Ingredientai
1 stiklinė cukraus;
4 arbatiniai šaukšteliai grietinės;
1 kiaušinis;
200 g margarino "Optima";
2 stiklinės mėlynių uogienės;
4 stiklinės miltų;
1 arbatinis šaukštelis sodos.
Gamyba
Sviestą ištirpinti, įdėti cukrų, maišyti ant silpnos ugnies, kol ištirps, nebekaitinti. Ataušinus įmušti kiaušinį. Grietinę išplakti su soda, supilti į sviesto - cukraus - kiaušinių masę. Įmaišyti miltus.
Maždaug trečdalį tešlos įdėti šaldytuvą. Kol ji šals, likusią tešlos dalį iškloti ant formos ( tiesiog rankomis paspaudant formą suteikti ), kloti ją į skardą aukštais kraštais, užpilti uogienės sluoksnį. Pašaldytą tešlą stambia tarka užtarkuoti ant uogienės. Kepti 45 min ( kepkit tiesiog tol, kol spalva, kvapas išduos, kad jau gana ).