česnakai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „česnakai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „česnakai“.
Ši daržovė – tikra vitaminų bomba: valgykite į sveikatą
Apie česnako naudą daug prirašyta, dauguma sodininkų nevengia česnakų auginti ir savo daržuose. Tačiau dažniausiai tai būna paprasti žieminiai arba vasariniai česnakai.
Vis dėlto yra ir kitų ne mažiau vertingų česnakų rūšių, apie kurias vertėtų pagalvoti bandant paįvairinti racioną savomis daržovėmis.
Atskleidė geriausią laiką sodinti svogūnus ir česnakus: nepražiopsokite
Ar žinojote, kad rudenį pasodinti žieminiai česnakai ir svogūnai užderės anksčiau, o taip pat galite sulaukti gausesnio jų derliaus? Be to, rinkdamiesi ir sodindami žiemines veisles, suteikiate augalams papildomą pranašumą lyginant su vasarinėmis veislėmis.
Keletas paslapčių, kurios užtikrins, kad jūsų daržas kitą pavasarį ir vasarą taps tikra šių daržovių derliaus oaze.
1. Ankstyvas derlius.
Atskleidė, kada geriausia sodinti česnakus: nepavėluokite
Remiantis tyrimų rezultatais, prieš prasidedant žiemai česnako skiltelė turėtų turėti 12–18 šaknų, kurių ilgis 5–10 cm.
Šiam šaknų sistemos išsivystymui reikia maždaug 35–45 dienų. Būtent per šį laiką, kol dirva neįšalo, česnakai turi laiko išvystyti šaknų sistemą, tačiau žalumynai dar nepasirodys.
Optimalus česnakų sodinimo laikas – nuo rugsėjo vidurio iki spalio pabaigos, daugiausia priklausomai nuo oro sąlygų ir regiono.
Atskleidė, kada sodinti česnakus: nepraleiskite progos
Sodinti česnakus žiemai – svarbi užduotis tiems, kurie nori pavasarį ir vasarą džiaugtis sveiku ir gausiu derliumi. Tinkamai pasirinktas laikas sodinimui padeda česnakams įsitvirtinti dirvoje ir pasiruošti šaltajam metų laikui.
Remiantis tyrimų rezultatais, prieš prasidedant žiemai česnako skiltelė turėtų turėti 12-18 šaknų, kurių ilgis 5-10 cm.
Atskleidė sodinimo dienas
Šiam šaknų sistemos išsivystymui reikia maždaug 35-45 dienų.
Atrado geriausią būdą česnakus paruošti žiemai: išeina skaniausi
Dauguma žmonių susiduria su ta pačia problema, kad ir kaip laikytume česnakus, su laiku jie ima arba dygti, arba džiūti, arba tiesiog pūti. Bet tinkamas būdas išsaugoti česnakus visgi yra – juos užšaldyti. Po užšaldymo česnakai nepraras savo savybių, nei kvapo, nei skonio. O juos užšaldę teisingai, vėliau galėsite palengvinti maisto ruošimo procesą.
Pirmiausia česnakus privalu paruošti šaldymui. Tam juos nulupkite, nuplaukite ir sumalkite mėsmale.
Ragina svogūnus sodinti jau dabar: paaiškino, kodėl
Ar žinojote, kad rudenį pasodinti žieminiai česnakai ir svogūnai užderės anksčiau, o taip pat galite sulaukti gausesnio jų derliaus?
Be to, rinkdamiesi ir sodindami žiemines veisles, suteikiate augalams papildomą pranašumą lyginant su vasarinėmis veislėmis. Keletas paslapčių, kurios užtikrins, kad jūsų daržas kitą pavasarį ir vasarą taps tikra šių daržovių derliaus oaze.
1. Ankstyvas derlius.
Pasakė, kada reikia iškasti česnakus: kiti daro neteisingai
Česnakų auginimas nereikalauja tiek daug pastangų, kiek, pavyzdžiui, pomidorų auginimas, paprastai duoda gerą derlių. o svarbu ne tik užauginti česnakus, bet ir laiku bei teisingai juos iškasti.
