burgeriai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „burgeriai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „burgeriai“.
Vilniuje už mėsainį festivalyje paklojo 19 eurų – bulvytės į kainą neįskaičiuotos
Vilniuje minios žmonių plūdo į brangių mėsainių festivalį. O skonių kupina įvairiausių – nuo tradicinių iki egzotiškų burgerių, ar net iki desertinių su ledais. Organizatoriai sako, kad dabar „burgeris“ tampa kone tradiciniu lietuvišku patiekalu šalia tautiečių mėgstamų šaltibarščių, tad nenuostabu, kad festivalyje gali už jį nulupti ir didesnes kainas.
Ši vieta Vilniuje atsidūrė geriausių mėsainių Europoje sąraše: išbandyti gali visi
Šiemet Lietuva skina gastronomijos žvaigždes vieną po kitos. Neseniai Lietuvos restoranai pelnė prestižinius „Michelin” apdovanojimus, o štai dabar viena neseniai duris atvėrusi Vilniaus burgerinė pateko į TOP50 Europos geriausių burgerių reitingą.
Tik pavasarį duris lankytojams atvėręs „Ponas Mėsainis” jau gavo ir savo pirmuosius apdovanojimus. TOP50 Europos geriausių mėsainių restoranų reitinge jis užėmė 47 vietą.
Mėsainis – lyg tradicinis lietuviškas patiekalas: kai kurie kainuoja po 19 eurų
Nuo aštriausio mėsainio Europoje iki mėsainio vien tik iš lietuviškų daržovių, kuriame nėra nė kvapo mėsos. Vilniuje dešimtą kartą iš eilės vyksta burgerių valgymo festivalis, kur šiemet pristatyta virš 70 skirtingų mėsainių.
Burgerių kėpėjai pasakoja – nors mėsainis buvo sukurtas Jungtinėse Valstijose, jis tampa kone tradiciniu lietuvišku patiekalu šalia tautiečių taip mėgiamų šaltibarščių.
Daugiau apie tai – TV3 žinių reportaže.
Išbandykite: ypatingų mėsainių paslaptys ir specialūs receptai
Įsibėgėjęs grilio sezonas vilioja ne tik šašlykais ar dešrelėmis, bet ir mėsainiais. Kad ant grilio gaminami mėsainiai būtų gardūs, svarbu pasirinkti ne tik kokybišką mėsą, bet ir bandeles. Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas atskleidžia, kokios mėsainių bandelės labiausiai tinka šiam patiekalui ir kaip pasigaminti tobulą mėsainį.
Baikeriai atidarė sezoną: surengtas burgerių valgymo čempionatas, baikeriams nosis nušluostė 18-metis
Sostinėje baikerių sezono atidarymo proga tvirčiausių skrandžių savininkai susigrūmė mėsainių valgymo čempionate. Čia baikeriams nosis nušluostė 18-metis jaunuolis, kuris tiesiog ėjo pro šalį ir spontaniškai sugalvojo išbandyti savo jėgas valgymo varžybose.
Baikerių sezono atidarymo metu sostinėje galima ne tik grožėtis motociklais, bet ir sudalyvauti mėsainių valgymo čempionate.
Savo skrandžių stiprumą nusprendė patikrinti daugiau nei 20 narsuolių.
Atrado superinį burgerių receptą: išbandykite savaitgalį
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Receptas. Mėsainiai
INGREDIENTAI: 600 gramų jautienos 4 vienetai mėsainių bandelių 4 riekės sūris 4 lapai salotų 1/4 vieneto svogūnų 2 valgomieji šaukštai sojos padažo 0.5 arbatinio šaukštelio provanso žolelių 3 arbatiniai šaukšteliai pomidorų padažo Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Jautieną sumalti. Maltą jautieną sumaišyti su kapotų svogūnu, sojos padažu, provanso žolelėmis. Formuoti paplotėlius ir palikti pusvalandžiui šaltai.
