juodojo šokolado 125 gramai varškės 120 gramų sviesto 100 gramų džemo (abrikosinis) PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušinių tryniais. Sudėti miltus, migdolus, apelsino žievelę ir varškę. Baltymus suplakti su žiupsneliu druskos, įmaišyti atsargiai į tešlą.
Receptas. Suktinukai su apelsinų ir svarainių džemu
INGREDIENTAI: 2 stiklinės kvietinių miltų 1 stiklinė aliejaus šiek tiek kokosų (drožlės) 1 stiklinė mineralinio vandens šiek tiek džemo (apelsinų ir svarainių) PARUOŠIMO BŪDAS: Be abejo šiam receptui galite naudoti ir kitokį, Jūsų mėgstamą džemą. Sumaišykite aliejų, mineralinį vandenį bei miltus ir išminkykite tešlą. Tešlą suskirstykite į apvalius kamuoliukus ir iškočiokite į apvalius blynus.
Receptas. Pusrytiniai blynai
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus šiek tiek migdolų (plokštelės) 2 vienetai kiaušinių 100 gramų kvietinių miltų šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ((kepimui)) 100 mililitrų pieno 3 valgomieji šaukštai uogienės (aviečių) 6 valgomieji šaukštai džemo (obuolių) PARUOŠIMO BŪDAS: Atskirtus kiaušinių trynius išplakame su cukrumi. Supilame pieną, įmaišome atskirai išplaktus kiaušinių baltymus, suberiame miltus ir išmaišome tešlą.
Receptas. Pyragas su uogiene
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės cukraus 180 gramų margarino 2 stiklinės kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 6 valgomieji šaukštai džemo PARUOŠIMO BŪDAS: Persijokite miltus su kepimo milteliais ir cukrumi. Sumaišykite su minkštu margarinu ir suminkykite tešlą. 2/3 tešlos dėkite į kepimo formą, sudėkite džemą ir viršų užbarstykite likusios tešlos trupiniais. Kepkite orkaitėje apie valandą laiko ir valgykite atvėsusį.
Receptas. Vištiena apelsininiame padaže
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio mairūnų 1 vienetas svogūnų 400 gramų vištos filė (4 gabaliukai po 100g) 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 300 mililitrų apelsinų sulčių 25 gramai sviesto 150 mililitrų grietinės 1 valgomasis šaukštas džemo (apelsinų) PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą ištirpinti keptuvėje ir jame apkepti vištienos gabalėlius. Sudėti į kepimo indą.
Receptas. Strutienos steikas su apelsinų džemu
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų (maltas) 2 valgomieji šaukštai juodųjų pipirų (malti) 4 valgomieji šaukštai acto (obuolių) 115 mililitrų džemo (apelsinų) PARUOŠIMO BŪDAS: Strutieną supjaustyti gabalais, apibarstyti iš abiejų pusių maltais juodaisiais pipirais. Gerai išmaišyti actą, apelsininį džemą ir imbierą. Steiką kepti grilyje, 7,5 centimetrų atstumu nuo ugnies, po 7 minutes iš kiekvienos pusės. Kepant laistyti paruoštu padažu.
Receptas. Šokoladinis pyragas su kriaušėmis
INGREDIENTAI: 120 gramų cukraus 15 gramų kakavos 2 vienetai kriaušių 3 vienetai kiaušinių 240 gramų kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai sirupo (klevų) 80 mililitrų grietinėlės (arba pienas) 100 gramų juodojo šokolado 70 mililitrų likerio (kiaušinių) 160 gramų sviesto (arba margarinas (minkštas)) 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis) 70 mililitrų džemo (abrikosų) PARUOŠIMO BŪDAS: Pap...
Receptas. Netikras Napoleonas
Skanus, lengvai gaminamas ir svarbiausia namuose su meile keptas tortas, kurio pertepimus galima daryti su bet kokiu mėgiamu džemu.
INGREDIENTAI: 340 gramų džemo (spanguolių) 200 gramų džiovintų spanguolių Tešlai: 450 gramų kvietinių miltų 340 gramų kepinių margarino (arba sviestas, kambario temperatūros) 1 vienetas kiaušinių 40 mililitrų vandens (šaltas) 1 valgomasis šaukštas grietinės 1 žiupsnelis druskos Kremui: 500 gramų kondensuoto pie...
Receptas. Farširuoti obuoliai
INGREDIENTAI: 50 gramų cukraus 4 vienetai obuolių 1 arbatinis šaukštelis konjako 80 gramų riešutų 100 gramų džemo (abrikosų) 4 valgomieji šaukštai džemo (erškėtrožių) PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolius išskobti ir išvirti sirupe iš 1 stiklinės vandens bei 50 g cukraus. Virti iki nepilno minkštumo, kad vidurys liktų kietokas, ir atvėsinti. Riešutus susmulkinti, sumaišyti su erškėtrožių sirupu ir šia mase įdaryti obuolius.
Receptas. Pyragas su plikytu kremu ir obuoliais
INGREDIENTAI: 125 gramai sviesto 70 gramų cukraus 1 vienetas kiaušinių 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus 100 gramų migdolų (malti) 150 gramų miltai 200 mililitrų pieno 200 mililitrų grietinėlės 3 vienetai kiaušinių (tryniai) 6 valgomieji šaukštai cukraus (rudas) 4 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzai) 5 vienetai saldainių 5 vienetai obuolių 1 vienetas citrinų 5 valgomieji šaukštai džemo (abrikosai) Paruošim...