Praleidus šį momentą, česnakų galvutės subyrės į skilteles, pablogės skonis ir jie bus prastai išsilaikę. Tik laiku iškasus česnakus, galvutės bus išsaugotos iki naujo derliaus.
Kada kasti česnakus
Česnakų derliaus nuėmimas priklauso nuo oro sąlygų, česnakų rūšies ir veislės.
Šiukštu nelaikykite svogūnų šioje vietoje: suges daug greičiau
Svogūnų galiojimo laikas yra gana ilgas, tačiau tinkamomis sąlygomis jie gali išsilaikyti ilgiau ir nesugesti.
Maisto laikymo gudrybes pravartu žinoti ne tik bananams ir duonai, bet ir svogūnams. Svogūnai yra ne ką mažiau įprasta daržovė, kasdien naudojama gaminant maistą.
Česnakus žiemai ruošia tik taip: skonis – tobulas
„Daugelis klausia, kam marinuoti česnakus, jei jie iki pat pavasario ir taip puikiai išsilaiko. Ogi todėl, kad tai yra originalus, traškus, neturintis to česnakinio aštrumo ir ryškaus kvapo, labai skanus užkandis! O ir pats marinavimo būdas nesudėtingas“, – rašo tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina.
Česnakus galite marinuoti galvutėmis. Jas reikia nulupti, paliekant tik vieną sluoksnį. Taip pat galite marinuoti nuluptomis ar neluptomis skiltelėmis.
Gegužės mėnesio darbai sode ir darže: nepamirškite nė vieno
Gegužė – tikras pavasario mėnuo. Sodininkams ir daržininkams jau pats darbymetis. Žemė ir oras pakankamai įšilę ir dauguma augalų gali būti sėjami ar sodinami tiesiai į dirvą.
Taip pat netrūksta ir kitų darbų: laikas tręšti, genėti, ravėti piktžoles, persodinti kambarinius augalus ir t.t. Tad peržvelkime, ką mums pataria gegužės mėnesio sėjos ir sodinimo kalendorius.
Gegužės mėnuo dažniausiai jau tinkamas visoms daržovėms sėti bei sodinti.
REKLAMA
REKLAMA
Sulauksite dvigubo česnako derliaus: štai, ką reikia padaryti
Norint sulaukti gero ir gausaus česnakų derliaus, be papildomo tręšimo neapsieisime. Tačiau svarbu žinoti, kokių trąšų jiems reikia ir kada trešti česnakus. Vegetacijos laikotarpiu česnakai tręšiami ne vieną kartą, todėl reikėtų nepraleisti tinkamo tręšimui laiko.
Toliau dalinamės konkrečiais ir aiškiais patarimais, kada tręšti česnakus.
Atskleidė, kada sodinti česnakus: nepraleiskite progos
Aptarsime vieną opų klausimą – kada sodinti česnakus. Kodėl opų? Todėl, kad medijoje ir literatūroje vyrauja įvairiausios česnakų sodinimo datos. Bėdos neturėsite, jeigu visgi česnakus sodinsite rudenį, nes tai geriausias šių daržovių sodinimo laikas.
Visgi yra galimybė česnakus sodinti ir pavasarį, bet tuomet ir susiduriama su nesusipratimais. Tad sudėsime visu taškus ant „i” ir pagrįsime, kodėl česnakus reikia sodinti kuo anksčiau.
Žiurkių neliks nė kvapo: štai kas padės
Rudenį žiurkės dažnai patenka į sodus ieškoti maisto ir prieglobsčio, tačiau jos gali labai erzinti sodininkus. Ekspertas papasakojo, kokius augalus geriausia užsiauginti sode, kad jie padėtų atbaidyti žiurkes.
Žiurkės dažnai aptinkamos sode, tačiau kartais jos patenka ir į namų vidų, o tai gali būti didelė problema namų savininkams. Graužikai kelia grėsmę gyventojų higienai, nes gali pernešti įvairių parazitų ir ligų.
