dešrelės
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „dešrelės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „dešrelės“.
Atrado skaniausią bulvinių vėdarų receptą: primins vaikystę
Šį sekmadienį laidos „La maistas. Iššūkis“ tema – vėdarai! Tai vienas tradiciškiausių lietuviškų patiekalų, kurį kartu su laidos viešnia Jurgita gamino vedėja Elena Karalienė. O virtuvės šefas Gian Luca Demarco, padedamas laidos viešnios Beatos, metė iššūkį vėdarams pagamindamas argentinietiškas namines dešreles.
Elenai šįkart tai – visiškas iššūkis, mat pati nėra vėdarų ne tik gaminusi, bet ir ragavusi.
Šiukštu nekepkite šių dešrelių ant laužo: skubiai įspėja visus
Iškylos, šašlykai ir žinoma dešrelės ant laužo ar kepsninėse – neatsiejama vasaros tradicija. Tačiau svarbu žinoti ir atkreipti dėmesį – ne visos dešrelės yra tinkamos kepimui.
Renkantis kepimui tinkančias dešreles, svarbiausia atidžiai skaityti, kokią informaciją jų etiketėse pateikia gamintojai. Dešrelės pagal apdorojimo būdą gali būti „virtos“ ir „virtos kepamosios“ arba „dešrelės kepimui“. Todėl atkreipkite dėmesį, kokia yra gaminio paskirtis ir apdorojimo būdas.
Kepsite šašlykus ar dešreles? Venkite to, jei nenorite valgyti nuodų
Traški, apskrudusi, auksinės spalvos odelė – turbūt geidžiamiausias kepimo rezultatas. Visgi jis, tikėtina, indikuoja susidariusias kancerogenines medžiagas, net jei mėsą kepame be papildomų riebalų ant grotelių ar iešmo.
Apie pavojus, kylančius netinkamai paruošus mėsą, ir būdus, kaip šios vasaros iškylos stalą paversti palankesniu sveikatai, pasakoja KTU Maisto instituto mokslininkė Aelita Zabulionė ir Maisto mokslo ir technologijos katedros docentė Rimantė Vinauskienė.
Maisto deficitas: paaiškėjo, kad Rusija maisto produktuose naudoja draudžiamus „mėsos klijus“
Pranešta, kad Rusijos įmonės vis dažniau naudoja šalyje uždraustą maisto priedą – transglutaminazę, kitaip vadinamą „mėsos klijais“. Šią medžiagą gamyboje rusai naudoja tam, kad sumažintų gamybos sąnaudas, skelbia „Newsweek“.
Rusijos dienraštis „Izvestija“, remdamasis valstybinės žemės ūkio saugos agentūros „Rosselchoznadzor“ ir visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos „Rospotrebnadzor“ duomenimis pranešė, kad 2023 m. užfiksuoti 25 atvejai, kai mėsos ir pieno produktų gamintojai naudojo ši...
Radinys „Norfos“ dešrelėse šokiravo panevėžietį: negalėjo patikėti tuo, ką mato
Į naujienų portalą JP kreipėsi pasipiktinęs panevėžietis Vilius, kuris, kaip pats sako, Panevėžyje, Vasario 16-osios g. esančioje „Norfos“ parduotuvėje nusipirko apipelijusių ir apglitusių virtų dešrelių.
„Susigundžiau sudalyvauti akcijoje. Visada juk akcijos vilioja. Akis užkliuvo už akcijos virtoms mėsos dešrelėms: buvo skelbiama, kad perkant vieną pakuotę, antrą gauni nemokamai.
Šiukštu nekepkite tokių dešrelių ant laužo: gali baigtis liūdnai
Orų prognozėms džiuginant, daugelis zuja į gamtą iškylai ir ruošiasi vienai smagiausių pramogų, maisto kepimui ant laužo ar kepsninėje. Vartotojų mėgstamas ir populiarus maisto produktas kepimui ant atviros ugnies – dešrelės.
Gurmaniškam savaitgaliui: išskirtiniai grilio patiekalai – vos per 20 minučių
Jei savaitgalį ketinate traukti kepsnines ir lauke mėgautis grilio patiekalais – išbandykite itin gurmaniškus, aukščiausios kokybės ir kepti jau paruoštus vištienos patiekalus. Vilniaus paukštyno asortimente galite atrasti nuo skirtingai gardintų šašlykų ar kepamųjų dešrelių iki išskirtinių skonių „Premium“ linijos produktų.
Profesorius skubiai įspėja neduoti to vaikams: gresia liūdnos pasekmės
Lauke gaminamas maistas suburia ir suartina, todėl šiltuoju metų sezonu daugelis mėgaujasi būtent grilio patiekalais. Šašlykai, kepsneliai, mėsainiai ar dešrainiai – ką mėgstamiausio pačirškinti kepsninėje randa daugelis, tarp jų – ir vaikai.
Tėvai dažniausiai skyla į dvi stovyklas: mažiesiems leidžiantys mėgautis grilio patiekalais ir manantys, kad jie skirti tik suaugusiems. Vaikų gastroenterologas prof. dr.
Naujojo karaliaus pirštai tapo pajuokų objektu: 1 nuotrauka sprogdina internetą
Mėsininkas iš Naujosios Zelandijos pasityčiojo iš naujojo karaliaus Karolio III-ojo ir jo „ištinusių pirštų“ – ėmė pardavinėti „Karaliaus Karolio dešreles primenančius pirštus“, taip pažymėdamas jo atėjimą į sostą.
„Avon‘s Butchery“, įsikūrusi Oklande, socialiniuose tinkluose trečiadienį paskelbė, kad jie ribotą laiką pardavinės specialaus pavadinimo dešreles, rašo dailymail.co.uk.
Receptas. "Kiaušinienė" pietums
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai (juodi) 200 gramų paprikų (žalios) 3 vienetai dešrelių (rūkytos) 100 gramų kumpio (vytintas) 3 vienetai kiaušinių 1 valgomasis šaukštas aliejaus Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Nuskutame bulves, supjaustome ir apkepiname įkaitusiame aliejuje. Po 7 min. dedame pоaustytas paprikas, rūkytas dešreles, vytintą kumpį.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Naminiai dešrainiai su čederio sūriu
INGREDIENTAI: šiek tiek garstyčių 1 vienetas svogūnų (smulkinti) 8 vienetai dešrelių šiek tiek majonezo 1 vienetas čili pipirų (smulkintas) 8 vienetai bandelių (dešrainiams) šiek tiek sūris (čederio) Paruošimo laikas: Apie 30 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę įkaitinti iki 180 °C. Kiekvienos prapjautos bandelės vidų ištepti majonezu, dėti dešrelę, barstyti čili pipirus ir dėti smulkintus svogūnus. Viršų apibarstyti čederio sūriu sumaišytu su garstyčiomis.
Receptas. Kiaulienos vyniotinis drebučiuose
INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas pomidorų pastos šiek tiek slyvų (marinuotos) šiek tiek taukų (riebalų) 100 gramų jautienos (be kaulų) 2 vienetai kiaušinių 1 vienetas kiaušinių (omletas iš kiaušinio) 2 vienetai batono (riekės) 100 gramų dešrelių (pieniškos) 100 gramų pomidorų padažo 1 kilogramas kiaulės šoninės (liesa) šiek tiek druskos 20 gramų želatinos PARUOŠIMO BŪDAS: Išimami kaulai...
Receptas. Karšti sumuštiniai su virtomis MAMOS dešrelėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 0.5 vieneto batono (arba bandelės) 150 gramų dešrelių (Biovela) 200 gramų pieno šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Batoną supjaustykite riekelėmis. Jei naudosite bandeles perpjaukite per pusę. Dešreles supjaustykite kubeliais. Ant batono dedame mėsą, sutarkuotą sūrį, prieskonių (jei norisi) ir kepame 180 laipsnių orkaitėje ~ 10 min.
Receptas. Gardūs dešrainiai
INGREDIENTAI: 2 vienetai dešrainių bandelių 2 vienetai dešrelių 2 riekės sūris 1 vienetas marinuotų agurkų 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo 1 valgomasis šaukštas česnakinio padažo Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Dešrainių bandeles ne iki galo perpjauti išilgai. Į vidų dėti sūrio, dešrelę, pjaustytą marinuotą agurką, padažus, dar šiek tiek sūrio.
Receptas. Salotos "Draugams"
INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų (marinuoti) 50 gramų alyvuogių 1 vienetas bananų 3 česnakų 200 gramų vyniuogių 200 gramų dešrelių (vytintos Biovela) šiek tiek majonezo PARUOŠIMO BŪDAS: Dešreles supjaustyti griežinėliais ir pakepinti keptuvėje 5 minutes. Vynuoges perpjauti per pusę ir išimti sėklas. Bananus, agurkus supjaustyti kubeliais, o alyvuoges - griežinėliais. Sutrinti česnaką ir sumaišyti su majonezu. Česnakiniu majonezu paskaninti salotas.
Receptas. Į sluoksniuotą tešlą įvyniotos dešrelės
INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaušinių (tryniai) 8 vienetai dešrelių (pieniškos) 3 valgomieji šaukštai aliejaus 0.5 vieneto sluoksniuotos tešlos (pakelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Dešreles perpjaukite išilgai pusiau ir dar kartą išilgai pusiau. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai apskrudinkite gautus dešrelių šiaudelius. Tešlą atšildykite pagal nurodymus ant pakuotės ir supjaustykite lakštą išilgai 1-1,5 cm pločio juostelėmis.
Receptas. Dešrelės tešloje
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus šiek tiek krapų (smulkinti) 1 vienetas kiaušinių 500 gramų kvietinių miltų šiek tiek dešrelių (pieniškos) 250 mililitrų pieno (šiltas) šiek tiek pomidorų padažo šiek tiek pieno šiek tiek druskos 5 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek mielių PARUOŠIMO BŪDAS: Iš miltų, kiaušinio, pieno, aliejaus, mielių, cukraus be šiek tiek druskos užminkome mielinę tešlą ir pakildiname.
Receptas. Balandėliai su dešrelėmis
INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas kopūstų (galvos) 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 400 gramų dešrelių (Biovela) 1 valgomasis šaukštas majonezo šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas kečupo Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išpjauti kopūsto kotą ir apvirti vandenyje, išskirstyti lapais, nupjauti lapo storąją dalį ir į kiekvieną lapą suvynioti po dešrelę.
Receptas. Pusryčiai "Trys viename"
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 8 vienetai pomidorų pastos (vyšniniai) 8 vienetai kiaušinių 8 vienetai dešrelių (Biovela) šiek tiek druskos 30 gramų sviesto 1 sauja svogūnų laiškų (smulkinti) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Pieniškos dešrelės su garstyčiomis
INGREDIENTAI: šiek tiek garstyčių 2 vienetai batono (riekutės) 3 vienetai dešrelių (pieniškos) PARUOŠIMO BŪDAS: Turbūt nustebsite pamatę tokį receptą, bet pamaniau, jog visgi verta jį įdėti, gal būt kas nors jau užmiršo tokį greitą maistą, o sėdi alkanas ir nesugalvoja ko norėtų :) Dešreles virkite 4-5 minutes. Valgykite su garstyčiomis ir duona. Vietoj garstyčių galima naudoti ir kečupą.
Receptas. Lietuviška pica
INGREDIENTAI: 300 gramų agurkų (rauginti) šiek tiek bazilikų 1 kilogramas bulvių 2 vienetai svogūnų (raudonieji) 2 vienetai kiaušinių (virti) 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 4 vienetai dešrelių (parūkytos) 200 gramų majonezo 1 stiklinė pomidorų padažo šiek tiek pieno šiek tiek prieskonių (picos) PARUOŠIMO BŪDAS: Virtas bulves permalame, įdedame miltų, kiaušinių ir gerai išminkome.
Receptas. „Mini picos“
INGREDIENTAI: 4 vienetai batono (riekės) 3 vienetai dešrelių šiek tiek pomidorų padažo šiek tiek sviesto 100 gramų sūris PARUOŠIMO BŪDAS: Ant bulkos užtepame sviesto Susipjaustome dešreles ir sutarkuojame sūrį Dešreles ir sūrį uždedam ant bulkos. Užspaudžame pomidorų padažo. Kepame apie 10-20 min. 200 laipsnių temperatūroje. Valgome šiltus. Skanaus.
Receptas. Spageti su virtomis MAMOS dešrelėmis
INGREDIENTAI: 2 vienetai dešrelių (Biovela) 200 gramų makaronų 0.5 litro vandens 2 valgomieji šaukštai pieno (tarkuotas) 2 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek prieskonių 2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Užviriname vandenį. Į jį dedame prieskonius ir sudedame makaronus. Paverdame 8 min. ir nupilame vandenį. Pasikepiname dešreles aliejuje ir dedame į spagečius, taip pat sudedame ir pomidorų pastą.
Receptas. Argentinietiškas sumuštinis su dešrele
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas česnakų (malti) 1/5 arbatinio šaukštelio paprikų (rūkyta, malta) 6 valgomieji šaukštai petražolių (smulkintos) 0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus (nerafinuotas) 4 vienetai dešrelių (kiaulienos, šviežios) 2 valgomieji šaukštai vandens (verdantis) šiek tiek druskos 1.5 valgomojo šaukšto čili pipirų (dribsniai) 4 vienetai bandelių 2 valgomieji šaukštai raudonėlių (smulkinti) 4 vienetai sūris (Provolone, griežin...
Receptas. Greitasis pyragas su "Mantingos" sluoksniuota tešla
INGREDIENTAI: 1 lapas tešlos (MANTINGA sluoksniuota) 6 vienetai dešrelių 4 valgomieji šaukštai bulvių (virtos) 1 vienetas kiaušinių šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Į aliejumi pateptą kepimo formą įtiesti tešlą (dugną keliose vietose subadyti šakute),taip kad iš šonų liktų tešlos viršui uždengti.
Receptas. Blyniniai suktinukai
INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaušinių 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 4 vienetai dešrelių (pieniškos) 500 mililitrų pieno 4 arbatiniai šaukšteliai majonezo 150 gramų pieno šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Pieną, kiaušinį, miltus ir druską išplakame ir iš gautos masės kepame lietinius. Ant lietinio dedame šaukstelį majonezo ir juo ištepame visą blyną. Tada dedame sutarkuotų dešrelių ir sutarkuoto fermentinio sūrio masę. Ją pasklaidome po visą blyną.
Receptas. Kiauliena su dešrelėmis ir obuoliais
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3 vienetai obuolių (rūgštūs) 150 gramų svogūnų (laiškai) 300 gramų kiaulienos šiek tiek džiūvesėlių 200 gramų dešrelių šiek tiek druskos 50 gramų sviesto 0.5 litro sultinio (mėsos) PARUOŠIMO BŪDAS: Bulvės supjaustomos kubiukais ir apverdamos sultinyje su prieskoniais. Į bulves sudedami kubiukais supjaustyti obuoliai ir troškinama 10— 15 min., kol išverda visas sultinys.
Receptas. Vaikiški pusryčiai "Sraigės gamtoje"
INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaušinių 2 vienetai dešrelių 3 valgomieji šaukštai pieno šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinį suplakti kartu su pienu ir druska. Iškepti omletą. Dešreles perpjauti išilgai ir apkepti. Dantų krapštukų pagalba suformuoti sraigytes ir patiekti su omletu.
Receptas. Lenkiška žirnių sriuba
INGREDIENTAI: 700 gramų bulvių (šviežios, mažos) šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas krapų (šakelė) 2 vienetai morkų 1 stiklinė žirnių (išbrinkyti) 4 vienetai kiaušinių (kietai virti) 4 vienetai dešrelių (rūkytos, kiaulienos) šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nuskusti. Didesnes bulves perpjauti pusiau ar į 4 dalis, mažesnes dėti sveikas. Morkas sutarkuoti, nuo krapo nuskabyti šakeles.
Receptas. Lengva pica
INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų (marinuoti) 15 vienetų alyvuogių (juodosios) šiek tiek cukraus 1 vienetas česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek krapų (smulkinti) 3 valgomieji šaukštai paprikų (smulkinta, konservuota) šiek tiek petražolių (smulkintos) 1 vienetas pomidorų pastos 125 gramai kvietinių miltų 75 gramai dešrelių (pieniškos) 4 valgomieji šaukštai pieno 3 valgomieji šaukštai majonezo šiek tiek druskos 3...
Receptas. Sriuba su pievagrybais ir morkytėm
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių (didelės) 2 vienetai morkų 2 vienetai svogūnų 4 vienetai dešrelių 6 vienetai pievagrybių 2 vienetai sultinio (kubeliai) PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nuskusti supjaustyti ir įdėti į puodą su vandeniu. Morkas taip pat nuskusti ir supjaustyti, įdėti druskos į puodą. Pievagrybius supjaustyti ir dėti į pakaitintą keptuvę su aliejumi, pakepinti, tada dėti svogūnus supjaustytus, tai pat pakepinti.
Receptas. Olla podrida
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 1 vienetas česnakų (skiltelė) 6 vienetai juodųjų pipirų 0.5 vieneto kopūstų 1 vienetas laurų lapų (lapelis) 350 gramų morkų 2 valgomieji šaukštai petražolių (smulkinta) 2 vienetai pomidorų pastos 0.5 vieneto salierų 2 vienetai svogūnų 150 gramų žirnių 150 gramų kiaulienos 150 gramų kiaulės lašinių 250 gramų jautienos (su kaulu) 150 gramų veršienos 1 vienetas dešrelių (rūkyta) šiek t...
Receptas. Rimanto kotletai
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis kmynų 300 gramų kiaulės faršo 2 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės kvietinių miltų 300 gramų dešrelių (medžiotojų, tarkuotos) 2 valgomieji šaukštai manų kruopų šiek tiek prieskonių šiek tiek avižinių dribsnių PARUOŠIMO BŪDAS: Viską išmaišome ir kepame, kol skaniai apkeps.
Receptas. Antikriziniai receptai
INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų šiek tiek kiaušinių šiek tiek juodos duonos šiek tiek dešrelių PARUOŠIMO BŪDAS: Sušaldome dešrelę, sutarkuojame. Duonos riekę patepame majonezu ir užbarstome tarkuotos dešrelės. Skanu ir praktiška: vienos dešrelės pakanka visai šeimai pavalgyti. Jei alkis neleidžia užmigti, išgerkite dvi stiklines vandens ir pasistenkite kuo greičiau užmigti. Skrandis ne iš karto supras, kad yra apgautas.
Receptas. Dešrelės pomidorų padaže
INGREDIENTAI: šiek tiek svogūnų šiek tiek dešrelių šiek tiek pomidorų padažo šiek tiek aliejaus (saulėgrąžų, nerafinuotas) PARUOŠIMO BŪDAS: Patiekalas labai greitai paruošiamas ir labai skanus. Supjaustome aukščiausios rūšies mėgiamiausias dešreles skritinėliais ir gerai apskrudiname ant stiprios ugnies.
Receptas. Kiaušinių sriuba
INGREDIENTAI: 300 gramų bulvių šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek petražolių 1 vienetas svogūnų (didelis) 4 vienetai kiaušinių 5 vienetai dešrelių (pieniškos) šiek tiek druskos 20 gramų sviesto 1 vienetas sultinio (kubelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną susmulkinti ir 5 min. troškinti svieste. Supilti 0,5 l sultinio, sumesti griežinėliais supjaustytas dešreles ir uždengus troškinti dar 5 min.
Receptas. Valentino dienos pusryčiai
INGREDIENTAI: 4 vienetai dešrelių 4 vienetai kiaušinių šiek tiek druskos šiek tiek pipirai šiek tiek žalumynų šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiekvieną dešrelę perpjaukite (ne iki galo) išilgai pusiau ir sujunkite dešrelių galus dantų krapštuku (turi lengvai pasidaryti širdies forma). Dešreles sudėkite kepti į įkaitintą aliejų, o į vidurį įmuškite po kiaušinį.
Receptas. Pavasariški šaltibarščiai su orkaitėje keptomis bulvėmis ir virtomis dešrelėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek agurkų šiek tiek bulvių šiek tiek kiaušinių (virti) šiek tiek dešrelių (Biovela) šiek tiek kefyro (paprastas) šiek tiek kefyro (šaltibarščių) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek burokėlių šiek tiek prieskonių šiek tiek svogūnų laiškų Paruošimo laikas: Apie 20 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Nusiskutame bulves, jas supjaustome skiltelėmis. Tada sumaišome su prieskoniais ir trupučiu aliejaus, kad nebūtų sausos.
Receptas. Makaronai su Pesto padažu ir virtomis dešrelėmis
INGREDIENTAI: 1 vienetas dešrelių (Biovela) 100 gramų makaronų 1 vienetas sultinio (kubeliai) 1 vienetas sūris ("Pick Nick" lazdelės) 1 valgomasis šaukštas padažo (Pesto) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išsiverdame buljone makaronus, juos nukošiame ir dedame į keptuvę, kartu su susmulkinta dešrele, apkepti. Ant viršaus dedame smulkintos sūrio lazdelės ir išėmus iš keptuvės uždedame Pesto padažo.
Receptas. Piršteliai su dešrelėmis
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų (marinuoti) 1 vienetas kiaušinių 9 vienetai dešrelių 100 gramų pieno 500 gramų tešlos (sluoksniuota, bemielė) PARUOŠIMO BŪDAS: Sluoksniuotą tešlą supjaustykite juostelėmis. Agurką supjaustykite skiltelėmis, o sūrį - juostelėmis. Vienas pieniškas dešreles kartu su agurku, o kitas su sūriu apsukite tešlos juostelėmis. Kiekvieną bandelę aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite 20-25 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Receptas. Keksiukai su MAMOS dešrelių įdaru
INGREDIENTAI: 1/4 arbatinio šaukštelio cukraus 2 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 200 gramų dešrelių (Biovela) 1 stiklinė pieno 1/4 arbatinio šaukštelio druskos 5 valgomieji šaukštai sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 stiklinė kukurūzų miltų Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išplakite kiaušinius su druska ir cukrumi. Įmaišykite pieną, sviestą, miltų: kvietinių ir kukurūzų, ir kepimo miltelių mišinį.
Receptas. Bandelės su dešrelem
INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės kvietinių miltų 2 vienetai dešrelių (vidutinio dydžio, pieniška) šiek tiek pieno šiek tiek vandens šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto 1 valgomasis šaukštas grietinės 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Visus ingredientus sumaišyti iki kol masė taps minkoma, miltų galima dėti mažiau, reikia žiūrėti kad tešla netaptų per kieta.
Receptas. Bulvienė
INGREDIENTAI: 6 vienetai bulvių šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek petražolių 2 vienetai svogūnų 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 150 gramų dešrelių 100 gramų kiaulės šoninės (parūkyta) šiek tiek druskos 6 stiklinės sultinio (mėsos) PARUOŠIMO BŪDAS: Bulvės supjaustomos ir išverdamos sultinyje. Smulkiais kubiukais supjaustyta šoninė paspirginama, sudedami svogūnai, suberiami miltai, dar truputį pakepinama.
Receptas. Prancūziškas dešrainis „Fransk Hotdog“
INGREDIENTAI: 6 vienetai dešrelių (skirtos dešrainiaims) 300 gramų majonezo (dviejų skonių) 6 vienetai bandelių (prancūziškos dešrainiams) PARUOŠIMO BŪDAS: Dešreles pakepiname ant keptuvės be riebalų. Bandeles pašildome mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje. Įpilam majonezą į bandelę, įstatome dešrelę ir viską pašildome apie 5-8 min. 150 laipsnių temperatūros orkaitėje (arba mikrobangų krosnelėje apie 1-2 min.
Receptas. Palmės
INGREDIENTAI: 1 pakelis dešrelių 4 vienetai kiaušinių 6 gabalai batono 3 vienetai agurkų 3 vienetai pomidorų pastos 20 gramų krapų šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Batona pkepti su kiaušiniais (baltymus nuo trynių atskirti) ir pakepkite. Dešrelės perpjauti pusiau (horizontaliai),o tada perpjauti į dvi dalis (vertikaliai) ir patiekite.
Receptas. Blynai su sūriu ir dešrelėm
INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių 300 mililitrų kvietinių miltų šiek tiek dešrelių 50 mililitrų pieno šiek tiek pomidorų padažo (Daumantų tradisinis) šiek tiek pieno šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite skystą lietinių blynų tešlą iš kiaušinių, miltų, druskos ir pieno. Iškepkite blynus. Lėkštutėje ties blyno viduriu sudėliokite dešreles (perpjautas per puse ir tas puses į dvi plokščias dalis), o ant jų milimetro storio riekelę sūrio.
Receptas. Gėlytės
INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai bulvių (košė) 2 vienetai dešrelių (Biovela) 2 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek žalumynų Paruošimo laikas: Apie 20 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Dešreles perpjaukite per visą ilgį pusiau ir iš vienos pusės skersai įpjaukite (per visą dešrelės ilgį). Dantų krapštuku arba spageti gabaliuku suimkite abi dešrelės puses (gaunasi gėlytės lapeliai). Tada dėkite į įkaitintus riebalus ir dešreles pakepkite 2-3 min.
Receptas. Kiaušinienė "Labas rytas"
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 3 vienetai kiaušinių 2 vienetai dešrelių (Biovela) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitiname keptuvėje aliejų ir pakepiname smulkintas dešreles (~2 minutes). Po to mušame kiaušinius, gardiname prieskoniais ir kepame dar apie 3-5 minutes. Labai skanu su baltos duonos skrebučiais.
Receptas. Mini lavašo picos
INGREDIENTAI: šiek tiek agurkų šiek tiek česnakų šiek tiek dešrelių (rūkytos) šiek tiek pomidorų padažo šiek tiek sūris šiek tiek prieskonių (picos) šiek tiek lavašo Paruošimo laikas: Apie 20 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Turkiško lavašo lakšte išpjauti apskritimus, uždėjus norimo dydžio stiklinę ar lėkštutę.
Receptas. Kiaušinienė su "Medžiotojų" dešrelėmis
INGREDIENTAI: 4 kiaušinių 2 dešrelių (MEDŽIOTOJŲ) 1 žiupsnelis svogūnų laiškų šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Dešreles išvirti. Tada jas supjaustyti ir suberti į įkaitintą keptuvę. Iš karto įmušti kiaušinius. Pradurti trynius. Pamaišyti. Kepti, pamaišant, kol iškeps. Skanaus.