ateities maistas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „ateities maistas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „ateities maistas“.

Neįtikėtina, bet realu: dirbtinė mėsa ir spausdinta žuvis – mokslininkė prabilo apie naująjį maistą

Mėsainis su dirbtine mėsa, 3D spausdintuvu atspausdinta žuvis ir sausainiai su vabzdžiais – tik egzotiški pavadinimai ar ateities raciono dalis? Apie tai nemažai kalbanti mokslininkė Aelita Zabulionė teigia, kad maisto inovacijos šiandien vystosi kaip niekada sparčiai, tačiau, jos manymu, tą visų pirma reikėtų priimti ne kaip kažkokią grėsmę, galimybę paragauti naujų skonių.

Ateities maistą auginsime ne daržuose, o laboratorijose

Šiais laikais ypatingai išaugo žaliavų ir maisto produktų įvairovė, tai prisideda prie to, kad žmogaus organizmas gali gauti reikalingų medžiagų iš skirtingų produktų. Mokslininkų dėka apie maistą ir jo naudą ar žalą žinoma kur kas daugiau nei anksčiau, sakoma Kauno technologijos universiteto (KTU) pranešime. KTU Maisto produktų technologijos katedros profesorius Rimantas Venskutonis mano, kad ateityje paprasto maisto tiesiog nebus.
2013-12-18

Ateities maistas: duona iš pjuvenų, 3D mėsa ir paplotėliai iš skėrių

Mokslininkai suka galvas, kaip ateityje pamaitinti žmoniją ir išvengti bado bei žada, kad jau artimiausioje ateityje mūsų suvokimo ribos apie tai, kas valgoma, o kas ne, iš esmės pasikeis. Pavyzdžiui, amerikiečių bioinžinieriai prieš kelis mėnesius sukūrė technologiją, kuri leidžia dideliais kiekiais gaminti maistinį krakmolą iš celiuliozės. NASA neseniai skyrė 25 tūkst. dolerių 3D spausdintuvo, kuris spaudins maisto produktus, kūrėjams.
2013-05-24

Dešrelės: ką kepti, kad nenusinuodytume?

Jei žemės nesupurtys koks nors globalinis kataklizmas, tikriausiai ir po kelių dešimtmečių pasigardžiuodami valgysime naminę dešrą, mėgausimės ant laužo kepta, dūmais kvepiančia mėsyte. Bet iškylaudami gamtoje ant laužo ar grotelių kepsime ne įprastas rausvos spalvos dešreles, o beveik baltas. Mokslininkai sako, kad įprastos dešrelės, kepant jas ant atviros ugnies iš gardaus maisto gali tapti nuodu, o baltosios, kurių mada pas mus atkeliavo iš Vokietijos – ne.
Lietuva 2013-01-31

Maisto pramonės ateitis – dirbtinė mėsa

Prognozuojama, kad po kelių dešimtmečių mėsos poreikis pasaulyje išaugs dvigubai. Mokslininkai sako, kad jeigu norėsime išmaitinti augančią žmonių populiaciją ir nesunaikinti visų žemės išteklių, dabartinei maisto pramonei reikės sugalvoti alternatyvų. Viena jų jau dabar įgyvendinama laboratorijose – dirbtinai iš ląstelių auginama mėsa. Ką valgysime ateityje, kokios įtakos naujos maisto technologijos turės aplinkai ir žmogaus sveikatai? „Mes paimame kamienines ląsteles iš gyvūnų.
2011-11-13
Į viršų