Žiurkės į jūsų kiemą nebeis: štai, kas padės
Rugsėjo mėnesį sodininkai savo soduose dažniau pastebi žiurkes, nes jos ieško maisto ir prieglobsčio. Ekspertas papasakojo, kokie augalai gali padėti jas atbaidyti.
Sodo augalus galima naudoti kaip žiurkių atbaidymo priemones – tai puikus būdas neleisti graužikams patekti į sodą ir kartu suteikti lauko erdvėms nuostabių spalvų ir kvapų, rašo express.co.uk.
1. Mėtos
Pasak Georgioso Likopoulous iš „Fantastic Pest Control“, augindami mėtas sodo pakraščiuose galime užkirsti kelius graužikams.
Prieš naktį suvalgykite šių produktų: sumažins knarkimą
Knarkimas erzina, svarbiausia, kad tai gali būti prastos sveikatos požymis. Knarkimas paveikia ne tik knarkiantįjį, bet ir aplinkos žmones. Išbandykite šias paprastas priemones, kurios padės atsikratyti knarkimo.
Remiantis Nacionalinio miego fondo duomenimis, naktimis knarkia maždaug vienas iš trijų vyrų ir viena iš keturių moterų.
Knarkimą gali nulemti kelios priežastys, viena jų – antsvoris. Jei knarkiate nedažnai, tai nėra didelė problema.
Patarė, kaip išgydyti nagų grybelį: štai, kas gali padėti
Nagų grybelis – nemaloni bėda. Dažnai ši problema sukelia ir estetinį nepatogumą. Sužinokite, kaip nagų grybelį galite išsigydyti namuose.
Nors dažniausiai nagų grybelį specialistai rekomenduoja gydyti naudojant specialias priemones ar net vaistus, tačiau, pasirodo, gali padėti ir kelios priemonės, kurias dauguma turi namuose.
Nustebsite: štai kokį poveikį vyrams turi šviežio česnako valgymas
Šį šeštadienį intelektualiajame TV3 žaidime „galvOK“ tarpusavyje varžysis ukrainiečių ir lietuvių seriale „Savo akimis“ nusifilmavę aktoriai Romualdas Lavrinovičius ir Ugnė Zavistauskaitė.
Kartu su Marijonu Mikutavičiumi vienoje komandoje žaidęs Romualdas Lavrinovičius pasirinko klausimą apie česnakus, o jis neabejotinai turėjo suintriguoti visus vyriškosios lyties atstovus.
Ūkininkų pora įsuko sėkmingą česnakų verslą: tokios pradžios nelinkėtų niekam
Biržų rajono ūkininkai Vygantas ir Justina Januševičiai per kone dešimt metų sukūrė profesionalų žieminių, ekologinių česnakų auginimo ir perdirbimo ūkį. Ūkininkų pora TV3 laidai „Svajonių ūkis“ atskleidė, kad su žmona Justina viską pradėjo beveik nuo nulio, tad juos nuolat lydėjo sėkmės ir nesėkmės.
„Niekam nelinkėčiau tokios pradžios – mes įsigijome gal 300-400 kilogramus česnako sėklų ir pasodinome primityviu būdu, su bulvių sodinamąja, bet labai sunkiai.
Drambliniai česnakai tapo Audronės daržo pažiba: išdavė patarimus
Kupiškietės Audronės Žeimantaitės-Kedienės darže – dramblinių česnakų jūra. Pernai pradėjusi vos nuo kelių skiltelių, šiemet moteris jų užsiaugino net 141! Kvapu primenantis česnaką, o skoniu porą augalas nustelbė visą kupiškietės daržą savo grožiu ir didybe. Su naujienų portalo tv3.lt skaitytojais Audronė sutiko pasidalinti ir keliais patarimais.
„Viskas prasidėjo nuo vienos skiltelės“, – pradeda pasakoti A. Žeimantaitė-Kedienė.
Neišmeskite česnakų žiedkočių: šis marinatas sužavės visą šeimą
„Dabar pats laikas nupjauti česnakų žiedkočius, kol jie dar nėra peraugę ir kieti. Esu gaminusi su jais ir prieskonių. Šiais metais pabandžiau pamarinuoti. Skaičiau, kad labai skanu prie šašlykų. Ar tikrai skanu pasidalinsiu vėliau, kai paragausiu. Dabar dalinuosi tik receptu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Marinatas: 1 l vandens; 100 ml acto; 3 v. š. cukraus; 1 v. š. druskos.
Pasiruošiame stiklainius: švariai išplauname su soda.
Marinuoti česnakai pagal Iriną: šiemet tikrai verta išbandyti
„Daugelis klausia, kam marinuoti česnakus, jei jie iki pat pavasario ir taip puikiai išsilaiko. Ogi todėl, kad tai yra originalus, traškus, neturintis to česnakinio aštrumo ir ryškaus kvapo, labai skanus užkandis! O ir pats marinavimo būdas nesudėtingas“, – rašo tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina.
Česnakus galite marinuoti galvutėmis. Jas reikia nulupti, paliekant tik vieną sluoksnį. Taip pat galite marinuoti nuluptomis ar neluptomis skiltelėmis.
Atskleidė, kada reikia rauti česnakus: įsidėmėkite šiems metams
Česnakai yra vienas iš paprasčiausių augalų, užauginamų namuose iš kelių parduotuvėje pirktų skiltelių, o gausiu derliumi galėsite džiaugtis visą vasarą.
Česnakai bus tinkami derliaus nuėmimui skirtingu metu per visą sezoną, atsižvelgiant į tai, kada jie buvo pasodinti, tačiau paprastai nesunku pasakyti, kada jie jau pilnai užaugo, rašo express.co.uk.
Jokiu būdu nesodinkite česnakų šioje vietoje: nesakykite, kad neįspėjo
Ar galima česnakus sodinti gegužę ar geriau balandį, taip pat kaip užauginti gausų derlių? Sodininkai česnakus sodina du kartus per metus, todėl kultūra vadinama „vasarine“ ir „žiemine“.
Vasariniai česnakai yra švelnesnio skonio, geriau išsilaiko, jie mažiau pažeidžiami kenkėjų, rečiau serga vegetacijos metu, rašo unian.net.
Kaip pasiruošti česnakų sodinimui
Pavasarį pasodinti česnakus pavyksta net nepatyrusiam sodininkui. Norint gauti gerą derlių, reikia atsižvelgti į tam tikras subtilybes.
Receptas. Vištienos vėrinukai orkaitėje
INGREDIENTAI: 2 vienetai vištos filė 0.5 vieneto raudonosios paprikos (nebūtina) Marinatui: 3 valgomieji šaukštai aliejaus 3 skiltelės česnakų 2 valgomieji šaukštai citrinų sultys 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (arba medus) 2 valgomieji šaukštai sojos padažo 1 arbatinis šaukštelis maltos saldžiosios paprikos šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek druskos šiek tiek provanso žolelių Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Rytietiškos baklažanų, avinžirnių ir alyvuogių salotos
INGREDIENTAI: 100 gramų alyvuogių 1 vienetas baklažanų 1 česnakų (padažui) 1 vienetas paprikų 1 vienetas pomidorų pastos 1 stiklinė žirnių (Avinžirniai) šiek tiek alyvuogių aliejaus (padažui) šiek tiek acto (balzaminis, padažui) šiek tiek sojos padažo (padažui) šiek tiek čili pipirų (padažui) šiek tiek žalumynų (padažui) PARUOŠIMO BŪDAS: Baklažaną supjaustome maždaug 1 cm griežinėliais, pabarstom druska, paliekam 10-15 min.
Receptas. Česnakiniai šašlykai
INGREDIENTAI: 5 česnakų 4 valgomieji šaukštai petražolių 2 kilogramai kiaulienos 250 mililitrų alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai raudonėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Sutrinkite česnakus ir sumaišykite su raudonėliu ir petražolėmis. Mėsą supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su česnako ir kitų prieskonių mišiniu. Apšlakstykite mėsą citrinos sultimis ir užpilkite aliejumi. Išmaišykite ir laikykite šaldytuve apie 24 valandas.
Receptas. Trinta sriubytė
INGREDIENTAI: 2 česnakų 2 vienetai morkų 1 vienetas salierų 2 vienetai svogūnų šiek tiek alyvuogių aliejaus 200 gramų dešros (vytinta Biovela) 200 gramų pieno šiek tiek kiaulės šoninės (Biovela) 2.5 litro sultinio šiek tiek prieskonių 800 gramų žiedinių kopūstų Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus.
Receptas. Kukuliukai su pievagrybiais
INGREDIENTAI: 1 česnakų 1 vienetas laurų lapų (lapai) 2 vienetai morkų 2 vienetai svogūnų 500 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 300 gramų mesos (MAMOS kukuliai, Biovela) šiek tiek citrinpipirių Paruošimo laikas: Apie 45 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome pievagrybius ir dedame į įkaitintą keptuvę, kurioje įkaitintas aliejus. Apkepame, kol gražiai apskrus. Supjaustome svogūnus smulkiai ir dedame į apkepusius pievagrybius.
Receptas. Kepti vištų sparneliai
INGREDIENTAI: 6 česnakų 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis rozmarino (smulkintas) 1 kilogramas vištienos sparnelių 1.5 arbatinio šaukštelio druskos 10 valgomųjų šaukštų aliejaus 0.5 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištų sparnelius įtrinkite druska, pipirais ir sutrintu česnaku. Apiberkite vištieną rozmarinu, apipilkite aliejumi ir citrinos sultimis. Marinuokite 2-4 valandas.
Receptas. Kepti avienos šonkauliai
INGREDIENTAI: 5 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) 1 sauja rozmarino (smulkintas) šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos (košerinė) 1.5 kilogramo avienos (šonkauliai) 1 sauja mėtų (kapota) PARUOŠIMO BŪDAS: Viename dubenėlyje sumaišyti druską, pipirus, rozmariną, mėtą ir smulkintą česnaką. Avienos šonkaulius įtrinti alyvuogių aliejumi bei prieskonių mišiniu ir palikti šaltai bent 1 val. Po 1 val. apkepinti keptuvėje.
Receptas. Vištienos suktinukai
INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo vištos filė 1 pakelis šaltai rūkyto kiaulienos kumpio 1 pundelis petražolių 2 skiltelės česnakų 1 valgomasis šaukštas majonezo 1 žiupsnelis prieskonių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Filė supjaustome gabaliukais, įspaudžiame česnako, dedame prieskonių, kapotų petražolių ir gerą šaukštą majonezo. Gerai išmaišome ir paliekame pasimarinuoti.
Receptas. Fettucine Alfredo padažas su vištiena
INGREDIENTAI: 2 vienetai vištiena (krūtinėlė) 55 gramai sviesto 235 gramai grietinėlės (riebi) 120 gramų sūris (tarkuotas, "Džiugas") 2 arbatiniai šaukšteliai petražolių 1 skiltelė česnakų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite vištienos krūtinėlę nedideliais gabalėliais ir pakepkite ant vidutinės ugnies su druska, pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais, kol apskrus.
Receptas. Lęšių troškinys
INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių 5 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 200 gramų lešių 1 vienetas morkų 1 vienetas paprikų 1 arbatinis šaukštelis paprikų (milteliai) 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos) 3 vienetai svogūnų 250 gramų jaučio kumpio 200 gramų dešros (kiaulienos, šalto rūkymo) 300 gramų kiaulės šoninės šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 0.5 stiklinės sultinio (jautienos) 1 litras ...
Receptas. Argentinietiškas sojos kepsnys
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1/3 stiklinės kviečių (gemalai) 3 valgomieji šaukštai petražolių (smulkintos) 2 stiklinės sojos (miltai) 1 vienetas svogūnų 3 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų (pilno grūdo) 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek džiūvesėlių (malti) 0.5 stiklinės pieno 2 valgomieji šaukštai vandens 2 arbatiniai šaukšteliai druskos šiek tiek aliejaus ((kepimui)) ...
Receptas. Bulvės su sūriu
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 3 vienetai česnakų (skiltelės, smulkintos) 200 gramų pomidorų pastos (vyšniniai, perpjauti pusiau) 60 gramų parmezano sūrio (tarkuotas) 3 valgomieji šaukštai prieskonių (bulvėms virti, Santa Maria) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupkite bulves ir virkite su prieskonių mišinių, kol suminkštės. Tada nusausinkite. Norėdami patiekti, ant bulvių sudėkite pomidorus, česnakus ir sūrį.
Receptas. Sotus faršo apkepas
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės faršo 1 vienetas svogūnų 3 skiltelės česnakų 3 žiupsneliai prieskonių (Vegeta) 1 vienetas raudonosios paprikos 3 valgomieji šaukštai majonezo 150 gramų sūris Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Į kiaulienos faršą beriame prieskonius, išspaudžiame česnaką, sutarkuojame svogūną. Gerai viską išmaišome.
Receptas. Kepta višta su citrina
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 2 česnakų 1 vienetas vištiena šiek tiek prieskonių (rozmarinai, juodieji pipirai, druska, rukytos paprikos miltelių) PARUOŠIMO BŪDAS: Mes mėgstam keptą vištą, turbūt kaip ir daugelis. Kepu ją įvairiai; su raugintais kopūstais, ryžiais,obuoliais...Šį kartą višta su citrina ir rozmarinais...man ji tobula....atrodo skaniausia kokią iki šiol valgiau.... Imam viščiuką švariai nuplaunam ir nusausinam.
Receptas. Faršu įdaryta cukinija
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek čiobrelių (džiovinti) šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai paprikų 2 vienetai pomidorų pastos (nebūtina) 200 gramų pievagrybių 150 gramų pieno (pabarstymui) šiek tiek druskos 6 vienetai cukinijos 500 gramų mesos (faršas) PARUOŠIMO BŪDAS: Cukinijas nuplauti, perpjauti pusiau, išskobti, pabarstyti druska ir, sudėjus į kepimo skardą (išklota kepimo popieriumi), padėti į šoną.
Receptas. Brokolių salotos su kumpiu
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1/3 stiklinės kukurūzų (konservuoti) 1 vienetas paprikų (raudona) 1/3 stiklinės pupelių (raudonos, virtos) 4 valgomieji šaukštai majonezo 4 valgomieji šaukštai jogurto (natūralus) šiek tiek druskos 500 gramų brokolių 200 gramų sūris (mėlynasis) 10 gramų kumpio (kiaulienos, karšto rūkymo) šiek tiek raudonėlių Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Kaštos pupelių salotos su virta dešra
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek česnakų (laiškai) 1 stiklinė pupelių 2 vienetai kiaušinių 2 vienetai juodos duonos (riekelės) šiek tiek majonezo 100 gramų dešros (Biovela) 100 gramų pieno Paruošimo laikas: Apie 30 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Pupeles kaip ir kiaušinius išvirti. Sūrį, dešrą ir kiaušinius sutarkuoti. Česnako laiškus sukapoti smulkiai. Sumaišyti pupeles, sūrį, kiaušinius, dešrą, česnako laiškus su majonezu. Išspausti į salotas česnaką.
Receptas. Karališkos krevetės paprastai
INGREDIENTAI: 24 vienetai krevečių ( be kevalo karališkos) 2 valgomieji šaukštai aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai sviesto šiek tiek druskos šiek tiek pipirai (čili) 2 skiltelės česnakų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Pilame į keptuvę aliejų, dedame truputį sviesto. Kai aliejus įkaista, sumetame krevetes ir pakepame jas apie porą minučių. Dedame česnaką su druska, čili pipirą.
Receptas. Vištienos ritinėliai su špinatais ir feta sūriu
INGREDIENTAI: 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 250 gramų špinatų (šaldyti/švieži) 4 vienetai kiaulienos kumpio (rūkytas, riekelės) 1 vienetas vištiena (krūtinėlės) šiek tiek alyvuogių aliejaus 100 gramų feta sūrio šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnas supjaustomas mažais kubeliais. Smulkiai supjaustomas česnakas ir kartu su svogūnu pakepinamas įkaitintame alyvuogių aliejuje.
