bratwurst
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „bratwurst“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „bratwurst“.
Kaune praūžė „Volfas Engelman“ surengtas „Oktoberfestas“: lietuviai jau laukia šventės 2022-aisiais
Trankus, spalvingas, kvepiantis nacionaliniais vokiškais valgiais ir lydimas linksmų bavariškų melodijų bei geriausių aludarystės tradicijų. Toks praėjusį penktadienį kauniečius ir miesto svečius džiugino Kaune, „Volfas Engelman“ studijos prieigose, vykęs jau antrasis bravoro suorganizuotas „Oktoberfestas“.
Nors šventinį vakarą dangus buvo apniukęs, to negalima pasakyti apie renginio dalyvių nuotaiką.
Žymūs žmonės apsilankė lietuviškame „Oktoberfeste“: ragavo vokiškų valgių
„Viešėdama užsienyje jau pirmąją dieną būtinai padarau du darbus – užsuku į vietinę parduotuvėlę ir paragauju ko nors tradicinio“, – patikina televizijos gelbėtoja Gerda Žemaitė, kartu su didžiuliu būriu žinomų bičiulių nusprendusi pasinerti į antrą kartą Kaune rengtą „Oktoberfestą“.
Pagal garsiosios Miuncheno šventės tradicijas surengtame renginyje, anot pašnekovės, netrūko nieko – vokiška muzika, šokiai ir valgių degustacija įtraukė visus.
Šiemet Miunchene vėl atšauktas „Oktoberfestas“ perkeliamas į Kauną: tęs geriausias šventės tradicijas
Brandžias vokiškas aludarystės tradicijas puoselėjantis festivalis „Oktoberfestas“, turėjęs vykti rugsėjo pabaigoje Vokietijoje, Bavarijos žemės sostinėje Miunchene, šiemet vėl atšauktas dėl pandemijos. Tačiau gerų žinių turi „Volfas Engelman“. Bravoras rugsėjo 24-ąją, penktadienį, vokiškąjį „Oktoberfestą“ rengia Kaune, savo studijos prieigose.
Pandemijai iš vokiečių atėmus „Oktoberfestą“ festivalio dvasią saugo lietuviai
Vokiškų maisto ir gėrimų tradicijų entuziastai visame pasaulyje kiekvienais metais su nekantrumu laukia rugsėjo pabaigos, kai Vokietijoje, Bavarijos žemės sostinėje Miunchene, įprastai prasideda tradicinis dvi savaites trunkantis festivalis „Oktoberfest“. Visgi šiemet jis Vokietijoje neįvyks. Kaip ir daugelis kitų masinių renginių pasaulyje, dėl koronaviruso pandemijos garsusis festivalis buvo atšauktas. Tačiau „Oktoberfestas“ jau kurį laiką nėra tik Miuncheno šventė.
Dešrelės: ką kepti, kad nenusinuodytume?
Jei žemės nesupurtys koks nors globalinis kataklizmas, tikriausiai ir po kelių dešimtmečių pasigardžiuodami valgysime naminę dešrą, mėgausimės ant laužo kepta, dūmais kvepiančia mėsyte. Bet iškylaudami gamtoje ant laužo ar grotelių kepsime ne įprastas rausvos spalvos dešreles, o beveik baltas. Mokslininkai sako, kad įprastos dešrelės, kepant jas ant atviros ugnies iš gardaus maisto gali tapti nuodu, o baltosios, kurių mada pas mus atkeliavo iš Vokietijos – ne.
Vokiečiai siūlo kivių ir net ... alavijų skonio dešras
Vildamiesi pagyvinti vasaros prekybą, vokiečių mėsininkai pasiūlė naujų, egzotiškų dešrų - kivių, vyšnių likerio, citrinos ir net alavijų skonio. Tokia naujovė gali pasirodyti kone šventvagiška Vokietijos nacionalinio patiekalo atžvilgiu, tačiau tikimasi, kad tai padės pagyvinti prekybą.