Receptas. Šokoladinis keksas
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cinamono 1.5 stiklinės cukraus pudros 0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių 1 arbatinis šaukštelis imbierų 100 gramų kakavos 0.5 arbatinio šaukštelio muskato 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas) 2 vienetai kiaušinių (dideli) 200 gramų kvietinių miltų 100 gramų juodojo šokolado 2 valgomieji šaukštai brendžio šiek tiek druskos 230 gramų sviesto (nesūdytas) 2 arbatiniai šaukšteliai kepim...
Receptas. Pikantiški sumuštiniai
INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaušinių 300 gramų batono 2 valgomieji šaukštai majonezo 0.5 arbatinio šaukštelio džemo (mandarinų) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Batoną supjaustyti riekelėmis ir paskrudinti 180 laipsnių orkaitėje kelias minutes. Susmulkinti kiaušinį ir sumaišyti su majonezu ir džemu. Šiuo mišiniu tepti batono riekeles.
Receptas. Manų košė - pudingas
INGREDIENTAI: 85 gramai cukraus 450 mililitrų pieno 115 mililitrų manų kruopų 3 valgomieji šaukštai vandens (rožių) 150 mililitrų grietinėlės 4 arbatiniai šaukšteliai džemo (Jūsų mėgstamas) PARUOŠIMO BŪDAS: Į puodą supilame pieną bei grietinėlę ir užviriname. Sumažiname ugnį iki minimumo ir nuolat maišydami, plona srovele supilame manų kruopas, suberiame cukrų. Pastoviai maišome dar apie 3-4 min.
Receptas. Graikinių riešutų ir razinų pyragas
INGREDIENTAI: 360 gramų cukraus pudros 200 gramų graikinių riešutų 50 gramų kakavos 2 vienetai kiaušinių 300 gramų kvietinių miltų 100 gramų juodojo šokolado 350 gramų sviesto 200 gramų razinų 4 valgomieji šaukštai romo 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 100 gramų baltojo šokolado 8 valgomieji šaukštai džemo (Jūsų mėgstamų uogų) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite 150 g sviesto, 180 g cukraus pudros ir kiaušinius.
Receptas. Skanios moliūgo salotos
INGREDIENTAI: 200 galvų moliūgų 3 vienetai agurkų 1 vienetas pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų šiek tiek aliejaus 1 valgomasis šaukštas džemo (citrinų) šiek tiek petražolių Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustyti smulkiai daržoves išskyrus pomidorą. Pomidoro odelę nulupti, o pomidorą sutarkuoti. Supjaustytas daržoves sumaišyti su tarkuotu pomidoru, aliejumi, petražolėmis ir citrinos sultimis. Išmaišy.
Receptas. Blynai su obuoliene
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus pudros 2 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų šiek tiek pieno šiek tiek vaflių šiek tiek džemo (obuolienė) PARUOŠIMO BŪDAS: Iš kiaušinių, pieno bei miltų išplakame blynų tešlą. Pieno tešlai reikia tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Vaflius sutepame obuoliene, supjaustome, mirkome blynų tešloje ir kepame. Iškeptus pabarstome cukraus pudra.
Receptas. Sicilietiškai kepta vištiena
INGREDIENTAI: 100 gramų alyvuogių 3 vienetai apelsinų šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai laurų lapų 3 vienetai rozmarino (šakelė) 2 vienetai svogūnų 1 ir 1/5 kilogramo vištiena 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 100 mililitrų baltojo vyno (desertinis) šiek tiek druskos 1 vienetas čili pipirų (džiovinta ankštis) 2 valgomieji šaukštai džemo (apelsininis) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Sausainiai su abrikosų džemu
INGREDIENTAI: 1 lapas tešlos (Mantinga) 1 stiklinė džemo (abrikosų) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Iškačiokite lakštą sutepkit džemą abrikosų. Suviniokite supjaustikit riekelėmis.
Receptas. Vienos tortas "Zacheris"
INGREDIENTAI: 200 gramų cukraus pudros 200 gramų cukraus 50 gramų migdolų (malti) 8 vienetai kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų 450 gramų juodojo šokolado 200 gramų sviesto 150 gramų džemo (abrikosų) PARUOŠIMO BŪDAS: Ištirpinti 200 gramų karčiojo šokolado. Sviestą ištrinti su 150 gramų cukraus. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius išmaišyti su šokoladu, sviestu ir cukrumi. Pridėti miltus, migdolus ir iki putų išplaktus baltymus.
Lietuviai šluoja Genovaitės ruoštas uogienes: išdavė gardžios uogienės paslaptį
Greičiausiai ne vienas neįsivaizduoja savaitgalio pusryčių be lėto mėgavimosi puodeliu kavos, dar garuojančių, ką tik iškeptų blynų, o prie jų – gardžios uogienės, kuri prisiminimais nuneša į vaikystės dienas, praleistas pas močiutę. Tokius prisiminimus pažadina ūkininkė Genovaitė Sakalauskienė, savo kuriamomis uogienėmis daugiau nei dešimtmetį dovanojanti saldų džiaugsmą.