Chalva
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Chalva“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Chalva“.
Receptas. Chalvos pyragas iš sausainių
INGREDIENTAI: 540 gramų sausainių (kvadratiniai) 500 gramų grietinės 200 gramų chalvos (žemės riešutų) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite chalvą gabaliukais. Sukrėskite į dubenį grietinę ir sutrupinkite chalvą (kuo smulkiau) ir viską gerai išmaišykite. Ant padėklo išdėliokite sausainius. Trečdalį chalvos kremo užtepkite ant sausainių. Taip užpildami kremu, iš viso padarykite tris sluoksnius sausainių, o ant viršaus aptepkite likusiu kremu.
Receptas. Vaflių tortas
INGREDIENTAI: 300 gramų šokoladas 1 pakelis vaflių (apvalūs) 150 gramų sviesto 0.5 stiklinės pieno 2 valgomieji šaukštai brendžio 200 gramų chalvos (vanilinė) 3 valgomieji šaukštai cukraus šiek tiek riešutų (smulkinti (viršui pabarstyti)) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: ŠSmulkiais gabaliukais sulaužykite šokoladą,chalvą sutrupinkite iki trupinukų, sviestą supjaustykite gabaliukais.
Receptas. Varškės pyragas su šokoladiniu glajumi
INGREDIENTAI: 50 gramų cukraus (tešlai) 150 gramų cukraus (varškei) 1 valgomasis šaukštas kakavos 1.5 valgomojo šaukšto krakmolo 4 vienetai kiaušinių (dideli) 120 gramų kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai grietinėlės 100 gramų juodojo šokolado 800 gramų varškės 50 gramų sviesto 125 gramai grietinės šiek tiek vanilinio cukraus 300 gramų chalvos (saulėgrąžų) PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą sumaišome su cukrumi.
Receptas. Nekeptas pyragas su riešutine chalva
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas aguonų 300 gramų sausainių 300 gramų grietinės 180 gramų chalvos (riešutinė) PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius sutrupiname, chalvą sutarkuojame (jeigu bus labai šviežia, tai ir šakute eis sutrinti). Viską labai gerai išmaišome su grietine. Indą, į kurį dėsime pyragą, išklojame maistine plėvele.
Receptas. Varškėčiai su chalva ir medumi
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai medaus (skystas) šiek tiek vanilės 1 vienetas kiaušinių šiek tiek kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai manų kruopų 500 gramų varškės 150 gramų chalvos PARUOŠIMO BŪDAS: Varškę sumaišyti su kiaušiniu, vanile ir sutrupinta chalva. Suberti manus ir palaikyti 10 min. Miltų dėti tiek, kad galima būtų formuoti varškėčius. Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Patiekti su grietine. Skanaus.
Receptas. Sausainių ir chalvos pyragas
INGREDIENTAI: 2 vienetai sausainių (pakelis) 500 gramų grietinės 100 gramų chalvos PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius sutrupint nedideliais gabaliukais. Chalvą sutarkuot smulkia tarka.Sudėt grietinę ir viską išmaišyt. Pyragą supilt į kokią nors formą ir papuošti kaip kas nori. Aš tai apibarsčiau kokoso drožlėmis. Įdėt į šaldytuvą ir laikyt mažiausiai 4 valandas.
Receptas. Meduolis baltarusiškai
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono 1 stiklinė cukraus 175 gramai slyvų (džemas) 1 vienetas kiaušinių 3 stiklinės kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos šiek tiek druskos šiek tiek vanilinio cukraus 200 gramų chalvos PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinį išplakite, chalvą susmulkinkite. Visus ingridientus gerai sumaišykite ir užminkykite tešlą. Palikite ją valandai, po to iškočiokite ir suformuokite norimą formą.
Receptas. Sausaininis pyragas su chalva
INGREDIENTAI: 540 gramų sausainių (kakaviniai) 500 mililitrų grietinės (10 %) 200 gramų chalvos PARUOŠIMO BŪDAS: Grietinę sukrėskite į dubenį, suberkite tarkuotą chalvą ir gerai išsukite. Ant padėklo išdėliokite sluoksnį sausainių (vieną šalia kito, kad tarpų nebūtų) ir aptepkite kremu. Taip darykite dar kelis sluoksnius. Sutepę pyragą per naktį laikykite šaltai, kad sausainiai prisigertų kremo.