daumantų

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „daumantų“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „daumantų“.

Memfyje apsigyvenęs Valančiūnas atskleidė, kas jam primena gimtinę: „Per karantiną itin lengva atsiminti gražias akimirkas“

Baltos ir snieguotos žiemos išsiilgę lietuviai ieško galimybių įvairias veiklas perkelti į gamtą. Žmonės mėgaujasi ramiais pasivaikščiojimais, slidinėjimu bei maisto ruoša ant grilio. Pastaroji pramoga jau seniai tapo maisto mylėtojų palydovu visais metų sezonais – tai parodo ne tik auganti grilinimo bendruomenė, bet ir žinomų žmonių atsiliepimai, atradus naują hobį.
2021-01-19

Valančiūnas atrado naują aistrą: prisipažino, ko pasiilgsta būdamas Amerikoje

Antrasis karantinas šalyje paskatino dar labiau rūpintis artimųjų saugumu ir atsakingai žiūrėti į didesnius susibūrimus, kas prognozuoja kitokias, kuklesnes, tačiau ne mažiau svarbias didžiąsias metų šventes. NBA žvaigždė Jonas Valančiūnas su šeima šventinį laikotarpį nusprendė praleisti Memfyje, tačiau tikina, kad lietuviškos tradicijos jų nepalieka ir ten.
2020-12-09

Metas išsirinkti geriausią majonezą Velykoms

„Daumantų“ majonezas – geriausias pasirinkimas pagal kainos ir kokybės santykį Lietuvos rinkoje.–. Tuo yra įsitikinę šalies vartotojai. Išsakydami savo nuomonę, jie rėmėsi savo patirtimi. Sprinter tyrimų duomenimis 58 procentai žmonių teigia dažniausiai majonezą vartojantys su virtais kiaušinais, dar 57 procentai juo gardina mėsą, žuvį ir paukštieną, 55 procentai gamina baltą mišrainę.
2017-04-12
REKLAMA
Izraelio ambasadorius išsamiai domėjosi Kėdainių istorija ir dabartimi (nuotr. Organizatorių) Izraelio ambasadorius išsamiai domėjosi Kėdainių istorija ir dabartimi (nuotr. Organizatorių)

Izraelio ambasadorius išsamiai domėjosi Kėdainių istorija ir dabartimi

Pirmasis Izraelio ambasadorius Lietuvoje Amiras Maimonas su oficialiu vizitu lankėsi Kėdainiuose - mieste, kuriame 18 amžiuje Talmudą studijavo žydų išminčius Vilniaus Gaonas Elijahu. A. Maimonas pirmiausia atidavė pagarbą čia gyvenusiems ir dirbusiems tautiečiams. Savo vizitą Kėdainiuose jis pradėjo nuo apsilankymo senosiose žydų kapinėse A. Kanapinsko gatvėje. Pagerbė Holokausto aukas Daukšių kaime. Susitiko su verslininkais.

10 gurmaniškų filmų vietoje vakarienės

Būna filmų, kuriuos žiūrėdamas juokiesi iki ašarų arba lieji graudžias ašaras finalinėje scenoje. Ir būna filmų, kuriuos žiūrint burnoje kaupiasi seilės, o pilvas nenustoja gurgti iš alkio. Kodėl? Nes tokie filmai pasakoja apie vieną didžiausių malonumų pasaulyje – maistą. Pateikiame 10 įsimintiniausių ir skaniausių filmų apie maistą bei jo gaminimą, kuriuos tamsiems rudens vakarams rekomenduoja „Daumantų“ pagardų gamintojai.
2015-10-27
REKLAMA
Žuvies patiekalas (nuotr. Fotolia.com) Žuvies patiekalas (nuotr. Fotolia.com)

Koks actas tiks žuvies patiekalams, o koks marinuojant kepsnius?

Vieni acto nevertina ir suraukia kaktą vien išgirdę šį žodį. Kiti, priešingai, giria šio skysčio maistines savybes ir vadina jį vienu gurmaniškiausių pagardų. Kulinarai sako, kad tinkamai naudojamas actas maistui gali suteikti netikėtų skonių ir poskonių – nuo vynu ar uogomis kvepiančios rūgštelės iki gaivaus aštrumo. Tiesa, svarbu nepersistengti ir actą vartoti saikingai. Šiuo metu pasaulyje egzistuoja daugybė acto rūšių – obuolių, ryžių, vynuogių, medaus, vyno ar net alaus actas.
REKLAMA
Giminių vėliavos ir herbai: nykstanti ar atgimstanti tradicija? (nuotr. Organizatorių) Giminių vėliavos ir herbai: nykstanti ar atgimstanti tradicija? (nuotr. Organizatorių)

Giminių vėliavos ir herbai: nykstanti ar atgimstanti tradicija?

Viduramžiais visos kilmingos giminės turėjo savo herbus ir vėliavas. Dabar unikalius simbolius ir relikvijas saugančių giminių Lietuvoje likę nedaug. Tačiau atsiranda lietuvių, kurie šiandien kuria naujus savo giminės simbolius patys ir taip įamžina save istorijoje. Kaip tikina istorikas Vladas Liepuonius, sukurti savo vėliavą – tai sukurti šeimą ir giminę vienijantį simbolį. Tiesa, sovietiniais metais turtinga Lietuvos praeitis buvo priverstinai pamiršta.
Aktualijos 2015-07-09

Krienai, druska ar majonezas: kuo lietuviai pagardina kiaušinį?