Receptas. Jautienos kotletukai grybų padaže
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 3 vienetai laurų lapų (lapeliai) 3 vienetai svogūnų 450 gramų jautienos faršo 10 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1 valgomasis šaukštas sviesto 800 mililitrų sultinio (grybų) šiek tiek prieskonių (jautienai) 300 gramų grybų (švieži/šaldyti) PARUOŠIMO BŪDAS: Maltą mėsą sumaišyti su 1 kapotu svogūnu, drus...
Receptas. Skaniosios vištų blauzdelės tešloje
INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištiena (blauzdelės) 2 pakeliai sluoksniuotos tešlos 150 gramų sūris šiek tiek druskos šiek tiek pipirai (juodieji) 4 skiltelės česnakų šiek tiek prieskonių (vištienai) šiek tiek aliejaus 1 vienetas kiaušinių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištos blauzdeles nuplauti, įtrinti druska, pipirais, trintu česnaku, vištienos prieskoniais.Marinuoti bent valandą.
Receptas. Argentinietiškas jautienos kepsnys
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 ir 1/5 kilogramo jaučio kumpio 100 mililitrų alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas raudonėlių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Viename dubenyje sumaišyti aliejų, išspaustą česnaką ir SANTA MARIA raudonėlius. Jautienos kumpį padalinti į 6 lygias dalis (maždaug po 200 g), sudėjus į dubenį aplieti paruoštu marinatu ir uždengus palaikyti šaltai apie 1 val.
Receptas. Marinuota vištiena
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų 1 česnakų 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių 1 arbatinis šaukštelis krapų 1 arbatinis šaukštelis rozmarino 1 kilogramas vištienos sparnelių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas prieskonių (vištienai) 3 valgomieji šaukštai vorčesterio padažo 1 valgomasis šaukštas kario PARUOŠIMO BŪDAS: Prieskonius vištienai sumaišykite su kario milteliais, druska, susmulkintu če...
Receptas. John Torode kepsnys
INGREDIENTAI: 6 česnakų 2 valgomieji šaukštai čiobrelių 2 valgomieji šaukštai rozmarino 1 kilogramas kiaulės prandinės 200 mililitrų alyvuogių aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustome maždaug 2 cm storio gabaliukais. Kiaulienos kepsnelius sumaišome su sutrintais česnakais, čiobreliais ir rozmarinu. Mėsą užpilame aliejumi, kad apsemtų ir laikome šaltai apie 1-2 paras. Po to kepame griliuje.
Receptas. Vištienos filė su imbieru
INGREDIENTAI: 6 česnakų (tarkuoti) 15 gramų imbierų (tarkuotas) šiek tiek juodųjų pipirų 2 valgomieji šaukštai medaus 500 gramų vištos filė 1 valgomasis šaukštas sojos padažo šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Imbierą, česnaką, sojų padažą, medų bei augalinį aliejų sumaišyti. Filė dėti į kepimo indą, ant viršaus paskirstyti marinatą. Kepti 40 minučių 200 °C temperatūros orkaitėje.
Receptas. Gurmaniškas guliašas „San Tropez“
INGREDIENTAI: 6 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas paprikų (raudona) 1 vienetas vištos filė šiek tiek alyvuogių aliejaus 250 gramų pomidorų padažo šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių („IKI Gurmanų“) 50 gramų padažo (bazilikų) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome mažais gabaliukais vištienos filė ir sumaišome su pomidorų padažu, druska, pipirais, bazilikų padažu, smulkiai supjaustyta raudonąja paprika, susmulkintu česnaku ir prieskoni...
Receptas. Linksmosios įdarytos paprikos
INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek morkų šiek tiek ryžių šiek tiek svogūnų šiek tiek sūris šiek tiek druskos šiek tiek grietinės šiek tiek vištos faršo šiek tiek petražolių šiek tiek krapų šiek tiek provanso žolelių Paruošimo laikas: Apie 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkiname česnaką, svogūną, morkytę, sūrį.