baklažanas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „baklažanas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „baklažanas“.

Ši daržovė – aukslo gysla organizmui: ragina valgyti dažniau

Baklažanai pasižymi išskirtine „kempiniška“ tekstūra, dėl kurios itin gerai sugeria skonį iš kitų patiekalo ingredientų, marinatų ar padažų. Dėl šios unikalios savybės baklažanai tinka daugelio troškinių gamyboje ir ne tik: norint turėti skonio „laidininką“ bet kuriame patiekale visuomet pravers bent sauja gabalėliais pjaustytų baklažanų. Taip pat gydytoja dietologė dr.
2024-01-16

Ar sveika valgyti baklažanus?

Europoje baklažanai iš pradžių buvo vertinami skeptiškai dėl jų artimos giminystės su kitais naktižiedžiais augalais, iš kurių kai kurie buvo laikomi net nuodingais. Tačiau laikui bėgant, toks mitas apie baklažanus buvo sugriautas ir dabar daugelis įtraukia šią daržovę į sveikatai palankią bei didelio biudžeto nereikalaujančią mitybą. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, baklažanai turi mažai kalorijų ir daug skaidulų, todėl puikiai tinka kūno masę reguliuojantiems žmonėms.
2023-10-10

Rudens smaguriams – greitai paruošiamos užtepėlės

Klasikinė britų popietė neįsivaizduojama be arbatėlės su gardžiu pyragu, o kokia būtų tradicinė lietuviška popietės arbatėlė? Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen įsitikinusi, kad desertas – nėra būtinas ingredientas, todėl siūlo atrasti naują skonį ir išmėginti įvairiausių skonių užtepėlės. Tai – lengvas, greitas ir skanus maistas, kuris tiks ne tik patiems išalkus, bet ir netikėtiems svečiams užsukus.
2017-10-24

Receptai vasaros iškyloms: prarysite liežuvį

Iškyla gamtoje – būtina vasaros tradicija, kurią su malonumu galime surengti tiek mieste, tiek prie ežero. Tačiau nekiekvienas iškylautojas žino, kad paprastas pasisėdėjimas gamtoje gali tapti tikra švente pasirūpinus tinkamais užkandžiais. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen artėjančiam savaitgaliui siūlo išmėginti penkis gardžius užkandžių receptus, kurie patiks net ir išrankiausiems gurmanams. Artėjantis savaitgalis daugelį žmonių išvilios į gamtą.
2017-06-30

Baklažanai austriškai

Sudėtinės dalys: Baklažanai, 200 gramų Aviena, virta, 60 gramų Ryžiai, virti, 15 gramų Svogūnai, nedidelis, 1 vienetas Kiaušiniai, 1 vienetas Sūris, tarkuotas, 10 gramų Aliejus, truputį Druska, truputį Juodieji pipirai, truputį Gaminimas: Baklažanus perpjauti išilgai per pusę, minkštimą peiliu įpjauti kryžmai. Sudėti į įkaitintą aliejų perpjauta puse į apačią ir pakepinti. Išimti, minkštimą išskobti šaukštu ir supjaustyti.
2010-11-17
Į viršų