Sostinės Tymo turguje – 7-asis burgerių festivalis
Trečiadienį Vilniaus Tymo turguje įvyks septintasis burgerių festivalis „Vilnius Burger Fest“. Neatskiriama miestietiškos vasaros dalimi tapusi šventė vėl paskandins senamiestį apetitą žadinančiuose maisto kvapuose.
Pasak festivalio organizatoriaus Jono Mažinto, šių dienų aktualijos dalyvauti festivalyje paskatino restoranus ar gero maisto entuziastus, kurie anksčiau apie burgerių ruošimą net nepagalvodavo. „Dėl to net ištikimi dalyviai festivalyje atras sau naujų dalykų.
„TikTok“ vartotojai eina iš proto dėl naujo recepto: ragina išbandyti visus
Jei „TikTok“ makaronai su fetos sūriu ar blynų dribsniai nesukėlė jums apetito, šiam naujausiam receptui tikrai negalėsite atsispirti. Socialiniuose tinkluose dabar einama iš proto dėl ypatingų mėsainių su ėriena – šis receptas pasirodė kaip tik laiku, prieš Velykas, todėl jį tikrai verta išbandyti.
Būtent šiai pavasario šventei skirtą patiekalą sukūrė „TikTok“ virtuvės šefė „PoppyCooks“, turinti 1,4 milijono sekėjų.
REKLAMA
REKLAMA
Tokių mėsainių šiukštu nevalgykite: gresia pavojus gyvybei
Visi žino, kad steiką galima valgyti ir beveik žalią, todėl daugelis pagalvoja, kad tas pats galioja ir mėsainiams – bet tai netiesa, rašoma mirror.co.uk. „Aha, turbūt jau iškepę. Vis tiek jautieną galima valgyti ir žalią, tai bus gerai.“ Daugelis esame tokias šnekas girdėję ar patys sakę, ypač vasarą, kai visi išsitraukia kepsnines. Mėsainiai ir dešrelės – bet kurio pasisėdėjimo atvirame ore pažibos, ir net jei turite prabangesnės mėsos, esminių dalykų praleisti visgi nevalia.
Vilnietis aukcione už burgerį paklojo neįtikėtiną sumą
Ketvirtadienio vakarą Vilniuje maisto mylėtojai varžėsi aukcione, kuriame buvo parduoti trys vienetiniai burgeriai. Jie buvo paruošti iš itin aukštos kokybės produktų, tarp kurių iki 500 eurų už kilogramą kainuojanti Kobės jautiena iš Japonijos, juodieji trumai, brandinti sūriai, glazūruota ėriuko kulninė ir valgomas auksas. Aukcionas įvyko gurmė burgerių festivalio „Vilnius Burger Fest“ metu.
Gastronomijos stebuklai: 20 originaliausių burgerių
Gastronomija taip pat gali būti meno forma. Jei turite abejonių, jas išsklaidysite pažvelgę į šias prancūzų menininkų dueto, kuriančio puslapį „Fat & Furious Burgers”, nuotraukas. Manome, kad menininkai Quentinas ir Thomasas sukūrė pačius originaliausius burgerius.
D. Zvonkus burgerių iššūkio varžybose įveikė R. Rudoką
Šiandien, rugsėjo 9 d., kepsnių ir salotų restorane „Forest“ Vilniuje vyko ypatinga kova. Žinomi vyrai varžėsi, kuris pagamins skanesnį burgerį: dainininkas Deivydas Zvonkus priėmė aktoriaus Ramūno Rudoko mestą iššūkį. Renginiui teisėjavusios „Forest“ restoranų šefės Liucijos Makovskos sprendimu, nugalėtoju paskelbtas D. Zvonkus. Abiem vyrams buvo pateikti tokie patys ingredientai, kuriuos jie galėjo naudoti savo nuožiūra: bandelė, jautienos mėsainis, daržovės, padažai.