Ingredientai
500 g kalmarų;
pusė stiklinės miltų;
3 šaukštai krakmolo;
1 stiklinės kefyro;
1 kiaušinis;
druskos ir pipirų (pagal skonį);
aliejaus kepimui;
5 šaukštų majonezo;
1 šaukštelio krienų;
krapų (gali būti džiovinti).
Gamyba
Kalmarus reikia nuplauti, išdarinėti ir supjaustyti žiedais arba juostelėmis ir pavirti 1 - 2 minutes. Iš kiaušinio, miltų, krakmolo, kefyro reikia sumaišyti tešlą, ją paskaninti pipirais, druska. Nedideliame puode įkaitinti aliejų. Kiekvieną kalmaro gabaliuką pamirkyti tešloje, leisti nusibėgti tešlos pertekliui ir apkepinti aliejuje iki gelsvos spalvos. Kiaurasamčiu išgriebti iškepusius gabaliukus ir padėti ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalai.
Padažas labai paprastas: tereikia sumaišyti majonezą ir krienus bei pagardinti krapais.