 Lietuvoje egzistuoja ne tik skirtinga kiaušinių marginimo kultūra, bet ir skirtingi jų valgymo įpročiai ar investicijos į velykinius patiekalus bei užkandžius. Majonezas, krienai, druska, o gal tik juoda duona – su kuo dažniausiai lietuviai valgo kiaušinius? Kas antras – 52 proc. – šalies gyventojas atsakė, jog dažniausiai kiaušinius pagardina majonezu. Beveik trečdalis – 31 proc. – apklaustųjų kiaušinius mėgsta užkąsti krienais, beveik penktadalis – 20 proc.
2015-04-04

Velykos ar Joninės: kuri šventė tinkamesnė atšvęsti su giminėmis?

 Lietuvos gyventojai mano, kad Joninės yra tinkamesnė šventė atšvęsti su dideliu giminių būriu nei Velykos, iki kurių liko kiek daugiau nei savaitė. Joninėms pirmenybę teikia 23,7 proc. lietuvių, už didžiausią pavasario šventę pasisako šiek tiek mažiau – 21 proc. – šalies gyventojų. Velykas labiau vertina sostinėje gyvenantys asmenys – 21,2 proc., o Jonines – 19,4 proc. bei kaimo gyventojai (atitinkamai 29,4 proc. prieš 22,3 proc.
2015-03-25

„Geriausia prekė 2012“: favoritai – lietuviški maisto produktai

Populiariausios maisto prekės Lietuvoje yra lietuviški maisto produktai, tuo tarpu pirkdami higienos prekes ir alkoholį, gyventojai dažniau renkasi užsienio gamintojų produkciją. Lietuvos prekybos įmonių asociacijos ketvirtus metus iš eilės surengto konkurso „Populiariausia prekė 2012“ apdovanojimų renginyje Litexpo parodų, kongresų ir konferencijų centre paskelbti praėjusių metų pirkėjų favoritai, kurie išryškino tokias paklausos tendencijas Lietuvoje.
2013-03-05
REKLAMA
REKLAMA

Tarp pasaulio inovatyviausių maisto gaminių – ir lietuviška produkcija

Į pasaulinės organiško maisto parodos „BioFach 2013“ inovacijų stendą speciali komisija, peržvelgusi įvairių pasaulio šalių paraiškas, atrinko ir lietuvišką produkciją. Kasmet Nurnberge vykstančioje parodoje teikiami geriausio naujo produkto apdovanojimai, šiemet juose varžysis inovacijų stende pristatyti, nauji ekologiški „Daumantų“ gaminiai. Kiekvienas parodos lankytojas gali atiduoti balsą, jo manymu, inovatyviausiam produktui. Gaminiai susiskirstyti į septynias kategorijas.
2013-02-15

„Naujos galimybės“ padeda įsitvirtinti Europoje

 Vykdydama projektus pagal ES finansuojamą priemonę „Naujos galimybės“ per kelis metus pagardų gamintoja UAB „Vesiga“ ženkliai padidino eksporto apimtis. Šiuo metu jau 20 proc. produkcijos iškeliauja į Vakarų Europą bei Skandinaviją. Skiriasi receptai „Šiuo metu vykdome jau trečią projektą pagal priemonę „Naujos galimybės“. Tai išties labai palengvina naujų rinkų paiešką. Po pirmojo projekto mūsų eksportas išaugo 28 proc., o po antrojo – beveik 40 proc.
2013-01-18

Lietuviškais padažais susidomėjo korėjiečiai ir australai

Iš šių metų Kelne, Vokietijoje, vykusios tarptautinės maisto produktų parodos „Anuga“ grįžę lietuviškų „Daumantų“ pagardų gamintojai laukia naujų kontraktų, praneša bendrovė. Pasak bendrovės „Vesiga“ vadovo Sauliaus Grinkevičiaus, tokio gausaus lankytojų būrio ir tikslingo domėjimosi dar nebuvo nei vienoje iš ankstesnių parodų.
2009-11-16

Tradicinei baltajai mišrainei atsirado rimtas konkurentas

Kulinarinė improvizacija ir išmonė gali išjudinti net tradicinės lietuviškos virtuvės pamatus – tuo įsitikino „Nacionalinės mišrainės konkurso“ rengėjai, po daugiau nei mėnesį trukusios kovos išaiškinę konkurentą nacionaline vadinamai baltajai mišrainei.
2008-03-14

Tradicinei baltajai mišrainei atsirado rimtas konkurentas

Kulinarinė improvizacija ir išmonė gali išjudinti net tradicinės lietuviškos virtuvės pamatus – tuo įsitikino „Nacionalinės mišrainės konkurso“ rengėjai, po daugiau nei mėnesį trukusios kovos išaiškinę konkurentą nacionaline vadinamai baltajai mišrainei.
2008-03-14

Lietuviški maisto gaminiai – anaiptol ne lietuviški

Prekybos centruose sparčiai daugėja užsienyje pagamintų, bet lietuviškais prekės ženklais pažymėtų maisto produktų. „Vilniaus duona“, „Karūnos“ šokoladas, „Klaipėdos maisto“ dešros, „Obelių“ aliejus, „Bravo“ ledai, „Ragučio“ alus, „Veiverių“ margarinas - jie ne visais atvejais pagaminti Lietuvoje, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Vartai“. Verslininkai nebijo kaltinimų dėl pirkėjų klaidinimo, mat tikroji kilmės šalis nurodoma ant prekės pakuotės.
2008-03-03
Į viršų