agurkėliai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „agurkėliai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „agurkėliai“.

Konservavimo karaliene vadinama lietuvė išdavė, kaip tobulai užraugti agurkus žiemai: užsirašykite iš karto

Vilnietė Irina Poležajeva – socialinių tinklų puslapio vakavimas.lt įkūrėja, dažnai vadinama „konservavimo karaliene“. Raugintų agurkų tema jai – ne šiaip hobis, o tikra aistra. Ji dalijasi metų patikrintais patarimais, kaip pasigaminti tobulus raugintus agurkus, kurie išlieka traškūs net ir po metų. Irenos receptuose – ne tik krapai, bet ir gausybė kitų ingredientų, kuriuos norėsite įsiminti. Kas daro raugintą agurką „tobulu“? „Svarbiausia – traškumas“, – sako Irina.
2025-08-08

Lengvai raugti agurkai pagal Audronę: „Garantuoju, kad taip dar neraugėte“

„Lengvai raugtus agurkėlius labai mėgstu ir vasara visuomet jų vienaip ar kitaip užsiraugiu. Šįsyk raugiant agurkus pamąsčiau, o kodėl gi jų nepagardinti citrina, kas gausis? Žinoma, jei agurkai būtų nevykę, tikrai šią idėja nebūčiau pasidalinusi, bet dabar... rezultatas wow, pranoko visus mano lūkesčius. Agurkėliai traškūs, gardūs – žodžiu 10/10. Taigi, agurkus užraugiau vakar vakare ( ~ 22 val. ), o šiandien per pietus juos jau valgiau.
2022-06-10

Aštriai marinuoti agurkėliai pagal Editą: receptą verta užsirašyti

„Cukraus kiekį sumažinti galite tuo atveju, jei planuojate juos suvartoti per kelis mėnesius. Agurkėliai gaunasi saldžiarūgščiai ir aštroki“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Reikės: 2 kg agurkėlių; 4 v.š. druskos; 700 g cukraus; 1,5 stiklinės acto; 7 v.š. aliejaus; 1 v.š. maltos aštrios paprikos miltelių (dėjau stambiai grūstos); 2 česnako galvučių. Nuplautus agurkėlius supjaustykite 0,5 cm griežinėliais. Užberkite druska ir palikite 6 val.
2021-06-10

Aštriai marinuoti agurkėliai pagal Editą. Tikrai verta išbandyti

„Cukraus kiekį sumažinti galite tuo atveju, jei planuojate juos suvartoti per kelis mėnesius. Agurkėliai gaunasi saldžiarūgščiai ir aštroki“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Reikės: 2 kg agurkėlių; 4 v.š. druskos; 700 g cukraus; 1,5 stiklinės acto; 7 v.š. aliejaus; 1 v.š. maltos aštrios paprikos miltelių (dėjau stambiai grūstos); 2 česnako galvučių. Nuplautus agurkėlius supjaustykite 0,5 cm griežinėliais. Užberkite druska ir palikite 6 val.
2020-07-28

Greitai raugti agurkai maišelyje: rezultatas po 2 valandų

Jei norite namiškius nustebinti šviežiai paraugtais agurkėliais, tai padarysite paprastai, žinodami šį receptą.  Jums reikės: kilogramo agurko, poros šakelių krapų, valgomojo šaukšto druskos, 2-3 skiltelių česnako.  Iš pradžių išplauname agurkus, nupjauname galiukus, sudedame į polietileninį maišelį, užberiame druskos, sudedame krapų šakeles ir perpusę perpjautas česnako skilteles.
2019-07-04
Į viršų