Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis

Įvertinimas: 5 / 5

Ingredientai

Antis;
1 arbatinis šaukštelis anties riebalų;
100 g baltos duonos;
30 g medaus;
100 g razinų;
20 ml romo;
3 rūgštūs obuoliai;
50 ml sojos padažo.

Padažui paruošti:
1 anties kepenėlė;
30 ml baltojo vyno;
100 ml kepant susidariusių sulčių;
1 šaukšto įdaro.

Bulviniams maltinukams su migdolų drožlėmis pagaminti:
400 g virtų bulvių;
100 g miltų;
2 kiaušinių;
druskos;
žiupsnelio muskatų;
100 g migdolų drožlių.

Gaminimas

Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų įpilkite sojų padažą ir šiuo mišiniu ištrinkite antį. Palaikykite porą valandų.

Paruoškite įdarą: razinas išbrinkinkite rome (apie pusę valandos). Obuolius perpjaukite pusiau, nulupkite žievelę, išpjaukite sėklides ir supjaustykite kubeliais. Ištirpinkite ančių riebalus. Į juos dėkite obuolių kubelius, batoną be plutelės, razinas ir viską pakepkite. Įpilkite kelis šaukštus baltojo vyno. Masė turi būti vientisa, ją pagardinkite druska ir pipirais.

Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite. Tada kelias minutes pavartydami apkepkite keptuvėje. Antį kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis.

Paruoškite maltinukus: sumalkite virtas bulves, įdėkite kiaušinius, suberkite miltus, druską, smulkintus muskatus. Suminkykite norimos formos maltinius, apvoliokite migdolų drožlėse ir kepkite karštuose riebaluose.

Paruoškite padažą: į sultis, kurios išsiskyrė kepant (riebalus nugriebkite), suberkite žalias kapotas ančių kepenėles. Užvirinkite. Sudėkite likusį anties įdarą, supilkite baltąjį vyną ir vėl užvirinkite.

Gairės: Antis, anties riebalai, balta duona, medus, razinos, romas, rūgštūs obuoliai, sojos padažas, anties kepenėlė, baltas vynas, virtos bulvės, miltai, druska, muskatai, migdolų drožlės.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
Sparneliai meduje
 
 
 
Avižiniai blyneliai su varške

Avižiniai blyneliai su varške

2 2 2 2 2

 

Dribsnius užpilti pienu ir palikti kelioms valandoms, kad išbrinktų. Į išbrinkusius dribsnius berti...

Gairės: Avižiniai dribsniai, kiaušinis, miltai, pienas, varškė.

 
Obuolių ir juodos duonos apkepas

Obuolių ir juodos duonos apkepas

2 2 2 2 2

 

Duoną sumaišykite su nuplikytomis razinomis, prieskoniais ir cukrumi. Obuolius supjaustykite plonomis...

Gairės: cukrus, razinos, sviestas, pienas, tarkuota duona, obuoliai, cinamonas, gvazdikėliai.

 
Žąsis su obuoliais

Žąsis su obuoliais

2 2 2 2 2

 

Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti....

Gairės: kvapieji pipirai, druska, muskato riešutas, obuoliai, kmynai, žąsis.

 
Vegetariška daržovių lazanija

Vegetariška daržovių lazanija

2 2 2 2 2

 

Baklažaną, cukiniją, morkas ir pomidorus supjaustykite maždaug 3 mm storio juostelėmis. Baklažaną ir cukiniją 30...

Gairės: Baklažanas, cukinija, morkos, pomidorai.

 
Kimšta antis su bulvėmis

Kimšta antis su bulvėmis

2 2 2 2 2

 

Nulupame bulves, supjaustome kubeliais ir apverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, supjaustome ir...

Gairės: Antis, kiaušinis, svogūnas, virtas kumpis, riebalai, bulvės, obuoliai, druska, pipirai.

 
Vegetariški šašlykai

Vegetariški šašlykai

2 2 2 2 2

 

Nulupkite baklažano žievę. Perpjaukite jį išilgai. o kiekvieną puselę - dar į tris dalis. Pomidorą ir...

Gairės: Baklažanas, pomidoras, raudonoji paprika, aliejus, česnakas, pievagrybiai, druska, raudonieji pipirai.

 
Bulvių užkepėlė

Bulvių užkepėlė

2 2 2 2 2

 

Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 2-3 mm storio griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu. Stambiai...

Gairės: bulvės, fermentinis sūris, grietinėlė, česnakas, druska, grūsti pipirai, pienas.

 
Lazanija su kepenėlėmis

Lazanija su kepenėlėmis

2 2 2 2 2

 

Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles....

Gairės: Džiovintos citrinos žievelės, pomidorai, vištienos kepenėlės, baltas vynas, grietinėlė, sultinys, pomidorų padažas, kapota mėsa, pievagrybiai, sūris, cinamonas, pipirai, svogūnas.

 
Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru

Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru

1 1 1 1 1

 

Pasigaminame įprastą lietinių tešlą ir iškepame blynus.Vieną pusę galim palikti nepilnai...

Gairės: kiaušiniai, miltai, druska, sviestas, pienas, pievagrybiai, svogūno galvutė, fermentinis sūris.

 
Saldžiai rūgšti vištiena

Saldžiai rūgšti vištiena

2 2 2 2 2

 

Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paprikas išvalyti, svogūnus ir...

Gairės: konservuoti ananasai, sojų padažas, viščiukų krutinėlė, kukurūzų krakmolas, aliejus, ryžiai, morka, cukrus, actas, svogūnas, imbieras.

 
Koldūnai su jautiena

Koldūnai su jautiena

2 2 2 2 2

 

Suminkom tešlą iš miltų, vandens, druskos, pipirų, kiaušinio. Dedam į šaldytuvą ir...

Gairės: Jautiena, fermentinis sūris, mirkytas batonas, miltai, vanduo, druska, kiaušinis, muskatas, pipirai, svogūnas.

 
Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku

Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku

2 2 2 2 2

 

Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite...

Gairės: svogūnas, baziliko lapeliai, daržovių sultinys, parmezano sūris, ryžiai, pomidorai, baltas vynas, juodieji pipirai, sviestas.

 
Varškėčiai su grietine

Varškėčiai su grietine

1 1 1 1 1

 

Mėsmale permalkite varškę, sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir miltais. Iš...

Gairės: varškė, grietinė, cukrus, kiaušinis, lydytas sviestas.

 
Daržovių sriuba

Daržovių sriuba

1 1 1 2 2

 

Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais....

Gairės: Mėsos sultinys, svogūnai, Salierai, morkos, aliejus, česnakas, pomidorų padažas, žalieji žirneliai, išmirkytos pupelės, ryžiai, pomidorai, lauro lapai, druska, pipirai.

 
Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis

Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis

2 2 2 2 2

 

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame...

Gairės: kiaulienos faršas, virtos bulvės, svogūnai, druska, pipirai, paprikų milteliai, sviestas, miltai, pienas, baltas vynas, grietinėlė, fermentinis sūris.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų